12.09.06, 15:53
Liguria,Genoa,Cinque terrie, oczekuje na pytania spedziłem tam dwa tygodnie
Obserwuj wątek
    • Gość: nune1 Re: Liguria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:06
      Witaj, byles moze w Ventimigli?
    • Gość: Robert Re: Liguria IP: 80.48.227.* 16.09.06, 19:23
      Gdzie można znależć w Ligurii plaże piaszczyste z łagodnym zejściem w morze (
      szczególnie dla dzieci)? Byłem w ubiegłym roku na Cinque Terre i takich nie
      spotkałem.Słyszałem,iz po drugiej stronie Zatoki Genueńskiej,ale więcej nic nie
      wiem.
      I drugie pytanie o miasta,w kórych są starówki lub zamki.Chodzi o to,aby
      wieczorkiem przespacerować się niekoniecznie tylko nadmorskim deptakiem.
      • Gość: kami plaze IP: *.cust.tele2.it 16.09.06, 20:12
        jedz od arenzano w strone zachodniego wybrzeza.praktycznie kazde miasteczko ma
        plaze piaszczysta(w arenzano kamyki).
      • aseretka Re: Liguria 19.09.06, 07:13
        W Monterosso jest dość szeroka plaża z łagodnym zejściem do morza.
      • jarod123 Re: Liguria 19.09.06, 08:55
        Miejscowośc Moneglia po lewej stronie Od Genui ma bardzo ładna plażę
    • www.italia-italia.pl Re: Liguria - GENUA 19.09.06, 12:30
      Witam. Jeśli mógłbym prosić o trochę wrażeń z Genui. Kiedyś była to potęga
      dorównująca Wenecji, a dziś jakby tak trochę pomijana. Tu gdzieś na forum
      spotkałem się nawet z opinią, że dzielnice bliżej portu bywają niekiedy mniej
      przyjemne dla turystów. Planowałem wyprawę do Turynu, a potem do Genui i okolic
      własnie. Interesują mnie głównie średniowieczno-renesansowe klimaty. Mniej
      turystyka wypoczynkowa.

www.italia-italia.pl*****************************************************************************
      • Gość: kami GENUA IP: *.cust.tele2.it 20.09.06, 08:31
        jest jedyna w swoim rodzaju.Nie ma takich miast w Polsce, gzdie przewazaja
        rowno usiane bloki.Trudniej to zyc, ja tez ucieklam po 5 latach za miasto.Ale
        wracam zawsze z wielka ochota.Jak juz bedziesz jechal to moge ci napisac co
        warto zwiedzic a o czym nie zawsze pisza w przewodnikach.
        • www.italia-italia.pl Re: GENUA 20.09.06, 09:44
          Witam. Dziękuję za tych kilka słów. Cieszę się, że jednak wyłania się pozytywny
          obraz Genui. Jakoś nie wydawało mi się by tak potężne miasto pozostawiło po
          sobie niewiele wartego uwagi. W końcu był to równorzędny przeciwnik Wenecji
          dawnymi laty.
          Nie chcę nadwyrężać czasu, chętnie już dziś poczytał bym jakąś osobistą
          refleksję o mieście, pooglądał zdjęcia. W sierpni tego roku byłem po raz
          kolejny we Włoszech. Krótko, ale bardzo intensywnie. Siódmego dnia, będąc w
          Ferrarze poczułem, że udało mi się w jakimś stopniu rozciągnąc czas - ilość
          wrażeń była tak wielka, że tydzień zmienił swój dotychczasowy charakter.
          Przestał być na ten czas krótką chwilą odmierzającą pędzące życie, a stał się
          jednostką w której tak wiele można było zobaczyć, poczuć i posmakować. I
          obiecałem sobie, że muszę te doświadczenia powtarzać.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka