jarod123 12.09.06, 15:53 Liguria,Genoa,Cinque terrie, oczekuje na pytania spedziłem tam dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: nune1 Re: Liguria IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.09.06, 19:06 Witaj, byles moze w Ventimigli? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Liguria IP: 80.48.227.* 16.09.06, 19:23 Gdzie można znależć w Ligurii plaże piaszczyste z łagodnym zejściem w morze ( szczególnie dla dzieci)? Byłem w ubiegłym roku na Cinque Terre i takich nie spotkałem.Słyszałem,iz po drugiej stronie Zatoki Genueńskiej,ale więcej nic nie wiem. I drugie pytanie o miasta,w kórych są starówki lub zamki.Chodzi o to,aby wieczorkiem przespacerować się niekoniecznie tylko nadmorskim deptakiem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami plaze IP: *.cust.tele2.it 16.09.06, 20:12 jedz od arenzano w strone zachodniego wybrzeza.praktycznie kazde miasteczko ma plaze piaszczysta(w arenzano kamyki). Odpowiedz Link Zgłoś
aseretka Re: Liguria 19.09.06, 07:13 W Monterosso jest dość szeroka plaża z łagodnym zejściem do morza. Odpowiedz Link Zgłoś
jarod123 Re: Liguria 19.09.06, 08:55 Miejscowośc Moneglia po lewej stronie Od Genui ma bardzo ładna plażę Odpowiedz Link Zgłoś
www.italia-italia.pl Re: Liguria - GENUA 19.09.06, 12:30 Witam. Jeśli mógłbym prosić o trochę wrażeń z Genui. Kiedyś była to potęga dorównująca Wenecji, a dziś jakby tak trochę pomijana. Tu gdzieś na forum spotkałem się nawet z opinią, że dzielnice bliżej portu bywają niekiedy mniej przyjemne dla turystów. Planowałem wyprawę do Turynu, a potem do Genui i okolic własnie. Interesują mnie głównie średniowieczno-renesansowe klimaty. Mniej turystyka wypoczynkowa. www.italia-italia.pl***************************************************************************** Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kami GENUA IP: *.cust.tele2.it 20.09.06, 08:31 jest jedyna w swoim rodzaju.Nie ma takich miast w Polsce, gzdie przewazaja rowno usiane bloki.Trudniej to zyc, ja tez ucieklam po 5 latach za miasto.Ale wracam zawsze z wielka ochota.Jak juz bedziesz jechal to moge ci napisac co warto zwiedzic a o czym nie zawsze pisza w przewodnikach. Odpowiedz Link Zgłoś
www.italia-italia.pl Re: GENUA 20.09.06, 09:44 Witam. Dziękuję za tych kilka słów. Cieszę się, że jednak wyłania się pozytywny obraz Genui. Jakoś nie wydawało mi się by tak potężne miasto pozostawiło po sobie niewiele wartego uwagi. W końcu był to równorzędny przeciwnik Wenecji dawnymi laty. Nie chcę nadwyrężać czasu, chętnie już dziś poczytał bym jakąś osobistą refleksję o mieście, pooglądał zdjęcia. W sierpni tego roku byłem po raz kolejny we Włoszech. Krótko, ale bardzo intensywnie. Siódmego dnia, będąc w Ferrarze poczułem, że udało mi się w jakimś stopniu rozciągnąc czas - ilość wrażeń była tak wielka, że tydzień zmienił swój dotychczasowy charakter. Przestał być na ten czas krótką chwilą odmierzającą pędzące życie, a stał się jednostką w której tak wiele można było zobaczyć, poczuć i posmakować. I obiecałem sobie, że muszę te doświadczenia powtarzać. Odpowiedz Link Zgłoś