irenan2000 22.10.15, 09:57 Witam wszystkich, czy ktoś z Was mieszkał w domku Standard lub Easy na kempingu Union Lido? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
singsing74 Re: Mobil home kemping Union Lido 22.10.15, 21:55 Ja akurat mieszkałem w mobildomku Eurocamp'u. Zawsze traktuję domek jako miejsce do spania, więc wystarczy mi, że jest czysto. Pewne, ale moim zdaniem niewielkie znaczenie ma wielkość domku jeśli jedzie się w sześć osób. Kemping jest bardzo dobrze prowadzony i atrakcji nie brakuje. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia604 Re: Mobil home kemping Union Lido 01.11.15, 08:44 Jak cenowo z takimi campingi. Przez jakie strony rezerwujecie noclegi, bo ja próbuję w tym roku pierwszy raz zarezerwować i kompletnie mi nie idzie, czy znajdzie się nocleg za ok 4000 tys. Max za 14 dni 4 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: Mobil home kemping Union Lido 01.11.15, 09:04 Sprawdź na stronach Vacansoleil, Eurocamp, albo podobnych. Ale w sezonie, to będzie raczej ciężko znaleźć coś za taką kasę... Odpowiedz Link Zgłoś
gosia604 Re: Mobil home kemping Union Lido 01.11.15, 09:17 Mąż znalazł za niecałe 5000 tys. Ale w tych namiotach Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: Mobil home kemping Union Lido 01.11.15, 09:37 Namioty są na pewno mniej wygodne od domków, ale nie ma tragedii. Możesz też czekać na jakieś promocje (co roku przed wakacjami są w Vacansoleil), ale wtedy masz ograniczony wybór. Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: Mobil home kemping Union Lido 03.11.15, 14:07 Środek sezonu w mobildomkach może kosztować ponad dwanaście tysięcy za 14 dni. Namiot jest dobrze wyposażony, ale do kibelka trzeba biegać. Jeśli ci to nie przeszkadza to bierz namiot, bo toalety i łazienki na włoskich kempingach są zazwyczaj bardzo czyste. W tych namiotach śpi się na łóżkach, a nie na ziemi. Jest kuchenka z całym wyposażeniem, lodówka, stoliki, krzesła i prąd. Nieco droższe są namioty Safari (tak nazywają się w Eurocamp`ie). Dla mnie rewelacja. W tym roku w połowie trasy trafił nam się nocleg w takim namiocie i powiem szczerze, że wolałbym go niż jakikolwiek domek, ale ja lubię namioty. Safari ze swoją powierzchnią, wyposażeniem i wystrojem jest po prostu jest genialny. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Mobil home kemping Union Lido 03.11.15, 15:05 Gosiu, przede wszystkim nie napisałaś, w jakim terminie chcielibyście jechać. A od tego głównie zależy cena. Np. we wrześniu noclegi w mobilehoumach Eurocampu nie kosztowały mnie dotychczas więcej niż 1200 - 1600 zł (niezależnie od ilości osób - 2 czy 6) za trzy tygodnie, bo po i przed sezonem 3 tydzień jest gratis, a 2 tygodnie są w cenie 10 dni. Na przyszły rok dokonałam rezerwacji od 26 maja, ale czerwiec jest droższy niż wrzesień. Koszt 3 tygodni we Francji to 2.505,60 zł, przy czym 9 noclegów mamy w mobilhoumach a 12 w namiocie typu safari, o którym pisze Singsing. Namioty tego typu są o 25 zł za dobę droższe od normalnych namiotów, które też są w pełni wyposażone w sprzęt kuchenny (garnki, patelnię), zastawę stołową (talerze, miseczki, kubki, kieliszki, szklanki) no i oczywiście posiadają kuchenkę gazową, lodówkę, łóżka, poduszki i koce. Zresztą sama sprawdź na stronie Eurocampu. Osobiście - wcale nie z tego względu, że jest taniej - wolę spędzać urlop w namiocie niż w domku. Mimo wszystko, jest więcej przestrzeni. W mobilhoumie dobrze mogę się rozlokować tylko, gdy jesteśmy w 2-3 osoby. Poza tym pod namiotem czuję się tak bardziej wakacyjnie. :) Do plusów domku zaliczam tylko to, że na miejscu jest łazienka w kibelek oraz że nie trzeba biegać "ze skorupami" do zmywalni. :) Odpowiedz Link Zgłoś
irenan2000 Re: Mobil home kemping Union Lido 03.11.15, 15:36 Ja rezerwuje bezpośrednio na stronie kempingu ceny są niższe niż jak rezerwujesz przez biuro. W wakacje byliśmy na Chorwacji w pierwszym tygodniu lipca i cena wynosiła jakieś 3200 w mobilhome, natomiast w drugim tygodniu lipca cena było już o wiele wyższa. Podobnie było we Francji ale tam domki droższe niż Chorwacja. W tym roku wybieramy się na kemping Unionlido w połowie lica i cena rezerwując bezpośrednio u nich do 1560 euro za domek 37mkw. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Mobil home kemping Union Lido 03.11.15, 17:14 > W tym roku wybieramy się na kemping Unionlido w połowie lica i cena rezerwując > bezpośrednio u nich do 1560 euro za domek 37mkw. Jeżeli 1560 euro jest ceną za tygodniowy pobyt to: 1560 euro * 4,20 = 6552,00 zł Cena za tydzień w domku rezerwowanym przez Eurocamp to: 7 * 850 zł = 5950,00 zł eurocamp.pl/ Więc czy indywidualna rezerwacja jest tańsza? Odkąd (czyli od jakiś 20 lat), gdy "włóczę się" po campingach porównywałam zawsze ceny wynajmu bezpośredniego (biorąc ulotki z recepcji) z cenami wynajmu przez biuro. Zawsze wychodziło mi taniej przez biuro. Chyba, że jechałabym ze swoim namiotem i ciągnęła ze sobą cały potrzebny sprzęt campingowy typu: garnki, naczynia, materace, śpiwory, kuchenką gazową, nie wspominając o lodówce. :) Odpowiedz Link Zgłoś
irenan2000 Re: Mobil home kemping Union Lido 03.11.15, 20:55 W zależności jaki domek wybierasz, na stronie kempingu jest ich sporo i to w różnych terminach. Domki można mieć od już od 800 Eur. Z ciekawości sprawdzę to jutro w biurze. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia604 Re: Mobil home kemping Union Lido 03.11.15, 21:02 Chcemy jechać 25 czerwca na 14 dni Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Mobil home kemping Union Lido 04.11.15, 11:04 > Chcemy jechać 25 czerwca na 14 dni W tym terminie to raczej niczego poniżej 7000,00 zł za domek nie znajdziesz. :( Doliczając koszty podróży oraz wyżywienia nie wiem, czy nie znajdziesz jakiejś oferty z Biura Podróży za ok. 12 tys. dla 4 osób z wyżywieniem HB. Ale raczej nie będą to Włochy. Odpowiedz Link Zgłoś
singsing74 Re: Mobil home kemping Union Lido 04.11.15, 13:49 gosia604 napisała: > Chcemy jechać 25 czerwca na 14 dni Właśnie w tym terminie zaczyna się sezon i na gratisowe noclegi się nie załapiecie. Jeśli wam to nie sprawi dyskomfortu, to bierzcie namiot, a dzieciaki będą wam wdzięczne. Z terminu wynika, że są w wieku szkolnym więc ze spacerkiem do ubikacji problemu nie będzie. Jeśli chcecie w tej cenie domek, to musicie polować w Vacansoleil. Zdarzają się duże przeceny, ale na dwa lub jeden dzień przed wyjazdem. Wtedy jednak bierzecie co jest, czyli kemping, z którego ktoś zrezygnował w ostatniej chwili. W tym przypadku przydaje się również elastyczny szef, który pozwoli wam przesuwać nieco termin rozpoczęcia urlopu. Odpowiedz Link Zgłoś
irenan2000 Re: Mobil home kemping Union Lido 04.11.15, 10:33 Do Aseretka - nocleg na campingu IA015 Camping Union Lido w terminie 15/07-22/07/2016 mogę Pani zaproponować: mobile home Esprit, 2 sypialnie, klimatyzacja, bez tarasu w cenie 6.144,00 PLN plus opłata rezerwacyjna 160,00 PLN, W terminie 16/07-23/07/2016 mogę Pani zaproponować: mobile home Classic, 2 sypialnie, taras, klimatyzacja w cenie 6.069,00 PLN plus opłata rezerwacyjna 160,00 PLN, Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Mobil home kemping Union Lido 04.11.15, 10:56 Ale to nie ja szukam noclegów w lipcu na campingu Union Lido. :) A to co piszesz Irenko, to potwierdza tylko moje "zgrubne" obliczenia. Jak napisałaś bezpośrednia rezerwacja poprzez camping jest tańsza. A ja odpisałam: > W tym roku wybieramy się na kemping Unionlido w połowie lica i cena rezerwując > bezpośrednio u nich do 1560 euro za domek 37mkw. > Jeżeli 1560 euro jest ceną za tygodniowy pobyt to: > 1560 euro * 4,20 = 6552,00 zł > Cena za tydzień w domku rezerwowanym przez Eurocamp to: > 7 * 850 zł = 5950,00 zł > Więc czy indywidualna rezerwacja jest tańsza? Oczywiście liczyłam podstawowy standard domku. A przy wcześniejszej rezerwacji masz jeszcze 10 % upustu od ceny, czyli ok. 600 zł mniej. Dodatkowo w opłacie rezerwacyjnej 160,00 zł mieści się ubezpieczenie KL i NNW. Jeśli ubezpieczałabyś się indywidualnie, to też za 4 osoby zapłaciłabyś mniej więcej taką kwotę lub wyższą w zależności od TU. Odpowiedz Link Zgłoś