Dodaj do ulubionych

Tu mówi Janerka

09.04.10, 15:03
W Dzienniku wywiad z panem Lechem:

www.dziennik.pl/kultura/muzyka/article583360/Janerka_Religia_nie_jest_mi_potrzebna.html
Obserwuj wątek
    • pjetrek29 Re: Tu mówi Janerka 09.04.10, 22:53
      Dzięki za linkę. Było coś o koncercie w Warszawie, więc pogrzebałem i okazuje
      się, że koncert jest w środę 14-go o 20-tej w pubie Lolek. Wstęp wolny.
      www.publolek.pl/pl/polecamy/lolek-luzz-fest-vol-3.html
    • pomer_anya Re: Tu mówi Janerka 28.04.10, 22:04
      Podoba mi się ten wywiad. Zresztą zawsze lubiłam pana Lecha J. od dawnych czasów Klausa Mittfocha. Doceniam, że potrafi spojrzeć z pewnym dystansem i krytycznie-rozsądkowo na świat i na siebie. Co do historii i muzy to podoba mi się to zdanie:

Cała moja wiara w rock’n’rolla opiera się na przekonaniu, że ciągle możliwe jest to coś, czego wcześniej nie było. Tak jak miało to miejsce w 1967 roku, kiedy nagle pojawiło się Beatlesów „Strawberry Fields Forever”. Jakby Marsjanie wylądowali na rynku! Nie chcę gierek, cytatów. Miałem taki kłopot np. z płytami Portishead, na których słychać całe harmonie pościągane z King Crimson. Podobnie „OK Computer” Radiohead jakoś mnie nie radowało. A już Oasis – kiedy ten cały britpopowy szał rozlał się na świat – spowodowało, że nie mogłem uwierzyć, iż taka masa ludzi jest w stanie zachwycać się popłuczynami po latach 60. To już przecież było! Może trochę histeryzuję – cały Gilgamesz wisi na powtórzeniach, a może to kara za to, że już dużo słyszałem i nie urodziłem się 25 lat później.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka