Dodaj do ulubionych

Coś Forum cienko przędzie

22.09.04, 20:19
Królują plebiscyty. Jakie jeszcze można tworzyć klasyfikacje?
Najlepsza płyta live, najlepszy bootleg, muzyk o najdziwniejszym stylu grania,
najlepszy z najgorszych, najgorszy z najlepszych. Czy nie ma innych tematów?
Obserwuj wątek
    • grimsrund Re: Coś Forum cienko przędzie 22.09.04, 20:20
      > Czy nie ma innych tematów?

Nie ma.
      • k123456 Re: Coś Forum cienko przędzie 22.09.04, 20:28
        To przykre. Niekiedy nazywa sie taki stan dekadencją
    • ilhan Re: Coś Forum cienko przędzie 22.09.04, 20:35
      Proponuję samemu zaproponować jakiś temat. Jak na razie widzę jeden Twojego autorstwa ("Coś forum cienko przędzie"). Rozpoczynać karierę na forum od narzekania na jego poziom - hm, kontrowersyjne, delikatnie mówiąc.
      • k123456 Re: Coś Forum cienko przędzie 22.09.04, 20:43
        Broń Boże, nie narzekałem na poziom Forum ani jego Uczestników.
        Będąc gościem u Pana cze67 wiem, jakie przysługują mi prawa i jakie ciążą
        na mnie obowiązki. Po pierwsze uprzejmość. Byłem tylko nieco zdziwiony
        festiwalem plebiscytów. Ponieważ uzyskałem zadowalające mnie odpowiedzi,
        dziękuję i obiecuję, że niebawem zaproponuję jakiś ciekawy temat do dyskusji.
        • ilhan Re: Coś Forum cienko przędzie 22.09.04, 20:50
          Akurat tak wyszło z tymi podsumowaniami. Grzebiac w archiwum mozna się jednak przekonać, że nie jest to u nas codziennością. Czekamy psze Pana na tematy :)
          • cze67 Re: Coś Forum cienko przędzie 22.09.04, 23:14
            ilhan napisał:

> Akurat tak wyszło z tymi podsumowaniami. Grzebiac w archiwum mozna się jednak
            przekonać, że nie jest to u nas codziennością. Czekamy psze Pana na tematy :)

Popieram mego młodszego o pokolenie kolegę. Myślę, Panie K, że grzebiąc w
            poprzednich wątkach znalazłbyś co najmniej kilka, które by Cię zainteresowały.
            Zachęcam do poszukiwań oraz życzę kreatywności.
            • cze67 Propozycje 23.09.04, 00:00
              Pomyślałem, że w sumie wątek k to dobry pretekst, żeby sobie podyskutować, w
              miłej i niezobowiązującej atmosferze, o tym, czego byśmy oczekiwali od tego
              forum, czego jest za mało, czego za dużo a czego nie ma wcale.
              Mnie np. brakuje tu recenzji: płyt, koncertów - starych, nowych. Sam też nie
              jestem bez grzechu, bo moich recenzji jak na lekarstwo, ale akurat w te klocki
              nigdy nie byłem dobry. Zapraszam więc, jeżeli ktoś chce, do burzy mózgów. Może
              coś z tego wyjdzie.
              A może nie...
              • ilhan Re: Propozycje 23.09.04, 00:10
                Mi niczego nie brakuje, może poza nieco większą aktywnością większej ilości osób czasem, ale to zrozumiałe, bo nie każdy ma zawsze czas i ochotę. Co do recenzji - chętnie bym coś czasem napisał, ale jestem pod presją regularnego, bardziej poważnego udzielania się w innych miejscach (ok, obecnie innym miejscu) i potem niespecjalnie mam już na to siły i chęci. A odwalać chały i wciskać byle czego Wam nie chcę :)
                • jack9 Re: Propozycje 23.09.04, 07:15
                  Zdecydowanie chciałbym czytać o zbliżających się koncertach (po tym jak
                  przegapiłem Janerke nie moge sobie darować ) lub mających się pojawić płytach.
                  Mam ostatnio strasznie mało czasu by szperać w różnych serwisach...a jeżeli
                  ktoś już wynajdzie 'cos' interesującego to mógłby wrzućić link - było by miło...
                  • dziewczyna_mickiewicza Re: Propozycje 23.09.04, 09:32
                    to ja sie dolaczam do przedmowcy - tez coraz gorzej z czasem, niestety, i
                    poprawy nie widac na razie. poza tym, fajnie by bylo poczytac jakies recenzje i
                    to nie tylko tych nowych rzeczy, ale wlasnie tych starszych tak, zeby mozna
                    bylo sie na cos skusic ewentualnie, czego sie wczesniej nie znalo. dla mnie
                    takim zespolem nie poznanaym dotychczas, a na ktory miewam czasem chrapke jest
                    np. roxy music. ael do tej pory nie siegnelam po zadna z plyt. rankingi sa ok,
                    troche smiechu i zabawy od czasu do czasu nie zaszkodzi (sama nie posiadam tyle
                    cierpliwosci, zeby sie podjac czegos takiego, poza tym, mysl, ze moglabym
                    pominac cos co uwielbiam przy natloku mysli jest nie do zniesienia;) ). no i
                    (tu juz jakas konkretna prosba to pewnie w kierunku kubasy & ilhana), bardzo
                    chetnie poczytalabym o tym, jak sie ksztaltowal ten twor zwany brit popem. bo
                    chwilowo to dla mnie jest w linii prostej stone roses-oasis-a potem mnostwo
                    rzeczy, ktorych nie moge pokojarzyc ze soba:) a na pewno po drodze bylo kilak
                    godnych uwagi zespolow:)))
                    dobra, juz naprawde koncze zestaw moich wnioskow, bo tak naprawde to fajnie
                    jest tutaj, cze, i nie za bardzo jest co poprawiac:)
                  • cze67 Re: Propozycje 23.09.04, 09:42
                    jack9 napisał:

> Zdecydowanie chciałbym czytać o zbliżających się koncertach (po tym jak
                    > przegapiłem Janerke nie moge sobie darować ) lub mających się pojawić płytach.
                    > Mam ostatnio strasznie mało czasu by szperać w różnych serwisach...a jeżeli
                    > ktoś już wynajdzie 'cos' interesującego to mógłby wrzućić link - było by miło...

Drogi jacku, zapewne wlasnie z braku czasu przegapiles watek, ktory jakis czas temu
                    utworzylem wlasnie w celu "Zajawiania smakowitych koncertow". O Legendarnych
                    Rozowych Kropkach tez tam jest...
                    • cze67 Re: Propozycje 20.10.04, 22:59
                      Tu, jeżeli ktoś ma taką ochotę, można zgłaszać wątki, które, Waszym zdaniem,
                      powinny znaleźć się w zajawce na początku forum.
                      • ilhan Re: Propozycje 20.10.04, 23:06
                        Proszę o wybaczenie mi tej uwagi, ale wg mnie tych linków jest tam nieco za wiele - nie żeby to był zły pomysł, ale po prostu za dużo tego, po wejściu na forum nie widać nawet ostatnich wątków dopóki się nie przewinie.
                        • d84 Re: Propozycje 20.10.04, 23:17
                          Mam podobne odczucia co Ilhan - jest tego trochę za dużo. Czy nie dałoby się
                          tego jakoś pogrupowac? (np. plebiscyty w jeden link)
                          • cze67 Re: Propozycje 20.10.04, 23:23
                            Już uwzględniam. A może w ogóle nie dawać tych zajawek, tak a propos?
                            • d84 Re: Propozycje 20.10.04, 23:26
                              Nie, sam pomysł jest dobry :) Najlepiej byłoby to jakoś tak pogrupować żeby nie
                              pojawiało się więcej niż 5 linków. Np. Beatlesów w jedno, plebiscyty w jedno,
                              wątki o poezji, płytach czy czacie w jedno
                              • d84 Re: Propozycje 20.10.04, 23:30
                                Godz. 23:30

Tak jak jest teraz jest świetnie!
                                • ilhan Re: Propozycje 21.10.04, 00:50
                                  d84 napisał:

> Tak jak jest teraz jest świetnie!

Prawda.
    • miecio4 Re: Coś Forum cienko przędzie 21.10.04, 09:48
      Dla mnie największa wadą tego forum jest rygorystyczne zawężenie do spraw
      muzycznych. I nie chodzi że nie wolno pisać o np. piłce noznej bo od tego są
      inne fora, ale dyskryminowane są (i kasowane) wątki stworzone w ferworze
      wymiany zdań jako pochodne tematu typowo muzycznego. Zajezdża cenzurą. Trochę
      więcej tolerancji.
      A przeciez wiadomo że niektórzy siedzą nad swoimi tekstami nad zeszytem przy
      stole, kreśląc i poprawiając co chwile swoje zdania zanim wysle sie je do netu.
      Coby wyjść na elokwentnego. A tu dupa.
      • cze67 Re: Coś Forum cienko przędzie 21.10.04, 15:58
        Nie przypominam sobie, zebym wycinal Twoje, mieciu, blyskotliwe acz niemuzyczne
        wypociny, sorry, wypowiedzi. Ale, faktycznie, wolalbym, zeby rozmowy byly jednak
        stricte muzyczne. Chociaz male skoki w bok, ubarwiajace dyskusje, ale jej nie
        dominujace, sa tolerowane.
        • miecio4 Re: Coś Forum cienko przędzie 21.10.04, 16:19
          cze67 napisał:

> Nie przypominam sobie, zebym wycinal Twoje, mieciu, blyskotliwe acz
          niemuzyczne
          >
          > wypociny, sorry, wypowiedzi.

Wyczuwam delikatną zazdrość:)
          Ale co tam - i tak Ci wybaczam.
          W końcu to ostatnie forum skąd mnie jeszcze nie wywalili;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka