Dodaj do ulubionych

trasa do włoch - wróciłem

13.07.13, 19:23
w tym roku jechałem przez czechy i wcale nie był to taki dobry pomysł,jak wszyscy zachwalają,ja osobiście uważam że przez słowację jest wygodniej ( z katowic ),cena winiety na pierwszej stacji w czechach przy a1 to 15 euro,lepiej płacić kartą , przeliczą z koron i wychodzi znacznie taniej,paliwo tez droższe więc radzę zatankować w Polsce,potem w austrii ( cana przy autostradzie to ok.1,57 e,natomiast ja zjechałem na volkermart west - 1 km od zjazdu jest shell i cena 1,35 e - minus niestety taki ze niecałodobowa, ( ja tankowałem o 7 rano ) , dużo zwężen w tym roku na asutostradach w austrii.No i na a1 w Polsce niestety most w mszanie-juz sławetny.pozdrawiam ,
Obserwuj wątek
    • Gość: Marek Re: trasa do włoch - wróciłem IP: *.ip.netia.com.pl 15.07.13, 10:00
      Z Poznania Jechałem do Włoch przez Niemcy poza kilkoma zwężeniami zaraz za granicą niemiecką spokój i szybka jazda :)
      • tatek1 Re: trasa do włoch - wróciłem 15.07.13, 18:56
        a konkretnie którędy przez Niemcy jechałeś i dokąd? jakieś opłaty, winiety, opłaty za autostrady?
        • Gość: Marek Re: trasa do włoch - wróciłem IP: *.icpnet.pl 15.07.13, 20:45
          Poznań autostradą do berliner ring ->w lewo na Monachium->Salzburg->Udine i do Caorle
          maps.google.pl/maps?saddr=Pozna%C5%84&daddr=Caorle+Wenecja,+W%C5%82ochy&hl=pl&ie=UTF8&sll=52.400531,16.901666&sspn=0.25095,0.617294&geocode=FWaoHwMd8EECASm3CuHs0kQERzHRvzQDmDHqpA%3BFdDYtwIdx5_EACkrXSw4u_F7RzEDDykKaBzDVA&oq=caorle&t=h&mra=ls&z=6
          Opłata za polską autostrade 33zł,winieta za Austrię 44zł,Włoska Autostrada 12,8 Euro.
      • Gość: no11 Re: trasa do włoch - wróciłem IP: *.173.22.78.tesatnet.pl 15.07.13, 22:22
        Witaj, ja wybieram się nad Gardę z Poznania. Rozumiem że za Monachium trzeba na Insbruck i Verone? Koszt autostrady we Włoszech na tej trasie podobny?
        • itm.an Re: trasa do włoch - wróciłem 16.07.13, 09:53
          8,50 Brenner , 8,30 winieta Austria, ok.16 E autostrada do Werony.
        • Gość: Marek Re: trasa do włoch - wróciłem IP: *.ip.netia.com.pl 16.07.13, 15:10
          Dokładnie tak :)
    • Gość: Seber_F Re: trasa do włoch - wróciłem IP: *.zicom.pl 15.07.13, 21:26
      Witam,
      wczoraj wrocilem z Ligurii, był problem na autostradzie A4 w okolicach Wenecji, w sobote zamknieta az do niedzieli na odcinku Wenecja-Portogruaro i w w strone Wenecji tez, będzie się to powtarzac również w następnych tygodniach. Zdezorientowani byliśmy my, inni Polacy, Slowacy, Czesi, Austraicy, Francuzi, Szwajcarzy. Kto wybiera się do Wloch niech szuka informacji na: www.autostrade.it
      Informacje o objazdach owszem były ale w ichniejszym języku :) Poza tym mała, żólta tabliczka, jak jechać i w jakim kierunku... No i rada: jak zjedziesz: nie sluchac GPS ale małych, żółtych tabliczek szukac z objazdem na Neto-Udine : )
      Ktos miał tez takie doświadczenia w ten weekend ?
      Pzdr
      • tatek1 Re: trasa do włoch - wróciłem 16.07.13, 10:19
        sprawdzałem podaną przez Ciebie stronę i nic tam nie piszą o utrudnieniach na tym odcinku autostrady
        • singsing74 Uwaga - strajk !!! 16.07.13, 15:24
          Dziś w wiadomościach podawali, że we Włoszech na stacjach położonych przy autostradach od dziś od 22:00 przez 3 dni będą strajkować pracownicy.
          • sempre_dritto Re: Uwaga - strajk !!! 16.07.13, 15:47
            to fakt -mają strajkować

www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/888623,-We-Wloszech-nie-zatankujesz-Strajk
    • Gość: bollino Re: 3 sierpnia "bollino nero" szczyt ruchu IP: *.235-95-r.retail.telecomitalia.it 19.07.13, 10:41
      Jedyny dzien z tzw. "bollino nero" / szczyt ruchu na autostradach / od lipca do wrzesnia tego roku to 3 sierpnia / rano /: zaleta kryzysu.
      Dni z "bollino rosso" / ruch bardzo duzy, ale nie szczyt wyjazdow / to:
      lipiec
      19 po poludniu, 20 rano, 26 po poludniu, 27 rano
      sierpien
      2 rano i po poludniu, 3 po poludniu, 4 rano, 9 po poludniu, 10 rano i po poludniu, 17 rano i po poludniu, 24 rano i po poludniu, 25 rano, 31 rano i po poludniu
      qn.quotidiano.net/cronaca/2013/07/18/921821-esodo-traffico-autostrade-bollino-nero-agosto.shtml

• jusytka Wczoraj jechałam przez Niemcy 19.07.13, 10:52
      Jechałam przez Austrię i Niemcy i muszę przyznać, ze po raz pierwszy narzekałam. Tak wielu remontów na niemieckich autostradach to jeszcze nigdy nie spotkałam! Szczególnie dużo było przed Lipskiem, więc może autostrada przez Drezno byłaby lepszym rozwiązaniem... Oczywiście tradycyjnie staliśmy w korku na ringu w Monachium, ale to raczej standard na tej trasie.
      • Gość: piter Re: Wczoraj jechałam przez Niemcy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.13, 14:42
        Potwierdzam. Do Włoch jechaliśmy trasą przez Lipsk (liczne remonty, przewężenia, korki), wracaliśmy przez Drezno - o niebo lepiej - wyszło nam szybciej o jakieś 2 h.
    • Gość: Kuba Re: trasa do włoch - wróciłem IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 02.08.13, 20:26
      Witam, ja we wrześniu też wybieram się do Włoch.. nad Jezioro Garda, chciałbym się dowiedzieć czy może miał ktoś do czynienia z gazem w Austrii, gdzie można zatankować?
      Jak to wygląda, ponieważ podobno gaz nie jest znany w Austrii.

Pozdrawiam wczasowiczów!
      • aseretka Re: trasa do włoch - wróciłem 02.08.13, 20:41
        Stacje z gazem są nieliczne. Wykaz masz tu:
        pl.inaustria.at/stacje-lpg-austria
      • aseretka Re: trasa do włoch - wróciłem 02.08.13, 20:45
        A tu masz szczegółową mapkę:
        www.fluessiggas.eu/tankstellen.php
    • Gość: MARCIN Re: trasa do włoch - wróciłem IP: 195.248.255.* 02.08.13, 21:06
      Otel mam kilka pytan. Odezwij się proszę na marcin[malpka]e4games.pl

POz
      M.
    • Gość: marcin Otel napisz proszę na mojego priva IP: 195.248.255.* 02.08.13, 21:13
      marcin[at]e4games.pl
    • Gość: Gosia Re: trasa do włoch - wróciłem IP: *.uwm.edu.pl 29.08.13, 09:53
      To jak lepiej jechać przez Słowacje, czy Czechy? Google maps pokazują trasę przez Czechy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka