Gość: henryk IP: *.domainunused.net 31.05.08, 15:38 Czy jest ktoś zorientowany w cenie benzyny w rejonie Livigno(strefa wolnocłowa). Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
linn_linn Re: Livigno-cena benzyny? 31.05.08, 16:23 Nie podaja cen: www.prezzibenzina.it/comuni/livigno Jest tylko shell. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seber Re: Livigno-cena benzyny? IP: *.zicom.pl 31.05.08, 17:43 Bylem tam na końcu lutego i na początku marca. Ceny generalnie baaardzo niskie :) diesel kosztował 3,2,- benzyna około 2,9 złotego w przeliczeniu po wtedy kursie średnim NBP 3,5 złotego za 1 euro. Generalnie cena paliwa bardzo niska - jak jedziesz tamtędy tankuj do pełna ! Aha, jak będziesz chciał kupować coś więcej (alkohol, perfumy, oliwę i takie tam włoskie rzeczy, o których w Polsce można zapomnieć w dobrej jakości i niskiej cenie) polecam Trepalle. To dokładnie 10 km od Livigno, jadąc w stronę Bormio. Po prawej stronie wypasiony sklep z alkoholem - np. Ballantines 1 litrowy 6,5 euro, Stock84 7 euro, Metaxa 6,20 ero - wszystko 1 litra - innych flaszek nie spotkałem :) Inne wódki również w super cenach. Nieco niżej spożywka - również świetne makarony, przyprawy, sery, wędlina w bdb cenach. A po lewej, naprzeciw nich, sklep z perfumami, ceny od 50 do 70 niższe niż w Polsce... Warto zrobić wycieczkę - po pierwsze te ceny, po drugie piękne widoki, Trepalle jest najwyżej położoną stale zamieszkiwaną osadą w Europie - 1.900-2.250 mnpm. W Livigno ceny są wyższe ! Napisz, jak wrocisz - jak było.... Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: henryk Re: Livigno-cena benzyny? IP: *.domainunused.net 31.05.08, 22:48 Dziekuję bardzo. Zapewne skorzystam. Jeszcze jedno pytanie: czy w niedzielę sklepy też są czynne? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
marusia811 Re: Livigno-cena benzyny? 31.05.08, 23:18 Ballantines 1 litrowy 6,5 euro, Stock84 7 euro, Metaxa 6,20 ero jestes pewien, ze to originalne ? Wlosi maja mase swoich o podobnych nazwach Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seber Re: Livigno-cena benzyny? IP: *.zicom.pl 01.06.08, 13:55 Marusia811 ! Zapewniam - oryginały :) Butelka i opis nie rożni sie niczym, Metaxa produkowana w Grecji, pozostałe alkohole w ich krajach pochodzenia. Tajemnica niskich cen tkwi w strefie wolnocłowej, co jest europejskim "kuriozum" :) Aha, i nie spodziewajcie się na butelkach banderol, ja byłem zaskoczony tym, że ich nie ma. Ale właśnie na tej zasadzie działa wolnocłówka - produkty nie są banderolowane. Zresztą Livigno i cała Lombardia w północnych Włoszech ze względu na to, że świetnie prosperują, chciałyby odłączenia od reszty kraju gdyżutrzymują biedniejsze południe.... Henryk! Nie wiem, co do niedzieli czy otwarte, nie zwracałem uwagi - ja byłem w tygodniu Odpowiedz Link Zgłoś
marusia811 Re: Livigno-cena benzyny? 01.06.08, 16:08 Zapewniam - oryginały :) Butelka i opis nie rożni sie niczym, tak, tak, wloskie oryginały !!! wcale nie twierdzę, że to z Chin, Włosi produkuja u siebie te "oryginały" i to od wielu, wielu lat, zresztą żadna nowość, w Italii wie o tym każde dziecko, ocknij się Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Seber Re: Livigno-cena benzyny? IP: *.powiat.tarnow.pl 02.06.08, 14:57 Tak, tak Marusia - jakby były włoskie oryginały, co sugerujesz - nie pisałoby "blended&bottled by Dumbarton Scotland". To samo Metaxa i inne trunki. A ze produkują to wiem, nie byłem raz i nie kupowałem raz - z włoskich oryginałów najbardziej lubię CAMPARI :) Odpowiedz Link Zgłoś
zocha72 Re: Livigno-cena benzyny? 01.06.08, 17:59 tyko z tymi flaszkami nie wracajcie przez Szwajcarie bo to nie Unia i na granicy skrzętnie Wam wybebeszą z samochodu wszystko w poszukiwaniu flaszek i jak będziecie mieć więcej niż 1 litr na osobę to zabiorą. Szczególnie sprawdzaja Polaków pod tym kontem. Odpowiedz Link Zgłoś