Gość: rapi IP: 85.128.102.* 17.05.09, 21:07 czy ktoś z forumowiczów był może w hotelu Resort Blue Paradise i jaką ma opinię (Kalabria, Tropea)? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: brus Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.05.09, 21:31 Niestety fatalną. Zajrzyj na wątek: Kalabria - hotel Villagio Sole Mare:( Też chciałem tam jechać i dzięki linnlinn się poddałem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rapi Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: 85.128.102.* 19.05.09, 19:08 Ehhh, dzięki, poczytałem - kubeł zimnej wody :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anita Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: *.adsl.inetia.pl 09.07.09, 22:23 Hotel absolutnie niegodny polecenia. Zastrzeżenia można mieć do wszystkiego w hotelu z wyjątkiem jedzenia. 1. Smierdzace zatechle pokoje, grzyb w lazience 2. basen w ktorym obowiazuje zakaz kapieli w godz. 13-1600 (uwaga chlor do basenu wlewany jest bezposrednio z baniakow, bardzo niebezpieczne w szczegolnosci dla malych dzieci) 3. niemila , arogancka obsluga 4. fatalna plaza, w morzu kamienie, wystajace prety, 5. fatalna lokalizacja do miejscowosci Tropea 7 km, nie ma mozliwosci dojscia pieszo 6. bardzo glosna muzyka w pozna nocy 7. animacje jedynie po wlosku Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Basik. Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: *.chello.pl 25.07.09, 13:30 Polecam ten hotel ! Jest świetny,czyste pokoje, komfortowe łazienki, SPA, przystojni kelnerzy, mmm. :) Śliczna plaża, duże możliwości, po prostu PERFECT. Tu poznałam swoja miłość, polecam !!! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Resort Blue Paradise - opinie 25.07.09, 16:04 Milosc to odrebny rozdzial i nie ma co dyskutowac. Skoro jednak hotel "zdobyl" malo zaszczytne 7me miejsce w rankingu najgorszych we Wloszech, to powody ku temu na pewno byly. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: 77.255.241.* 28.07.09, 21:14 Komfortowe łazienki, ??? to chyba wcześniej w schronisku dla bezdomnych mieszkałaś. W łazienkach śmierdzi, pleśń ogólnie dramat!!!! a Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anita Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: 77.255.241.* 28.07.09, 21:26 Ponadto gorąco polecam opinie odnośnie hotelu na www.travelzone.pl w 100% oddają "uroki" hotelu. To że ITAKA ma ten hotel w swojej ofercie jest jednym wielkim skanadalem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
justus100 Re: Resort Blue Paradise - opinie 01.08.09, 22:33 Witam, no to rzeczywiście niefajnie. Ale na tripadvisor jest też sporo pozytywnych opinii. Może to te VIPy, o których ktoś wspomniał, mieli tak pozytywne wspomnienia? Mam inne pytanie - czy stamtąd mozna sie jakoś wydostać komunikacją miejską do jakiegos wiekszego miasta? Czy tez najpierw trzeba się dostać np na piechotę do Pargheli bo stamtad podobno kursuje kolejka. pozdrawiam Justus Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: 93.159.18.* 07.08.09, 08:56 No więc wróciłem i po raz pierwszy siadam do opinii... 1. Hotel położony na klifie więc aby dostać się z basenu na ulicę trzeba pokonać dwa strome podejścia + 128 schodów... 2. żarcie...odrębny rozdział... śniadanie codziennie składa się z zimnych jajek sadzonych, zimnego gotowanego boczku,zimnej jajecznicy + bufet z wędlinami... nic się nie zmienia 3. dwukrotnie jako jedyne dostępne pieczywo był suchy chleb zsypany z koszyków, które w poprzednim dniu przy kolacji stały na stołach!!! Jedzenie jest monotonne... a przy lunchach i kolacjach posiłki gorące nakładane są łyżką przez obsługę hotelu... 4. pokoje nie spełniają żadnych standardów hotelu 4* 5. głośna muzyka przez cały dzień... niedziela jest najlepszym dniem, bo jest cisza... brak animacji 6. regularne problemy z prądem - kilkakrotnie był wyłączany również w porach wieczornych 7. basen nieczynny (!) w godzinach 13.00-16.00 wszystko jest sprzątane (ręczniki z leżaków etc.) 8. wypożyczając samochód - koszt ok 65-70 Euro w Europcar (jedyny sensowny sposób poruszania się po okolicy)należy doliczyć 7 Euro za każdą dobę za parking hotelowy. Generalnie hotel wygląda jak 2,5* a płaci się jak za 4*. Niestety przed wyjazdem było mało opinii więc zdecydowałem się napisać tą aby uprzedzić innych wycieczkowiczów... Hotel absolutnie niewarty kasy, którą Itaka bierze za pobyt tam... Jeżeli chodzi o komunikację... to najpierw trzeba dotrzeć do ulicy.. :) ale potem można wziąć taksówkę (5 Euro od osoby w dwie strony do Tropea)poza tym hotel oferuje dojazd do Tropea za 6 Euro. Do Pargheli wbrew pozorom wcale nie jest blisko, a w upale 38 stopni spacer jest dość męczący... Generalnie: ABSOLUTNIE NIE POLECAM! Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Resort Blue Paradise - opinie 07.08.09, 09:37 To nareszcie sa jakies konkrety z tego roku. "a przy lunchach i kolacjach posiłki gorące nakładane są łyżką przez obsługę hotelu..." Tylko nakladane czy takze limitowane? W wioskach turystycznych jest to stosowane i dla mnie nie stanowi to problemu / nie spotkalam sie jednak z odmowa nalozenia wiekszej porcji /. Jedno jest pewne, czytajac opinie nalezy brac pod uwage bardziej te negatywne: wieksza jest pewnosc, ze pochodza od klientow. Pozytywne, szczegolnie lakoniczne typu ubawilem sie bardzo itp., sa raczej autoreklama. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: 93.159.18.* 07.08.09, 13:46 Co do wydawania posiłków... To nie spotkałem się z wydzielaniem, zawsze można było podejść drugi raz, więc z tej strony nie było ograniczeń... Jeszcze jedno do opisu hotelu... 1. za pilota do TV trzeba było wyłożyć 10 Euro kaucji (zwracanej przy wyjeździe). 2. w TV tylko 4 kanały (wszystkie po włosku) + okresowo w ciągu dnia pojawiała się TVP Polonia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zadowolona Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 22:31 Ej ludzie, nie przesadzajcie. Właśnie wróciłam z tego hotelu i chciałabym wyrazić swoją opinię o hotelu, dość kontrowersyjną wobec tych bzdur wypisywanych przed moich przedmowców. Otóż, co to za różnica, ile hotel ma gwiazdek, skoro cena i tak była dośc niska (ja za tydzień płaciłam 2069 zł) jak na hotel z 3 posiłkami i do tego w srodku sezonu. Kompleks jest malowniczo położony, pokoje są schludne, fakt gdzieniegdzie wyłazi rdza czy futryna od drzwi sie odlkeja ale come on, nikt nie mowil, że to będzie Hitlon. Zresztą w 4* hotelach takie kwiatki się zdarzają. Pokoje, przynajmniej mój, był sprzatany codziennie, miał przepiekny widok na morze. Jedzenie to po prostu poezja, super są te posilki w środku dnia. Duzy wybór róznych pyszności, wino sikacz ale zawsze to coś procentowego i woda również z gazem ;-). Co do położenia to duży minus - trudno się stamtąd wydostać. Uwaga: region Kalabria uruchomił BEZPŁATNE połączenia autobusowe wzdłuż wybrzeza. Rozkłady dostepne w hotelu. Problem jednak w tym, ze autobusy nie zawsze przyjeżadzają, trzeba na nie czekać w upale i gwarancji nie ma, że się pojawi. Czyli taki autobus widmo, ale jak ktos ma cierpliwosc, a tej na południu Włoch nigdy nie za wiele, to przygoda gwarantowana. Drugim dość powaznym minusem jest kompletne zdanie się na łaskę i niełaskę ośrodka. Odciecie od cywilizacji, sklepów i lokalnych barów, powoduje, że trzeba byc przygotowanym na dojenie ze strony osrodka - są tam bary z drinkami w cenie 2X takiej jak w pobliskiej Tropei. Woda 2l = 2 euro, w sklepie w Tropei = 50 centów. Ale w sumie pobyt uważam za udany, lecz z pewnoscią nie polecam hotelu wiecznym malkontentom i osobom szukającym dziury w całym. Pozdrawiam M Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pel Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.08.09, 22:44 Aaa, czyli to raczej obóz był:) Odpowiedz Link Zgłoś
ala-alicja Re: Resort Blue Paradise - opinie 26.08.09, 20:30 Wróciłam wczoraj i nie nazwałabym pobytu tam obozem. Nasz pokój był skromnie urzadzony, ale czysty i tuż przy plaży (piasek, leżaki i parasole bez tłumów turystów), mnóstwo zieleni, kwiatów. W recepcji Polka. Jedzenie bardzo dobre, bez ograniczeń, urozmaicone, mozna było zajadać się owocami morza. Animacje niestety tylko po włosku- to traktuję jako minus. Położenie tego kompleksu hotelowego dla jednych może być wadą, dla innych zaletą- to fakt, że ciężko stamtad dostać się gdziekolwiek (sklep ok. 3,5 km), ale są hotelowe busy do Tropei i świetne wycieczki fakultatywne z Itaki (Sycylia i Etna- polecam), mnie to położenie bardzo odpowiadało, bez zgiełku, tłumów turystów, wśród zieleni. Polecam tym, którzy chca wypocząć, poleniuchować. I naprawdę nie wiem skąd te negatywne opinie- ja jestem bardzo zadowolona (i dla złośliwców dodam, że to nie były moje pierwsze wczasy, mam porównanie np. z Gecją i Chorwacją) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anika Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: *.centertel.pl 26.08.09, 21:23 Podpisuję się pod każdym słowem poprzedniczki. Oj naczytałam się tych negatywnych opinii przed wyjazdem, a tu takie miłe zaskoczenie... Pokoje skromne, ale czyste, polecam budynek przy plaży, wszędzie blisko. Plaża na lewo od hotelu cichutka, z białym piaseczkiem, zawsze wolne leżaki, w morzu zrobiono basenik w którym mogą się bezpiecznie kąpać małe dzieciaczki. Jeżeli zaś chodzi o transport do Tropei, to my korzystalismy z taxi, było nas w sumie 6 osób, zamawialiśmy je w recepcji.Koszt na jedną osobę - 5 euro w obydwie strony. Odnośnie przerwy na basenie, to po pierwsze obowiązuje ona w całej Kalabrii, a po drugie to każdy kto miał ochotę w takiej spiekocie siedzieć nad wodą mógł to robic z powodzenie 10 m dalej na plaży. Mam dobrą wiadomość dla osób, które nie lubią zajmować leżaków o świcie. Otóż obsługa hotelowa zdejmuje ręczniki z leżaków przy basenie, jeżeli są one zajęte przed otwarciem basenu, na plazy są zaś zawsze jakieś wolne. Polecam zabranie ze sobą dużych ręczników plażowych, gdyż w tym hotelu są one dodatkowo płatne (4 euro doba).Jedzenie bardzo smaczne, urozmaicone, ale uwaga - smakosze ziemniaków i schabowych, będą czuć się zawiedzeni. W hotelu serwuję sie wyłącznie dania kuchni śródziemnomorskiej. Również podczas posiłków napoje są serwowane typowo dla Włochów, czyli do obiadu i kolacji wino i woda. Śniadania kontynentalne. Polecam dwie wycieczki:na Wyspy Liparyjskie oraz na Sycylię (pilotem jest bardzo sympatyczny i oczytany pan Krzysztof......po Jego opowieściach nikt już nie ma dodatkowych pytań). Aha, plac zabaw dla dzieci, znajduję się za amfiteatrem (huśtawki, zjeżdżalnia oraz dmuchany zamek ze zjeżdżalnią). My spedzilismy w tym hotelu bardzo miłe wakacje, za niewygórowaną canę. Wiemy, że byli ludzie,którzy narzekali, ale może taką mają naturę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przerażnona Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: 193.0.79.* 28.08.09, 12:54 Witam wszystkich przeczytałam wasze opinie o tym hotelu i prosze o pomoc co mam zrobić bo mam już zapłacone tam wczasy od 8 września. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Resort Blue Paradise - opinie 28.08.09, 09:01 Nie widze tych pozytywnych opinii: www.tripadvisor.it/ShowUserReviews-g580199-d1161965-r38083815-Villaggio_Blu_Paradise-Parghelia_Calabria.html#REVIEWS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Resort Blue Paradise - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.09, 23:03 Szczerze podziwiam wszystkich, którzy piszą pozytywne opinie o tym hotelu... dodajmy - beznadziejnym hotelu!!!Oferta Itaki absolutnie niezgodna z opisem. Plaża kamienista, standart hotelu na ok 2*, hotel stary i zniszczony.nie maiał żadnego związku z luksusem,który obiecywała oferta w katalogu ITAKI!!!!!Tropea oddalona o 9km a nie (szanowna Itako) 3km.pokoje bardzo małe, ciemne i zawilgocone. nie ma mowy o żadnych sportach wodnych itp. Plac zabaw dla dzieci nie spełniał żadnych norm bezpieczeństwa.Urządzenia brudne i zniszczone. Najgorsze jest jednak to,że Itaka nadal , mimo tak wielu reklamacji i negatywnych informacji o hotelu nadal sprzedaje ten hotel jako elegancki 4* itp. oburzające są też praktyki Itaki dotyczące rozpatrywania reklamacji. wysłaliśmy zbiorową reklamację z dużą grupą niezadowolonych klientów, zaraz po powrocie dzwoniliśmy do Biura Obsługi z zapytaniem czy taka zbiorowa reklamacja wystarcza, czy konieczna jest jeszcze dodatkowa, indywidualna od każdej niezadowolonej rodziny. Pracownicy prawdopodobnie CELOWO wprowadzili nas w błąd mówiąc,że nie ma takiej konieczności. tuż przed upływem terminu w którym można składać reklamacje okazało się,że taka zbiorowa reklamacja się tak naprawdę nie liczy... co jest oczywiście śmieszne i dowodzi ,że Itaka kieruje się jakimiś swoimi niejasnymi zasadami.A przecież to jasne,że podpis pod pismem zbiorowej reklamacji ja też dołączenie do tego pisma kopii naszego dokumentu podróży oznacza,że reklamacja została złożona... teraz czekamy na rozpatrzenie kolejnej, tym razem indywidualnej reklamacji... Oczywiście Itaka gra na zwłokę i za wszelką cene próbuje uniknąć odpowiedzialności,ale wszyscy uczestnicy ,którzy podpisali się pod ową reklamacja zbiorową, zgodnie twierdzą,że w przypadku odmowy rozpatrzenia reklamacji skierujemy sprawę do sądu... Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Resort Blue Paradise - opinie 28.08.09, 08:46 Zaczne od tego, ze w zeszlym roku niektore wloskie biura podrozy przenosily swoich klientow, natychmiast po przejezdzie, do innych hoteli. Mam wrazenie, ze pomijajac Itake sprzedaz odbywa sie glownie na zasadzie rezerwacji i oplaty na miejscu przez indywidualnego klienta / ktory nierozwznie nie przejrzal wczesniej opinii o tym hotelu /. Tak wynika przynajmniej z opinii wloskich turystow. Nie wyobrazam sobie zreszta, aby w roku 2009 jakiekolwiek biuro podrozy we Wloszech mialo czelnosc przedstawic te oferte swoim klientom. Jesli chodzi o diametralnie rozne opinie na temat hotelu, da sie to wyjasnic / abstrahujac od opinii na tym forum /. Opinie pozytywne, pelne zachwytow, nie wchodzace w szczegoly / w odroznieniu od tych negatywnych / pojawiaja sie zwykle na poczatku sezonu: w kwietniu, maju i czerwcu, a nawet w styczniu. Zdecydowana wiekszosc pochodzi od osob, ktore dzis sie rejestruja, a jutro wstawiaja opinie. Jedna jedyna: potem znikaja na zawsze. Nie musze pisac jakie moga byc powody. Skad roznica miedzy 4 gwiazdkami a odbiorem standardu przez klientow? Akurat to bylo dla mnie jasne od poczatku, ale wczoraj potwierdzily sie moje przypuszczenia. Hotelowymi gwiazdkami rzadza wloskie regiony, a region Kalabria jest regionem szczegolnym i nie trzeba byc Roberto Saviano, aby zrozumiec o co chodzi / on pochodzi akurat z innego regionu, ale niewiele to zmienia /. Wystarczy uwaznie przejrzec linki wyskakujace z google'a: archiviostorico.corriere.it/2001/luglio/16/Giovane_ferito_colpi_pistola_sulla_co_0_0107163487.shtml www.terrelibere.it/terrediconfine/la-costa-degli-dei-sciolta-dalla-mafia Bardzo negatywne opinie powtarzaja sie co roku / widzialam nawet pochodzace z 1999 /. Na jednej ze stron w zeszlym roku pojawila sie nawet odpowiedz zarzadzajacego hotelem / tez sie zmieniaja /: oczywiscie nie zgadzal sie z krytykami, ale obiecal, ze jesli cos bylo nie tak, w przyszlym roku postaraja sie to poprawic. Niestety nie widac, aby dotrzymal obietnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
ala-alicja Re: Resort Blue Paradise - opinie 28.08.09, 10:33 naprawde nie wiem kiedy byliscie Państwo w tym hotelu, ja wróciłam 25 sierpnia b.r. i do niewielu rzeczy mogę sie przyczepić. Nie spotkałam sie również na miejscu z negatywnym odbiorem (z wyjatkiem jednej pani niezadowolonej z szybkiego tempa podczas zwiedzania Sycylii), nie wspominając nawet o dużej ilosci Włochów wypoczywajacych tam z całymi rodzinami, gdyby było tak tragicznie to nie sądzę by decydowali sie na wypoczynek z małymi dziećmi. A może właściciel zwyczajnie zadbał o dobrą opinie i sporo się zmieniło- nie mnie to oceniać, byłam tam raz i mój pobyt oceniam na bardzo udany. Dodam jeszcze, że nie mam nic wspólnego z biurem Itaka , co sugerowano w poprzednim poscie(z wyjatkiem zakupu wczasów), wczesniej jeżdziłam z Orbisem i Rainbow i było bardzo dobrze a Itaki z pewnoscia nie bedę omijać szerokim łukiem- wręcz przeciwnie. Odpowiedz Link Zgłoś
linn_linn Re: Resort Blue Paradise - opinie 28.08.09, 10:59 Mam nadzieje, ze nie masz na mysli mojego postu. Nic takiego nie sugerowalam. Wprost przeciwnie. Zapewniam Cie, ze wlasciciel / nie mylic z zarzadzajacym / poziomem uslug w ogole sie nie interesuje. Chyba nie zrozumialas w jakim kontekscie dziala hotel: tam w ogole nie chodzi o turystyke. Chcesz powiedziec, ze wszyscy ci ludzie byli w innym miejscu? www.tripadvisor.es/Hotel_Review-g580199-d1161965-Reviews-Villaggio_Blu_Paradise-Parghelia_Calabria.html Odpowiedz Link Zgłoś