Gość: dalek IP: 82.160.51.* 02.12.09, 13:39 Witam. Mam krótkie pytanie. Czy kotś był w tym hotelu i ewentulanie może podzielić się wrażeniami, udzielić opinii? pozdrawima serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: gonia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 02.12.09, 19:27 też jestem zainteresowana tym hotelem , ale itaka ma go pierwszy rok w ofercie i niewiele w biurze wiedzą , a opnii praktycznie 0 , ale cena jak na 5* b.dobra , tak mi się wydaje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: robsik Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.12.09, 18:57 Oferta wydaje się być atrakcyjna, tylko opinii faktycznie malo, nawet na zagranicznych portalach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 03.12.09, 21:05 chyba się skuszę mam nadzieję ,że w last nie będzie taniej, ale i tak mega droga ta grecja Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.12.09, 13:27 oferta jak na taki hotel atrakcyjna co na to grekomaniacy???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ewa Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.12.09, 19:06 czy ktoś rezerwował?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grendel Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.03.10, 10:30 OK. To moze dodam kilka slow o tym hotelu z osobistego kilkukrotnego rozeznania. Hotel polozony jest na skraju miejscowosci Hersonissos, do glownej czesci miasta mozna dotrzec w czasie ok 1/2 h spacerem, czesc tej drogi wiedzie jednak pod gore. Hotel polozony jest w sporej odleglosci od plazy, ktora znajduje sie przy hotelu Creta Maris i oddziela je dosc ruchliwa ulica (mozna jednak przejsc kladka). O dzieciecych wozkach mozna raczej zapomniec podczas tej wedrowki (schody, gorki, pagorki). Terra Maris to hotel typu kongresowego, nowy management hoteli Maris postanowil najwyrazniej ozywic ten hotel w sezonie letnim i przedstawic go jako oferte na wakacje rodzinne. No nie wiem... Hotel typowo biznesowy, parkingi na kilkaset samochodow (!), olbrzymie sale konferencyjne, ladowisko dla helikoptera, to niewatpliwie niezbyt kameralne miejsce. Dodatkowo mieszka tam wiekszosc niemiejscowej obslugi hotelu Creta Maris (animatorzy, managerowie, ratownicy), ale raczej sa spokojni. Jesli podczas waszych wakacji nie bedzie sie odbywal zaden kongres to powinno byc OK. Jesli pakiet pozwala na korzystanie z udogodnien hotelu Creta Maris to naprawde polecam. W porownaniu do betonowego hotelu Terra Maris to oaza spokoju, wspanialej greckiej atmosfery, doskonalej kuchni i swietnej obslugi. Hotel duzy, ale rozlegly i rozrzucony posrod zieleni (co nie jest spotykane w Grecji). Rodzinom z dziecmi polecam hotelowy klub Asterias, otwarty ubieglego lata! Do Creta Maris wracam od wielu lat i nigdy nie zaluje. Mam nadzieje ze goscie hotelu Terra Maris rowniez beda mieli wspaniale wakacje. Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 11.03.10, 14:27 Ok. Dzięki za informację...ale już po decyzji.... Mam prośbę. Może masz jakieś fotki okolicy hotelu. Byłabym wdzięczna. Podaję meila jeśli masz, a nie chcesz na forum: apanaczi74@gmail.com. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 09.12.09, 12:57 Witajcie...ciężko faktycznie coś się dowiedzieć więcej o tym hotelu...Może jednak Ktoś coś wie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.olsztyn.mm.pl 14.12.09, 08:16 Ja też myślałam o tym hotelu ze względu na dobrą cenę. na razie mi przeszło, ponieważ hotel prawdopodobnie , jak widzę z mapy otoczony jest z trzech stron ulicą i chyba będzie głośny. Plażę ma też przy samej ulicy. Ta niezła cena może właśnie z tego wynika. Obok leży siostrzany hotel Creta Maris i cena z dwoma posiłkami bez widoku jest podobna jak w Terra z all i widokiem na morze. Oba hotele 5*. Myślę, że chodzi o położenie. Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 14.12.09, 13:33 Ok. zaryzykowałam i mam rezerwację od 18.07- 01.08- nie ma opcji, że będzie źle. Nastawiam się, że będzie ok. Słyszałam, że jednak warto tam jechać. Coś mi się wydaje ,że przetrę szlaki i pierwszą opinię, zdjęcia i film zamieszczę JA ....niestety dopiero w sierpniu Jadą z nami znajomi, których poznaliśmy w tamtym roku na wakacjach, więc nie będziemy osamotnieni jako Polacy :) Jedzie ktoś jeszcze????? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 14.12.09, 20:06 ja zrobiłam to samo ponoć Maris to b.dobra sieć hoteli ...i tego się trzymajmy ja jadę dopiero 08.09 czekam na pierwsze komentarze pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.aster.pl 28.12.09, 19:26 ja wykupiłem na 15.08 - no coż mam nadzieje ze będzie ok, może ktoś w tym terminie również ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.2.116.11.user.mdi.pl 01.01.10, 12:41 Witam, zaraearwowałam od 18.08, pewnie sie spotkamy, Może później jakiś namiar.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.aster.pl 02.01.10, 01:31 Miło, że nie będziemy jedynymi Polakami w tym czasie, napewno miło będzie się tam spotkać na miejscu, my jedziemy z dziecmi 4 i 9 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojtek Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.tktelekom.pl 24.02.10, 14:49 My też jedziemy od 18.08.2010 na 2 tygodnie z dziewczynką 10 lat. Wylatujemy ze Szczecina , może się spotkamy. Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 29.12.09, 11:25 Gromadka nasza się powiększa...super:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: extrem Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.eimperium.pl 27.02.10, 00:58 Mamy rezerwację również od 18.07 do 01.08 - jedziemy we 3 rodziny i też nie ma opcji, że będzie źle :) Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 01.03.10, 19:41 Skąd wylatujecie? My częściowo z Katowic i Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cytadelka Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.tktelekom.pl 28.12.09, 20:32 Witam :) Ja tez się skusiłam :) termin od 21 lipca ,jak więc widać bedzie troche Polaków :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.tosa.pl 28.12.09, 20:44 Może tu coś znajdziecie? www.holidaycheck.pl/hotel-Zdjecia_Hotel+Terra+Maris-ch_ub-hid_71002.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 29.12.09, 18:41 szkoda ,że ja dopiero we wrześniu , szlaki będą już przetarte Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zocha Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.09, 08:41 Ale wrzesień ma tę zaletę, że jest równie ciepło a i największy natłok się przewinął. Więc obsługa hotelowa trochę przyjemniejsza, nie ma pogoni za leżakami itp. Na pewno nie ma czego żałować. Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 30.12.09, 13:54 pierwszy raz będę na wakacjach we wrześniu , dziękuję ,ża miłe słowa pozdrawiam cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.aster.pl 30.12.09, 19:36 Hotel ma dobre opinie na zagranicznych portalach szczególnie wśród rodzin z dziećmi...najlepiej szukać na yahoo - jeśli ktoś ma chęć. Ja zarezerwowałem - będę przecierał szlak w drugiej połowie sierpnia. A miejscowość podobno jest mocno rozrywkowa - jeśli nie jedna z najbardziej rozrywkowych na Krecie. Dla jednych minus - dla drugich plus ...z ładną podobno promenadą. Odpowiedz Link Zgłoś
freetka73 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 01.01.10, 17:14 ja wiec chyba bede pierwsza przecierac szlaki..;) wybieram sie z rodzinka 14 lipca na 2 tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 04.01.10, 11:31 To my dołączymy 4 dni później...jakieś dzieci będą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.eiffage.pl 04.01.10, 13:13 2 rodzinki od 25.07.2010 będą dzieci 5 i 9 lat oraz 9 i 12 Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 04.01.10, 14:34 od 18.07 - 2 tygodnie - U nas dwie prawie 7-latki + jedna 12 latka i jeden 10 latek - czyli prawie w tym samym wieku to nie będą się "mam nadzieję" nudzić :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: drugimajkel Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.xdsl.centertel.pl 04.01.10, 20:49 jeszcze będą 4 rodzinki od 4.08 chyba łącznie 6-7 dzieciaków w wieku 1-11. nie wiem czy warto jechać w tym terminie ;-)) ale na serio oczywiście im więcej nas tym lepiej! Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 05.01.10, 10:35 No to się rozminiemy ale co do terminu to myślę,że nie ma co się martwić , bo hotel nie jest aż tak duży i nie będzie ścisku...w tamtym roku byliśmy w Joy Pegasos Incekum w Turcji i tam to dopiero było dużo ludzi, ale poza tym hotel jak najbardziej duży pozytyw. Mam nadzieję,że dzieciaczki nam sie w tym roku nie zanudzą, bo to głównie pod nie te imprezy. W razie czego zestaw podróżny " zapobiegający nudzie " też zawsze mamy :)...Jednym słowem rok 2010 w Terra Maris należy do Polaków !!! hahah Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.bmwgroup.com 05.01.10, 17:26 To widzę ze podążamy wspólnym tropem, też byłem w zeszłym roku w Joy Pegasos Incekum...:) Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 06.01.10, 10:44 Mam nadzieję,że ten trop jest dobry ....:) W Joyu pomino natłoku ludzi było super i mam nadzieje,że intuicja i opinia Itaki o tym miejscu i tym razem nas nie zawiedzie:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Wojti Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 194.181.128.* 03.01.10, 19:54 Dwie rodzinki od 21.07 ze świętokrzyskiego będą Odpowiedz Link Zgłoś
freetka73 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 06.01.10, 16:43 ..my tez bylismy w Turcji w Pegazosie:) To byly wakcje...:) Dzieciaki byly zachwycone!! Teraz mam nadzieje tez beda. Jedziemy w skladzie 2+2 (dziewczyny w wieku 13 i 8 lat) pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
70_piotrek Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 11.01.10, 22:46 Widze, że jadę jako pierwszy 27.06.2010. Cena bardzo dobra i oceny jak na Grecję wysokie. W zeszłym roku też byliśmy z ITAKA na Krecie. Odpowiedz Link Zgłoś
mario010101 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 26.01.10, 18:35 My dołączamy do grona urlopowiczów 30.06.2010r. - wylot z Wrocławia (rodzina 4 osobowa w tym dwoje dzieci 4 lataka i 14 lat córcia) zatem pewnie się spotkamy na miejscu .. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mag_may Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 12.01.10, 12:24 A ja chciałam zapytać, jeśli to nie tajemnica, jakie ceny płacicie za ten hotel? Mnie wczoraj pani z Itaki podała takie ceny dla naszej 4 os. rodziny (2 dzieci - 5 lat i 11 m-cy) w pokoju rodzinnym: 4143/os. dorosła, w sumie 9839 zł za wszystko na 2 tyg. AI we wrześniu. Czy to dobra cena wg was? Ja cały czas mam dylemat, co wybrać - idealnie byłoby, jakby był fajny basen dla córki 5 lat - niestety nie znalazłam żadnego zdjęcia z tym niby mini parkiem wodnym w Terra Maris - obawiam się, że to może być jakaś zjeżdżalnia i tyle. Priorytetem natomiast jest pokój rodzinny (osobna sypialnia), a w tym hotelu taki proponują. Najlepszym rozwiązaniem byłby dla nas apartament 4 os. + fajny basen, wyżywienie nie musi być, i tak w knajpach jest lepsze jedzenie. No i żeby cena była niższa. Te 4 tys. mnie szokują trochę, za dużo jak na Grecję jak dla mnie. Może moglibyście coś doradzić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.fioletpdk.pl 12.01.10, 16:55 Witam To chyba ja będę pierwszy przecierał szlaki, gdyż jade już 16.06 na 2 tygodnie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.inmat.pw.edu.pl 14.01.10, 17:16 No, to my będziemy drudzy: od 23 czerwca na 2 tygodnie, 2 rodziny 4-osobowe. Oj, już widzę naszych dokazujących przedszkolaków... Macie tydzień spokoju. PS. rezerwacja w grudniu, 2 łóżka + 2 dostawki, All Incl., 10600 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.fioletpdk.pl 21.01.10, 14:03 Hej, JPF Nie ma problemu z dokazującymi przedszkolakami, gdyż my też jedziemy co prawda z jendym przedszkolakiem ma 3 lata ale wariat że nie usiedzi długo na miejscu. My jedziemy ze znajomymi, ale oni wracją po 1 tygodniu, więc się ciesze że nasz synek będzie miał się z kim bawić jak wy przylecicie. Może to fajnie że każdy z nas niewiele wie o tym hotelu, przynajmniej dopiero na miejscu będziemy poznawać miejsce. Przynajmniej nie jest to oklepane miejsce wśród Polaków, nie będzie zbyt wielu rodaków. Często wybierałem takie niszowe opcje i super na tym wychodziliśmy. Ja płaciłem 19 stycznia 9560 za 2 osoby + 1 dostawka,ALL INCLUSIVE. Czy macie jakieś informacje o wycieczce na Santorini z przelotem samolotem? W katalogu Itaki była wzmianka iż to kosztuje 160 EURO. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.inmat.pw.edu.pl 05.06.10, 00:54 Witaj, gaspar. Nie mam żadnych dokładnych info o wycieczce na Santorini, bo nas to nie bardzo interesowało. Cały dzień w podróży, a dzieciaki tego nie lubią. Pani w biurze podróży powiedziała, że nie bardzo poleca, bo nie jest to taka wielka atrakcja, żeby spędzić na to cały dzień, z czego większość praktycznie w podróży. Podobno jest coś do zwiedzania, ale stosunkowo mało (jeśli mnie pamięć nie myli, to chodziło o jakieś domy i kościoły w typowym tamtejszym stylu - białe budynki z niebieskimi dachami - ale żeby tam dotrzeć to też trzeba się nabiegać po wyspie). Jak dla mnie, to i tak radocha, ale dzieciom tej wątpliwej przyjemności nie zafunduję. Dlatego szczegółów nie pamiętam. A tej pani z biura podróży mogę zaufać, bo już dwa razy nas wysłała i rzeczywistość zgadzała się z jej opisem (2 lata temu Majorka, Ca'n Picafort - warunki niezbyt, a rok temu Turcja - hotel Armonia koło Bodrum, polecam!). Nasza oferta ma natomiast wliczoną wycieczkę do jakichś Fodeli i czegoś jeszcze (piszę z pamięci, nie mam pod ręką dokumentów). Oprócz tego prawdopodobnie wypożyczymy samochód i pojedziemy wokół wyspy coś ciekawego zobaczyć we własnym tempie i za rozsądne pieniądze - podobno Grecy spuścili ceny różnych usług, m. in. wypożyczalni. Mamy na Krecie znajomego rezydenta, będziemy wiedzieć więcej, kiedy się z nim skontaktujemy. Drobna poprawka co do naszego terminu - przylecimy 20 czerwca z W-wy, na 2 tygodnie. Będzie można nas poznać po dzieciach (chł. + dziew. 7 lat oraz 2 chł. 5 lat), a mnie po okularach, całkowitym braku nadwagi i upodobaniu do miejscowego wina o każdej porze ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agata Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 22.06.10, 14:11 Witam, Wróciłam z Krety już dwa tygodnie temu. Hotel jest taki sobie, duży, gdzie jak sądzę w sezonie będzie bardzo dużo gości szczególnie Polaków. Plaża znacznie oddalona od hotelu (mała i częściowo kamienista). Jedzenie średnie jak na hotel 5* a przy dużej liczbie gości wręcz niezbyt smaczne. Wyjazd fakultatywny na wyspę Santorini to po prostu rewelacja. To trzeba zobaczyć, jest to jedyna atrakcja!!! Jak na hotel o tej cenie powiem, że średni. Następnym razem wybiorę Creta Maris. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.06.10, 18:22 czy na santorini jechałś z itaki, jaka jest obecnie cena? czy można korzystać z baru i plaży creta maris? dziękuję za info pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.inmat.pw.edu.pl 05.07.10, 18:17 Właśnie wróciliśmy z Terra Maris i oto moje informacje i komentarze: Terra Maris to niezły wybór dla rodzin z dziećmi, a pary też znajdą tu coś dla siebie. Hotel jest niewielki (ze 20 bungalowów i kilkadziesiąt pokojów w głównym budynku, razem prawie 60 pokojów 2-4 osobowych), ale powierzchnię ma dużą. Są 4 baseny (główny duży głębokość 60-170 cm, drugi też spory, trzeci malutki głęb. 135, i basenik dla dzieci z 2 zjeżdżalniami, gł. 85), do tego dochodzi basen przy siłowni (woda nieco podgrzewana, jaccuzzi, wstęp bez opłat), duży plac dla leżaków i parasoli. Uwaga: jeśli hotel organizuje konferencję, to duża część tego placu jest zajęta przez stoły, a leżaki i parasole są ściśnięte na małej powierzchni, robi się ciasno, niezbyt przyjemnie. Jedzenie niezbyt urozmaicone, gotowane raczej w greckim stylu, mało potraw "ogólnoeuropejskich". Sporo cielęciny, jagnięciny, do tego wieprzowina, czasami wołowina i zawsze jakaś ryba. Na bocznym stole zawsze makaron z sosem pomidorowym i sosem bolońskim. Sporo warzyw do zrobienia sobie sałatek (są też gotowe sałatki, już zmieszane). Zawsze dużo owoców, ale niezbyt urozmaiconych. Wybór deserów nie zachwyca, ale można coś sobie znaleźć. Do wyboru jedna zupa, czasami nawet bez grzanek lub jakiegokolwiek dodatku. Na kolację jest dodatkowy bufet dla dzieci (jakieś mięsko, frytki, kluseczki), ale dostępny tylko od 19:00 do 20:00 ! (a kolacja trwa od 19 do 21:30). Soki i napoje z dystrybutora, gazowane i niegazowane. Wodę i wino lub piwo przynoszą kelnerzy, którzy pytają, co chcemy wypić. Woda niegazowana w butelkach 1 litr, wino (białe, różowe lub czerwone) w karafkach (1/2 lub 1 litr). Restauracja wydaje się na tyle pojemna, że wszyscy naraz mogą się zmieścić - przynajmniej "na oko". Kelnerzy w miarę sprawni, wszyscy mówią po angielsku. Ich zadaniem jest głównie donoszenie napojów i zbieranie używanych talerzy, więc podpowiadam: jeśli chcesz jeszcze coś zjeść, a zostawiasz pusty talerz, odłóż sztućce na serwetkę, bo kiedy wrócisz od bufetu do stołu, to możesz już sztućców nie znaleźć... Co do restauracji, jeszcze podpowiedź: stroje na śniadanie i obiad są dowolne (oprócz samych kąpielówek lub bikini, rzecz jasna), ale na kolację obowiązuje strój wieczorowy, co oznacza w praktyce dla mężczyzn długie spodnie i zakaz t-shirtów bez rękawów, kobietom stawia się mniej restrykcji. Sandały i pełniejsze obuwie ok, ale klapki plażowe niemile widziane. Po prostu trzeba się ubrać kulturalnie. Na terenie hotelu są 2 bary: przy basenie (11-18) i przy restauracji (18-24). W barkach dają tylko picie (drinki alkoholowe i dla dzieci, ale niewielki wybór dla all incl.), piwo, wino. Oprócz tego w barze przy basenie można wziąć sobie np. kanapkę, ciasto czy inną przekąskę. Na nic ciepłego nie ma co liczyć. Szczególnie uprzedzam lecących z W-wy w niedzielę: przyjazd do hotelu jest około 16 lokalnego czasu, a więc zostają jeszcze 3 godziny do kolacji. Będziecie skazani na całodniową dietę, jeśli sobie nie zorganizujecie "wałówki". Animacje po polsku, zgodnie z ofertą w folderze, są tylko w lipcu i sierpniu. Teraz są na miejscu 3 animatorki z Polski, bardzo aktywne, prowadzą także miniklub dla dzieci. Oferta zajęć jest na tyle bogata, że dla chcącego nic trudnego. A że gości z Polski jest większość (tak, tak, nie przesadzam), często animatorki bawią ludzi tylko po polsku. Są też animatorki z innych krajów, ale nie słyszałem większych imprez w języku innym, niż polski... Pokoje są wystarczająco dobrze wyposażone: klimatyzacja (uwaga: trzeba dokładnie zamknąć wszystkie okna, żeby zadziałała), czajnik do herbaty czy kawy (są też kubki, herbata, kawa, cukier, śmietanka), wanny i ręczniki kąpielowe w łazience, lodówka, suszarka do włosów, telewizor z kablówką (z polskich programów tylko Polonia i TVP Kultura), w bungalowach dość spore tarasy/balkony, telefon, dostęp do internetu (płatny - 5 euro za 3 h, 12 euro za 24 h). Każdy dostaje talon na ręcznik plażowy, jest wypożyczalnia ręczników gdzieś na plaży albo za pierwszym razem od razu w recepcji - nie ma więc sensu wypychać walizek ręcznikami ani plażowymi, ani kąpielowymi. Bungalowy mają - w większości - widok na morze. Jeden ma lepszy, drugi trochę zasłonięty, ale generalnie tak są zbudowane. Widok na morze jest też dobry z głównego budynku, choć nie z wszystkich pokojów. Niektóre "pokoje" w bungalowach są pojedyncze, a niektóre podwójne, tzn. są 2 pokoje i 2 łazienki, połączone wspólnym wejściem i przedpokojem (żeby nie było wątpliwości: to dla 4-osobowej rodziny, a nie dwóch nieznających się par, więc prywatność i bezpieczeństwo zagwarantowane). Pokoje są sprzątane codziennie, codziennie zmieniana pościel i ręczniki, uzupełniane szampony hotelowe itp. Czasami sprzątaczka załatwia sprawę podczas naszego śniadania, czasami trzeba czekać do południa. Plaża - porażka. Jest pewne nieporozumienie w opisie plaży w materiałach reklamowych, więc wyjaśniam jak to wygląda. Obszar hotelu Terra Maris NIE graniczy z morzem. Plaża tego hotelu jest niedaleko hotelu, idzie się około 2 minut wzdłuż ulicy (mały ruch, ale wąsko, nie ma chodnika) do małej plaży. Plaża jest niezbyt długa, ciasna, jest tam trochę leżaków z oznaczeniem hotelu, i podobno można z nich korzystać mając opaskę all inclusive (piszę podobno, bo nawet nie spróbowaliśmy - uciekliśmy stamtąd bardzo szybko). Piasku tam nie ma, raczej drobny żwirek, więc można po tym chodzić, ale dzieci zamku ani nawet babki na pewno nie zbudują. Baru hotelowego nie widziałem. Jest kilka barków po drugiej stronie uliczki. Dlatego chodziliśmy na plażę hotelu Creta Maris, gdzie było dużo więcej miejsca, i piasek był dużo przyjemniejszy. I teraz ważne: na plaży Creta Maris nie przysługują gościom hotelu Terra Maris ŻADNE przywileje. Za wynajęcie leżaka i parasola trzeba płacić, podobno 8 euro. W barku przy plaży za cokolwiek trzeba zapłacić. Darmowe jest tylko rozłożenie ręcznika, opalanie i pływanie (jak na wszystkich plażach w Grecji). Dojście do plaży Creta Maris z terenu Terra Maris jest przez mostek nad uliczką (a więc bezpiecznie), spacer trwa 3-5 minut. Niedogodnością są schodki - z wózkiem będzie niewygodnie. Nawet ominięcie mostku niewiele da, bo i tak żeby dojść do plaży z poziomu ulicy (przez recepcję Creta Maris), też po drodze będą schody. Zaletą Terra Maris jest to, że jest tam stosunkowo mało gości, a duży jest obszar hotelu, nie trzeba się przeciskać, jest dużo przestrzeni dla każdego. Jest dość spokojnie, w moim terminie nie było "wiochy", goście spokojni, kulturalni. Jedynym zakłóceniem spokoju są tam dość często latające samoloty, które podchodzą do lądowania (a bywa, że i latają w nocy). Hotel jest na uboczu miasta, można dojść do deptaka nadmorskiego w ciągu 10 minut. Taksówka do centrum - 7 euro. Niedaleko hotelu jest też Lidl, można w razie czego podejść parę kroków. Wady hotelu? Aaaa, jak ktoś chce wady znaleźć, to je sobie znajdzie. Z pewnością brak dobrej plaży jest dużym minusem. Wyżywienie przybywających gości też nie jest dobrze rozwiązane. Jedzenie generalnie podobne do siebie, a kucharze mają swoje lepsze i gorsze dni. Reszta to już chyba kwestia gustu. Co do innych spraw poruszanych na forum to: 1) wycieczka fakultatywna do Rethymnonu i Fodele ciekawa, i - tu będę sarkastyczny - warta swojej ceny (dla mnie była darmowa). W Rethymnonie przewodniczka pokazała gdzie mamy się spotkać za 3 godziny. W Fodele na szczęście poszła z grupą do muzeum El Greco i do bizantyjskiego kościółka. Ale w autokarze mówiła sporo o Krecie, jej historii itd., więc trochę skorzystaliśmy. 2) Wycieczka na Santorini organizowana przez Itakę podobno bardzo atrakcyjna, ale trochę droga (w sumie za 1 osobę 130 euro). Podobno autokar wieczorem dowiózł gości do centrum miasta, a do hotelu na piechotę. Zgroza, szczególnie z małymi dziećmi! 3) Wypożyczalnie są tanie - np. Matiz za 33 euro/dzień. Polecam szukać, auta często dostępne od ręki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonio Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 109.231.49.* 05.07.10, 19:16 Witam.Mam pytanie czy można korzystać z restauracji i barów w CRETTA MARIS. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.inmat.pw.edu.pl 07.07.10, 11:59 Nie. Na terenie Creta Maris goście z Terra Maris nie mogą korzystać z restauracji i barów na zasadzie all inclusive. Za wszystko trzeba oddzielnie zapłacić. Z tego, co się orientuję, w Creta Maris jest tylko wyżywienie half board, czyli śniadanie i obiadokolacja. Dorzucę jeszcze tylko komentarz, że na terenie Terra Maris są jeszcze 2 restauracje a la carte: Pithos (grecka) i Limoncello (włoska). W obu tych restauracjach płaci się za posiłki tak, jakby się przyszło z zewnątrz, ale dla gości all inclusive jest zniżka 10 euro za dorosłego i 5 euro za dziecko (bo nie zjedzą kolacji w głównej restauracji). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.07.10, 11:37 Czy miniklub dla dzieci jest w hotelu Terra Maris czy Creta Maris? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.inmat.pw.edu.pl 07.07.10, 12:04 Miniklub jest na terenie Terra Maris. Nie wiem, czy na terenie Creta Maris jest miniklub, nie robiłem w tej sprawie rozeznania. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.inmat.pw.edu.pl 07.07.10, 12:51 I jeszcze jedno: w Terra Maris jest mnóstwo Polaków i jest polska animacja (3 lub 4 osoby), więc nie będzie problemów z miniklubem. Zaprowadź tam swoje dzieci i będą miały dobrze. W Creta Maris chyba Polaków w ogóle nie ma, a jeśli są, to śladowe ilości. Jeżeli nawet jest tam miniklub, to nie sądzę, żeby był z polską obsługą. W Creta Maris są przede wszystkim Rosjanie, więc jeśli Twoja pociecha zna rosyjski, to można spróbować :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 87.105.15.* 07.07.10, 23:28 Witaj, a jak wygladają baseny wielkościowo i jakościowo, jedzenie pomiędzy głownymi posiłkami..moje dzieci mają to do siebie, że z reguly są głodne pomiędzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.inmat.pw.edu.pl 08.07.10, 10:34 Bolku70, gdybyś przeczytał uważnie mój długi opis, większość odpowiedzi znalazłbyś właśnie tam. Ale skoro pytasz, odpowiadam najbardziej szczegółowo, jak mogę. Są 4 baseny: 1) główny duży, głębokość 60-170 cm, dług. ok. 20 m, szer. do 15 m (kształt nieregularny). Na nim odbywają się niektóre animacje ruchowe i mecze waterpolo. Dzieci też mają tam duży obszar do pluskania. Dodatkowo przylega do basenu malutki brodzik. 2) drugi basen dług. ok. 20 m, szer. ok. 10 m, głębokości nie znam, ale raczej podobny do głównego. Też są tam animacje. Obok mały brodzik. 3) mały basen o średnicy ok. 8 m, głęb. 135 (równo). Przy nim przylegający niewielki brodzik. 4) basen dla dzieci z 2 zjeżdżalniami, gł. ok. 85, szer. 5 m, dług. 10-15 m. Zjeżdżalnie z wysokości ok. 3 m, bezpieczne. Regulamin mówi, że przeznaczony dla dzieci od 5 do 15 lat. 5) basen przy siłowni, głęb. od ok. 80 do 160, dług. 15 m, szer. 8 m. Woda nieco podgrzewana, jaccuzzi dla 4 osób, wstęp bez opłat (w odróżnieniu od wstępu na siłownię, za którą się płaci). Na sali jest jeszcze niewielka sauna. Baseny są dobrze utrzymane, codziennie rano czyszczone (nie tylko wyławianie brudów, ale i ściąganie nalotów z kafelków). Czynne od rana do ok. 19. Jeśli chodzi o jedzenie między posiłkami, to dostępne są tylko kanapki i ciasto w barze przy basenie (bar czynny od 11 do 18). Czekają na chętnych w oszklonej szafce, obok szafki są papierowe talerzyki, obowiązuje po prostu samoobsługa. Jest kilka rodzajów kanapek i kilka różnych rodzajów ciast (zwykle drożdżowe), nawet niezłe w smaku. Na ciepłe jedzonko między głównymi posiłkami nie ma co liczyć. W barze przy restauracji, otwieranym później, nie widziałem nic do jedzenia oprócz ciasteczek do kawy. Odpowiedz Link Zgłoś
70_piotrek Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 08.07.10, 22:17 jestem dziesiąty dzien w Terra Maris potwierdzam to co zostało napisane przez JPF. dodam tylko leżaki na plazy CRETA Maris 4,5E od lezaka. W hotelu 70% Polacy, trochę Greków, pojedynczy przedstawiciele innych państw np. z Rumunii !!. Za to w CRETA Maris Anlicy, Niemcy, Rosjanie, Holendrzy,Polacy i goscie z Izraela w sporej ilosci. Uwaga osoby lubiące kawę w ramach all tylko filter coffe - lura, oraz brak soków fresz - duzy minus. Itaka klasycznie kroi za wycieczki zamiast 130E na santorini wyjazd 5:30 i 4h można wziąść katamaran czerwony VODAFONE za 115E wyjazd 8:00 przejazd 1:45 w soboty pilot jezyk polski i zdązy się na kolację. Gratis od ITAKI do Retymno to jaja ze strony Itaki wyzucają z autokaru - za 3h zbiórka zawiozą do miejsca urodzenia El Greco i tyle. Osoby które były określiły ten wyjazd jako kpiny w końcu to GRATIS -:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grzegorz36 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.adsl.inetia.pl 08.07.10, 23:32 Wróciłem z Creta Maris. Po raz pierwszy na tak wielką skalę polskie biura podróży wykupiły hotel Terra Maris. Przez 2 tyg. pobytu wiele razy spotykałem Polaków z Terra Maris awanturujących się przy leżakach na plaży, że za 5E, że w barach Creta Maris trzeba płacić - zwykle po realizacji zamówienia. O napiwkach oczywiscie nikt nie pamięta. Zatem proponuje zapamiętać że plaża darmowa jest po lewej, a lurowata kawa w ramach AI tylko na górce w Terra Maris. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.07.10, 16:43 Jak zwykle trzeba zrobić wiochę ....dobrze ,że ja dopiero we wrześniu może mniej będzie kochanych rodaków, którym zawsze nie tak... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos do" jpf" 07.07.10, 11:57 Super opis dzięki serdeczne za obszerne relacje. Potwierdziłeś niestety nasze obawy co do plaży. Nastawiamy sie jednak ,że musi być dobrze pomimo wszystko. Mam pytanie: w katalogu są ujęte lody dla dzieci ( w all'u ) - czy ne było z tym problemu. Jak wygląda sprawa z wodą mineralną butelkowaną - czy nie ma z nią problemu i można z niej korzystać bez ograniczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos do" jpf" IP: *.inmat.pw.edu.pl 07.07.10, 12:38 Woda mineralna butelkowana: nie ma tragedii. Do obiadu i kolacji dają - jeśli się zamówi - litrową butelkę chłodnej mineralki, można ją potem wziąć do pokoju, niezależnie, czy się ją otworzyło i trochę wypiło, czy nie. W ciągu dnia w barach można dostać mineralkę w butelkach półlitrowych "na wynos". Oprócz tego w barze przy basenie jest dystrybutor wody (gorąca, zimna) oraz dystrybutor napojów gazowanych - prawdopodobnie, żeby odciążyć barmanów od najprostszych czynności. Wieczorem z mineralką w butelkach jest krucho, bo od 19 barmani mają zakaz wydawania butelkowanej wody. Podobno kiedy tego zakazu nie było, wydawali w ciągu wieczora ponad 100 butelek, więc dyrekcja postawiła szlaban. Sugeruję zatem zaopatrzyć się w wodę w barze przy basenie w ciągu dnia. Jak ktoś lubi zimną, to ma przecież lodówkę w pokoju. Nasze dzieci lubią lody i zjadały ich sporo na deser po obiedzie i kolacji, ale nie zauważyłem, żeby je jadły między posiłkami. Wydaje mi się, że poza posiłkami lodów tam po prostu nie ma. Jedynym miejscem, gdzie możnaby dostać jedzenie w ciągu dnia między posiłkami, są bary, ale nie widziałem ani razu, żeby barmani serwowali lody. Mam przekonanie, że poza posiłkami na lody nie ma co liczyć, ale pewności nie mam - nie robiłem pod tym kątem wywiadu, bo wiem, jak wpływają lody na zdrowie moich dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: KAŚKA Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 04.08.10, 14:24 Wróciłam z Terra Maris 28 lipca,byłam tam dwa tygodnie,i jak czytam niektóre opinie,to smiać mi się chce-uwazam,ze ludzie za tak smieszną cene Hotelu 5* oczekuja nie wiadomo czego.W tamtym roku byłam na Fruerteventurze w Barcello Club Castillo,dwa lata na Majorce w Ameryce,wiec mam jakiś punkt odniesnie do jakości hoteli europejskich-nie uważam Terra Maris ani za poupadający,ani z drugiej strony rewelacyjny i idelany.Hotel jest wg mnie na poziomie,trzeba brac zawsze pod uwage kraj do którego wyruszamy itp...itd...to nie Egipt,tylko Gercja,i za to cenę uważam,że jakoś w stosunku do niej jet jak najbardziej ok.Itaka popełniła parę blędów w opisie-plaża to rzeczywisice małe nieporozumienie,chociaz my bylisy z niespełna czteroletnie córką,i nie bylo jakies tragedii.Niepotrzebnie natomiast wspomnieli o tym siostrzanym Creta Maris,bo co niektórzy znaleźli powód do marudzenia,i wyszły niektore kompleksy.Tak jak powiedział mój przedmówca,jak ktoś bedzie szukał,to znajdzie powód,a dla tych w maiarę obiektywnych z małymi watpliwościami-polecam szczerze,ja tez miałam watpliwości,i milo się rozczarowałam-duzo atrakcji dla dzieciaków,dużo przestrzeni,animatorki dają z siebie na prawde wiele,jedzienie trochę jednostajne,ale jest smaczne,jakość basenów zadawalającenie- nie ma ścisku,bo jest ich wiele-alternatywa dla morza,fajne bungalowy,plaża taka sobie i tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 06.08.10, 16:17 Witam czy te spodnie na kolację u mężczyzn muszą być długie czy mogą być np tzw bermudy czyli do kolan czy za kolana. Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 07.08.10, 17:19 Gość portalu: gosia napisał(a): > Witam czy te spodnie na kolację u mężczyzn muszą być długie czy mogą być np tzw > bermudy czyli do kolan czy za kolana. KONIECZNIE DŁUGIE :)kilka razy byłam świadkiem jak kierownik sali delikatnie wypraszał z restauracji; dodam ,że Panie tez ubierały się dosyć elegancko ale nie były traktowane tak restrykcyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 193.106.84.* 08.08.10, 12:15 a czy dzieci, n.p. kilkunastoletni chłopak, też musi mieć długie spodnie? Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 09.08.10, 10:28 Powiem szczerze, że nie widziałam ale słyszałam o sytuacjach ,że zwrócono uwagę nastolatkom. To pewnie zależy od tego jak dojrzale wygląda ?:) Ale tak na serio na wszelki wypadek jedna para długich spodni w walizce nie zaszkodzi.. tym bardziej ,że nikt nie zwraca uwagi czy są odprasowane na kant czy od garnituru.. Mężczyźni chodzili w : lnianych, dżinsowych, bojówkach. .. tylko ,że długich:) Poza tym nie stresujcie się tym tak bardzo... W restauracji panuje bardzo miła atmosfera :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Robert Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.02.10, 17:23 A jednak to nie ty będziesz przecierał szlaki tylko my. Wyjeżdżamy 06.06 na 2 tyg. Pozdrawiamy. Odpowiedz Link Zgłoś
70_piotrek Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 12.01.10, 19:50 Ja płacę za końcówkę czerwca 10,5 tys dziciaki 5 i 11 lat. Cena jest bardzo dobra. Za tej klasy hotel nie znajdziesz lepszej ceny - zreszta widać jak szybko oferta znika z systemu. W zeszłym roku też byliśmy na Krecie w hotelu grand bay 4* i bez problemu będzie jedzenie odpowiednie dla całej rodziny. W hotelach greckich nie ma mini parków wodnych - w tym jest tylko zjeżdzalnia i krótka rura Zdjęcia można zobaczyć na google earth oraz ma stronie hotelu www.maris.gr/terra/photo-gallery.aspx ładna prezentacja z hoteli maris jest pod linkiem: www.flickr.com/photos/marishotels/show/with/3664211839/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barsuchy Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 167.83.10.* 13.01.10, 10:18 Ja za wyjazd w sierpniu 1-15.08 płacę 4220/dorosła, 1540 /dziecko 7 lat. Podobno jak w tym terminie Itaka zaoferowałaby taniej- zwrócą mi różnicę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość zainteresowan Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.chello.pl 13.01.10, 13:14 To znaczy 4220 x 2 + 1540 za 2 tygodnie = 11.520 + jaszcze coś!!! Czy to atrakcyjna oferta????? Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 13.01.10, 15:12 Pod wzgledem cenowym jeżeli chodzi o Grecję i Kretę napewno dobra..a pod wzgledem "stanu faktycznego"jaki tam zastaniemy i zważywszy,że mamy wszyscy mało informacji...każdy cos słyszał i widział ale nie do końca...ale będzie napewno ok...gorąco w to wierzę... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Barsuchy Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 212.180.168.* 16.01.10, 15:16 Ja tak jak napisałem wcześniej. 01-15.08- wylot z Warszawy za dwie osoby dorosłe 4220 x 2 plus dziecko 7 lat- 1540. Czyli razem za dwa tygodnie 9980 zł - rezerwowałem w grudniu 2009. Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 13.01.10, 15:00 18.07 do 01.08 11.538 ( 2 dorosłych + 2 dzieci ) + dodatkowa opłata za wylot z Katowic 4 x 70,00 zł czyli razem 11.818,00 minus kupon rabatowy 50,00 zł jaki dostaliśmy z Itaki hahaha czyli 11.768,00 zawsze coś :) Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 13.01.10, 15:07 Ciekawostka z tym pokojem rodzinnym...Mieliśmy na niego ochotę ale ponoć są tylko takie dwa i już dawno zajęte w tym okresie co chcemy jechać ( rezerwowałam w grudniu) i dopłata do tego pokoju była rzędu 500-800 zł juz dokładnie nie pamietam ale napewno była :) Mamy pokój w budynku głównym z 2 dostawkami z widokiem na morze bo podobno tylko w nim są z taką możliwością, są też bungalowy ale nie mają już takiego widoku...to się pewnie okaże na miejscu :) Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 25.01.10, 16:00 Jak to dobrze ,że mamy o czym mysleć przy dzisiejszych mrozach. Cieplej mi sie robi na samą myśl o wyjeździe. Swoją drogą temperatura mogłaby się już podnieść. Człowiek już nie jedną sroższą zimę przeżył...ale mimo wszystko ciepła, słońca brak...:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 195.117.164.* 26.01.10, 13:13 Witam!! Ja z małżonką i rodzinką (2 dzieci 4 latka synek i 14 lat córka) zarezerwowaliśmy pobyt w hotelu począwszy od 30 czerwca (2 tygodnie) wylot mamy z Wrocławia czy ktoś jedzie może w tym terminie ?? Jeżeli tak to prosze dajcie znać:):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.01.10, 18:02 My jedziemy 25 sierpnia, na dwa tygodnie. Ale z tego co widzę, nikt w tym terminie się nie wybiera :((( Już nie możemy się doczekać :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barba88 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.nplay.net.pl 05.02.10, 20:33 witam,my też jedziemy ale na 8 dni.Od 28 lipca do 5 sierpnia.Będą z nami dwie dziewczynki 11 i 14 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: EWA Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.internetia.net.pl 10.02.10, 21:03 Witam, my jedziemy 13 czerwca 2+1 (chłopczyk 3- lata) więc chyba będziemy pierwsi :) Opinie- zwłaszcza zagraniczne bardzo dobre. Na holideycheck 100% poleceń. W biurze podróży pani powiedziała mi, że ten hotel był kiedyś w grecosie jako delux- więc będzie na pewno ok. Po powrocie dam znać jak było! Czy ktoś jeszcze wybiera się w połowie czerwca? Wylot z Warszawy. I czy ktoś wybiera się na Chrysi? Acha cena 2+1 w budynku głównym z widokiem na morze za tydz. ok 6500- wykupione 2 stycznia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.chello.pl 16.02.10, 14:02 Witam,my wybieramy się od 16.06 z dwójką dzieci 6 i 3 lata Odpowiedz Link Zgłoś
joanb Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 02.03.10, 11:43 Witam, my chyba bedziemy na samym poczatku:) Jedziemy 30 maja na 2 tyg. Dwie rodzinki z dwoja dzieci - 1 rok i 2 latka. Duzo dzieci tam jedzie, wiec to chyba jakis znak.... Powinno byc dobrze:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: majka2215 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.03.10, 15:24 Witam, Leci ktoś do tego hotelu 28.04? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.chello.pl 26.03.10, 13:02 Może my się z Wami wybierzemy na Chrysi. Dołączymy 16.06 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.05.10, 13:19 My też jedziemy w tym terminie do tego hotelu od 13 czerwca do 27 czerwca, wylot mamy z Warszawy - 2 osoby dorosłe i dwójka dzieciaczków - dzieczyna 4 lata i chłopiec 6 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.chello.pl 20.05.10, 19:22 Super, nasze dzieci są też w tym samym wieku więc może wspólnie zechcą się bawić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.05.10, 14:27 Kasiu a skąd lecicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.aster.pl 24.05.10, 18:43 Słuchajcie, mam prośbę ja lecę w sierpniu do tego hotelu, z tego co widzę będą już wyjazdy w czerwcu..niech ktoś da znać jak tam jest naprawdę, na co się nastawić, na co uważać. Pozdr, Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 25.05.10, 11:11 Gość portalu: Bolek70 napisał(a): > Słuchajcie, mam prośbę ja lecę w sierpniu do tego hotelu, z tego co > widzę będą już wyjazdy w czerwcu..niech ktoś da znać jak tam jest > naprawdę, na co się nastawić, na co uważać. > Pozdr, Dołączam się do prośby Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.inmat.pw.edu.pl 05.06.10, 01:12 Czołem. Właśnie przeglądałem opinie, wpisałem w Google "terra maris opinie", wyskoczyło mało, ale zawsze coś. Zajrzyjcie na www.holidaycheck.pl/hotel-Informacje+turystyczne_Hotel+Terra+Maris-hid_71002.html lub www.easygo.pl/opinie/grecja/wyspa-kreta/terra-maris-wk1.html (opinie z zeszłego sezonu). Obawiam się, że z plażą będzie nieciekawie - jest mała i położona na terenie innego (chociaż siostrzanego) hotelu, i "all incl." może być ograniczone do terenu naszego hotelu. Patrzyłem też na zdjęcia satelitarne, które wyjaśniły mi rozsądną cenę hotelu - do plaży trzeba jednak przejść kawałek, no i nie jest to plaża tego hotelu. Link do mapy (mam nadzieję, że zadziała i Was): wikimapia.org/#lat=35.3249647&lon=25.3855205&z=17&l=28&m=b Poza tym na początku roku przeglądałem opinie z różnych krajów i były skrajnie rozbieżne. Jedni chwalili, drudzy przeklinali ze wstrętem, chyba to zależy od wieku i oczekiwań. My wracamy 4 lipca, wtedy podrzucę nieco komentarzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.chello.pl 25.05.10, 16:44 16 czerwca z Warszawy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 18:38 My mamy wylot 13 czerwca w niedzielę z Warszawy, mam nadzieję ze się spotkamy na miejscu i będzie fajna zabawa :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.chello.pl 26.05.10, 19:39 Asiu, 16 mamy być wieczorem, zatem poszukujemy się 17. My będziemy w bungalowach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.10, 08:12 Cześć Kasiu, podaj mi do siebie e-maila, wymienimy się może telefonami, napewno łatwiej wówczas będzie nam się odnaleźć. Mój e-mail j.tadych@whiteart.pl Odpowiedz Link Zgłoś
ayashi21 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 17.03.10, 08:45 Hej, my jedziemy 1 września na 2 tygodnie :) ilu was będzie? Odpowiedz Link Zgłoś
ayashi21 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos do Aneta 17.03.10, 08:49 My niestety będziemy tylko w dwójkę ( znajomi się rozmyślili ;/) ale i tak mamy zamiar fajnie się bawić i trochę pozwiedzać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos do ayashi21 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.07.10, 15:39 Super, skad lecicie? Moze sie jakos umowimy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 17.03.10, 19:36 dołączymy do was 08.09 Odpowiedz Link Zgłoś
ayashi21 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos do Gosia 18.03.10, 09:49 O super :) my będziemy w hotelu Sergios w Hersonissos. Może wybralibyśmy się razem na jakieś zwiedzanie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 83.238.132.* 19.04.10, 14:15 30.06 jedziemy z dziewczynka 12 i chlopcem 17 z warszaway na 2 tyg. ,do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.05.10, 22:49 Witam, my też się tam wybieramy w terminie 30.06.2010 - na 2 tygodnie(2 os. dorosłe i córka 14lat). Oferta i hotel jak na Grecję jest przystępna. Jednak zastanawiamy się czy nie zmienić oferty na inny kraj ze względu na strajki i sytuację w Grecji. Obawiamy się że może być nie wesoło jak np. strajk na lotnisku lub brak prądu w hotelu. Jednak z tego co czytam większość się nie obawia i leci tam. Może tylko panikuje? Decyzję mam podjąć do 20.05.2010. Co o tym sądzicie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ddorcia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.vip-net.pl 10.05.10, 11:20 Panikujesz... :) Przez jeden dzien i ja sie zastanawiałam co robic ale mi przeszło.. Dobrze bedzie, ludzie ktorzy wlasnie wrocili z Grecji mowia ze poza Atenami nic sie nie dzieje. Takze dobre nastawienie wskazane. My tez jedziemy do tego hotelu na 2 tyg - 4 lipca 2 + 2 (cora 8 lat i syn 6 lat). Do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gabi Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.05.10, 08:28 Dzięki. Decyzja już podjęta - jedziemy na Kretę. Pozdrawiam i do zobaczenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.eturbo.pl 21.06.10, 21:57 Witam! Lecimy z Wrocławia 30 czerwca na 2 tygodnie. Ja z mężem i 2 córki (5 i 8 lat):)) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasik Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 83.238.132.* 22.06.10, 12:08 witam 30.06 z warszawy 2tyg. 2 plus 2tj. 12 lat dziewczynka i chlopak 17 do zobaczenia Odpowiedz Link Zgłoś
wakacjenakrecie Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 19.03.10, 19:01 Witam serdecznie, jeżeli mają państwo ochotę spędzić wakacje na ślicznej i mitycznej wyspie Krecie to serdecznie zapraszam na portal, który stworzyłem z myślą o tanim i przyjemnym wypoczynku, można tam znaleźć wiele ciekawych informacji o wyspie, zdjęcia, oferty hoteli, oraz dużo innych cennych wskazówek odnośnie Krety. Moja rola w tym przedsięwzięciu jest taka aby zorganizować państwu wakacje których nie zapomną państwo jeszcze przez długi czas po powrocie do domu, mam tu na myśli wakacje zaprojektowane indywidualnie, specjalnie dla państwa, od pobytu w niedrogich a zarazem bardzo przyjemnych apartamentach po luksusowe hotele rozmieszczonych po całej wyspie. Na państwa życzenie mogę zająć się organizacją wypoczynku od początku do końca, oferuję pomoc w wyszukaniu biletów lotniczych z Polski i Niemiec na Kretę, transfery z lotniska, wynajem samochodów które mogą być odebrane zaraz po lądowaniu, wycieczki objazdowe, itp.. Po więcej informacji serdecznie zapraszam na portal www.wakacjenakrecie.com Dziękuję i Pozdrawiam Zapraszam na "Wakacje Na Krecie" www.wakacjenakrecie.com www.wakacjenakrecie.pl Odpowiedz Link Zgłoś
asik779 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 27.03.10, 19:18 Witam ja też jeszcze nie byłam w tym hotelu ale wydaje mi się ze jest ok.Wyjazd planuję z męzem i synem 06.06. na 2 tygodnie.Moze ktoś też leci w tym terminie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.icpnet.pl 27.03.10, 19:38 msdxsjkdjsdjhjsd Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teresa Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.04.10, 20:53 My też lecimy 06.06 do tego hotelu. Wylatujemy z Warszawy.Do zobaczenia na lotnisku lub na miejscu. Pozdrawiam Teresa Odpowiedz Link Zgłoś
asik779 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 10.04.10, 08:23 Witam to fajnie ze tez będziecie w tym hotelu,my wylatujemy z Poznania spodkamy się na miejscu(na basenie lub w drink barze):).Pozdrawiam Asia. Odpowiedz Link Zgłoś
joanb Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 12.04.10, 16:26 Witam. My tez bedziemy w hotelu, tyle ze juz tydzien wczesniej, bo od 30 maja przez 2 tyg. Jedziecie sami, czy z dziecmi? Pozdr. Joasia Odpowiedz Link Zgłoś
asik779 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 13.04.10, 18:09 Witam,fajnie że będziecie.Spodkamy się w drugim tygodniu waszego pobytu ,będziecie sami czy z dziećmi, my z synkiem . Odpowiedz Link Zgłoś
joanb Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 15.04.10, 11:20 Czesc, jadziemy z synkiem - 2 latkiem, a gdzie bedziecie mieszkac? w głownym czy w bungalowach? I z jakiego miasta? My z Wa-wy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asik779 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 17.04.10, 20:20 Witam.Rezerwacje mamy w bungalach,a wy gdzie?,my wylatujemy z Poznania.Pozdrowinki. Odpowiedz Link Zgłoś
joanb Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 17.04.10, 22:51 Hej. My w glownym. A Wasz syn w jakim wieku? Pzdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
asik779 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 18.04.10, 10:09 Cześć.Napewno się gdzieś tam spodkamy .Asia wyślij mi na moją pocztę swój numer telefonu asia777720@wp.pl to oddzwonię jak będziemy na miejscu,a syn mój ma 8 lat.Pozdrowienia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: anna Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.chello.pl 21.04.10, 18:01 A ja jadę tam z ukochaną teściową i córeczką 2 letnią od 14.07 na tydzień. :)) Wylot z Gdańska. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kasia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.04.10, 11:41 A my jedziemy 14 lipca z Wrocławia z naszą prawie 4 letnią córką...ale mam takie małe spostrzezenie,jak wchodzi się na google earth,to ewidentnie widac-gdzie zanjduje się budynek główny terra maris,a gdzie bungalowy,i co ciekawe,bungalowy wg moich spostrzeżeń,są blizej morza i w bardziej atrakcyjnym położeniu,niż główny budynek,sprawdzcie sami i oceńcie:) Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 30.04.10, 10:29 Faktycznie. Jak spojrzę na skalę mapy to nie wychodzi mi 300 m do plaży.I ta ulica . która dzieli hm... No tak wszyscy Polacy będą w budynku głównym. Z czegoś ta umiarkowana cena wynikała. Plaża w katalogu niby hotelowa...czy doczytał Ktoś o dostepnym dla nas barze na plaży. Mam doswiadczenie z Egiptu, że też szliśmy trochę do plaży ale nie było to zbyt męczące..jakaś odskocznia od basenów hotelowych i przy okazji po drodze na terenie hotelu , który mijaliśmy były inne atrakcje dla dzieci( zjeżdżalnie itd )...Myślę,że już tylko dobre pozytywne nastawienie nam może pomóc... Nie psujmy sobie wakacji...Pozdrawiam Wszystkich w tym samym położeniu :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dorota Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 195.94.211.* 07.06.10, 11:10 My lecimy z moim przyszłym meżem (podróż poślubna :))) do Terra Maris w terminie 29 sierpnia - 12 wrzesnia. gdyby ktoś był w tym terminie to dajcie znać na maila, bo widzę, że chyba nas mało będzie: dorotka1818@wp.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 212.160.157.* 15.06.10, 12:15 Dorotko, my bedziemy od 25 sierpnia do 8 wrzesnia. Jedziemy z dwojka dzieci. Milo bedzie sie spotkac :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 193.106.84.* 15.06.10, 22:35 od 15 do 29 sierpnia młodzi duchem + dzieci chłopak 14 dziewczynka 12 kto jeszcze będzie to już chyba czas montowania ekipy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.aster.pl 20.06.10, 18:45 To będziemy w tym samym terminie 2+2 dzieci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antonio Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 109.231.49.* 10.06.10, 20:08 WITAM.MAM PROŹBĘ O WIĘCEJ INFORMACJI O POKOJE Z CZEGO MOŻNA BYŁO KOŻYSTAĆ CRETA MARIS Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: satyr Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.06.10, 15:34 Z niczego nie mozna korzystac w Creta Maris. Zasadniczo tylko z plazy, ale najlepiej trzymac sie na uboczu. CM to fajny hotel do ktorego goscie wracaja od kilkudziesieciu lat. Polski styl spedzania wakacji nie pasuje do tego miejsca; wydzierajacy sie na siebie malzonkowie, mamuski wolajace dzieci per 'debilu' i naburmuszone nastolatki zasadniczo powinni trzymac sie gdzies dalej. Proponuje rowniez zapoznac sie ze znaczeniem slowa 'napiwek'. Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 14.06.10, 14:32 Gość portalu: satyr napisał(a): > Z niczego nie mozna korzystac w Creta Maris. Zasadniczo tylko z plazy, > ale najlepiej trzymac sie na uboczu. CM to fajny hotel do ktorego > goscie wracaja od kilkudziesieciu lat. Polski styl spedzania wakacji > nie pasuje do tego miejsca; wydzierajacy sie na siebie malzonkowie, > mamuski wolajace dzieci per 'debilu' i naburmuszone nastolatki > zasadniczo powinni trzymac sie gdzies dalej. Proponuje rowniez > zapoznac sie ze znaczeniem slowa 'napiwek'. Mało przydatne informacje...jakoś jeżdżąc na wakacje nie zauważyłam, żebyśmy w jakiś sposób odstawali sposobem zachowania od innych narodowości...Chyba jakieś kompleksy masz na tym punkcie...Niech każdy spojrzy najpierw we własne "lustro" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.aster.pl 14.06.10, 20:00 Pewnie i fajny to hotel..ale za wszystko jest cennik..Jesli idzie o mnie to moge korzystac tylko z plazy Creta Maris..ważne jak jest w Terra tj. jedzenie, baseny...itd. Ja zamierza skorztstac np. z parku wodnego bedacego niedaleko Herosnissos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Greckie Wakacje Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.aster.pl 09.06.10, 10:26 Własnie wrócilam z Terra Maris.Jest naprawde ok.Nie przeszkadza ani lądowisko helikopterów,ani parking.Nie widac i nie słychać. W porównaniu z Cretą Marris (obok) jest cicho mało dzieci.Kuchnia i personel - w porzadku.Pokój rodzinny czyli dwa pokoje połaczone łazienkami - dobry standard. Plaża - Crety Maris,tylko dzieci w wózkach moga miec mały problem,bo albo kawalek szosą,albo mostkiem i schodki.Spacer - 4 minuty. Ale za to w Terra jest spokój,nie ma krzyku dzieci. Należy dokladnie dopytac w biurze podróży z czego mając pakiet Terra można korzystać w Crecie. Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 09.06.10, 13:13 Gość portalu: Greckie Wakacje napisał(a): > Własnie wrócilam z Terra Maris.Jest naprawde ok.Nie przeszkadza ani > lądowisko helikopterów,ani parking.Nie widac i nie słychać. > W porównaniu z Cretą Marris (obok) jest cicho mało dzieci.Kuchnia i > personel - w porzadku.Pokój rodzinny czyli dwa pokoje połaczone > łazienkami - dobry standard. > Plaża - Crety Maris,tylko dzieci w wózkach moga miec mały > problem,bo albo kawalek szosą,albo mostkiem i schodki.Spacer - 4 > minuty. > Ale za to w Terra jest spokój,nie ma krzyku dzieci. > Należy dokladnie dopytac w biurze podróży z czego mając pakiet Terra > można korzystać w Crecie. > Możesz coś zasugerować odnośnie tego co w Crecie było można egzekwować dla mieszkających w Terra. Jakie masz doswiadczenia...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: akina Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.static.otenet.gr 11.07.10, 23:51 Kochani, pisze z recepcji Terra Maris. Od razu powiem, że nigdy nie byłam w Grecji i nie mam porównania ale w hotelach z opcja all byłam wielokrotnie. Terra Maris to "podupadły" hotel konferencyjny, obecnie troche pewnie z konieczności wystawiony dla biór podróży. Standard pokoów bardzo dobry (jesteśmy w budynku głównym, pokój ogromny, łazienka odnowiona, taras ogromny, klima ok). Teren hotelu rozległu przedzielony od creta maris i plaży asfaltowa, dosyc ruchliwa drogą. Tą droga trzeba dojść do plaży. My jesteśmy z maluchem, poruszanie sie po terenie jest koszmarem (nieliczne podjazdy, windy liczne ale nie jezdzące na najnizszy poziom), W Terra trzy baseny, dosyć duzo leżaków. Na terenie hotelu 4 retausracje ale tylko jedna w all. Jedzenie, jak na hotel (ponoć) 5 gwoazdkowy marne. All inclusive tak naprawde tutaj to rozszerzony HB. Napoje w automatach nieorginalne (tzn nie ma coca coli tylko jakas fancola, itd), w all trzy drinki do wyboru, od zakończenia śniadania do 13 (obiad podawany przez 1,5 h) podawane sa jednie zeschniete kanpki i kawałki ciasta przy barze basenowym. Później kolacja od 19 do 21.30. I nic później do jedzenia. Za lunch boxy trzeba płacić (są w all tylko do trzech czy czterech wycieczek)Nie wiem jak inni turyści ocenia ten obiekt ale dla mnie: hotel nieprzystosowany dla rodzin z dziećmi (argument że cicho jest marny) nieoferujący żadnej rozrywki (wieczory maraz, animacje to jakieś quizy prowadzone prze Itake, przeszacowany. To nie jest 5 gwiazdek, ani cztery. Z creata maris korzystać tak naprawde nie mozna. Obsługa wyprosiła nas z nad basenu, na plaży za leżaki trzeba zapłacić, restauracje płatne. Jak coś pytajcie. jak macie kupić nie kupujcie :- ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.bmwgroup.com 12.07.10, 15:48 Dzieki za info, właśnie dokonałem zmiany hotelu z Terra Maris na inny z oferty itaki, tez na Krecie. Pełen All, basen 1500 m2. przy plazy...i 4 pełne gwiazdki. Wyszło bez dopłat bo był nieco tańszy więc koszt zmiany tj. 100 zł się skompensował. :) Jak ktos chętny podam jaki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.07.10, 20:58 TE OPINIE MNIE TROCHĘ ZNIECHĘCAJĄ A NA JAKI WYMIENIŁEŚ JEŻELI MOŻNA SPYTAĆ ?? JA SIĘ ZASTANAWIAM .... KUPIŁAM W LISTOPADZIE ZA 3700 OD OSOBY NIE WIEM CZY NA COŚ WYMIENIE , W PODOBNEJ CENIE LECE WE WRZEŚNIU , PROSZE O RADE POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.aster.pl 12.07.10, 23:47 Zmieniłem na Louis Creta Princess. Hotel sieciowy.Oferowany również przez biura podrózy niemieckie..czyli jest szansa na jakis standard. Animacje po polsku wiec beda animatorki dla dzieci z Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSIA Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.07.10, 16:37 Jadę bez dziecka , to akurat na animacjach mi nie zależy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bolek70 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.aster.pl 13.07.10, 19:49 Jesli jedziesz bez dzieci bedziesz zadowolona. Z filmow na youtube widzialem ze ten hotel jest ok dla par. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gaspar Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.fioletpdk.pl 15.07.10, 16:33 Świetny opis hotelu podał JPF, ze wszystkim się zgadzam. Nie wiem czemu takie nihilistyczne nastawienie widze forumowiczów co do tego hotelu. Pewne osoby to na 7 gwiadkowy hotel z Dubaju będą narzekać. Są takie osoby, bo na holidaycheck żalą się na hotel. Nigdy nie zadowoli się wszystkich. Ja akurat poleciłbym ten hotel każdemu znajomemu. Jeśli porównać cenę Terra Maris z Creta Marris a warunki całego hotelu to wypada na korzyść Terra. Widziałem bungalowy w Creta i niczym się zasadniczo nie różniły, tylko 2 posiłki a różnica w cenie duża. Życzę wszystkim udanego pobytu w tym hotelu Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 16.07.10, 10:58 Dzięki. Właśnie już w niedzielę wylatujemy :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.inmat.pw.edu.pl 16.07.10, 15:15 To, co piszesz, jest prawdą. Terra Maris to nie jest wielka rewelacja, ale pamiętaj, że cena też nie jest wielka. Byliśmy/jesteście/będziecie gośćmi Terra Maris, a nie Creta Maris, więc przestańcie się dąsać, że Wam tam każą za wszystko płacić i nie noszą na rękach. To jest INNY hotel! A że cola nie jest oryginalna albo tylko 3 drinki do wyboru - za takie pieniądze nie liczcie na prawdziwą colę prosto z Atlanty, ani że barmani będą stawać dla Was na głowie. Dziwię się trochę różnym opiniom, bo wynika z nich, że oczekujemy nie wiadomo czego i najwyższej jakości, ale najlepiej, żeby jeszcze było tanio. All inclusive nie znaczy, że ma być super. Chcecie fajne drinki? Na bulwarze każdy bar czeka na Was i Wasze euro. Blisko jest. A bez gotówki lub karty do Grecji chyba się nie wybieracie? Przyznać muszę, że animacje były słabe i niemrawe. W 2 hotelach, w których wcześniej byliśmy, były specjalne ekipy wynajęte do bawienia gości, włącznie w wieczornym show. Tutaj dyrekcja poskąpiła i mamy zbieraninę animatorów z różnych krajów, niezbyt jeszcze zgraną, więc na wieczorne występy nie ma co liczyć. Szkoda, to fakt. Chyba głównym powodem, dla którego wybieramy się do Grecji do Terra Maris jest gwarancja słońca, ciepłej wody, i braku codziennych obowiązków. Za to płacimy. Reszta to już kwestia osobistych oczekiwań. Kto jedzie tam, aby narzekać, będzie narzekać. Kto jedzie, żeby odpocząć, odpocznie. Liczba gwiazdek nie przeszkadza tylko tym drugim, bo na urlopie nie to jest najważniejsze. Ale przecież nie będę nikomu mówił, czym ma sobie zaprzątać głowę na urlopie. Życzę zatem wszystkim gościom Terra Maris, aby zajmowali się tym, czym chcą zajmować się na wakacjach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Domi Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 80.48.4.* 19.07.10, 12:26 Wczoraj wróciłam z Terra Maris i postanowiłam dodać o nim opinię. Jeżeli spodziewacie się w hotelu wszystkiego w złocie, wodospadów i niewiadomo jeszcze czego- źle trafiliście. Wszystko jest za to duże: począwszy na pokojach, na stołówce kończąc. Obsługa jest miła i całkiem domyślna- nie będą mieli większych problemów ze zrozumieniem czego od nich chcecie, nawet gdy zmiksujecie łamaną angielszczyznę z polskim. Ważna informacja dla mężczyzn: koniecznie weźcie ze sobą długie spodnie, bo inaczej nie zjecie kolacji. Jest tam taki korpulentny pan, który pilnuje, czy odpowiednio się ubraliście na posiłek. Animatorki to fajne dziewczyny, ale nie oferują zbyt wielu zajęć dla osób w wieku 12-22 lata- chyba, że jesteście maniakami water polo, ping ponga i rzutek. Goście hotelowi to w ponad 85% Polacy. Terra Maris oferuje 3 baseny zewnętrzne + jeden kryty wraz z jaccuzzi i sauną. Jest też mini klub dla dzieci, fitness, pokój gier z bilarden i ping pongiem i dwa bary całkowicie za darmo, jeżeli wykupiliście opcję all inclusive. Dojście do głównej ulicy zajmuje od 10 do 40 minut w zależności od narzuconego tempa. Czeka was tam impreza za imprezą, bar za barem, sklep za sklepem. Tak czy siak, mnie Terra Maris się podobał i spędziłam w nim fajny tydzień. Pozdrawiam wszystkich Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Zencio ^^ Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.10, 15:21 Byłam w hotelu Terra Marris końcem czerwca. Spędziłam tam dwa tygodnie. Jest to bardzo miły hotel. Obsługa jest bardzo miła. Pokoje bardzo czyste i przestrzenne. Są tam trzy baseny + fitnnes center. Nie musimy brać ręczników! Kiedy przyjedziemy recepcjonistka da nam taki karnet i idziemy do fitness center wziąść ręczniki. Jest to bardzo wygodne. Animatorki z Itaki są bardzo miłe. Jeżeli chodzi o miasto, to w Hersonisoss są bardzo drogie pamiątki. Lepiej pojechać wypożyczonym samochodem do stolicy Heraklionu ok.30 minut. Są tam tańsze pamiątki. Centrum Hersonisoss jest bardzo blisko hotelu ok. 6 minut drogi. Jeżeli chodzi o hotelową plażę jest inna niż w katalogach. Jest bardzo strome zejście do morza. Leżaki są na skałkach. Na zdjęciach jest pokazana plaża z łagodnym zejściem, ale to tylko malutki odcinek (mniej niż 3 metry) i jest szybko zajmowana. Już przed 9 nie ma leżaków. Na skałkach jest stromo i trudno schodzić do morza :(. Jest do dyspozycji plaża w Creta Maris, ale trzeba za nią zapłacić. W czasie mojego wypoczynku przez trzy dni odbywały się bankiety. Wiem że to hotel z salą konferencyjną na 5000 osób, ale przez trzy dni wszystkie leżaki były przy jednej stronie basenu. Czułam się jak śledź ;) A przy innych basenach nie było miejsca. Kuchnia i jedzenie jest przepyszne. Kuchnia nie jest typowo grecka, więc można na obiad też zamiast baraniego mięsa zjeść kurczaka czy spaghetii. Wieczorem na kolację jest bufet dla dzieci :). W hotelu są dwa bary Tropical (przy basenie) czynny w godzinach 11:00 - 17:00 i Romantic bar 17:00-24:00. O godz. 20:30 codzienie dla dzieci animatorki z Itaki robią Mini Disco dla dzieci. Wogóle w hotelu 90% to Polacy. W pokojach jest TV, lodówka, sejf, klimatyzacja, dużo szafek. Ubikacja jest wyposażona w wanno- przysznic. Jest to zwykła wanna z szybą. Wygląda jak wanna i prysznic w jednym :) Dodatkowo jest bidet i dwie umywalki. Codziennie są wymieniane ręczniki i sprzątaczka daje jeszcze codziennie nowe mydło i szampon w małych buteleczkach. W hotelu jest tak zwany "Games room" bardzo fajny pokój gier gdzie jest stół do ping-ponga piłkarzyki i dwa stoły do bilarda. Z opinni moich nowo zapoznanych przyjaciół mieszkających w bungalowach dowiedziałam się że bungalowy są też bardzo wygodne. Przy recepcji jest dostępny internet 5 euro za godzinę. Dla małych dzieci jest Mini Club i plac zabaw. Myślę że mogłam pomóc i pozdrawiam wszystkich gości hotelu Terra Maris. Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacje 09.08.10, 11:28 Witam Wszystkich Zadowolona i Wypoczęta :). Grunt to dobry humor, pozytywne nastawienie i szacunek i uśmiech do do drugiej osoby ( myślę tu zarówno o obsłudze hotelu jak i o wczasowiczach ) i będzie ok:) Rezydentka Pani Dagmara bardzo kompetentna, otwarta, pomocna ( np. w dotarciu do centrum medycznego – co niestety zaliczyliśmy z naszą córcią:) Hotel bardzo przyjemny, czysty, na tyle nieskomplikowany w windy, przejścia itp. , że dziecko nie zgubi. Kelnerzy przemili. Bardzo otwarci, niesamowicie pracowici i zawsze z uśmiechem na twarzy. Animatorki z Polski otwarte i kontaktowe chętne do pracy. Podczas naszego pobytu ( dwa ostatnie tygodnie lipca nie było organizowanych żadnych konferencji- czyli mieliśmy luz na basenie przez dwa tygodnie).Infrastruktura hotelu bardzo dobrze rozłożona i zaprojektowana. Pokoje ładne . Czyste. Jasne. Miałam zarezerwowany pokój w budynku głównym ale okazało się, że przydzielili nam pokój w bungalowie. Co wyszło nam na dobre, bo i widok na morze, i wszędzie blisko i pokój jasny i milutki i podobno większy. Ktoś zasugerował,że hotel „ wybetonowany i bez zieleni” co uważam za bzdurę bo kamienie na ziemi i na schodach , które u nas w Polsce pewnie byłyby zbyt dużą inwestycją dodawały uroku całemu hotelowi. Bungalowy tworzą takie” małe miasteczko greckie” z przejściami pod arkadami,wokół rosły np. drzewa figowe. Wolę takie bardziej kameralne hotele ale i na poziomie. Co do plaży może faktycznie nie opisano jej dokładnie w katalogu ale mnie osobiście bardziej odpowiada żwirek niż piasek. Dzieciom moim to nie przeszkadzało. Chodziliśmy na bosaka bez specjalnego obuwia. Oczywiście rozumiem, że innym może to przeszkadzać. Dojście do plaży owszem ulicą...zaledwie 2 minutki. Wszystkie plaże hotelowe w Grecji są dostępne zarówno dla plażowiczów z innych hoteli jak i dla tubylców. Oczywiście leżaki i parasole są wtedy dodatkowo płatne ale wstęp ma każdy. Byłam na plaży w Creta Maris i owszem szersza i piaszczysta ale jak się leży na leżaku to chyba nie ma znaczenia a dzieci cały czas w morzu to woda tu i tam taka sama. Polecam wypożyczyć samochód i pojeździć wzdłuż morza i poszukać dzikiej plaży. My tak zrobiliśmy i też było cudownie. W ogóle warto wypożyczyć samochód i pojeździć , pozwiedzać, bo miejsc jest ciekawych dużo. Wyjazd w góry tylko dla wytrwałych kierowców. Niekończące się serpentyny i osobę bez choroby lokomocyjnej przyprawiają o zawrót żołądka ale naprawdę warto. Widoki niesamowite. Byliśmy w grocie gdzie wychował się Zeus- przecudnie. W mijanych wioskach przy większości domów tawerny , gdzie można zamówić kawę , wodę, ciasta i napewno taniej niż w miasteczkach ale bardziej urokliwie Mieliśmy gratis wycieczkę do Rethymno ale na samym wstępie rezydentka zasugerowała zamianę za niewielką dopłatą:) na Spinalongę. I uwaga nie wiem co było nie tak w Rethymno pod względem organizacyjnym ale zamiana na Spinalongę była tylko częściowo udana. Pobyt na Spinalondze, zwiedzanie i twierdzy itd. było ok. Duży ukłon w stronę przewodnika polskiego z Itaki ...niech wybaczy zapomniałam imienia. Bardzo ciekawie opowiadał. Drugi etap pobyt na dzikiej plaży – porażka. Była to mała plaża tak bardzo kamienista , plus kamieniste zejście do morza. I to nie byłoby może takie złe gdyby w tym samym czasie na tę plażę nie przypłynęły dwie inne wycieczki, gdzie zrobił się tłok i ścisk, żeby zejść ze statku i dojść na tę plażę to też porażka .Jak się idzie nieprzygotowanym do skalistej drogi i w dodatku w klapkach i jedni idą w jedną stronę drudzy idą w drugą stronę i przeciskają się i walczą,żeby nie spaść z kamieni :( hm... Trzeci etap był przyjemny bo zawieźli nas do miasteczka Agios Nikolaus :) . Miasteczko piękne, ale jak to bywa przy takich wycieczkach organizowanych i kupowanych u rezydenta zbyt mało czasu wolnego na zwiedzanie. hm... Wycieczka do wąwozu Samaria - Super . Polecam Wieczór Kreteński. Zabawa Wyśmienita. Jedzenie uważam za bardzo smaczne i niestety jak ktoś twierdzi ,że monotonne to zbiera mi się na śmiech. Co można jeszcze wymyślić, żeby nie było monotonne. Co jakiś czas musi się powtarzać. Chyba, że monotonią nazwiemy, że np. na obiad była jagnięcina, baranina, wołowina, kurczak, wieprzowina, indyk ryba , owoce morza w różnej postaci. Ja pod koniec byłam już tak brzydko mówiąc przejedzona tymi smakołykami , że musiałam jeść proste spaghetti lub frytki. Desery, lody pyszne ( bananowe, śmietankowe, czekoladowe, truskawkowe + mnóstwo dodatków typu np. karmel , wiórki kokosowe, migdały. Oczy, by jadły ale niestety żołądek tez można rozciągnąć tylko do pewnych rozmiarów. Owoce: winogrona, nektaryny, brzoskwinie, śliwki jabłka arbuzy, melony, ananasy, pomarańcze. Byłam w Terra Marris ze znajomymi, którzy dokładnie podzielają moje zdanie. Uważam wakacje i pobyt w tym hotelu za bardzo udane. Nie znajduję nic do czego mogłabym się choć trochę „przyczepić”. Pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj IP: *.wroclaw.vectranet.pl 09.08.10, 17:13 dziękuję za super opis aż się milej robi , bo już się bałam sodząc z poprzednich opinii ,że to porażka jakaś uf....ja jeszcze miesiąc od dziś zaczynam odliczanie ...pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj IP: 193.106.84.* 09.08.10, 21:31 ciekawe, które z tych opinii są pisane przez pracowników "nowej Itaki" Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj 10.08.10, 10:46 taaaaak i napewno piszą komentarze pracownicy z Itaki na każdym forum i na temat każdego hotelu...to mają chyba dużo pracy w tej Itace hahah...ja sądzę,że wszystkie opisy są prawdziwe i od urlopowiczów...oczywiście myślę tu o tym konkretnym forum dotyczącym Terra Maris...ale jesli Ktoś chce na siłę myśleć inaczej... Odpowiedz Link Zgłoś
leonia71 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj 10.08.10, 12:20 Zgadzam się z opinią apanaczi74!Dziwi mnie natomiast takie nieufne nastawienie niektórych uczestników forum.Jak ktoś pisze źle o danym hotelu to im nie przeszkadza,ale już jest gorzej jak "płyną"dobre opinie.I to jest zastanawiające-może Ci "nieufni"to konkurencja:)Ale ja mam już swoje zdanie na temat hotelu Terra Maris wyrobione,bo spędziłam tam wspaniałe 2 tygodnie i w wolnej chwili napiszę parę słów !A teraz podsumowując-hotel jest SUPER i polecam go (szczególnie rodzinom z dziećmi do 15 roku życia). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos - Polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.08.10, 22:12 Zgadza się, Terra Maris to wspaniały hotel! Wam ludzie to już sie w głowach poprzewracało, ciekawy jestem co Wy jecie w domu, że Wam jedzenie nie odpowiada?! Do jedzenia było wszystko to, co każdy mógł zamarzyć! No, może sushi nie było ;) Aha, no i szkoda, że nie było oryginalnej Coli, Sprita i Fanty, ale te ich greckie wytwory też był okej. Z tego co oglądałem na zdjęciach przed wyjazdem (czyli przed sezonem) to rzeczywiście mogło wydawać się, że jest mało zieleni, ale pod koniec lipca już było całkiem inaczej, prawdopodobnie dosadzili jakieś kwiaty przed rozpoczęciem sezonu i było całkiem kolorowo :) Jeśli ktoś zastanawia się nad wyborem czy Terra Maris czy Creta Maris to ja zdecydowanie polecam Terra Maris, dużo miejsca i przede wszystkim czuć przestrzeń. W Creta Maris był straszny tłok, leżaki jeden przy drugim, a już bungalowy w Creta Maris wg. mnie to totalna porażka, jeden obok drugiego, ciemno, pełno drzew, mało miejsca, mniej zadbane niż w Terra Maris. Jedyne co mi się podobało w Creta Maris bardziej niż w Terra to nowe leżaki przy basenie :D Pokoje w Creta Maris w bungalowach były identyczne jak w Terra. Szczerze odradzam opcje bungalowów w Creta Maris, większość była położona fatalnie. Pokoju głównego w Creta Maris nie widziałem, ale na zdjęciach wcale nie wydaje się ładniejszy od tego w Terra. Budynek główny w Terra Maris jest z roku 2001 więc wszytsko jest w miarę nowe. Creta Maris jest z roku 1975, coś tam go remontują, ale na pewno nie wszytsko, cały ma być wyremontowany chyba w 2012. No i jeszcze kolejny plus to to, że Terra Maris z opcją All Inclusive jest tańszy od Creta Maris z 2 posiłkami. Na plaży hotelu Terra Maris trochę tłoczno, ale każdy znajdzie miejsce żeby nie wejść nikomu na głowę. Szybko mozna do niej dojść z hotelu wąską drogą bez chodnika, ale nie była aż tak strasznie ruchliwa. Animacje w ciągu dnia były wspaniałe :) Jeśli ktoś ma jakieś pytania to proszę pisać, będę tu zaglądał. Naprawdę polecam hotel Terra Maris, i nie am sensu zmieniać rezerwacji bo na pewno nic ciekawszego za tą, dość atrakcyjną cenę jak na Grecję, to się nie znajdzie. Cieszyć się z wakacji i nie martwić bo nie ma czym! Ja tam spędziłem wspaniałe wakacje. :) Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos - Polecam! 11.08.10, 10:14 zgadzam sie z Tobą...dodam jeszcze,że hotel Terra Maris wygląda w realu o niebo lepiej niż na zdjęciach, które znaleźliźmy w necie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antek Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos - Polecam! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.08.10, 13:58 Tak, ja też byłem bardzo miło zaskoczony, hotel jest bardzo ciekawy. I wygląda dużo lepiej niż na fotkach, to fakt! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos - Polecam! IP: 193.106.84.* 11.08.10, 17:15 to wrzućcie pare fotek na picassa albo coś podobnego, link na forum i już będzie pełniejszy obraz, a nie tylko parę oficjalnych zdjęć wiem, wiem, bardzo ciężko się zebrać, sam mam ten problem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos - Polecam! IP: *.silesiamultimedia.com.pl 12.08.10, 17:26 picasaweb.google.com/kaunitar/Crete2010# Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj IP: 193.106.84.* 11.08.10, 17:13 oczywiście jak będę osobiście to napiszę swoje odczucia (i nie tylko) a jak się komuś wydaje, że biura podróży nie śledźą tego typu for, to chyba jest w błędzie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj IP: *.wroclaw.vectranet.pl 15.08.10, 21:01 mam jeszcze pytanie o ręczniki na basen i plażę , nie ma z nim problemu ?, bo nie wiem czy zabierać ze sobą pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leonia71 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj 15.08.10, 23:54 Z ręcznikami nie ma żadnego problemu-są dostępne codziennie w sali obok krytego basenu;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj IP: *.inmat.pw.edu.pl 17.08.10, 20:17 Nie bierz ŻADNYCH ręczników. Plażowe są w wypożyczalni, a kąpielowe (tzn. łazienkowe) są w pokojach, zmieniane codziennie. Dużą walizę zostaw w domu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj IP: 212.160.157.* 18.08.10, 16:00 Mam do Was jeszcze jedno pytanie: czytalam gdzies, ze w pokojach sa czajniki. Czy to prawda, bo ze wzgledu na male dziecko bardzo mi na tym zalezy i nie wiem czy musze brac swoj ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
leonia71 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj 19.08.10, 09:40 Czajnik jest w każdym pokoju-kawę,herbatę,śmietankę i cukier panie sprzątające uzupełniają codziennie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj IP: 212.160.157.* 19.08.10, 15:26 leonia71: Bardzo dziekuje za odpowiedz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: iga Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.12.10, 17:40 a co Itaka nie oddała butów dziecku??? żal... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jpf Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj IP: *.inmat.pw.edu.pl 17.08.10, 20:34 Hej, cieszę się mogąc czytać Twój optymistyczny opis hotelu. I tego się spodziewałem, czytając Twoje posty przed wyjazdem widziałem pozytywne nastawienie. Bo jeśli ktoś chce wypocząć, to wypocznie. Malkontentów nikt nie uszczęśliwi. Szkoda, że nie da się tych malkontentów nawet zliczyć :-). Wszystko, co napisałaś, zgadza się z naszymi doświadczeniami i - tu zwracam się do innych P.T. Czytelników - wszystko to niekoloryzowana prawda. Widząc podobne do mojego podejście do wakacji, w przyszłym roku będę przeszukiwać to forum podpatrując dokąd się wybierasz. Liczę na Twój dobry nos do hotelu. Tylko pochwal się na forum, dokąd jedziesz! Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos- super wakacj 19.08.10, 14:00 Dzięki...miło ,że Ktoś docenia moje elaboraty:. Narazie delektuje się jescze wspomnieniami z Grecji i nie myślę o przyszłym roku... Co do wyboru hoteli to zdecydowanaie wybieram pod kątem naszych córek czyli baseny, morze, zjeżdżalnie zaplecze dla dzieci np. animacje...To dla nich głównie te wakacje...My oczywiście też zawsze świetnie sie bawimy...W tym roku mieliśmy doborowe towarzystwo i było od rana do wieczora dosyć ciekawie i wesoło. Pozdrawiam. Będę napewno tutaj zaglądać i coś czasami wrzucę może faktycznie wspólnymi siłami ...uda nam się w przyszłym roku też wybrać super ofertę...a nawet napewno :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.08.10, 11:10 Joooopi!!! To juz jutro!!! Wyruszamy z samego rana. Do zobaczenia na miejscu :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 193.106.84.* 03.09.10, 16:19 dla tych co jeszcze pojadą, po osobistym sprawdzeniu, większość pozytywnych opinii potwierdzam jedzenie super, nawet moje niejadkowe dzieci obżerały się jak dzikie świnie na terenie kompleksu 4 baseny ( także 2 zjeżdżalnie) + basen wewnętrzny, przy basenach zawsze jakieś leżaki były puste - mimo sporadycznych jednach rezerwacjach ręcznikiem tuż po obudzeniu (moim zdanie zmora wakacji - nie tylko u polaków) obsługa rezydencka i animacyjna bez zarzutu, może "trochę" wygórowane ceny aut w oferowanej przez Itakę firmie, ale cóż wyposażenie pokoi bez zarzut, ręczniki wymieniane regularnie (mimo nieregularności napiwków), ręczniki na basen, TV w tym 3 polskie kanały dzieki czemu mogłem śledzić losy wiadomego krzyża plaża hotelowa 100-150 m - piekny żwirek, lub przy hotelu creta maris - piasek odległość podobna, naturystyczna 600-700 m do sklepów 100 - 150 m, do centrum nieco dalej, dzieki temu spokój, ale do deptaku naprawdę niewiele, w pobliżu stary, poczciwy LIDL, latające samoloty nie są zbyt uciążliwe na terenie ośrodka 2 płatne restauracje - włoska i grecka, ale dla kogoś z ALL nie wiem po co jest też parę minusów, ale to pewnie nie dla wszystkich - jest to hotel reklamowany jako hotel dla rodzin z małymi dziećmi i taki jest przekrój gości, więc należy się liczyć na wszystkie z tym związane niedogodności niemniej hotel polecam, i gdybym kiedykolwiek miał jeszcze raz wybrać się do Hersonissos to wybrałbym ponownie ten hotel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 212.160.157.* 13.09.10, 17:33 Wrocilismy w srode. Na szczescie jestesmy osobami, ktore potrafia byc zadowolone z wakacji pomimo.... i tu niestety dlugo moznaby wymieniac. Wiem, ze od razu ktos napisze klotliwa Polka, ale - niedzialajaca klima w pokoju i obsluga, ktora miala to gdzies - pan manager restauracji, ktory biega za ludzmi, ktorzy mieli jedzenie w rekach (jedzenie, czyli np. owoc), zeby wyrwac je, bo nic sie z restauracji nie wynosi - bufet dla dzieci byl tylko do konca sierpnia, bo dla 25 dzieci nie oplacalo sie robic jedzenia (taka odpowiedz uslyszelismy) - animacje... brak - bo dla 5 dzieci nie warto robic mini disco - early breakfast: suche ciasteczka i ciasto i kawa - w sam raz dla dzieci - za lunch boxy na wycieczki trzeba placic, pomimo tego, ze nie je sie nic w hotelu przez caly dzien - nie ma mozliwosci zamowienia late dinner (po powrocie z wycieczki) - po 24.00 bar jest zamykany i nawet za oplata drinkow nie ma - pokoje w ogole nie sprzatane - goscie All Inclusive sa niemile widziani (ci, ktorzy placili za wszystko mieli zupelnie inna obsluge), a dzieci w szczegolnosci..... itd. mozna jeszcze wymieniac. Moze bym odpuscila sobie te zale, ale fakt, ze mojemu dziecku ktos ukradl buty z pokoju, to dobilo mnie na maxa (na pewno ich nigdzie nie zostawila, bo nie nosila ich przez caly pobyt). Sam hotel ma fajne polozenie, plaza dla nas byla bardzo ladna, pokoje sliczne, natomias obsluga popsula wszyskie pozytywy. Generalnie hotelu nie polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: buba Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 193.106.84.* 14.09.10, 22:17 no to kurde mieliście pecha, żaden z tych problemów nas nie dotknął, a moja córka wynosiła kilogramy mięsa celem karmienia kotów i nikt nigdy nie zwrócił jej uwagi Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 15.09.10, 13:48 To faktycznie mieliście chyba pecha... Nasz dzieci wynosiły owoce bez problemu....często jadąc na wycieczki braliśmy dla dzieci brzoskwinie, pomarańcze itd...,że klima nie działa- nie wyobrażam sobie, U nas wiekszość to byli goście all incl. i to Placy , którzy mogli spokojnie siedzieć robić i jeść co chcieli, kojarzę może dwie rodziny, które przyjechały na parę dni i płaciły za wszystko na bieżąco. Bufet dla dzieci był bez zarzutu. Dzieci wręcz czasami" właziły" na głowy obsłudze i było ok... Obsługa wręcz przekomarzała się na wesoło z dziećmi. Może to kwestia czasu w jakim wyjechałaś ...ale dlaczego hm... ja jednak nadal mam jak najmilsze wspomnienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: 212.160.157.* 15.09.10, 17:36 Po waszych postach tez nastawilam sie bardzo pozytywnie. I do konca sierpnia bylo w miare ok. Ale od pierwszego wrzesnia zaczela sie masakra. A dzieci byly negowane na kazdym kroku, nawet dopuki ktos w doroslych nie podszedl do baru, zeby pomoc dzieciakom, to pan barman nie podal im nic do picia. Jednym razem szukalismy synka mojej kolezanki, bo nie bylo go juz dosc dlugo a poszeld tylko do baru po ciasteczka. Co sie okazalo dziecko siedzialo zrezygnowane na stolku barowym i spiewalo juz sobie: cookies please, cookies please..... Barman zareagowalw momencie gdy podszedl tatus :(((( A bufet dla dzieci zlikwidowali tez 1 wrzesnia. Pan Manager restauracji powiedzial mi, ze sie nie oplaca, bo w hotelu jest tylko 25 dzieci, a wsezonie to jest ok. 100 i dopiero przy 100 dzieci sie oplaca..... Rece mi opadly....... Ale pogoda byla super, plaza tez mi sie podobala, mielismy super towarzystwo, wiec wakacje i tak uwazam za udane :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosia Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos IP: *.wroclaw.vectranet.pl 22.09.10, 13:21 Witam!! Dzisiaj wróciłam to były jedne z lepszych moich wakacji .Powiem krótko Egipt psuje turystów . Wielkie baseny , obsługa za dolara uważa gościa za przyjaciela , Grecja jest inna , ale cudna. W Terra Maris nie ma plaży z prysznicem , barkiem ( niektórzy krytykowali ,że mieli przerwę w jedzeniu) , ale tych widoków , skałek , zatoczek nie chciałbym zamienić .... Jedzenie w restauracji ( cóż za zgroza jednej) pyszne , urozmaicone , pod dostatkiem... Pokoje czyste , sprzątane codziennie ... Odpowiedz Link Zgłoś
apanaczi74 Re: Hotel Terra Maris w Hersonissos 24.09.10, 12:21 Gość portalu: gosia napisał(a): > Witam!! Dzisiaj wróciłam to były jedne z lepszych moich wakacji .Powiem krótko > Egipt psuje turystów . Wielkie baseny , obsługa za dolara uważa gościa za przyj > aciela , Grecja jest inna , ale cudna. W Terra Maris nie ma plaży z prysznicem > , barkiem ( niektórzy krytykowali ,że mieli przerwę w jedzeniu) , ale tych wido > ków , skałek , zatoczek nie chciałbym zamienić .... > Jedzenie w restauracji ( cóż za zgroza jednej) pyszne , urozmaicone , pod dosta > tkiem... > Pokoje czyste , sprzątane codziennie ... > NO NARESZCIE POZYTYW PO DŁUGIM CZASIE:) CIESZĘ SIĘ, ŻE NIE TYLKO MNIE SIĘ TE WAKACJE UDAŁY.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aneta ITAKA potwierdza niska jakosc uslug IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.12.10, 21:57 Jak wczesniej pisalam HOTEL beznadziejny!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Biuro podrozy nie odbiega jakoscia obslugi do tego hotelu!!!!!!!!!!!!!! Na moja reklamacje napisali, ze za pozno zglosilam uwagi, a im zajelo ponad 30 dni, zeby dojsc do takich wnioskow!!!!!!!!!!!!!!!! I napisali, ze maja nadzieje, ze wakacje byly udane.... Kpina. To byl moj pierwszy i ostatni wyjazd z ITAKA. Nigdy wiecej ITAKI i ich profesjonalizmu!!!! A i prosze, rarujcie sobie komentarze typu: kolejny polski malkontent, bo jezdzilam juz w niejedno miejsce i nigdzie nie spotkalam sie z takim lekcewazeniem klienta ze strony hotelu i biura podrozy. Odpowiedz Link Zgłoś