nemrrod Bootlegi 27.03.05, 12:41 Pixies Mansun Arcade Fire The Verve Yo La Tengo XTC (z 1980 r.!) R.E.M. (z 1982) The Smiths (1985) a nawet The Beatles w formatach SHN lub FLAC, niezbędny klient sieci torrent. Odpowiedz Link
nemrrod Re: Bootlegi 27.03.05, 12:43 www.purelivegigs.com/forums/forumdisplay.php?f=5 ;) Odpowiedz Link
ilhan Re: Strony z których można... 27.03.05, 13:48 homepage.ntlworld.com/christopher.orr1/Music/The%20Stone%20Roses/Manchester%20International%2026.07.87/ Wczesny bootleg Stone Roses z 1987 roku - jakość taka sobie, ale można posłuchać dwóch zupełnie nieznanych utworów: "The Sun Still Shines" i "Your Time Will Come", które miały zadatki na dwie klasyczne melodie tego zespołu, ale z jakichś powodów zostały odrzucone :/ Odpowiedz Link
anduwillknowmebythetrailofdead www.transmission3000.com 04.04.05, 13:33 www.transmission3000.com/bands a tam same smaczki..min : at the drive-in*blonde redhead*bluetip*braid*burning airlines*the casket lottery*dilute*drifts get deeper*drive like jehu*elliott*explosions in the sky*faraquet*fugazi*the get up kids*girls against boys*hey mercedes*hot snakes*june of '44*the kilowatthours*the make-up*minus the bear*mt. saint helens*the national acrobat*of asaph*oxes*rocket from the crypt*rodan*shellac*shipping news*slint enjoy! Odpowiedz Link
polleke American Music Club 04.04.05, 22:21 Tutaj do ściągnięcia niezły zestaw 24 utworów American Music Club, takie best of autora strony (117 MB). Polecam zresztą całą stronę lonesome music: sporo ciekawej Americany i alt.country, trochę indiepopu. Odpowiedz Link
polleke Re: American Music Club 04.04.05, 22:25 O, tutaj: lonesomemusic.blogspot.com/2004/12/my-personal-amc.html > Tutaj do ściągnięcia niezły zestaw 24 utworów American Music Club, takie best > of autora strony (117 MB). > Polecam zresztą całą stronę lonesome music: sporo ciekawej Americany i > alt.country, trochę indiepopu. Odpowiedz Link
ilhan Re: Strony z których można... 09.04.05, 22:07 www.xtc4u.org/ XTC na żywo - polecam szczególnie pierwszy koncert z 1980 roku z Sydney - jest w doskonałej jakości, bo był transmitowany przez radio i można łatwo zorientować się w materiale z pierwszych czterech albumów zespołu. Odpowiedz Link
cze67 Re: Strony z których można... 19.09.05, 23:48 Tu: www.winamp.com/ duużo darmowej muzyki i teledysków (można posłuchać całej ostatniej płyty Cranes, jednej z płyt trzyczęściowej platynowej kolekcji Genesis czy obejrzeć teledysk Stereolab)... Odpowiedz Link
polleke Re: Strony z których można - New Order live 25.04.05, 23:47 Koncert New Order, Blossom Music Centre, Cleveland 5.07.1989: members.madasafish.com/%7E29anne/ Odpowiedz Link
humbak Tu tekst 26.04.05, 00:25 to tu proszę. Sam set nie wiem czy dobry, ale sądząc po tym co znam pana TeeBee, to słabo to nie jest: fizyk.fc.pl/Teebee-Therapy_Sessions@Herbal20.04.2005.mp3 Źródło in o secie: www.drumandbass.pl/forum/viewtopic.php?t=11687 Na tej stronce (forum właściwie) jest z resztą sporo linków do setów. Jak ktoś chce, to może popróbować. Odpowiedz Link
ilhan Rough Trade 07.05.05, 11:18 www.sanctuarynewmedia.com/roughtrade/ Kolekcja teledysków gwiazd Rough Trade w różnych formatach - The Strokes, The Libertines, British Sea Power, Arcade Fire, Antony & The Johnsons, Delays, Belle & Sebastian i inni. Poza tym mozna chyba ściągnąć kilka albumów w formacie .wma - bodajże Antony & The Johnsons, British Sea Power, część Arcade Fire. Tzn. jestem tego prawie pewien, bo nie próbowałem, ale teledyski idą ładnie :) Odpowiedz Link
ilhan Re: Rough Trade 07.05.05, 11:28 Szczególnie polecam klip do "Power Out" Arcade Fire, który właśnie mnie rozwalił. www.sanctuarynewmedia.com/roughtrade/powerout_hi.wmv Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: "Pet Sounds" ruined ;-) 21.05.05, 18:59 Hej, niektóre z tych remiksów są naprawde zajebiste :) Najbardziej mi się podobają "Sloop John B" (fajne electro), "God Only Knows", "Caroline", no i totalny absolut - "Pet Sounds" :)) W ogóle zauważam, że najbardziej podobają mi się takie remiksy, które mogłyby uchodzić za wersje podstawowe, pozbawione wad remiksów takich jak dłużyzny i niepotrzebne zabawy efektami dźwiękowymi. Ale to jest bardzo fajna płyta :) Odpowiedz Link
cze67 MBV!!! 01.09.05, 23:07 Stąd: www.planetjesterz.com/mbv/videos.php można ściągnąć teledyski My Bloody Valentine. Chyba dzisiaj nie zasnę! Odpowiedz Link
cze67 Re: MBV!!! 02.09.05, 19:52 cze67 napisał: > można ściągnąć teledyski My Bloody Valentine. Chyba dzisiaj nie zasnę! *od jakiegoś czasu ogląda na okrągło* Odpowiedz Link
mameluch Re: Strony z których można... 21.05.05, 17:40 na polskiej stronie MV i ATDI jest calkiem sporo bootlegow i plikow wideo. www.themarsvolta.prv.pl/ Odpowiedz Link
pagaj_75 Tarentel 16.09.05, 11:32 A taka sobie post-rockowa formacja z San Francisco. Odkrywczy może nie są, ale bardzo przyjemnie się ich słucha w taki deszczowy, jesienny dzień jak dzisiaj. Trochę swoich empetrójek udostępniają na stronie: www.tarentel.com Smacznego. Odpowiedz Link
tomash8 Re: Strony z których można... 20.09.05, 14:10 Watpie żeby to kogoś zainteresowało... www.metalpromo.com/ Ale fajnie byłoby gdyby powstał taki serwis poświęcony podziemnej polskiej muzyce ogólnie, z sylwetkami, dyskografiami i mp3. Odpowiedz Link
ilhan Re: Strony z których można... 04.10.05, 10:50 thetriffids.com/holding/FieldOfGlassBarrowlands.mp3 Jeden z najwspanialszych epickich utworów lat 80. Tutaj z października 1984, kiedy The Triffids supportowali Echo & The Bunnymen. Nieco szorstka jakość, ale i tak: jak dla mnie miazga. Odpowiedz Link
obly Re: Strony z których można... 04.10.05, 15:07 www.wesleytribute.org/wesley/ Cała płyta do pobrania. Nieco dziwny zlepek muzy różnych artystów którzy chcieli oddać hołd niejakiemu Wesleyowi Willysowi ale fajoskie miejscami jest bardzo... Polecam kawałki 1,4,10,11 bo mnie się akurat podobuja niemniej płyty tego typu mają specyficzny klimat od Rage Against... (Scream!!! Dracula Scream!!!!) po piosenki katopolo (Jesus is the answer) i kurcze daje sie odczuć wspólny mianownik. Jest tutaj kawałek pysznego rocka z pogranicza garażu, asfaltu, trawnika i wielkiego nieba i omójbożecountry... polecam same teksty ;)))) Odpowiedz Link
obly Re: Strony z których można... 04.10.05, 15:49 www.screwgunrecords.com/sound.php?pageid=sound sporo fragmentów z pozycji wydanych przez ww wytwórnie tima berna który wydaje się iż też tam sie wydaje, trafiłem tam w poszukiwaniach śladów po niejakim Marcu Durect. tylko dla poszukujacych ciemne analogowe pogranicze jazzu i wirnikowego ocipieja, broń boże nie słuchać na kacu,dla łamaczy uszków swych, przy niektórych dzwiękach pory zwijają się w kalarepkę i klaszczą rytmy boliwijskie. Ale oczyszczające jak kąpiel w lekko przyprawionej tabasco lawie Szczególnie polecam projekty w których słychać gitarkę Marc-a Durect-a Odpowiedz Link
cze67 Re: Strony z których można... 05.11.05, 15:26 mp3.frota.net/ Wpisujemy (np. Stereolab) i ściągamy:-) Odpowiedz Link
libertine the needs 29.10.05, 11:35 bardzo przyjemny zespół z londynu (choć poszczególni członkowie z różnych stron wysp), polecam szczególnie mój hit tygodnia - motorbikin' Odpowiedz Link
libertine Re: the needs 07.11.05, 16:48 dopiero zauważyłem, że nie wkleiłem linka - co za wtopa ;) www.funfairs-and-heartbreak.com/downloads.htm Odpowiedz Link
obly Re: Strony z których można... 07.11.05, 13:04 Widziałem gościnnie u kogoś fantastyczne clipy muzyczne do muzy między innymi videoclip do muzy Skalpela (i jeden fantastyczny z pogrzebem, albo taki z kulkami, albo z uciekającym robotem no naprawdę dzieła sztuki rysunkowej) i chciałem to posciągać z sieci opatrzone to było hasłem w nazwie: zen tv ( z mojego wyszukiwaringu wynika ze to klipy muzykantów związanych ze stajnią Ninja tune i wydawane w osobnych zestawach DVD) pomimo grzebania nieudało tego znaleść... jak ktosna coś wpadnie prosiłbym o szepcik tu. Odpowiedz Link
obly Re: Strony z których można... 08.11.05, 17:06 mnóstwo muzy różnorakiej posegregowanej jak w warzywniaku: Niemniej można się natknąć na perły ale trzeba uważać na wieprze... dla poszukiwaczy niewiadomoczego (w sumie też dla poszukiwaczy nazw pewnych stylów których nie potrafią nawet okreslic) music.download.com/ Odpowiedz Link
mechanikk Re: Strony z których można... 08.11.05, 20:10 www.anticon.com/audiovideo.htm bardzo polecam, 13&god, why?, themselves, alias i takie tam ;) Odpowiedz Link
humbak Koncert Roots Manuva, Boards of Canada 07.01.06, 18:37 BoF www.torontojungle.com/forum/viewtopic.php?t=24135RM www.torontojungle.com/forum/viewtopic.php?t=24474 Znajdą się chętni?:) Odpowiedz Link
pissing.in.a.river Re: Strony z których można... 08.01.06, 22:02 gothundead.com/list/?letter=A Zna moża ktoś hasło które trzeba podać na tej stronce???dodam że bardzo mi na tym zależy Odpowiedz Link
pytajnick Giant Step - Devendra i 1282 inne kawałki 25.01.06, 10:54 www.giantstep.net/jukebox/player/ no niezłe, można Odpowiedz Link
pytajnick Re: Giant Step - Devendra i 1282 inne kawałki 25.01.06, 11:06 pytajnick napisał: > no niezłe, można ... przez tydzień słuchać i się pewnie wszystkiego nie wysłucha. Odpowiedz Link
roar Babylon Zoo 02.02.06, 20:18 Tomash mi ostatnio o nich przypomniał, szybki search w sieci, i... ...jak ktoś chce (w co wątpię) sobie posłuchać dyskografii największego one-hit wonder (jak to ładnie brzmi :) lat 90, to proszę: www.babylonzoo.net/download/files/ Ze swojej strony powiem, że te dziesięć lat temu pierwszy album był jednak o wiele, wiele fajniejszy... :D Odpowiedz Link
ilhan Re: Babylon Zoo 02.02.06, 20:26 Ściągnąłem sobie "Spacemana", którego nie słyszałem od 1996 roku. Powtórzę to co już napisałem w pierwszej chwili Kubasie na GG: wtedy wydawało się (w domyśle: mi, uczniowi szóstej klasy), że tak brzmi muzyka przyszłości; dziś brzmi to dokładnie jak muzyka 1996 roku. Odpowiedz Link
ilhan PS. 02.02.06, 20:28 W ciekawym momencie to odgrzebaliście. Ten singiel był na 1. miejscu listy singli w UK *dokładnie* 10 lat temu. Odpowiedz Link
roar Re: Babylon Zoo 02.02.06, 21:11 ilhan napisał: > Ściągnąłem sobie "Spacemana", którego nie słyszałem od 1996 roku. Powtórzę to > co już napisałem w pierwszej chwili Kubasie na GG: wtedy wydawało się (w > domyśle: mi, uczniowi szóstej klasy), że tak brzmi muzyka przyszłości; dziś > brzmi to dokładnie jak muzyka 1996 roku. Tak, tak, tak! Właśnie tak. Chylę czoła, podsumowałeś jakąś stroniczkę moich przemyśleń przy ponownym słuchaniu tej płyty w jednym zdaniu. Odpowiedz Link
pytajnick Re: Babylon Zoo 02.02.06, 23:33 Kurcze chłopaki dzięki, miałem wtedy trzynaście lat i strasznie mi się podobał "Spaceman", nawet sobie na kasetkę nagrałem! No i w sumie dalej mi się podoba, tyle że teraz się tego trochę wstydzę, bo to momentami raczej biedne (i to w tych 10-lat-temu-najfajniejszych momentach). Niemniej jednak raz jeszcze dzięki za cynk, mam odrobine radochy. Odpowiedz Link
glebogryzarka1 Re: Babylon Zoo 02.02.06, 20:48 > ...jak ktoś chce (w co wątpię) sobie posłuchać dyskografii największego > one-hit wonder (jak to ładnie brzmi :) lat 90, to proszę: Dlaczego one hit wonder. A Animal Army, to co? Nie no wygłupiam się, ale prawda jest, że dziś lepiej pamiętam właśnie ten drugi singiel. Odpowiedz Link
roar Re: Babylon Zoo 02.02.06, 21:04 glebogryzarka1 napisał: > Dlaczego one hit wonder. A Animal Army, to co? Nie no wygłupiam się, ale > prawda jest, że dziś lepiej pamiętam właśnie ten drugi singiel. Racja, racja... W końcu właśnie dla "Animal Army" kupiłem sobie wtedy tę płytę... Ten riff gitary w refrenie...! Naprawdę wstrząsające przeżycie. Wtedy... Odpowiedz Link
janek0 o ja chromolę... 23.04.06, 20:04 www.archive.org/audio/etreelisting-browse.php nieźle. właśnie słucham "and you will.." Odpowiedz Link
ugi81 Re: Strony z których można... 23.04.06, 22:56 Ze strony www.britny.info można sobie ściągnąć teksty piosenek Britney, prawie wszystkich. Odpowiedz Link
janek0 Re: Strony z których można... 23.04.06, 23:52 ugi81 napisał: > Ze strony www.britny.info można sobie ściągnąć teksty piosenek Britney, prawie > wszystkich. Britney już się skończyła. Odpowiedz Link