gregkor 15.06.04, 14:48 W jakim filmie z Beatlesami jest pokazany fragment gry w Curling podczas której okazuje się, że jeden z kamieni to bomba? oj to chyba za łatwe..:))) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zoppoter Re: Mały quiz... 15.06.04, 14:51 gregkor napisał: > W jakim filmie z Beatlesami jest pokazany fragment gry w Curling podczas > której okazuje się, że jeden z kamieni to bomba? Na Pomoc! skąd mnie to wiedzieć... Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Mały quiz... 15.06.04, 14:57 zoppoter napisał: > Na Pomoc! skąd mnie to wiedzieć... Panie zoppoter, dałbyś pan szansę wygrać założycielowi forum, naszemu gospodarzowi, a nie... ech ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: Ma3y quiz... 15.06.04, 15:01 Zoppoter wie, ze ja wiem. Nie w takich szrankach sie potykalismy. Wiec smialo... Odpowiedz Link
zoppoter Re: Ma3y quiz... 15.06.04, 15:19 cze67 napisał: > Zoppoter wie, ze ja wiem. No, że Ty wiesz to ja rzeczywiście wiem, ale czy to na pewno "Help" to nie wiem. Tak skojarzyłem, bo oni tam w Alpach byli w zimie i taki gruby łysy próbował im sie psocić. Ale tej bomby w czajniku curlingowym nie pamiętam... Odpowiedz Link
gregkor Re: Mały quiz... 15.06.04, 15:06 gregkor napisał: > W jakim filmie z Beatlesami jest pokazany fragment gry w Curling podczas > której okazuje się, że jeden z kamieni to bomba? > > oj to chyba za łatwe..:))) > Apropos curlingu to ta dyscyplina pojawiła się w jednym z Bondów, pamiętacie w jakim? pozdr > Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Mały quiz... 15.06.04, 15:08 gregkor napisał: > Apropos curlingu to ta dyscyplina pojawiła się w jednym z Bondów, pamiętacie w > jakim? Yyyyyyyy... ten! no! On Her Majesty's Secret Service? Odpowiedz Link
gregkor Re: Mały quiz... 15.06.04, 15:10 pagaj_75 napisał: > gregkor napisał: > > > Apropos curlingu to ta dyscyplina pojawiła się w jednym z Bondów, pamiętac > ie w > > jakim? > > Yyyyyyyy... ten! no! On Her Majesty's Secret Service? No nieżle, choć niektórzy nie uważają tej częsci za Bonda ze względu na obsadę. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Mały quiz... 15.06.04, 15:15 gregkor napisał: > > Yyyyyyyy... ten! no! On Her Majesty's Secret Service? > > No nieżle, choć niektórzy nie uważają tej częsci za Bonda ze względu na obsadę. I popełniają tym samym gruby błąd, bo to (od strony scenariusza, reżyserii i takich tam) jeden z najlepszych, jeśli nie najlepszy w ogóle, film o 007. Swoją drogą, mam w planach przygotowanie większego tekstu (być może z przykładami dźwiękowymi) na temat muzyki z Bondów na własne potrzeby. Jeśli byłoby zainteresowanie, to mogę to także postnąć tutaj. Odpowiedz Link
gregkor Re: Mały quiz... 15.06.04, 15:17 pagaj_75 napisał: >> Swoją drogą, mam w planach przygotowanie większego tekstu (być może z > przykładami dźwiękowymi) na temat muzyki z Bondów na własne potrzeby. Jeśli > byłoby zainteresowanie, to mogę to także postnąć tutaj. Postnij z wielką chęcią go przeczytam, w końcu jestem fanem Bonda no i Beatlesów..:))) pozdr Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Mały quiz... 15.06.04, 15:19 gregkor napisał: > Postnij z wielką chęcią go przeczytam, w końcu jestem fanem Bonda no i > Beatlesów..:))) Ja również jestem Bondomaniakiem i nawet wybaczam mu to, że w "Goldfingerze" niezbyt pochlebnie wyraża się o Bitelsach ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: Ma3y quiz... 15.06.04, 15:26 pagaj_75 napisa3: > Ja również jestem Bondomaniakiem i nawet wybaczam mu to, że w "Goldfingerze" > niezbyt pochlebnie wyraża się o Bitelsach ;) A co powiedzial, nie pamietam? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Ma3y quiz... 15.06.04, 15:35 cze67 napisał: > A co powiedzial, nie pamietam? "My dear girl, there are some things that just aren’t done, such as drinking Dom Perignon ’53 above the temperature of 38 degrees Fahrenheit. That’s as bad as listening to The Beatles without ear muffs." To powiedział, po czym zarobił w głowę od niejakiego Oddjoba. Odpowiedz Link
cze67 Re: Ma3y quiz... 15.06.04, 15:37 pagaj_75 napisa3: > "My dear girl, there are some things that just aren?t done, such as drink > ing Dom > Perignon ?53 above the temperature of 38 degrees Fahrenheit. That?s > as bad aslistening to The Beatles without ear muffs." A ten, tego... Co to w jezyku naszych dziadow znaczy? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Ma3y quiz... 15.06.04, 15:41 To znaczy mniej więcej (moje kiepskie tłumaczenie, bo filmu nie mam tera pod ręką), że "nie robi się pewnych rzeczy, takich jak picie Dom Perignon rocznik 53 w temperaturze powyżej 38 stopni F (nie chce mi się przeliczać na Celsjusza). Jest to równie w złym smaku jak słuchanie Beatlesów bez stoperów w uszach." Odpowiedz Link
cze67 Re: Ma3y quiz... 15.06.04, 15:44 pagaj_75 napisa3: > To znaczy mniej więcej (moje kiepskie t3umaczenie, bo filmu nie mam tera pod > ręką), że "nie robi się pewnych rzeczy, takich jak picie Dom Perignon rocznik 53 w temperaturze powyżej 38 stopni F (nie chce mi się przeliczać na Celsjusza). Jest to równie w z3ym smaku jak s3uchanie Beatlesów bez stoperów w uszach." I to Connery mowil? On potem wystapil na plycie In My Life George Martina recytujac piosenke tytulowa. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Ma3y quiz... 15.06.04, 15:49 cze67 napisał: > I to Connery mowil? On potem wystapil na plycie In My Life George Martina > recytujac piosenke tytulowa. Wiesz, to był rok 1964. Czasy "She Loves You"... Może mu potem podeszli psychodeliczni Bitle? ;) Odpowiedz Link
piautre1 Re:inny quiz... 15.06.04, 15:27 no to kłizujemy się? leaderami grup byli zwykle wokaliści, czesto gitarzysci lub instr klawiszowe ale, o dziwo, trafiało i na perkusistów kogo?? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re:inny quiz... 15.06.04, 15:31 piautre1 napisał: > no to kłizujemy się? > > leaderami grup byli zwykle wokaliści, czesto gitarzysci lub instr klawiszowe > ale, o dziwo, trafiało i na perkusistów > kogo?? zgaduję: Dave Clark Five? Odpowiedz Link
zoppoter Re:inny quiz... 15.06.04, 15:58 cze67 napisał: > Ringo Starr All Stars Band..... A Filip Collins? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re:inny quiz... 15.06.04, 16:04 zoppoter napisał: > A Filip Collins? A on był liderem czegoś? W Genesis niemal od zawsze najważniejszy był Tony Banks. A w BrandX to Collins też chyba nie był najważniejszy. Chyba, że czegoś nie wiem. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re:inny quiz... 15.06.04, 16:53 cze67 napisał: > Jest liderem zespolu akompaniujacego sobie... A to przepraszam :) Odpowiedz Link
zoppoter ups... 16.06.04, 08:26 pagaj_75 napisał: > cze67 napisał: > > > Jest liderem zespolu akompaniujacego sobie... > > A to przepraszam :) No to ja też przepraszam. Wydawało mi się, że liderował Genesisowi, ale ja uprzedzałem, że jestem amatorem... Odpowiedz Link
piautre1 Re:inny quiz... 16.06.04, 09:15 bien sure, czyli of course, my horse ale taki quiz byłby za łatwy była tez i kobita perkusistka/liderka kto? Odpowiedz Link
cze67 Re:inny quiz... 16.06.04, 09:19 piautre1 napisa3: > by3a tez i kobita perkusistka/liderka > kto? O kurka, nic mi do glowy nie przychodzi.... Ide poczytac sobie encyklopedie rockowa. Odpowiedz Link
piautre1 Re:inny quiz... 16.06.04, 13:27 cze67 napisał: > MASZ! przeczytaj uważniej pi Odpowiedz Link
piautre1 Re:inny quiz... 16.06.04, 13:55 no dobra wyjeżdzam na 4 dni wiec skrócę mękę niepewnosci leaderem zespołu the honeycombs była perkusitka honey,\. ich pierwszy (i tak naprawdę jedyny) hit nosił nazwę "have I the right?" ps brawo za wyczucie pierwszego "strzału" w dave clarka Odpowiedz Link
ilhan No to i ja zadam pytanie, a co... 16.06.04, 14:08 W historii brytyjskiej listy singli tylko dwójce wykonawców udało się w każdym z dwunastu miesięcy roku wprowadzać nowy utwór do pierwszej 30-tki. Lider zespołu, któremu się to udało, szczycił się potem, że dokonali tego własnymi kompozycjami, podczas gdy Elvis Presley wykorzystywał covery. O jaką grupę chodzi? :)) Odpowiedz Link
kubasa Re: No to i ja zadam pytanie, a co... 16.06.04, 15:08 ilhan napisał: > W historii brytyjskiej listy singli tylko dwójce wykonawców udało się w każdym > z dwunastu miesięcy roku wprowadzać nowy utwór do pierwszej 30-tki. Lider zespo > łu, któremu się to udało, szczycił się potem, że dokonali tego własnymi kompozy > cjami, podczas gdy Elvis Presley wykorzystywał covery. > O jaką grupę chodzi? :)) Wiem, ale nie powiem :). Odpowiedz Link
pixie Re: No to i ja zadam pytanie, a co... 16.06.04, 15:47 ilhan napisał: > W historii brytyjskiej listy singli tylko dwójce wykonawców udało się w każdym > z dwunastu miesięcy roku wprowadzać nowy utwór do pierwszej 30-tki. Lider zespo > łu, któremu się to udało, szczycił się potem, że dokonali tego własnymi kompozy > cjami, podczas gdy Elvis Presley wykorzystywał covery. > O jaką grupę chodzi? :)) Strzelam: Ołejsis? :) Odpowiedz Link
gregkor Re: No to i ja zadam pytanie, a co... 16.06.04, 16:43 > ilhan napisał: > > > W historii brytyjskiej listy singli tylko dwójce wykonawców udało się w > każdym > > z dwunastu miesięcy roku wprowadzać nowy utwór do pierwszej 30-tki. Lider > zespo > > łu, któremu się to udało, szczycił się potem, że dokonali tego własnymi > kompozy > > cjami, podczas gdy Elvis Presley wykorzystywał covery. > > O jaką grupę chodzi? :)) > A może Rolling Stones? Odpowiedz Link
ilhan Re: No co Wy 16.06.04, 17:18 gregkor napisał: > No to może Stone Rołses Oni to nawet dwunastu singli przez całą karierę nie mieli ;) Odpowiedz Link
cze67 Re: No co Wy 16.06.04, 18:12 Myślę, że to jakiś boysbend. Ten, co Robin Williams w nim śpiewal? A może NKOTB? Odpowiedz Link
ilhan Re: Mam! 16.06.04, 18:57 pixie napisała: > The Wedding Present - w życiu o nich nie słyszałam. To jest dobra odpowiedź :) Ja też nie jestem znawcą tego zespołu, ot, słyszałem kilka piosenek, które były fajne, i tyle. Odpowiedz Link
gregkor Re: Mam! 17.06.04, 00:07 ilhan napisał: > pixie napisała: > > > The Wedding Present - w życiu o nich nie słyszałam. > > > To jest dobra odpowiedź :) Ja też nie jestem znawcą tego zespołu, ot, słyszałem > kilka piosenek, które były fajne, i tyle. No w życiu bym nie zgadł..:))) Odpowiedz Link
pixie Re: Mam! 17.06.04, 16:08 gregkor napisał: > No w życiu bym nie zgadł..:))) Ja też bym w życiu nie zgadła ;) Czy przeszukiwanie internetu jest wbrew regułom? :) Odpowiedz Link
pizmak31 Re: Teraz ja :) 17.06.04, 16:13 Pixie, moze wez sie poucz do egzaminow, a nie takie trudne pytanie zadawaj, co? Odpowiedz Link
gregkor Re: Teraz ja :) 17.06.04, 16:17 pixie napisała: > W jakim zespole grali razem ojczym i pasierb? > A jak jest pasierb po angielsku..:))) Odpowiedz Link
gregkor Re: Ma3y quiz... 17.06.04, 16:26 pizmak31 napisała: > albo stepson :))))))))) albo noquiteson Odpowiedz Link