Gość: ania IP: *.chello.pl 06.03.07, 18:25 Czy może ktoś wykupywał już tę ofertę na ten rok ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: apax Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.one.pl 07.03.07, 07:18 W Stavros ale w Catrinie, to całkiem nieopodal. pZDR jOANNA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 07.03.07, 08:35 Wiem wiem, wszystko sobie obejrzałam i nawet z googlami trójwymiarowymi byłam w Stavros- ale moje wahania są takie: chciałabym studio albo apartament ale żeby było bez piętra nad nim, i na foto te apartamenty Zorbas właśnie tak wyglądają-ciąg domków, ale za to 50kilka a ja raczej samotnik dlatego ciekawa byłam czy ktoś już był. Byłam w ubiegłym roku w Stavros ale jakoś nie obejrzałam tego miejsca (a zwykle to robię wyszukując sobie "potencjalnych" miejsc na następny rok. Ale dziękuję bardzo za odzew:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z krakowa Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.07, 18:58 jakie biuro w Polsce ma Stavros?i tę Zorbę? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 12.03.07, 20:20 www.wakacje.pl/oferty/grecja/studia-zorbas-124766.html dziwna sprawa bo jeszcze te dwa dni temu przyglądałam się tej ofercie, ciekawe co się stało? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 12.03.07, 20:41 o, a tu jest www.triada.pl/prezentacja.php?SID=&AKCJA=HOTEL&IdTurnusu=462210 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: elf_ika Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: 195.245.90.* 27.01.10, 14:18 nie polecam domkow pod basenem. Smutne, ze domki sa rodzielane ze wzgledu na narodowosci, pod basenem mieszkali sami Polacy.Pozostale domki bardzo ladne, ale jak prosilam o zamiane to okazalo sie, ze nie mam takie mozliwosci. Te pod basenem brzydkie, przepolowione eniemalze dykta, slychac kazde slowo zza sciany. Pozostale domki kilka standardow wyzej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 21.03.07, 19:03 No właśnie nie wiem czy się tam wybiorę bo przeczytałam na ich stronie internetowej że mają 50 kilka tych bungalowów, korty itd a ja lubię spokojnie i pustawo więc raczej nie tam. Ale na zdjęciu wyglądały fajnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.03.07, 21:31 mają kieską plażę, malutką, i głazy w morzu. dalej w strone zatoki jest druga plaża, ale tam jest chyba kiepskie dojście. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: leśny kieł Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 22.03.07, 21:20 Chyba mówisz o innym miejscu. Głównym atutem Stavros jest wyjątkowo piękna plaża. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olaf Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 23.03.07, 19:15 Bardzo piękna i mało stonki :-) tzn ludzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.03.07, 19:07 plaża w stavros jest piękna - ta pod wielką górą, woda boska, ryby gryzą - serio. przy apartamentaczh zorbas plaża kiepściutka, obok jest druga, taka trochę dzika. ta pod górą jest trzecia. w stavros byłam tam parę lat temu w Georgia Vicky, obok Kavos i Nanakis. Miałam daleko do tych plaż, ale chwalę sobie ten urlop bardzo. Generalnie cisza i spokój, świetna baza wypadowa do Chani, zakochałam się w tym miejscu. jeden sklep, ale mozna zrobić zakupy grubsze w Chani w Championie i sobie przywieżć. sklepik ok, w zorbas tez jest sklepik. Przy drodze nastepny. jest tam niezwykle urokliwie, pięknie, trzeba koniecznie zobaczyc klasztor Agia Triada, ale to już samochodem, po połudnu jest tam wyjątkowo i zjawiskowo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbelek do Mimi IP: *.chello.pl 27.03.07, 19:34 Mimi- prośba- napisz do mnie na priv- ja w tym roku wybieram się do Georgia-Vicky: barbelek@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f Mimi - ! - ja tez juz iles razy w G&V :-) Prawda, 27.03.07, 19:39 ze super?! Teraz juz 3 sklepy na okraglo, a tego jednego malutkiego na skrzyzowaniu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 10.07.07, 00:29 Podobno piękna jest ale dalej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: echo11 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 21.03.07, 22:49 Pani z biura poleciła mi to miejsce jako oazę ciszy i spokoju. Zero dyskotek, gwaru, sklep 1 lub 2. Atutem była też piękna plaża(piaszczysta). I apartamenty są zaraz przy plaży. Jeśli chodzi o plaże to są 2. Jedna malutka zatoczka a druga wielka piaszczysta plaża z pięknym widokiem. Dużo ludzi chwali sobie to miejsce. Na pewno nie jest odpowiednie kto jedzie tylko po to by bawic się, robic zakupy i wydawac kasę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anka Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 28.03.07, 09:38 A moglibyście kilka słów o apartamentach? Widziałam na zdjęciach satelitarnych że stoją w takim ukośnym rzędzie i jedne są przodem do morza a do ich pleców są przylepione drugie- twarzą do wyspy. Czy dobrze widziałam? Odpowiedz Link Zgłoś
ewa.mila Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 28.03.07, 13:33 jak odbyc taka wirtualna podroz jak Ty, z goglami trojwymiarowymi? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: warto Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 28.03.07, 14:19 www.hotel-zorbas.gr/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: wyszukaj google earth - i zainstaluj.I podróż IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.03.07, 14:59 mapy.pomocnik.com/mapy-satelitarne/ a do Jacka1f pytanie- V&G podniosły w tym roku ceny prawda? Tak cholercia miotam się bo bilety już mam i w ubiegłym roku pojechałam specjalnie zobaczyc G&V (bo tak pięknie chwaliłeś) ale nie weszłam z wrodzonej nieśmiałości na teren i tylko z drogi widziałam, że tam jest główny budynek i takie małe bungalowy w szeregu tak? Czy Ty jacku w tym roku również tam? A wiesz może coś o tych bungalowach? Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f bylem dwa razy w budynku i dwa razy w bungalowach 28.03.07, 16:36 i tu super i tu.... Bungalowy milsze bo spisz i budzisz sie przy morzu:[-)) Podniesli oficjalnie, ale jesli nie sezon, to trzeba ich znalesc w Googlach i smialo pisac o swym zachwuycie, ze ja polecalem szeroko:-))) i targowac sie bez litosci. !!! Ja tez chyba na tydzien - no bo jak to, nie wypic z Manolisem..:-)) I jego córkami i zięciami, i żoną i Mamą!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
kavos Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 31.03.07, 19:56 Byłem w Zorbas i w apartamentach w pobliżu te drugie okzały się bardziej ustronne a to tylko 5 minut od Zorbas więcej informacji napisz do kavos@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jolia-bit Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 02.04.07, 09:53 A co mógłbys powiedzieć o apartamentach Zorbas? Chodzi mi też o wyposażenie bo niby jest ale pani w biurze powiedziała ze moze sie okazać że jest 1 kubek i 1 talerz bo w tych 2 lub 3 * tak bywa. Odpowiedz Link Zgłoś
kavos Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 02.04.07, 16:15 Wyposażone średnio ale man dobrze sprawdzone i w dodrej cenie wyposażenie:klimatyzacja, aneks kucheny podstawowe naczynia ale spokojnie można sobie przygotować jedzenie, TV, internet kabel lub WiFi, tawerna , basen leżki całość w cenie. kavos@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sorbet Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 04.04.07, 14:33 Co to znaczy man dobrze sprawdzone? A czy jest posciel, ręczniki i garnki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.04.07, 14:52 no pewnie chodzi o to, że zorbas jest średnie a kavos ma dobrze sprawdzone te sąsiednie apartamenty do których jest link w poście o nurkowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 06.04.07, 14:32 ja zrozumiałam że właśnie zorbas jest sprawdzone.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka1.1 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.epsa.pl 14.07.08, 08:04 czy ktos wie czy z stavros mozna dostac sie autobusem do innych miejscowosci Odpowiedz Link Zgłoś
neronka Re: do kavos 04.04.07, 16:07 Byliśmy w Kavosie. Super hotelik z pięknym widokiem na skałki, duży basen, możliwość nurkowania, smaczne jedzenie i co najważniejsze przystępne ceny. pozdrawiam Daga Odpowiedz Link Zgłoś
jacek1f ja tez potwierdzam Kavos jest OK! Mili, smaczni i 04.04.07, 17:18 piekne miejsce. Ja co prawda zawsze obok w G&V prywatnie, ale Kavosa znamy i cenimy bardzo:-) Polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomekza Re: ja tez potwierdzam Kavos jest OK! Mili, smac IP: *.magma-net.pl 04.04.07, 22:53 No to ja też potwierdzam, że Kavos jest ok, G&V zresztą też :D Jedyna wada, to że do plaży "koło góry" się 20 minut idzie. tz -- www.infokreta.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: ja tez potwierdzam Kavos jest OK! Mili, smac IP: *.chello.pl 05.04.07, 08:21 A kameralniej gdzie? G&V czy Kavos, a plaża jest chyba wcześniej jeszcze jedna? Odpowiedz Link Zgłoś
kavos Re: Plaże obok Kavos 05.04.07, 09:30 Cześć jestem tam co roku idąc brzegiem z G&V nie drogom bo dłużej dochodzisz do Kvos trwa to idąc powoli 5 minut z Kavos idąc dalej brzegim obok apartamentów Nanakis jest mała zatoka z piaskiem dalej apartamenty Zorbas i plaża z tawerną to drugie 5 minut.Dalej w części gdzie leżaki płatna Bleu Beach obok resztki "kamieniołom" prawdopodobnie wenecjanie budowali z niego Chanie wygląda to dość ciekawie przy pierwszym swoim pobycie w Stawros myślałem żę to coś w rodzaju ruin , następnie o której pisano plaża na wpros góry tam gdzie kręcona Greka Zorbe a w niej jaskinia którą warto odwiedzić przepiękny widok na okolice na stronie mam zdięca.Całość świetnie widać na sronie google zdięcia satelitarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Plaże obok Kavos IP: *.chello.pl 05.04.07, 09:36 Widziałam Kavos Twoją stronę, właśnie te zdjęcia mnie zachęcają do tamtego miejsca:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kavos Re: Plaże obok Kavos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 09:58 Wyjeżdżam na Krete do hotelu Kavos 22.04 mogę zrobić dla Cibie rezerwacje numer tel. w polsce i w grecji jest na stronie będąc na miejscu możesz to zobaczć przez skypa możemy rozmawiać szukaj Paweł Zembaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
kavos Do zainteresowana 05.04.07, 10:00 Wyjeżdżam na Krete do hotelu Kavos 22.04 mogę zrobić dla Cibie rezerwacje numer tel. w polsce i w grecji jest na stronie będąc na miejscu możesz to zobaczć przez skypa możemy rozmawiać szukaj Paweł Zembaczyński Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zainteresowana Re: Do Kavos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.07, 16:49 Bardzo Ci dziekuję, śledzę ten wątek i jeszcze się zastanawiam, widziałam tel na Twojej stronie więc jakby co to oczywiście zadzwonię lub zaskypuję. Dzieki jeszcze raz:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Horza Józia Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 13.04.07, 13:12 Czego najbardziej nie lubię? Hoteli wysokich i klocowatych przypominających blokowiska. A takich pełno zwłaszcza w Bułgarii i Turcji. Te Zorbas wyglądają sympatycznie, taki kameralny wypoczynek od zgiełku turystów. Jeśli będą po wakacjach pozytywne opinie to za rok się tam wybiorę. Oczywiście to nie miejsce dla bogatych paniuś dla których najwazniejsze zeby się najeść i wygodnie wyspać a na wczasy jadą głównie po to by pofotografować się wśród przepychu 5* hotelu! I zastanawia mnie jedno- dlaczego te hotele gmachy maja zwykle 5* a apartamenty w stylu Zorbas czy Mourula lub Catherine maja tylko 3* skoro sa o wiele atrakcyjniejsze? To jak mieszkanie w domku a w bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
kavos Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 15.04.07, 20:11 Cześ myśle zę ta wypowiedz oddała urok tych miejsc bo tylko w takiczh miejscach człowiek nie jest tylko numerkiem w recepcji pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rymwidda Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 18.04.07, 15:20 Też mnie to zastanawia? Co jest kryterium w stawianiu gwiazdek? Drogie meble? Przecież zdecydowanie milej i lepiej wypoczywa się w apartamentach gdzie jest 30-60 pokoi niż w klocu gdzie jest 500. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gacek Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 18.04.07, 17:51 a najmilej jak tych pokoi jest 6:) Odpowiedz Link Zgłoś
kavos Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 18.04.07, 19:13 W hotelu Kavos jest 16 pokoi każdy z nich ma osobne wyjście na zewnątrz w pokojach aneks kuchenny lodówka łazienka TV, internet, w takim miejscu nie jest się numerkiem na recepcji i najważniejsze jest się nad samym morzem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hę Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 18.04.07, 23:15 a co z tym Zorbas? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 19.04.07, 08:42 no to co wyżej- ma pięćdziesiąt kilka bungalowów, coś w rodzaju naszych domków szeregowych- gdzieś wyżej dałam link do oferty i są tam zdjęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
marghot Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 24.04.07, 14:53 Zorbas czy Mourula lub Catherine - kto ma ich w swojej ofercie w tym roku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Opiaty Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 25.04.07, 12:39 Triada. To fajne oferty. Przede wszystkim dlatego że to apartamenty a nie klocowaty hotel, nie musisz wykupować wyżywienie( dużo lepsze zarcie jest w greckich tawernach) i dziecko ma pobyt za darmo. Tanio i sympatycznie. Zorbas chyba byłoby najlepsze bo w fajnej miejscowości, blisko plaza. Maroula już nie jest przy plazy poza tym pani w biurze twierdziła ze to raczej oferta dla osób lubiacych gwar i nocne życie, pełno tam tawer, sklepów, dyskotek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mamas Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 07.05.07, 12:55 Ja zaś widziałam taką ofertę- studia Zorbas ale nie w Stavros tylko na kontynentalnej Grecji, miejscowości nie pamiętam. Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zuzia Zorba Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 05.06.07, 13:34 Bardzo mi się podoba ta oferta Zorbas! Czy są jeszcze wolne miejsca???? U mnie jak otwieram stronę Triady z tą ofertą wyświetla sie że nie ma juz wolnych miejsc, a w pracy jak otwieram to wyswietla sie że maja jeszcze 2 apartamenty wolne. Może ktoś jest zorientowany??? Chodzi mi o sierpień, początek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Haneczka Praleczka Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 14.06.07, 10:26 Zainteresowała mnie ta oferta w studio Zorbas, mam jednak pytanie- jak to jest czy te wszystkie apartamenty(50) są wykupione przez Triadę i czy to oferta tylko dla polaków? Nie chciałabym żeby na miejscu okazało się że większość wynajmują zagraniczni turyści. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Milena Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 11.07.07, 08:32 To jakaś nowość, poprzednio Triada nie miała tego w ofercie. Odpowiedz Link Zgłoś
kszymal Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 12.07.07, 13:15 kilka dni temu bylem zobaczyc te apartamenty bo tez sie nad nimi zastanawialem. No coz bylem lekko mowiac zaskoczony tym jak bardzo zaniedbane sa te apartamenty. Nie jestem wymagajacy ale Zorbasem bylem przerazony. No i daleko do tej plazy o ktorej wczesniej pisano i tawern. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Krach Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 13.07.07, 11:30 Czy mógłbyś napisać konkretnie czym byłeś przerazony? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszymal Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.07.07, 12:41 Ogolnym stanem tego obiektu. Strasznie zaniedbany,po prostu stan oplakany no i daleko do porzadnej plazy i tawern. Nie naleze do ludzi wymagajacych i narzekajacych, ale gdybym tam trafil to mialbym wakacje do bani. No chyba ze wynajmiesz samochod na 2 tygodnie a w zorbasie bedziesz tylko spac. Jakby nie bylo to chyba najtansza oferta. Aha grecka kategoria tego obiektu to "D" czyli bardzo niska, a triada dawala mu 3 gwiazdki ( wolne zarty). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Krach Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 15.07.07, 19:45 Grecka kategoria typu C. Co złego jest w tej plaży? Większość ofert jakie miała Triada miały pół kilometra do plazy conajmniej a tu plaza zaraz przy domkach i podobno niedaleko jest druga duza piękna plaza. Nie załamuj mnie. Nie podobaja mi się duze hotele-bloki wybrałam domek bo wolę kameralne miejsca. Czy jakakolwiek plaza na Krecie może być brzydka? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kris Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 10:44 Plaza akurat nie byla brzydka , moze malutka ale nie zatloczona. Do tej drugiej to akurat jest kawalek ( ale w takim upale wcale nie maly). Moze na moja percepcje mialo wplyw ze bylismy tam gdy na dworze bylo 40 stopni. Ja tam nie mieszkalem ale gdybym w takim upale mial przejsc 1 km do porzadnej tawerny to bym sie zalamal. A te "domki" to po prostu w tym swoim zaniedbaniu byly jakies takie smutne i moze to stad mam takie zle wrazenie. Bylismy zobaczyc je w czworke i wszyscy mielismy takie wrazenie. Jezeli tam jedziesz to proponuje juz teraz rozejrzec sie za jakims samochodem na dluzszy czas. Okolica jest bardzo cicha i spokojna, ja takie klimaty lubie wiec to mi sie akurat podobalo, ale jezeli chodzi o zwiedzanie krety to nie jest to najszczesliwsze miejsce wypadowe. Do "autostrady" masz ok godz dojazdu. Hmmm... zalezy wiec co planujesz na tych wakacjach. Uwazam ze Stavros to dobre miejsce do totalnego "wyzerowania" umyslu i odpoczynku, ale do aktywnego raczej nie specjalnie, chyba ze zalezy ci na doglebnym poznaniu Chani. Pozdrawiam i zycze udanych wakacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kszymal Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.07, 10:57 A jezeli chodzi o kategorie to zerknij tu www.hania-hotels.gr/de/index.php?option=com_hoteldirectory&task=sun&uid=49&unm=Zorbas+Hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AK Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 17.07.07, 15:22 W folderze Triady wyrażnie napisane - kategoria lokalna C. Może warunki się trochę polepszyły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: biww Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: 195.94.201.* 17.07.07, 15:38 Chyba jedyny plus Zorbasa to basen, całkiem duży jak Krete, reszta niestety trochę zaniedbana. Odpowiedz Link Zgłoś
lasowi Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 26.07.07, 23:29 wczoraj właśnie wróciłam z pięknie wyglądających w katalogu Triady apartamentów Zorbas i obiecałam sobie, że coś napiszę więc..... Zgadzam się z wcześniejszymi opiniami - obiekt jest okropnie zaniedbany, wręcz brudny. Apartamenty, a raczej pseudo apartamenty są okropne- wyposażenie pamięta czasy wczesnego Gierka, trzeszczące niewygodne łóżka, w szafkach dziwny zapach wilgoci, o łazienkach nie wspomnę ohyda. Do tego całe dwa tygodnie walczyliśmy z czerwonymi i czarnymi mrówkami, wszystkie produkty spożywcze musieliśmy trzymać w lodówce, bo inaczej po pół godzinie pojawiał się czerwony rój. A do tego panoszące się koty. Wracając do wątku "owadowego" to ostatniego dnia pobytu w pokoju znalazłam pchłę. Obsługa (tzn dwie sprzątające panie) też pozostawia wiele do życzenia. Poza tym że są mało uprzejme, to w ciągu 2 tygodni tylko raz posprzątały (o ile można to nazwać posprzątaniem), bo akurat nas nie było, jeżeli w "porze sprzątania" ktoś był w pokoju to tylko wymieniały ręczniki. Poza "tymi drobnymi szczegółami" okolica Stavros jest piękna. Trochę uciążliwe jest sąsiedztwo lotniska. No i na pewno polecam samochód choćby z tego powodu, że najbliższy sklep jak i tawerny są oddalone o ok 1,5km i "tachanie" zgrzewki wody w 35-stopniowym upale nie jest przyjemne. Poza tym do jest tyle pięknych miejsc do obejrzenia. Kreta jest cudna , takie widoki pozostają w pamięci na bardzo, bardzo długo. Tak na koniec dodam, że po 2 dniach człowiek się przyzwyczaja do takich warunków może dlatego że spędza się w nich niewiele czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ola Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: 217.153.54.* 07.08.07, 12:32 WItam, wybieram się we wrześniu - jestem lekko przerażona tym co napisałaś ;-) Mam pytanie: ile kosztowało wynajęcie samochodu? Będę bardzo wdzięczna za info. Pozdrawiam Ola Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 22.05.08, 14:12 no i jak tam? Był ktoś jeszcze w Zorbas? Wybieram się za 3 tygodnie i jestem bardzo ciekawa :) Trochę straszycie dalekim połozeniem sklepu (A samochodu chyba nie wynajmę) a jak z komunikacją do i z Chanii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ania Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.08, 08:46 Ja wybieram sie na początku lipca - bardzo proszę o info, jak już wrócisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzózka Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 27.05.08, 23:20 Byłam tam i kazdemu polecę. Każdemu kto lubi spokój i kameralne miejsca. To były chyba moje najlepsze wakacje. Do sklepu kawałek, najlepiej iść wieczorem kiedy nie ma upałów. Szczerze mówiąc to nie wyobrażam sobie nie wypozyczyć samochodu choćby na kilka dni. Na Krecie jest tyle pięknych miejsc -nie zobaczyć ich - to niepowetowana strata. A jeżeli planujesz wykupić wycieczki fakultatywne to tylko stracisz pieniadze , zamiast wydać je na wycieczki lepiej wypozycz samochód i sama pojedź w te miejsca, będzie taniej i wygodniej. Naprawdę gorąco polecam wypożyczenie samochodu. Z zakupami też problem się rozwiąze - kupisz kilka zgrzewek wody i resztę, podrzucisz samochodem i będziesz miała zakupy z głowy do konca pobytu. Bo oczywiscie najwięcej kupuje się wody, pić sie chce co chwilkę. Samochód choćby na 3 dni i wykupienie klimatyzacji to jak dla mnie podstawa. W pobliżu jest przystanek ale trudno powiedzieć jak jest z tą komunikacją bo ja przez tydzień miałam samochód a drugi tydzień siedziałam w Stavros, nie korzystałam z autobusu. Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 28.05.08, 20:23 dzięki za info :) Z tym samochodem strasznie sie waham, bo chciałabym z jednej strony zwiedzić jak najwięcej, z drugiej, tylko ja będę miała prawko. jeżdżę tak sobie, a po górach jeszcze nigdy... a tam chyba górzyście.. jak wrócę, to opowiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 06.06.08, 09:07 koniecznie daj znac po ja wybieram sie tam pod koniec sierpnia z dwójką moich szkrabów :) czy fajne to miejsce dla dzieci?? i jak z ta plazą ładna czy nie ?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 10.06.08, 09:11 Witam. Będziemy w Zorbasie (Stavros)od 23.07 do 06.08. z naszą dwójką (chłopy 12 i 16 lat). Czy ktoś wybiera się tam z dzieciakmi w podobnym wieku????? A może ktoś właśnie wrócił i podzieli się wrażeniami na gorąco...ja już zwyczajnie nie mogę się doczekać Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 13:35 własnie wróciłam z Krety ( 2 tygodnie od 28.05.08r.), mieszkaliśmy w Studio Zorbas i po 2 dniach zminiliśmy apartamenty na te w hotelu Katirina w Stawros. Apartamenty zorbas to małe domki z wyposażeniem z lat 70-tych, co na dłuższą metę jest uciążliwe( skrzypiące łóka, niezamykające się szuflady, łazienk bez wieszaków i półek, mało mejsca do przygotowania posiłków),ale jest piękny ogród, wspaniały basen i taras widokowy na otware morze, kameralna plaża(piaszczysta, w wodzie kamienie), tawerna przy plazy w pyszną musaką. Korty tenisowe są - widziałam ,ale nie korzytałam. Dla chłopców w tym wieku może być troche nudno. Sklep dopiero w stawros czyli ok. 20 min pieszo asfaltowa ulicą. w Stawros piąkna plaża w zatoczce na tle góry zwanej mamuśką.Tam kręcili film Grek Zorba. zyczę miłego pobytu , bo wyspa piekna, kreteńczycy przyjażni,ciepło i niebiesko. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 13.06.08, 14:56 Jak to się przenieśliście?Byliście z biurem czy indywidualnie? Tak szczerze, to warunki nie są dla mnie najistotniejsze (aby tylko nie było robaków i nie śmierdziało), liczy się kameralność, przestrzeń i "klimat". Po "full-wypas" lepiej jechać do Egiptu. Toteż Twój dalszy tekst trochę mnie uspokoił. Zresztą nie mam specjalnie ochoty siedzieć w pokoju, ale tam są podobno apartamenty lepsze i gorsze. I tak na 8-10 dni chcemy wziąć samochód...A odnośnie chłopaków- czy są tam w okolicy wypożyczalnie rowerów?? Mając rowery do dyspozycji mogliby bez problemu robić sobie samodzielne wypady do Stavros, a tam są chyba dostępne jakieś "atrakcje" typu kawiarenki internetowe czy salony gier?? A tak szczerze - faktycznie nie da się wytrzymać w tym Zorbasie??? Pozdrawiam, lekko zaniepokojona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.08, 15:51 Stawros to maleńka wioska rybacka. Są tam 2 sklepy, 4 tawerny i to wszystko. A studio Zorbas leżą ok 20 min. od Stawros. My właściwie- jak się okazało- byliśmy przed sezonem. dopiero jak wyjeżdżaliśmy to trochę się zminiło-było więcej ludzi w tawernach, towaru w sklepie...Co do wypozyczalni rowerów to nie słyszałam. Ale jak mówię- bylismy przed sezonem. Ma to też swój urok - pusta plaża, mniej komercji itd. Dobrze, że będziecie jeżdzić. Kreta jest piękna. My jechaliśmy z Triadą. Za zgodą biura i bez dopłaty nas przeniesli. Było to możliwe, bo były jeszcze wolne miejsca w Katrinie.Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzózka Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 15.06.08, 21:23 Jak dla mnie to Catherine jest duzo gorszym wyborem niż Zorbas. Może w srodku sa lepsze (w Zorbasie faktycznie są niedomykajace się szuflady i mało mebli) ale za to sa to domki, kazdy ma taras, dookoła alejki, zieleń a Catherine to taki mały klocek na pustkowiu. Acha i dodatkowa atrakcja w Zorbasie to fajowe szachy pod palmami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 14.06.08, 13:51 A jak oceniasz ap. Carhrine ??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 14.06.08, 13:48 Witaj, ja będę w tym samym terminie w Cathrine, czyli bliziutko, z dziećmi oczywiście (syn ma 16 lat), może uda nam się spotkać, pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 16.06.08, 08:32 Byłoby super. Lecimy z Warszawy (z Triadą). Jeżeli nie spotkamy się w samolocie możemy umówić się w Thanasis (knajpa przy Zorbasie) na kolację. Podobno dobrze karmią i jest bardzo klimatycznie. Tawerna na plaży z widokiem na górę Zorby. Brzmi nieźle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
echo1111 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 17.06.08, 00:18 Thanasis - jak wam zazdroszczę! Tawernę prowadzą dwaj bracia, jest tam bardzo fajna atmosfera a jedzenie rewelacyjne! Wszystko jest smaczne ale najbardziej polecam stifado i lamb ala greek. Nieco dalej jest kilka innych tawern: Mamas, Zorbas, Elena (kelerzy znają język polski!) ale w Thanasis jednak najbardziej mi smakowało. Życzę udanego wypoczynku! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inge bartsch Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 18.06.08, 11:12 Bardzo proszę o napisanie co takiego złego jest w tym Zorbasie, ze sie wyprowadziliscie? Moze opiszesz trochę te pokoje, jakieś rady? Jak wygląda łazienka, jak taras?Czy w basenie mozna sie kąpać?Jak obsługa hotelowa? Bardzo proszę o opinie osób które wróciły - lecę 2 lipca... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzózka Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 18.06.08, 13:57 Pokoje są skromnie wyposażone. Tapczany, szafa, stół, kilka krzeseł. Łazienka też mało luksusowa. Fajny taras. Za to na zewnątrz jest bardzo ładnie, duży basen obok morza, zatoczka, alejki, placyk, szachownica. Chyba nie jedzie sie po to żeby siedzieć w pokoju. Z reguły całe dnie spędza się poza domem. A jeżeli komuś bardzo zalezy na luksusowym apartamencie to wybiera droższe oferty. Moje zdanie jest takie - lokalizacja rewelacyjna, Stavros to wspaniałe miejsce na wypoczynek, ośrodek Zorbas jest położony w zacisznym miejscu, na zewnątrz b. ładny, wewnątrz domki skromnie urządzone, meble nieco stare, na codzienne sprzątanie też nie ma co liczyć. Jeżeli najważniejszy jest dla ciebie wystrój pokoju to możesz mieć nieudane wakacje ale mam nadzieję że tak nie będzie :-) Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 a czy jest aneks kuchenny 18.06.08, 22:16 i jesli tak to co posiada?? ;) sztućce??czajnik??? lece z małymi dziecmi wiec zalezy mi na info dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: eva luna Napiszcie proszę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.06.08, 10:12 co zabrać ze sobą, co moze się przydać. Są tam jakies kubki, garnki, sztućce?Jak z pościelą i ręcznikami?Czajnikiem? Na tym tarasie da sie spożywac posiłki? Jak toaleta? Czy wszytskie pokoje są takie same? Od czego zalezy gdzie sie dostanie domek? wszyskie są z widokiem na morze, bo ktoś coś na ten temat pisał... Jestem pełna obaw, jedziemy z dzieckiem. Na zdjeciach te domeczki wyglądały uroczo i ogród... Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Napiszcie proszę 19.06.08, 16:36 wrócilam dzisiaj rano, było pięknie! :))0 Tzn, na Krecie, bo Zorbas... nie było źle, ale bez rewelacji ;) w skrócie i skondensowane informacje: pokoje są różne, niestety te dla polskich turystów nieduże. Jest to zazwyczaj jeden pokój z trzema łóżkami, stołem, dwoma krzesłami, kuchenką dwufarelkową, lodówką, zlewem, naczynia: ze dwa garnki, rondel, czajnik malutki elektryczny, po 3 widelce, 2 noze, 3 łyżki i ze 4 łyżeczki, telewizor maly pod sufitem, moskitiery na szczęście w oknie. Łazienka mała, z lustrm, umywalką, kibelkiem i otwartym prysznicem - kąpiąc się kąpiemy też całą łazienkę ;) w łazience dwa wieszaczki na ręcznik i półeczka pod lustem. fakt, że meble w pokoju to nasz wczesny Gierek ;) ale nasze na szczęśćie się domykaly. łóżka skrzypią, ale nie są niewygodne. Ręczniki zmieniono nam w połowie tygodnia, śmieci wybrano takoż. do przykrycia prześcieradełko z wyliniałym kocem,ale mnie to nie przeszkadzało. na balkonie plastykowy stół i trzy krzesła ogrodowe. Stare, jak świat, ale w miarę wygodne. Na balkonie też między słupkami od daszku (bo balkon na szczęście zadaszony) jest sznurek na rozwieszenie prania Właścicielka pensjonatu przemiła. Słabo mówi po ang. ale idzie sie dogadać. O papier toaletowy same musiałyśmy ją prosić, jak się kończył Do sklepu jest niezły skrót, po wyjściu za bramę wjazdową do Zorbasa (tę przy tym hoteliku Beach Blue, czy cos, ładniutki, nawiasem mówiąc) idziemy jak prowadzi droga, potem za znakiem Market i strzałka w lewo w pole prowadzi ścieżka. Warto nią iść, a potem jak się dojdzie do ulicy to w prawo i cały czas ulicą. Sklepy są dwa, w jednym, po prawo, stara Greczynka słabo po ang. mówi, w drugim Grek i mlodsza Greczynka, ona nawet zna parę słów po polsku :) Ceny są spoko, nie jest drogo. Chleb w tym sklepie jest dobry, ale ten świeży, nie pakowany w folię. W Zorbasie jest fajny basen, bo całkiem duzy jak na hotel, w barze nad basenem mozna dobre souvlaki (suflaki,czyli szaszłyki) zjeść, właściciel jest przemiły. I tam jest taniej, niż w tawernie na plaży, ale tam z kolei właściciel jest baaaaaardzo miły, każdego gościa zagaduje, żartuje, robi zdjęcia, no i przede wszystkim pyszne jedzenie tam jest. Ja ze swojej strony polecam Mix Fish Plate, nie do przejedzenia na jedną osobę, 13€ i czerwone wino kreteńskie, właściciel polecał. na plaży przy tawernie leżaczki i parasolki za darmo. Woda cieplutka, przejrzysta :) jak się pójdzie na tę plażę miejską, pod wielką górą (też jest niezły skrót na nią, bo idzie sie z 20min), to tam tawernę prowadzi taka Francuzka. Kuchnia grecka, arabska i francuska - pyszności! Jadłam tam m.in. gotowane bakłażany, i będę je próbować robić w domu, bo się w nich zakochałam. no i tam i przy plazy przy zorbasie, po jedzeniu podają wódkę, chyba raki, albo nie wiem co, u Francuzki z takimi słodkimi zawijasami - orzechy w cieście francuskim zalane miodem-rewelacja, a przy zorbasie z arbuzem i melonem. Wódka na trawienie i jako deser :) jeszcze co do warunków w Zorbasie, to rzeczywiście jest on dla mało wymagających, ale źle naprawdę nie było. A, jest jeszcze sitko do odcedzania makaronu. Ale u nas grupa starszych bab i nie tylko zrobiła straszną awanturę rezydentce za takie spartańskie warunki, bo ponoć płacili za 3* a tu na pewno ich nie ma. Pewnie, że tam nie ma 3*, ale mnie u pośrednika uczciwie powiedzieli że to 2* i wiezdiałam, czego się spodziewać do Chanii jechałam taksówką, bo wg rezydentki autobusy ze Stavros odjeżdżają dwa: o 6 rano i o 14:30. Nie wiem, nie sprawdziłam. Taksówka w jedną strone wezwama przez radio taxi (+302821098700, mówią tam po ang. mało wyraźnie, ale mówią) kosztowała do Chanii 15€, a z powrotem, jak wzięłyśmy z postoju, to chciał 22€, ale utargowałysmy do 20. Warto wziąć z recepcji dość dokładną mapę Chanii, zeby wiedziec, gdzie tam pójść. Jak mi się coś jeszcze przypomni, to napiszę ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzózka Re: Napiszcie proszę IP: *.lublin.mm.pl 19.06.08, 21:24 >I tam jest taniej, niż w tawernie na plaży, ale tam z kolei właściciel jest ba > aaaaardzo miły, każdego gościa zagaduje, żartuje, robi zdjęcia, no i przede wsz > ystkim pyszne jedzenie tam jest. Chodzi ci o tawernę Thanasis? Jedzenie maja rewelacyjne! A o którym właścicielu mówisz bo tawernę prowadzą bracia jeden starszy i przypakowany a drugi szczupły i blady, czasem też pojawia się ich ojciec. Każdy z nich jest bardzo sympatyczny. Jeśli chodzi o domki to wydaje mi się że te z widokiem na morze (czyli jakby pd-zach) są nieco gorsze bo od południa do późnego wieczora na tarasie panuje skwar i nie da się wysiedzieć, podobnie w pokoju. Domki wychodzące na ośrodek (pn-wsch) mają słońce tylko rano a od południa miły chłód panuje na tarasie. I im bliżej morza tym bliżej basenu i tawerny a więc nie ma tam takiej ciszy. Ja akurat dostałam domek w dobrym miejscu, najbardziej przeszkadzało mi to ze drzwi do łazienki były wypaczone i się nie zamykały. Poza tym ok. Wyposażenie skromne, łyżki, talerze, garnek zamiast czajnika choć w niektórych domkach były czajniki a nawet suszarki do włosów. Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Napiszcie proszę 21.06.08, 17:04 to ja chyba poznałam tylko ojca co do usytuowania domków - racja, też miałam taki, że słońce rano, a potem błogosławiony cień :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starsza baba Re: Napiszcie proszę IP: *.60.jawnet.pl 26.06.08, 22:53 ....na Kretę jechałam z Triady. Do Zorbas przyjechaliśmy o północy...nikt nas nie poinformował, że trzeba poszukać domku.. i że klucz jest w drzwiach. Po perypetiach dotarliśmy do naszego i konsternacja; domek z widokiem na drogę a w środku..powyrywane gniazdka, brudny ekspres do kawy, szafa w takim stanie, że nie włożyłabym tam swojego ubrania a do przykrycia tylko prześcieradło. Zamknęłyśmy "domek" i poszliśmy zobaczyć jak mieszkają pozostali z grupy i okazało się, że tak samo. Po wielokrotnych interwencjach rezydentka zgodziła się na zmianę. Przeprowadziliśmy się do domków z widokiem na morze, znacznie lepiej wyposażonych (ładniejsze meble, oprócz prześcieradeł były koce, żelazko, czajnik elektryczny). Okazuje się, że są domki w kiepskim stanie, lepsze i najlepsze. Te najlepiej wyposażone i z widokiem na morze są rezerwowane dla Niemców. Straciliśmy jeden dzień, ale było warto, bo potem było cudownie. Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Napiszcie proszę 19.06.08, 16:38 na balkonie da się zjeść obiad, obok nas miezskało małżeństwo w z dwójką dzieci, jakies 13 i 3 lata, i nie marudzili są też 3 szklanki na wyposażeniu,ale takie raczej nie do herbaty. myśmy wrzucały papier do klopa, a nie do kosza, bo nie mogłyśmy się przyzwyczaić, nic się nie zapchało Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Napiszcie proszę 19.06.08, 16:43 a, jest też oczywiście szafa na ubrania, dwie szafki nocne i jakaś komódka pod lustrem :) Ogród śliczny, plac zabaw mały,ale dzieci tam szalały kort tenisowy porasta trawa po pępek Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: Napiszcie proszę 19.06.08, 22:52 dzięki za info ja tam strasznie wymagajaca nie jestem :))) i tak jak przedmówczyni byleby nie było brudno i robale sie nie szwędaly :) moje dzieci małe 6 lat i 1,5 roczku wiec mam nadzieje ze jakos damy rade Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inge Re: Napiszcie proszę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.08, 08:08 dzięki wielkie za info. czyli te informacje o robakach są przesadzone?Warto zabrać coś do kontaktu przeciw komarom?Napisz prosze jakieś porady, szczególnie co zabrać, jakieś spostrzezenia. Czy byli tam sami polacy? jesli tak to w jakim wieku?Ja jadę z Triada, jeśli Ty tez z Triada byłaś napisz proszę o rezydentach, czy ok. Jesli mozesz napisz jeszcze o ogrodzie, czy jest tam gdzie sie przespacerowac i czy rzeczywiscie jest taki zabiedzony? I co tymi kotami?Są?Te domki w których byłas mają tarasy z jakim widokiem, bo rozumiem, ze nie na morze? Jest mozliwosc dokupienia klimatyzacji? Czy w barze przy basenie można normalnie jesc posiłki, czy tylko przekaski tam są? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mimi Re: Napiszcie proszę IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.06.08, 08:21 A jest tam czysto? Szczególnie w łazience?Jadę we wrześniu, trochę mnie uspokoiliście:) A Stavros to taka wiocha, czy spokojne miasteczko? Dużo tam turystów? Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Napiszcie proszę 20.06.08, 16:12 Stavros to wiocha. Może byłam jeszcze przed sezonem, nie wiem (wróciłam przedwczoraj) ale ludzi mało. W domkach nie tylko Polacy mieszkają, inne narodowości też (ale widać,że mają te lepsze domki - tzn w srodku większe) z robactwa to tylko dużo mrówek, ale na zewnątrz, nawet na balkono-tarasie ich nie było, no i komary trochę męczące. Warto wziąć coś takiego np do prądu wtykanego - sąsiedzi mieli i bardzo sobie chwalili po ogrodzie można pospacerować, chociaż znowu taki wielki nie jest. Alejki są wąskie. łazienka czysta, bez rewelacji, ale dramatu nie ma. Pokażę wam kilka zdjęć: domek: picasaweb.google.com/lewandowska.m/Kreta/photo#5213602999861139522 balkon: picasaweb.google.com/lewandowska.m/Kreta/photo#5213603100705667106 plaża: picasaweb.google.com/lewandowska.m/Kreta/photo#5213603402026748466 i tu jeszcze lepszy widok na plażę: picasaweb.google.com/lewandowska.m/Kreta/photo#5213965215874426866 ogród: picasaweb.google.com/lewandowska.m/Kreta/photo#5213965858245972370 picasaweb.google.com/lewandowska.m/Kreta/photo#5213965874604084866 domek w środku: picasaweb.google.com/lewandowska.m/Kreta/photo#5213602897087650322 w barze przy basenie da się normalny obiad zjeść. jeszcze co do czystości - to tam nikt nie sprząta domku. Ale jest zmiotka i mop. Może warto wziać płyn do zmywania, albo kupic w sklepie na miejscu. Warto też wziąć swój ręcznik plażowy, tam na plaży nie ma. Najlepiej gruby, bo troche te leżaki twarde ;) zejście do wody jest takie sobie, troche kamieni,ale da się w jedym miejscu bezboleśnie wejść. Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Napiszcie proszę 20.06.08, 16:16 aha, co do widoku z domku. Niektórzy mieli super (z Triady) na basen i morze, ode mnie z domku było widać kawałek morza, a generalnie widok jest na ten ogród, czyli przyjemnie :) Ptaki hałasują niemiłosiernie, akurat chyba pod naszym dachem miały gniazdo sporo kotów tam się pałęta, ale nie włażą do domków. Sympatyczne są Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 legs 20.06.08, 21:23 zwróciłas moze uwage czy przed kazdym domkiem są schodki??? pytam bo jade z 1,5rocznym dzieciątkiem a to ma ogromne znaczenie :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: legs 21.06.08, 17:06 bach28 napisała: > zwróciłas moze uwage czy przed kazdym domkiem są schodki??? > pytam bo jade z 1,5rocznym dzieciątkiem a to ma ogromne > znaczenie :))))) przed kazdym domkiem, ale przed jednymi mniej, przed jednymi więcej. Max - 5 schodków Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: legs IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.07.08, 15:55 w domku nr 39 (w nim mieszkalam), chyba jako w jedynym,nie ma schodkow. domek dosc blisko recepcji, taki "szczytowy",z pieknym widokiem.pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: julka1.1 Re: Napiszcie proszę IP: *.epsa.pl 14.07.08, 08:11 czy konieczne sa buty do wody Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: 78.8.140.* 16.07.08, 20:30 Uspokajam wszystkich. Było fantastycznie.Jest kilka domków bez schodów pogoda cudowna - gorąco, ale do wytrzymania. Obiecuję relację, ale jak już się pozbieram i rozpakuję, bo już tęsknię strasznie spowrotem. Jeden apel - jest tam kupa kotków, niektóre mają małe - jeśli nie macie możliwosci cih dokramiać, postawcie im chociaż wodę na tarasie.Im te ejst gorco, a nie maj ya bardyo dostpu do ciepej wody, a jedynie to, co same zdobędą... W ciągu majjbliższych dni napiszę więcej i załączę zdjecia. Pozdrawiam Legs, tez spaliśmy w domku nr 29 i stwierdziliśmy, że był najlepszy w ośrodku, oczywiscie pod względem położenia, bo w środku skromnie, ale komu by to przeszkadzało. Jeszcze raz powiem - Stavros jest cudne:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Anna Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: 78.8.140.* 16.07.08, 20:32 Jakiś chochlik się wkradł...nie mają (koty) oczywiscie dostępu do słodkiej wody, a jedza tylko to co zdobędą...pomóżmy im chociaż w sezonie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: *.Martel.Biz 01.08.08, 20:51 Czy Zorbas tak zauroczył ludzi , ze nikt juz nie wraca do domu ? Czy było tak dobrze , czy tak zle , ze nikt nic nie pisze ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: smiley Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: *.stat.gov.pl 04.08.08, 09:05 no własnie, jadę we wrześniu i tez cały czas czekam na tegoroczne wrażenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bocha Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.08, 19:33 Byłam w Zorbasie w lipcu. Po przyjeździe w nocy rzeczywiście nikt na nas nie czekał. Na drzwiach recepcji wisiała mapa z zaznaczonym domkiem i moim nazwiskiem. Dotarłyśmy bez problemu bo zorbas nie jest duży. Pokój był ok. Zajmowałyśmy taki pod barem i basenem i jakieś 40 m od morza więc klima była zbędna bo w nocy wiał fajny wiaterek. A w dzień nas tam nie było. Miałyśmy chyba szczęście bo pokój był duży, z nowym łózkiem i szafą i całkiem czystą łazienką. Ale bywały domki w opłakanym stanie i z karaluchami. Basen jest super iczyściutki. W barze ok. Okolica cudna, ale po tyg. wynajęłyśmy samochód i przejechałyśmy ponad 900 km. Kreta jest piękna. Polecam wypożyczenie auta. Cena małego sam- toyota aygo to 180 euro za 7 dni. Ogólnie jstem zadowolona. Oferta dla mało wymagających. Ale cóż, jaka cena, taki hotel. Najbardziej podobał mi się spokój. Odpoczywa się super. Po przejechaniu okolicy stwierdziłam,że można trafić gorzej. Masa hoteli jest przy ruchliwych ulicach, baseny niewielkie, do plaży daleko. W Zorbasie pod tym względem jest w porządku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gwlazlo Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam 20.05.09, 14:27 Witam Jadę w drugiej połowie czerwca do Zorbas. Jak tam jest z wypożyczalniami samochodów, jest coś wartego polecenia na miejscu czy trzeba wybrać się do Chani? I jakie mniej więcej są ceny wynajmu małych autek? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam 24.07.09, 19:32 Miałam samochód z AUTOWAY z folią na siedzeniach i 160 km. na liczniku. Nie każdy samochód jest wgnieciony i podrapany. W Stavros mieszkałam pod basenem, nie wiem skąd opinia, że jest tam głośno i ktoś zagląda do talerza. Nie miałam takiego odczucia. Była tam miła atmosfera, tylko jednej pani z Gdańska nie podobało się, uważała, że standart jest za niski. Pozostali wczasowicze byli zadowoleni. Każdy podkreślał, że za te pieniądze jest lepiej niż oczekiwali. Uważam, że w Zorbas jest w pożądku. Jeżeli będę na Krecie, na pewno wybiorę Zorbas. Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam 19.11.09, 13:17 Jaką chcesz łazienkę w obiekcie z dwoma kluczykami? Jaka cena taka łazienka. Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam 23.08.09, 19:57 Do Chanii płaciłam 5.70 za 3 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam 23.08.09, 19:59 Do Chanii płaciłam 5.70 za 3 osoby Odpowiedz Link Zgłoś
paewlek Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam 19.11.09, 13:19 Jaką chcesz łazienkę w obiekcie z dwoma kluczykami? Jaka cena taka łazienka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bocha Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.08, 21:43 Byłam w Zorbasie w lipcu. Po przyjeździe w nocy rzeczywiście nikt na nas nie czekał. Na drzwiach recepcji wisiała mapa z zaznaczonym domkiem i moim nazwiskiem. Dotarłyśmy bez problemu bo zorbas nie jest duży. Pokój był ok. Zajmowałyśmy taki pod barem i basenem i jakieś 40 m od morza więc klima była zbędna bo w nocy wiał fajny wiaterek. A w dzień nas tam nie było. Miałyśmy chyba szczęście bo pokój był duży, z nowym łózkiem i szafą i całkiem czystą łazienką. Ale bywały domki w opłakanym stanie i z karaluchami. Basen jest super iczyściutki. W barze ok. Okolica cudna, ale po tyg. wynajęłyśmy samochód i przejechałyśmy ponad 900 km. Kreta jest piękna. Polecam wypożyczenie auta. Cena małego sam- toyota aygo to 180 euro za 7 dni. Ogólnie jstem zadowolona. Oferta dla mało wymagających. Ale cóż, jaka cena, taki hotel. Najbardziej podobał mi się spokój. Odpoczywa się super. Po przejechaniu okolicy stwierdziłam,że można trafić gorzej. Masa hoteli jest przy ruchliwych ulicach, baseny niewielkie, do plaży daleko. W Zorbasie pod tym względem jest w porządku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raija Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: *.wr.energiapro.pl 08.08.08, 13:36 Witam Ja lecę z Triady 20.08 i trochę mówiąc szczrze zaczynam mieć obiekcje po Pierwsze z tego co czytam klimę trzeba sobie dokupić a w biurze powiedzieli że jest stand. Po drugie to robactwo mnie przeraża po trzecie pokoje.. czy " trafię " na ładny czy obskórny Nie jestem wymagającą osobą ale.... Jednym słowem mam stracha :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: xenia Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: *.60.jawnet.pl 08.08.08, 18:20 Klimatyzacja rzeczywiście odpłatna. Jeśli trafisz na "obskórny" pokój walcz o lepszy (telefon do rezydentki...nawet w nocy, ja dzwoniłam.. i nie tylko ja, o 1.00 i się udało)!!! Te z widokiem na morze mają lepsze wyposażenie (32, 24, 22 itd.); jak się okazało rezerwują je dla Niemców. Nie daj zakwaterować do tych z widokiem na drogę. Po zmianie pokoju byłam bardzo zadowolona z pobytu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Raija Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: *.171.16.18.crowley.pl 08.08.08, 20:40 ślicznie dziękuję :) A już jutro idę z awanturą do Triady o tę nieszczęsną klimę, bo kurcze nie zamierzam dopłacać skoro w folderze jest jak byk, że standard w sezonie a sierpień to jeszcze sezon. Odpowiedz Link Zgłoś
julka1.1 Wróciłam tydzien temu 12.08.08, 10:55 forum.ocenyhoteli.pl/discussion/105/multimedialny-poradnik-kreta/ bardzo przydatna strona dla osób wybierajacych sie na Krete Ja wrociłam tydzien temu ze Stavros - Zorbas Jesli ktos chciałby czekolowiek sie dowiedziec służe rada moj adres mailowy: julcia217@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocha Re: Własnie przed paroma godzinami wróciłam IP: *.chello.pl 11.08.08, 15:34 Auto z Autoway: www.autoway-polska.com dowożą pod Zorbasa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzózka Re: Napiszcie proszę IP: *.lublin.mm.pl 20.06.08, 18:44 W oknach są moskitiery. Ale najprzyjemniej siedzi się na tarasie. Ja proponuję kupić świece antykomarowe. Mi starczyły 2 na cały pobyt, komary mnie nie gryzły więc albo te świece się spisały albo nie było dużo komarów. Jest możliwość dokupienia klimy i bardzo to polecam, akurat na tym nie ma sensu oszczędzać. Ogród nie jest zabiedzony tylko raczej koty, jakieś pokiereszowane i bidne. W barze przy basenie da się "coś" zjeść ale bez rewelacji, 2 kroki dalej jest tawerna gdzie jedzenie rozpływa się w ustach. Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Napiszcie proszę 20.06.08, 20:11 klima kosztuje 6€ na dzień. a wycieczki z Triadą mniej więcej tak: Laguna, czyli Gramvousa jest w soboty, koszt ok. 59€, w niedzielę wąwóz Samaria (polecam, chociaż nogi bolą mnie do dziś :) ) ok 55€, poniedziałek Elafonisi, też koło 45-50€, wtorek Santorini - 110€ + jakiś wstęp gdzieś tam chyba. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esza Re: Napiszcie proszę IP: *.citynet.pl 21.06.08, 21:26 Urocze domeczki z zewnątrz w środku okazały się raczej marniutkie,łóżka skrzypiące,mebli mało,łazienka ...nigdy takiej nie widziałam.Największym jednak szokiem dla nowych gości jest fakt ,że po przyjeżdzie nikt na nich z obsługi nie czeka ,przyjezdzają w nocy i sami muszą znależć swój domek a jest ich 54 i jest ciemno.Numeracja też jest nie po kolei.Radzę więc na początek zabrać latarkę ,bo niektórzy nie znależli numeru i spali na basenie... Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Napiszcie proszę 21.06.08, 22:34 to niestety prawda. Na szczęście ja w dzien tam się pojawiłam, więc domek łatwo znalazłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loona Prosze o szczegóły! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.08, 07:54 Czytam was od jakiegoś czasu i mam pare pytań. Po pierwsze: co to znaczy, że łazienka jest taka, że "nigdy takiej nie widziałam"?Z lekka to przerażajace... Po drugie, wylatuję o 17.30, czy bedę na miejscu jak już będzie ciemno?Czy to z nim nie znalezieniem domków to żart jakis?Naprawde trzeba zabrać latarkę? Po trzecie: a propos tych kotków biednych, jak to "pokiereszowane i "zabiedzone"?Nikt ich nie dokarmia?Można im jakoś pomóc?Kocham koty i boję się, że taki widok na urlopie będzie dla mnie cieżki do zniesienia, to są koty właściceli? Po czwarte: ktoś napisał, ze goście z Triady mieli dobre domki, lecę właśnie z Triady. czym te lepsze domki sie różnią od pozostałych? Chciałam coś jeszcze napisac, ale nie pamietam. Do osób, które wróciły - poleciłybyście to miejsce komuś? Pojechalibyscie tam jeszcze raz? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loona Re: Prosze o szczegóły! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.06.08, 08:05 Właśnie! Skad wiadomo,kto w którym domku spi? Czy dowiemy sie tego na lotnisku czy już na miejscu i jak, skoro nikt nie bedzie na ans czekał?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esza Re: Prosze o szczegóły! IP: *.citynet.pl 23.06.08, 18:13 Z lotniska odbiera Pastwa rezydentka,która wsadzi was do autobusu i bez niej juz jedziecie do Zorbasa. Jesli przyjedziecie po godzinach pracy obsługi na recepcji znajdiecie kartkę z nazwiskami i numerami domków.Ostatnio do tych kartek dołączono mapy ośrodka aby łatwiej znależć domek.Z latarką to nie żaden żart.Jeśli przylecicie gdy jest już ciemno. Ja miałam latarkę w telefonie komórkowym i do dziś jestem z tego dumna.Chyba ,że ktoś w końcu opieprzył rwzydentki Triady ,a one może zrobiły co trzeba bo ten nasz przyjazd to naprawdę były jaja. Ale ahoj przygodo... Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Prosze o szczegóły! 23.06.08, 20:52 pisałam, że turyści z triady nie dostają jakichś beznadziejnych domków, no ale wszystkie te domki to luksusy nie są. Ale są spoko. Ja i sąsiedzi mieliśmy widok na ogród, a jak się lekutko wychylić z balkonu to morze też widać. koty wcale nie są zabiedzone, wszystkie są grube, bo wszyscy dokarmiają i w tawernach koty żebrają pod każdym krzesłem i właściciele na to pozwalają :) Podoba mi się takie podejście. Chodzą najedzone do wypęku a że może troche poszarpane - jak to koty, piorą się między sobą tak jak esza napisała - po przyjeździe (na ogół taksówką, bo autokar tam nie chce jechać,ale są dograni co do sekundy z autokarem, taksówkarz juz czeka na autostradzie na nas i przenosi walizy do bagażnika i nic się za to nie płaci), wysiada się pod recepcją, gdzie raczej rzadko kto jest,ale wisi kartka z nazwiskami i nr domków i mapką ośrodka. Mapka na moje oko troche trefna,ale znowu duży ten ośrodek nie jest, da się łatwo znaleźć właściwy domek. Klucz będzie czekał w drzwiach, światło na ganku będzie się świeciło. Nikomu nie trzeba się meldować, że się przyjechało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esza Re: Prosze o szczegóły! IP: *.citynet.pl 24.06.08, 15:14 Dodam jeszcze ,że wszelkie niedogodności i brzydota wnetrz domku włacznie z łazienką pryskaja następnego dnia ,gdy wstanie słońce.Jest pięknie i spędzicie wspaniały urlop jeśli nie zalezy wam na luksusie.Kreta jest piękna i jest tak wiele do zwiedzenia.Plaża przy zorbasie ok. i bardzo ładny ,duży basen z bezpł. leżakami i parasolami oraz cudnym widokiem.Dla dzieci jest fajny placyk zabaw ,bezpieczny dla maluchów.Zakupy polecam w sklepie INKA w drodze do Chani.Bardzo dobre ceny.Pyszne wino APELIA nasze ulubione,w zawrotnej cenie 4 euro za 1,5 litra.Urlop znakomity POLECAM .EWA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lidka Re: Prosze o szczegóły! IP: *.geo.uw.edu.pl 23.07.08, 13:37 Lece z Triada 3 wrzesnia i chcialabym wiedziec wiecej o Stavros i okalicach.Lubie duzo chodzic, czy jsst cos poza plaza? Co zwiedzac? Jak wyposazone sa studia Zorbas i inne szczegoly... Gdybys mogla napisac l_jez@yahoo.com bylabym wdzieczna Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bocha Re: Prosze o szczegóły! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 06.08.08, 19:22 Byłam w Zorbasie w lipbu. Po przyjeździe w nocy rzeczywiście nikt na nas nie czekał. Na drzwiach recepcji wisiała mapa z zaznaczonym domkiem i moim nazwiskiem. Dotarłyśmy bez problemu bo zorbas nie jest duży. Pokój był ok. Zajmowałyśmy taki pod barem i basenem i jakieś 40 m od morza więc klima była zbędna bo w nocy wiał fajny wiaterek. A w dzień nas tam nie było. Miałyśmy chyba szczęście bo pokój był duży, z nowym łózkiem i szafą i całkiem czystą łazienką. Ale bywały domki w opłakanym stanie i z karaluchami. Basen jest super iczyściutki. W barze ok. Okolica cudna, ale po tyg. wynajęłyśmy samochód i przejechałyśmy ponad 900 km. Kreta jest piękna. Polecam wypożyczenie auta. Cena małego sam- toyota aygo to 180 euro za 7 dni. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 do Bocha!! 08.08.08, 22:15 mam pytanko gdzie wynajmowałas autko???czy w Stavros czy w Chanii?? jak technicznie? dzięki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Inge ostatnie rady IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.06.08, 10:39 Wylatuję w środę. Prosze o ostatnie porady: latarka, świece na komary, zatyczki do uszu, ręczniki na plażę już spakowane. Co jeszcze zabrać? Jest korkociąg, czy lepiej zabrać? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esza Re: ostatnie rady IP: *.citynet.pl 28.06.08, 11:38 Oprócz świec na komary weż jeszcze takie wtyczki do kontaktów,ja miałam 3 szt.Wkłady zmieniaj co noc.Korkociąg niekonieczny ,wina sa zakręcane nie korkowane.Tak jak pisałam polecam APELIA. Kremy z wysokim faktorem np.50 po jednej tubie na osobę(tam są naprawdę drogie).Miłego urlopu,pozdrów Zorbas! EWA Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: ostatnie rady 28.06.08, 18:39 ja kupowałam inne wina, korkociąg był niezbędny, a w domku go nie ma. Także otwieracza do piwa nie ma. W sklepie w Stavros można kupić otwieracz jakby co. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Małgorzata Re: ostatnie rady IP: *.Martel.Biz 13.07.08, 14:05 Czy ktoś wrócił ze Stavros ostatnio ,jakie temperatury panują teraz ? My lecimy z 10 latkiem z Wrocławia 06.08 do Zorbas ,czytamy wszstkie wpisy z ciekawością .Po powrocie również podzielimy się wrażeniami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barbelek Re: ostatnie rady IP: *.chello.pl 13.07.08, 21:31 W Stavros jest cieplutko, oj cieplutko bardzo. Cudowne miejsce. Wróciłem 4 dni temu i już tęsknię. O samym Zorbas nic nie powiem, bo nie tam nocowałem. Ale Stavros- cudowne, spokojne, sielskie z górą Zorby, czyli Vardires. Będziecie zadowoleni. Odpowiedz Link Zgłoś
julka1.1 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 14.07.08, 07:56 Witam, ja równiez wybieram sie do Zorbas w terminie od 23 lipca 2008 do 06.08.2008 i jakie sa pani wrazenia o stavros po przeczytaniu na forum informacji Odpowiedz Link Zgłoś
zoba0305 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 25.06.08, 16:36 Mam pytanie: ile czasu trwa transfer z lotniska do Stavros? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esza Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.citynet.pl 25.06.08, 22:35 Z lotniska w Chani? Około pół godzinki. Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 26.06.08, 11:49 Bravo Legs. Jesteś wielka. Dzięki twoim zdjęciom (obejrzałam całą galerię) ostatecznie przekonałam się,że jak dla mnie Zorbas jest OK. Wymuskany i elegancki hotel można znaleźć za odpowiednią kasę wszędzie i wszędzie są takie same.A te śmieszne domki, nierówne tynki, kolorowe mebelki - dla mnie bomba. Trochę przypominają mi wyprawy z rodzicami za komuny... Także do wyjazdu odliczam dni, piję sobie pyszną frapkę, zrobiłam w niedzielę musakę i lekko się nakręcam Odpowiedz Link Zgłoś
legs Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 26.06.08, 20:40 hehe, to się cieszę :) Życzę udanego wyjazdu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brzózka Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.lublin.mm.pl 19.07.08, 13:27 Do podanych przez was list dodajcie buty do wody -przydadzą się chociaz mozna tez kupic je na miejscu ale zawsze lepiej mieć ze soba coby od razu po przyjeździe zazyć cudownych kąpieli zamiast latać po sklepach! Jest sporo kamieni w wodzie i na skałkach ostre zatoczki gdzie dzieciaki lubią brodzić -lepiej nie łazić tam bez butów. Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 czy ktos jechal z Heraklionu do Zorbasa? 08.08.08, 22:20 jesli tak to ile trwala podróz??? dzieki za odp Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: JA Re: czy ktos jechal z Heraklionu do Zorbasa? IP: *.acn.waw.pl 10.08.08, 12:34 ludzie na litośc boską po cholerę wy z jakąś triadą czy inną sriadą jeździcie i mieszkacie w cuchnących zgnilizną norach???? czy to taki problem kupic sobie bilet na samolot, wziąć z lotniska taksówkę i dojechać do znalezionego wnecie pensjonatu??????????????????? Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: czy ktos jechal z Heraklionu do Zorbasa? 11.08.08, 14:01 to chyba nie było pytanie do Ciebie???????? poza tym łatwo powiedziec jak sie jeżdzi samemu a wystarczy pomyslec ze nie wszyscy tak mają ja mam 2 małych dzieci Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: czy ktos jechal z Heraklionu do Zorbasa? 11.08.08, 15:23 Ja nie, ale byli ludzie w Zorbasie, którzy tak właśnie jechali. To podróż trwająca ok. 3,5 godziny. Dla dzieci będzie chyba raczej męcząca, natomiast jej plusem jest to że zobaczycie faktycznie spory kawałek wybrzeża. Twoje dzieci powinny być w Zorbasie szczęśliwe. Jest fajny plac zabaw, z nowymi huśtawkami, brodzik. Koniecznie weżcie samochód i zawieźcie dzieciaki na Elafonissi- nie będziesz mogła wyciągnąć ich z "błękitnej zupki". Miłego wypoczynku. Acha - nic tam w Zorbasie nie śmierdzi, robaków też nie ma. Koty są przyjazne i dobrze wychowane - z godnością proszą o miskę i nie pchają się do domków. W tych domkach pod besenem jest przez prawie cały dzień cień, łazienki są nowe: na klopie i umywalce były jeszcze naklejki firmowe. Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: czy ktos jechal z Heraklionu do Zorbasa? 13.08.08, 07:55 hmmm u nas mają to byc poznie godziny wiec nic nie obaczym ale moze dzieki temu dzieci dadzą rade bo bedą spac :) a co do Zorbasa lejesz miod na moje serce :)) senkju :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 20.01.09, 17:08 Witam! Przed nami nowy sezon letni i kolejne osoby które pojada do Stavros. Ja też się wybieram w sierpniu, bardzo mi się przydały fotki jakie tu były dołączane - dzięki nim przekonałem się ze nie jest aż tak źle jak niektórzy pisali :) Gdyby jednak ktoś miał zdjęcia ośrodka, domków w środku ich sprzętów (kuchni, klimatyzacji, mebli), a nawet co równie cenne (bo to potrafi być wielka niespodzianka przy każdym wyjeździe) zdjęcia łazienki ;) BARDZO PROSZĘ O PODRZUCANIE ICH NA FORUM!! Z góry dzięki Paweł Odpowiedz Link Zgłoś
robertzgor Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 19.02.09, 13:44 www.youtube.com/watch?v=ZWV2sW19-bI&feature=channel_page narazie filmik z obiektu. Wkrótce postaram sie wrzucić jakieś foty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pawel Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros IP: *.chello.pl 24.02.09, 17:59 Dzięki za filmik :) czekam na fotki szczególnie takie pokazujące Studia Odpowiedz Link Zgłoś
dorasia1 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 25.02.09, 13:05 www.hotel-zorbas.gr Zdjęcia na ich stronie nie są specjalnie "podrasowane", więc spokojnie można im zaufać. Poza tym miła turystka - LEGS- zamieściła fotki z Zorbasa w tym wątku. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 26.02.09, 11:59 byłam tam we wrzesniu w zeszlym roku z dwójką małych dzieci przezylismy i było swietnie nie jest to hotel 5gwiazdkowy ale warunki normalne :) my bardzo miło wspominamy ten pobyt :) Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 kilka fotek 26.02.09, 12:19 plaza www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/3ebc88e978fbb2d7.html tutaj zdjęcie plazy z cypla www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/6ad6b672c89817e5.html domki pod basenem bardziej nowoczesna wersja ale baaaardzo akustyczna :) www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/ae2e0261c57d97fe.html i pozostałe www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d135279bc8817021.html Odpowiedz Link Zgłoś
bach28 Re: Studia Zorbas-Kreta Stavros 26.02.09, 11:59 aaaa w trakcie naszego wypoczynku kilka domków dalej mieszkała KAtarzyna Skrzynecka ;) Odpowiedz Link Zgłoś