gregorexon 27.01.16, 19:31 Hej. Pytanko jak zapewnić sobie dobry i tani internet we Włoszech? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sempre_dritto Re: Internet mobilny we Włoszech 27.01.16, 20:24 Ja kupiłem Wind na kartę. Nie pamiętam dokładnie ile trzeba zapłacić, bo to było ze dwa lata temu, ale mniej więcej 10 euro jednorazowo za kartę i doładowanie też coś koło tego( w zależności od limitu). Karta jest ważna przez rok, a doładowanie przedłuża termin na następny rok. Z prędkością bywa różnie, zależy od zasięgu. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Internet mobilny we Włoszech 27.01.16, 20:34 Rozumiem, że zakup we Włoszech? Czy były jakieś problemy przy zakupie i pierwszym połączeniu? Do zakupu potrzebny paszport? Odpowiedz Link Zgłoś
sempre_dritto Re: Internet mobilny we Włoszech 27.01.16, 21:21 No tak, kartę kupiłem we Włoszech. Przy zakupie nie było problemów, ale paszport jest potrzebny, no i trzeba było zaczekać chyba z jeden dzień na aktywację. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.s.i.u Re: Internet mobilny we Włoszech 28.01.16, 16:20 Opcją jest znalezienie hotelu, który ma w recepcji darmowe wifi i poszukanie miejsca na zewnątrz, skąd to wifi można kraść. Jak się przekonałem, to bardzo popularna opcja we Włoszech i co niektórzy potrafią tam przydźwigać nawet 17 calowego laptopa ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Internet mobilny we Włoszech 28.01.16, 17:02 Dzięki za pomysł. Ja będę na campingu. Trochę trudno będzie tam znaleźć jakąś sieć. Odpowiedz Link Zgłoś
ja.s.i.u Re: Internet mobilny we Włoszech 28.01.16, 19:34 A to tylko tak myślisz. Wiele campingów ma całkiem niezłe i darmowe wifi. Ot, jak tu: www.campingitaly.it/de/free-wifi-3/ fajny camping kawałek za Jesolo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: Internet mobilny we Włoszech IP: *.play-internet.pl 02.02.16, 16:45 Niestety na Marina di Venezia nie ma WiFi. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Internet mobilny we Włoszech 02.02.16, 17:03 Mylisz się Wujku. :) Na Marina di Venezia jest WiFi ale trzeba zapłacić za kod dostępu. www.marinadivenezia.it/eng/offices Nie pamiętam niestety dokładnie kosztu, ale chyba było to 10 euro za tydzień. Odpowiedz Link Zgłoś
aby_cos_powiedziec Re: Internet mobilny we Włoszech 03.02.16, 10:07 Fajna cena. Zwykle są to 2-3 euro za jedną godzinę. Odpowiedz Link Zgłoś
540miril Re: Internet mobilny we Włoszech 02.03.16, 00:02 Latem było 5eur/godz. My byliśmy w salonie vodafon i za 10 euro było 2,5 giga a dla klientów sieci 5 giga. Angielsko-niemieckim esperanto :) udało zostać się "starym" klientem . Dostaliśmy dodatkową kartę sim -pani zrobiła aktywację i radziła nie używać(drogie rozmowy). Na drugi dzień karta do neta była aktywna i 5 giga limitu. Wystarczył dowód. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: babcia Re: Internet mobilny we Włoszech IP: *.dynamic.chello.pl 18.03.16, 10:51 Najlepiej kupic karte we Włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Internet mobilny we Włoszech 05.04.16, 11:07 W tym sezonie na Marina Di Venezia niewielka dawka WiFi gratis. Summer season has in store a great piece of news for our Guests! WIFI will be for free! In order to guarantee a good user experience, all our guests will be able to surf on the internet for one hour with a maximum of 100 MB per day. This service will be renewed every day. Moreover WIFI net will be extended on a wider area of the campsite! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: Internet mobilny we Włoszech IP: *.multi.internet.cyfrowypolsat.pl 06.02.16, 12:28 Jak byłem kilka lat temu dostęp był tylko przy biurze i zdecydowanie droższy. Dzięki za info. Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Internet mobilny we Włoszech 07.02.16, 19:06 Na Marina di Venezia byłam 4 lata temu. Internet Wi-Fi już wtedy był. Co do cent, to mogę się mylić, bo nie pamiętam dokładnie. Mogłam pomylić z cenami na innym campingu.:) Odpowiedz Link Zgłoś
beatka501 Re: Internet mobilny we Włoszech 05.08.17, 06:27 Mam kartę Wind kupioną we wrześniu 2016, chciałabym ją doładować przed wyjazdem. Jaką minimalną kwotą muszę doładować? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alberto Re: Internet mobilny we Włoszech IP: 94.161.228.* 10.02.16, 20:20 Witam, w kazdej publicznej biblotece jest z reguly internet, darmowy z twojego telefonu etc oraz na niekt?rych placach miejskich, jesli nie masz telefonu etc mozesz uzywac w biblotekach przez 40 minut, ale sprzet bardzo stary i duze kolejki. Wiem o tym bo w tej branzy pracowalem, o ile ma Pan jakies pytania prosze napisac albertosponza@yahoo.it Odpowiedz Link Zgłoś
zagubieniwrzymie Re: Internet mobilny we Włoszech 11.02.16, 11:53 W bibliotece miejskiej żeby mieć dostęp do internetu trzeba wyrobić sobie kartę BiblioCard - koszt 5 euro na rok. Co ciekawe karta ta uprawnia do zakupu biletów ulgowych do wszystkich muzeów miejskich w Rzymie :-) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wujek Re: Internet mobilny we Włoszech IP: *.play-internet.pl 12.02.16, 07:05 Dzięki za podpowiedź. W bibliotekach raczej nie będę przebywać. Planuję wakacje nad morzem. Szukam namiaru na internet mobilny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: michu Re: Internet mobilny we Włoszech IP: *.dynamic.chello.pl 25.02.16, 11:26 A opłaca się mieć we Włoszech kartę Mobilka ???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hot spot Re: Internet mobilny we Włoszech IP: *.53-79-r.retail.telecomitalia.it 12.02.16, 11:20 www.hotspots-wifi.it/ Odpowiedz Link Zgłoś
540miril Re: Internet mobilny we Włoszech 06.05.16, 18:57 W ubiegłym roku korzystaliśmy z sieci Vodafon. Po zarejestrowaniu nas w salonie dostaliśmy 5giga za 10euro. Zasięg był b.dobry -nawet w czasie jazdy między autami. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Internet mobilny we Włoszech 17.05.16, 07:54 Dzieękuję.Oglądnę ofertę Vodafone. Odpowiedz Link Zgłoś
gregorexon Re: Internet mobilny we Włoszech 30.06.16, 23:17 Zna ktoś ceny z tego sezony. Niu ma dość ciekawą ofertę na internet w europie. Odpowiedz Link Zgłoś
znajkraj Re: Internet w Trentino 01.07.16, 12:05 A jeśli ktoś z Was wybiera się do Trentino, to nawet nie trzeba kupować karty. W każdej większej miejscowości, wsi, w centrum jest darmowy Internet zapewniany przez prowincję. Darmowe połączenie z netem funduje także komunikacja - na wielu przystankach są strefy free wifi. Moje niedawne rowery dookoła całego Trentino: www.znajkraj.pl/dookola-trentino-rowerem-po-dolomitach Szy. Odpowiedz Link Zgłoś
habidabimrovka Re: Internet mobilny we Włoszech 05.08.17, 12:15 Ktoś poleci jakąś sieć z internetem bez limitu. Niestety bez znajomości włoskiego ciężko się szuka... Wie ktoś, jak jest z wifi w campingach na Sycylii? Odpowiedz Link Zgłoś