Dodaj do ulubionych

Włochy z Interhome

IP: 158.194.194.* 29.12.05, 22:13
Wlasnie przymierzamy sie do planowania wyjazdu na wrzesien, na 2 tyg, z wtedy
ponad rocznym dzieckiem. Czy ktos z Was wyjezdzal do Wloch i korzystal z
wczesniejszej rezerwacji kwater z Interhome? Jakies minusy? My myslimy o
Umbrii, gdzies niedaleko Asyżu. A moze macie jakies fajne namiary?
Chcielibysmy za noclegi zaplacic max 2,5 tys zl.Wg katalogu to wyglada realnie.
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Włochy z Interhome 30.12.05, 07:17
      Jadąc do Włoch akurat nie korzystałam z usług Interhome, ale wynajmowałam za
      ich posrednictwem apartamenty/domy wakacyjne w innych krajach i daję gwarancję,
      że się nie zawiedziesz. Wszystko jest jak w opisie, a nawet spotkać cię mogą
      przyjemne niespodzianki typu: klimatyzacja, zmywarka do naczyń, pralka itp.
      Jeżeli chodzi o okolice Asyżu to wybór jest dobry. Jest tam wiele miejsc, które
      można odwiedzić w ciągu 2 tygodni.
      O Asyżu i okolicach mozesz poczytać tu:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&wv.x=2&a=33005298
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&wv.x=2&a=29758293
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&wv.x=2&a=33349286
      Polecam też odwiedzenie pieknego wodospadu Marmore:

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=184&w=2843088&wv.x=2&a=32159070
      • linn_linn Re: Włochy z Interhome 30.12.05, 11:21
        Wiele razy korzystala Marghe i zwykle byla zadowolona: poza ostatnim wyjazdem /
        jesli dobrze pamietam /.
      • Gość: kaktus Asaretka! IP: 158.194.194.* 01.01.06, 21:49
        Dopiero teraz się wgłebiłam w Twoje opisy Asyżu i okolic. Jestem pod duzym
        wrazeniem, nie dosc, ze genialnie to napisałaś i świetnie sie czyta, to jeszcze
        i rady bezcenne dla wszystkich podrozujacych samochodem.
    • Gość: marghe_72 Re: Włochy z Interhome IP: *.acn.waw.pl 30.12.05, 19:59
      Linn dobrze pamieta :)
      • Gość: kaktus Re: Włochy z Interhome IP: 158.194.194.* 30.12.05, 20:43
        Dzieki za informacje. A nie wiecie moze jak długo sie jedzie z Wiednia do Asyżu?
        • linn_linn Re: Włochy z Interhome 30.12.05, 23:08
          Czym? Ktoredy?
          • Gość: kaktus Re: Włochy z Interhome IP: 158.194.194.* 31.12.05, 10:12
            Samochodem, przez przejscie w Trieste (chyba). Oczywiscie autostradami.
            • linn_linn Re: Włochy z Interhome 31.12.05, 10:31
              Nie mowie, zeby liczyc cm na mapie, ale... Troche samodzielnosci nie zawadzi:
              www.viamichelin.com/viamichelin/ita/tpl/hme/MaHomePage.htm
              • pampeliszka Re: Włochy z Interhome 31.12.05, 11:44
                dzieki, raczej mialam na mysli, ze jesli ktos tak podrozuje, to wie ile to czasu
                zabiera, my np. czesto sie przemieszczamy miedzy Krakowem a czeskim Olomoucem i
                to mniej wiecej jest 3,5-4,5 godz w zaleznosci od warunkow
                odleglosc-odlegloscia, ale jakosc dróg tez robi swoje
                • linn_linn Re: Włochy z Interhome 31.12.05, 12:03
                  My liczymy zwykle 100 km/ godzine. Niby jest duzy zapas, a czasem sie nie
                  zdazy... Duzo zalezy od tego kiedy jedziesz... Na wloskich drogach bywa roznie
                  i nie o jakosc raczej chodzi.
                  • ortodox Re: Włochy z Interhome 02.01.06, 00:20
                    Jeszcze różniej bywa na austriackich autostradach. Moim zdaniem 100km/h to dość
                    optymistyczne założenie biorąc pod uwagę Alpy, Apeniny, bramki, tunele,
                    przebudowy, konieczne odpoczynki, jednoroczne dziecko ... . Chyba ,że ostro gaz
                    do dechy przy każdej okazji ale po co? Proponuję założyć średnio 80-85km/h
                    Rozumiem, że te 2,5tyś, to za tydzień? W Interhome też, bywają niespodzianki w
                    zależności od ceny apartamentu. Czasem przyjemne, czasem mniej.
                    pozdrawiam
                    • linn_linn Re: Włochy z Interhome 02.01.06, 10:41
                      Jasne, ze optymistyczne. Rzadko kiedy po podrozy wychodzi taka srednia. Jest to
                      wskaznik orientacyjny.
                      • ortodox Re: Włochy z Interhome 02.01.06, 11:47
                        Jednak mało realny, przy takich uwarunkowaniach, na tej trasie.
                        pozdrawiam
                        • Gość: kaktus Re: Włochy z Interhome IP: 158.194.194.* 02.01.06, 14:44
                          To faktycznie nie za szybko. My jestesmy przyzwyczajeni do czeskich autostrad,
                          tu 110 to srednia predkosc, mniej wiecej, zwlaszcza w weekendy, bo na drogach
                          pusto, a my głownie wtedy jezdzimy i zwiedzamy.
                          Ortodox, ta cena to za 2 tyg, zreszta juz znalezlismy cos fajnego (tak
                          przynajmniej mysle, ze fajnego)- we wrzesniu jest znacznie taniej niz w szczycie
                          sezonu. Za 5 tys mielibysmy przeciez hotel z pełnym wyzywieniem.
                          • ortodox Re: Włochy z Interhome 02.01.06, 16:02
                            No, faktycznie, to wrzesień, po sezonie i pewnie dla 2 osób. Cane całkiem
                            jednak przyzwoita jak na Włochy.
                            pozdrawiam
                            • Gość: kaktus Re: Włochy z Interhome IP: 158.194.194.* 02.01.06, 17:03
                              No dokładnie. Dziecko do lat 2 wliczaja tylko do ubezpieczenia i tyle.
                        • linn_linn Re: Włochy z Interhome 02.01.06, 15:37
                          Zalezy od godziny i dnia tygodnia. Roznice sa bardzo duze.
        • marghe_72 Re: Włochy z Interhome 30.12.05, 23:23
          aha.. z Interhomem bywalismy w Toskanii (polcam katalog angielski, duzo
          bogatsza oferta), w Umbrii nie bylismy (tzn bylismy ale ne mieszkalismy w
          apartamentach / domach oferowanych przez ww biuro)

odradzam natomiast Imperię - Villa Giada.
    • Gość: Marina Re: Włochy z Interhome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.01.06, 09:47
      Ja bylam z Interhome i bylam bardzo zadowolona - w bardzo urokliwym i dzikim
      miejscu w 5Terre(obledne widoki!!) i w San Remo.Chce rowniez podzielic sie z
      Toba patentem,ktory zastosowalam-jesli nie MUSISZ jechac w okreslone miejsce a
      w okreslony region to uda sie na 99%!Tym bardziej we wrzesniu..
      Zawsze jesli wykupujesz w Interhome wyjazd od kolejnej soboty w tygodniu
      poprzedzajacym zawsze jest taniej.Wykupujesz tak -tuz przed wyjazdem-piewrszy
      tydzien, wybierasz sobie kilka potencjalnych miejsc (lacznie z tym ,w ktorym
      jestes-jesli masz taka ochote)na 2 i kolejny ew. tydzien,a potem z Wloch
      kontaktujesz sie z biurem w Warszawie i wykupujesz (mozesz zaplacic karta,
      zostawic przelew do wypelnienia kwoty zaufanej osobie, prosisz kogos o zaplate
      za Was...W ten sposob w zeszlym roku w sierpniu za 2 tygodnie zaplacilismy
      wlasnie ok 2.000 PLn..
    • Gość: beaataa Re: Włochy z Interhome IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.01.06, 11:48
      To jeszcze ja swoje dołożę. Z I. jeździmy dośc często, jako że odpowiada nam
      mieszkanie w domu z kuchnią - musimy sami gotowac dzieciom jedzenie (alergicy
      pokarmowi). W ostatnim roku byliśmy w Toskanii (okolice Arezzo) i było super.
      Nie spotkałam się z przekłamaniami w katalogu. Jest zawsze tak jak piszą.
      Bogatszą ofertę znajdziesz w katalogach spoza Polski. Np. naszego Bucine nie
      było w polskim katalogu. Miejsce świetne. O Toskanii można pisac długo. Powiem
      tylko że mój mąż był b. sceptycznie nastawiony do Włoch. Twierdził, że upieram
      się za beznadziejnym mscem na wakacje(te wszystkie stereotypy...) Narzekac
      przestał po dojechaniu na msce. A w tym roku sam chce znowu Italię:)))Szukamy
      czegoś na południu - może ktoś doradzi ciekawe miejsce?Życzę udanego urlopu.b.
    • Gość: gospodarz Re: Włochy z Interhome-kaucja? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 20:54
      Zainspirowany tematem wątku i zainteresowany wyjazdem do Włoch w najbliższe
      wakacje wszedłem na stronę I. i wyczytałem, że za korzystanie z mieszkania jest
      pobierana kaucja.
      Jak wygląda jej zwrot?
      Czy wynajmujący odbierając klucze przed wyjazdem chodzi po mieszakniu z lupą i
      wynajduje wszelkie rzeczywiste i wyimaginwane usterki poczynione przez nas i
      odlicza je sobie od kaucji?
      Jak to wygląda w praktyce?
      Jakie macie z tym doświadczenia?
      Pozdrawiam
      • Gość: kkk Re: Włochy z Interhome-kaucja? IP: *.adsl.inetia.pl 10.01.06, 21:13
        byłem kilkakrotnie, nie sprawdzali nigdy a we Włoszech nawet nie pobierali
        kaucji.
      • ortodox Re: Włochy z Interhome-kaucja? 10.01.06, 21:18
        No nieeee! Tak to się nie odbywa. Przeważnie pełna kultura a kaucje raczej
        stosuje się zwyczajowo. Bywa, że gospodarz w ogóle jej nie pobiera. Kiedyś w
        Hiszpanii, starszy sympatyczny pan od którego wynajmowaliśmy całą willę z
        wyposażeniem naprawdę ponad standardowym, kaucji nie chciał a klucz kazał
        wrzucić do skrzynki na listy na drzwiach. Czasem ktoś tyko zajrzy do mieszkania
        czy jest wporzo. Nie spotkałem się, żeby ktoś liczył widelce i norze, chociaż
        raz w Pietra Ligure jakiś kolo przy wydawaniu nam apartamentu liczył sztućce
        ale przy zdawaniu już nie liczył? Z reguły chodzi o jakieś grubsze sprawy i
        raczej nikt się za bardzo tym nie przejmuje. Ja nigdy z kaucją nie miałem
        problemów, zawsze wracała w całości i bez specjalnego przegladu ap.
        pozdrawiam
        • Gość: gospodarz Re: Włochy z Interhome-gdzie zaparkować w Rzymie? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 10.01.06, 22:06
          Dziękuję za wyjaśnienia.
          Mam jeszcze jedno pytanie. Zadam je tutaj żeby nie zakładać (na razie) nowego
          wątku). Znalazłem w I. w miarę atrakcyjne lokum w Rzymie. Ponieważ wybieram się
          samochodem chciałbym go postawić na strzeżonym parkingu, który podobno jest w
          pobliżu. Z jaką opłatą za tydzień parkowania muszę się liczyć?
          Pytam bo nie wiem czy nie wybrać hotelu, który oferuje darmowy parking?
          • ortodox Re: Włochy z Interhome-gdzie zaparkować w Rzymie? 11.01.06, 00:42
            To zależy od parkingu. Nie jest to tania impreza.
            Na tydzień w Rzymie może wynieść nawet 100euro.
            Chyba lepiej poszukać jakiegos innego rozwiązania, chyba że masz super auto i
            nie będziesz mógł spać spokojnie w nocy. Wszyscy tam parkują gdzie sie da.
            pozdrawiam
        • Gość: flavia Re: Włochy z Interhome-kaucja? IP: *.chello.pl 10.01.06, 22:12
          Korzystałam w Rzymie i w Wenecji.Zawsze bez niespodzianek.
          Kaucję raz wzieli(i oddali w dniu wyjazdu przy zwrocie kluczy-rzym)
          a w Wenecji nie wzieli.Zwykle gospodarze są b.pomocni,sympatyczni i na luzie.
          Tak miałam i we Włoszech i w Barcelonie(bez kaucji, a klucz zostawiłam
          pod wycieraczką, bo jechałam na lotnisko b.rano, i w Austrii-gdzie gospodyni
          codziennie pytała o wrażenia i częstowała kawą-tam to był pensjonat.
          Szczerze polecam wyjazd z Interhome.
      • marghe_72 Re: Włochy z Interhome-kaucja? 11.01.06, 00:18
        Gość portalu: gospodarz napisał(a):

> Zainspirowany tematem wątku i zainteresowany wyjazdem do Włoch w najbliższe
        > wakacje wszedłem na stronę I. i wyczytałem, że za korzystanie z mieszkania
        jest
        >
        > pobierana kaucja.
        > Jak wygląda jej zwrot?
        > Czy wynajmujący odbierając klucze przed wyjazdem chodzi po mieszakniu z lupą
        i
        > wynajduje wszelkie rzeczywiste i wyimaginwane usterki poczynione przez nas i
        > odlicza je sobie od kaucji?
        > Jak to wygląda w praktyce?
        > Jakie macie z tym doświadczenia?
        > Pozdrawiam

ano w Imperii przeszukano prawie,ze z lupą. Wyjątkowo pechowo trafilismy.. ale
        to długa historia
        gdzie indziej nic takiego się nam nie przytrafiło

NIE POLECAM VILLA GIADA W IMPERII. Interhome nie ma pojęcia jak to w tej chwili
        tam wygląda..
    • mallina Re: Włochy z Interhome 12.01.06, 00:30
      rowniez korzystalam z ofert Interhome
      dwa razy we Wloszech i raz we Francji.
      wszystko bylo jak w ofercie, zadnych problemow.kaucja byla pobierana ale zawsze
      wracala w calosci:-)
      w szczegolnosci polecam oferte w Toskanii, Chianti -Borgo Le Mura (nr oferty
      I5269/957A)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka