Dodaj do ulubionych

San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie

10.06.16, 14:58
Witam mam pytanie do osób , które były z Vacansolei w San Francesco Caorle we Włoszech:
- jak wygląda market na terenie kampingu, zaopatrzenie i ceny??
- jakie są tam restaurację, bary itp.?
- czy domki vacansolei są usytuowane w cieniu :)?

dziękuję za wszelkie informację
Obserwuj wątek
    • Gość: Katia Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie IP: 194.33.77.* 10.06.16, 20:11
      Jadę 13.06 jak wrócę to dam znać?
      • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 10.06.16, 21:15
        super, dzięki wielkie życzę miłego wypoczynku :)
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 11.06.16, 16:00
      Byłam 3 lata temu we wrześniu więc troche już temu, ale domki z vacansoleil są w cieniu chociaż nie wiem czy wszystkie. Market ok tylko ceny wiadomo nieco wyższe niż normalnie poza kampingiem. Napewno była pizzeria i jeszcze jedna restauracja przy końcu kampingu, pizza "san francesco" mniam : ) dzieci do dziś ją wspominają.
      • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 11.06.16, 22:12
        agosta1983 czy pamiętasz czy w markecie można zakupić mięso np. piersi z kurczaka?
      • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 11.06.16, 22:16
        A może jakieś wskazówki ?? co zabrać
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 12.06.16, 12:27
      Mięso na pewno było w markecie pakowane hermetycznie, ale dość drogie więc na większe zakupy lepiej się wybrać do miasta do lidla lub innego większego sklepu ogólnie we włoszech mięso jest droższe niż u nas. Ogólnie w kampingowym markecie było prawie wszystko dostępne tyle że troche droższe, a co zabrać to w sumie zależy od upodobań ja nie wiele zabieram zazwyczaj z jedzenia nic, ale na komary coś może zabierzcie akurat na tym kampingu nie było ich wiele ale nie wiadomo jak w tym roku będzie dobry jest autan w sztyfcie na miejscu też go dostaniecie bez problemu. W jakim terminie macie rezerwacje?
      • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 12.06.16, 19:38
        Jedziemy od 2 do 9 lipca
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 12.06.16, 12:46
      Zabierzcie bielizne pościelową bo o ile dobrze pamiętam były poduszki i koce bez pościeli : )
    • 540miril Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 12.06.16, 13:44
      Byliśmy z vacans kilka lat temu pod namiotem(jeszcze mieli wtedy). W markecie było b.dobre wino lane z kija. Białe i czerwone :) Dużo osob miało hulajnogi do poruszania się po terenie-dróżki asfaltowe.
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 12.06.16, 14:25
      Racja jezdzić jest tam gdzie faktycznie pamiętam że dużo dzieci korzystało nasi nawet nabyli deskorolke w kampingowym markecie z zabawkami : ) niewiele kosztowała a jezdzi do dziś : ) zabawki do piasku też były niedrogie tyle że był to wrzesień więc może dlatego.
    • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 12.06.16, 22:01
      dziękuję za wszystkie cenne wskazówki, gdyby się wam coś jeszcze przypomniało to chętnie poczytam :)
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 13.06.16, 10:57
      Spinacze do prania : )) suszarka jest w każdym domku i namiocie. Zazdroszczę wyjazdu my dopiero we wrześniu : (
      • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 13.06.16, 13:05
        szybko minie i będzie wrzesień :)
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 13.06.16, 15:55
      oby ; ) udanego wypoczynku
    • eluthiena Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 14.06.16, 18:41
      Witam
      Marzepa a kiedy wyjeżdzacie? My 25.06 do 9.07 w dwie rodziny dzieci trójka dziewczynki lat 7 i chłopk 10? Pozdrawiam:)
      • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 15.06.16, 11:24
        Wyjazd 2 lipca ( z noclegiem) więc tam jesteśmy od 3 lipca do 9 lipca :) jedziemy w 4 rodziny w składzie:
        4 dziewczynki- wiek, 4,5,6,7
        1 chłopiec- 7 lat
        Spore stadko :)
      • aniamakowska74 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 20.06.16, 18:53
        My też jedziemy w dwie rodziny z gromadką dzieci od 4 miesięcy do 15 lat, napisz proszę jak to wygląda na San Francesco, my byliśmy 2 lata temu na laguna Village w caorle i tam byli anglojęzyczni rezydenci z vacansoleil, zaglądali do nas i interesowali się, w ubiegłym roku byliśmy na cavalino to zarejestrowaliśmy się w recepcji kempingowej, nikogo z vacansoleil nie było i nikt się nami nie interesował co w sumie nam nawet pasowało ??, w sierpniu jedziemy z eurocampem ??, pozdrawiam serdecznie Ania
        • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 20.06.16, 20:08
          My jedziemy w ogóle pierwszy raz więc sama jestem ciekawa jak to będzie ?? oczywiście po przyjeździe opiszę wszystko
          Pozdrawiam
    • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 15.06.16, 11:24
      eluthiena jedziecie tam pierwszy raz???
      • eluthiena Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 16.06.16, 23:30
        W caorle byłam ale na pra delle torri na san francesco będę pierwszy raz
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 17.06.16, 10:29
      To jednak trochę gorszy kamping w porównaniu z pra delle tori, jakby je razem porównywać, ale też nie zły : )
    • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 17.06.16, 20:41
      My w ogóle pierwszy raz na camping:-)
      • aseretka Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 17.06.16, 22:05
        > My w ogóle pierwszy raz na camping:-)
        Mam nadzieję, że spodoba Ci się spędzanie urlopu na campingu. :) Ja tak spędzam urlopy już od 20 lat (głównie z Eurocampem, choć było i kilka wyjazdów z Vacansoleil).
        Zabierz chochelkę do zupy, bo tejże brakuje na wyposażeniu. I nóż bez ząbków, bo tym ząbkowanym raczej trudno kroić mięso lub wędliny.
        Zakupy najlepiej robić w Lidlu. Ceny zbliżone do naszych. Np. ostatnio (w czerwcu br.) za 440 gram szynki konserwowej (podobnej smakowo do tej z naszego Krakusa) płaciłam 2,59 euro, udka z kurczaka (duża paka 2,5 kg) 6,59 euro, schab (5 kotletów) 2,65 euro. w samym Caorle nie ma Lidla, ale raz na tydzień warto podjechać gdzieś przy okazji zwiedzania okolicy i zrobić za na kilka dni. Tu masz wykaz sklepów:
        www.centroaperture.it/catena/lidl/veneto/venezia/caorle
        Przygotuj się na to, że ceny pieczywa, szczególnie w sklepie na campingu, są dość wysokie i liczone na kg, a nie na sztuki. Przykładowo za 7 bułek płaciłam ostatnio na campingu ok. 2 euro. :)
        Miłego urlopowania. :)
        -
        • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 18.06.16, 22:19
          dziękuje za cenne rady i informację, człowiek jedzie pierwszy raz i panikuję :) pozdrawiam
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 21.06.16, 08:16
      My byliśmy we wrześniu na san francesco także ruch już mały, po zakwaterowaniu z vacansoleil byli może ze dwa razy zapytać czy wszystko ok. Z kolei na riva nuova holenderska obsługa z vacansolei była codziennie, nie wiem od czego to zależy chyba tylko od samych osób : )
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 21.06.16, 08:17
      A tak to jak na wszystkich kampingach jak coś potrzebujesz to bez problemu ich znajdziesz podane są godziny w których są dostępni.
    • marzepa Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 21.06.16, 10:39
      dziewczyny a jak tam plaża przy San Francesco, bo różne opinie czytam....
    • agosta1983 Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie 21.06.16, 18:01
      Plaża jest ok szeroka, tylko nie nastawiajcie się na piasek jak nad bałtykiem lub przejrzystą wodę jak w chorwacji : ) osobiście raz spotkałam się że pływały zielone glony i woda była brudna ale to było z 8 lat temu, w lido del nazioni czyli niżej niż caorle, ale następnego dnia już było ok także spokojnie da się kąpać przynajmniej nie zamarzniecie : )) tylko uwaga na kraby : )
    • Gość: miki Re: San Francesco- Caorle z Vacansolei- pytanie IP: *.230.6.105.4net.gl.digi.pl 11.07.16, 14:38
      ad 1.
      market jest dobrze zaopatrzony. My byliśmy już po sezonie (od 12 września) ale podstawowe produkty można było kupić. Ceny oczywiście wyższe ale sklep na miejscu, więc rano po świeże bułki na śniadanie można wyskoczyć w klapkach.
      ad.2
      były dwie, jedna przy samym wjeździe druga tuż przy plaży. Ogólnie jedliśmy prawie wszystko z karty i było ok.
      ad.3
      praktycznie cały kemping jest "zalesiony".

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka