Dodaj do ulubionych

tanie spanie w Rzymie

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.08.05, 21:18
Kochani, prosze o pomoc.Moze znacie jakies niedrogie miejsca do spania w
Rzymie? Jade z 17-latka na przelomie pazdziernika i listopada,bedziemy 5
nocy, tak naprawde potrzeba nam dwoch lozek w wieloosobowym pokoju + dostepu
do lazienki z natryskiem. Spiwory mozemy wziac wlasne. Naszukalam sie juz po
necie, ale nic naprawde niedrogiego, gdzie nie trzeba placic karta przez
internet zaliczki (a tego sie boje) nie znalazlam. Pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • linn_linn Re: tanie spanie w Rzymie 26.08.05, 07:33
      Ten temat pojawia sie kilkanascie razy do roku. Zajrzyj do wyszukiwarki.
      • Gość: zaba Re: tanie spanie w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 08:58
        Zagladalam do calego postu. Dom Pielgrzyma odpada, bo dotrzemy do centrum Rzymu
        okoko polnocy (czyli bedzie zamkniety). Nie ma nic na temat miejsc w pokojach
        wieloosobowych - tzw dorm rooms, sa tylko namiary na private rooms. Schronisko
        mlodziezowe tez niestety nie wchodzi w gre - przekroczylam 40 lat i w rozmowie
        telefonicznej powiedziano mi, ze mimo posiadanej legitymacji dostane nocleg
        wylacznie w przypadku, jesli po 22 beda wolne miejsca - a to troche malo, zeby
        liczyc na nocleg "na slepo". Licze na Wasza pomoc - wiem, ze mozna spac wlasnie
        w pokojach wieloosobowych za niezbyt wielkie pieniadze. Pozdrawiam.
    • Gość: Dominika Re: tanie spanie w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.05, 11:53
      Jaką kwote chcesz wydać na dwie osoby, bo tylko znajac ta kwote moge próbować
      Tobie pomóc ?
      • basia553 Re: tanie spanie w Rzymie 26.08.05, 12:17
        pamietam ze w Domu Pielgrzyma (tym na Via Cassia) cala noc ktos siedzi na
        portierni. Jest po 22 zamkniety dla nocujacych tam gosci, ale jesli uprzedzisz,
        ze Twöj samolot pözniej laduje, to Cie z cala pewnoscia wpuszcza.
        • bebicka Re: tanie spanie w Rzymie 26.08.05, 22:33
          Hej
          ja jade do Rzymu za tydzien i zarezerwowalam sobie nocleg w Domu Pielgrzyma, ale
          nie na Via Cassia (za daleko od centrum, chociaz w pieknym ogrodzie, milo
          wspominam poprzedni moj pobyt tam, choc tylko kilkugodzinny:-)). Tym razem
          nocujemy w Domu siostr Zmartwychwstanek, blisko centrum. Nocleg kosztuje kolo 25
          euro, ale z wyzywieniem. Telefon mialamz watku, pewnie bedzie gdzies w
          wyszukiwarce, ale takze tu
          www.wsd.tarnow.pl/zakony/index-zenskie-02.php#39
          Wiem ze teraz nie ma siostry zajmujacej sie rezerwacja noclegow (to bodajze
          siostra Dorota) wraca z Poslki po 10 wrtzesnia, ale mozesz sprobowac
          pozdrawiam
          Maraska
      • Gość: zaba Re: tanie spanie w Rzymie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.08.05, 00:20
        Dominiko, wydam tyle ile trzeba, przeciez nie bede z 17-latka spala na
        schodach:)Nie ukrywam, ze im taniej, tym lepiej - dlatego szukam jakiegos
        miejsca w pokoju wieloosobowym, wydaje mi sie ze jest to najtansze. Potrzeba
        nam dwoch lozek, dostepu do lazienki, mozliwosci uzycia grzalki (jesli nie
        bedzie kuchni z czajnikiem) - a cale dnie zamierzamy latac po Rzymie, latac i
        latac :) Jesli znasz np. Amsterdam, to tam takie noclego oferuje Arena -
        znakomoty hotelik dla mlodych ludzi (i nie tylko) w starym fabrycznym budynku.
        Jesli mozesz mi cos podpowiedziec, bede bardzo wdzieczna. Pozdrawiam - Zaba
    • Gość: Dominika Do ZABY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.08.05, 10:29
      Witam ponownie. Wybrałyście niestety tzw. " Hit sezon " co powoduje ,że ceny są
      znacznie wyższe niz np w sierpniu.(My za pokój 4- osobowy z łazienka i
      śniadaniem w hotelu 2-gwiazdkowym zaraz przy dworcu Termini właśnie w sierpniu
      płaciliśmy 90 EUR ).No ale cóż .Udało mi się znaleźć jedną stronkę która może
      Cie zainteresuje www.hostelmania.com , jednak nie ominiesz konieczności użycia
      karty kredytowej.Pozdrawiam i daj znać czy udało Ci sie cos zarezerwować
      • Gość: konrad Re: Do ZABY IP: *.bphpbk.pl 30.08.05, 10:41
        tak jak powyzej hostelworld.com ceny od 25 Eur od osoby...warto może coś
        jeszcze znajdziesz.
    • Gość: zaba DZIEKUJE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.05, 20:46
      Dzieki wszystkim za pomoc !!!! Zarezerwowalam miejsce w Hostel Aladino2 przez
      internet, zaplacilam wirtualna e-karta, zrobiona w Multibanku tylko do
      platnosci internetowych. Mamowilam miejsca w pokoju 6-osobowym, do tego
      sniadanie, kuchnia, no i blisko wszystkiego !!!!! Koszt 18 euro za noc. Mam
      nadzieje, ze bedzie to dobry wybor :)
      Korzystalam z poleconej przez Was strony:
      www.hostelmania.com
      • Gość: mariusz Re: DZIEKUJE !!!! IP: *.wroclaw.mm.pl 13.09.05, 23:01
        hej!
        mam nadzieję, że po powrocie dasz znać, jak było:)
        Pozd!M
        • Gość: zaba Re: DZIEKUJE !!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.09.05, 22:56
          Oczywiscie, ze dam znac - ale pamietajcie, ze wyjazd dopiero na przelomie
          pazdziernika i listopada, wiec nie gancie mnie za opieszalosc :) Pozdr
    • Gość: tomek Re: tanie spanie w Rzymie IP: 212.76.37.* 19.09.05, 22:50
      siema,
      polecam niewielki pensjonat nad samym morzem - rewelacja - autobus spod domu
      dojeżdza do pierwszej stacji metra... rewelacja - zero huku i zgielku -
      gospodarz odbiera prosto z lotniska fiumicino
      rewelacja... no i ten włoski - nie czają angielskiego - właścicielka kali miec
      kali być - ale ludzie b. mili ... polecam - kontakt
      tomaszrodz77@yahoo.com (cena 49 euro za klimatyzowany pokój dla 2 osób +
      łazienka i gratis transport z lotniska i na lotnisko)
      tomek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka