cze67 16.10.04, 11:36 Czego to ludzie nie wymyślą: muzyka.interia.pl/news?inf=552657 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dziewczyna_mickiewicza Re: Akrobacje do muzyki Beatlesów 16.10.04, 14:22 cirque du soleil to swietny zespol i juz nie raz robili bardziej zwariowane rzeczy, niz spektakl do muzyki the beatles. mysle, ze w zwiazku z tym, ze sa technicznie bezbledni i totalnie wymiataja w tancu akrobatycznym, a do tego maja ciekawe pomysly, wyjsc moze calkiem interesujaco. Odpowiedz Link
cze67 Re: Akrobacje do muzyki Beatlesów 16.10.04, 16:05 Rzeczywiście, może być ciekawie. Choć nijak sobie tego wyobrazić nie potrafię. Odpowiedz Link
cze67 Re: Akrobacje do muzyki Beatlesów 16.10.04, 19:45 A swoją drogą - to ciekawe, zespół nie istnieje od 35 lat, nie żyje dwóch jego członków, a właściwie nie ma dnia, żeby nie było jakiegoś beatlesowskiego newsa. Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: Akrobacje do muzyki Beatlesów 17.10.04, 16:49 no ja wlasnie moge, calkiem niezle. stosunkowo plynnie i latwo jest robic choreografie czy tez tego rodzaju show, jak w przypadku cirque du soleil, do muzyki melodyjnej, z okreslona harmonia i rytmem, i nie chodzi tu tylko o kawalki popshitowe, ale w ogole o kazdy rodzaj czy tez gatunek muzyki. latwiej znalezc rytm ruchu i umiejscowic go posrod dzwiekow u czajkowskiego niz u szostakowicza, choc choreografie ciekawa ulozyc mozna do obu. podobnie jest przeciez z muzyka rozrywkowa. chcialabym zobaczyc ilustracje ruchowa do takiego exile on the main street, to dopiero by bylo ciekawe:) swoja droga, to calkiem niezly pomysl, tyle ze na razie wsiaklam w "real gone" i tam szukam punktow zaczepienia. Odpowiedz Link
cze67 Re: Akrobacje do muzyki Beatlesów 20.10.04, 22:41 No widzisz, co innego gdy człowiek jest obcykany w temacie (jak Ty) a co innego, gdy jest zupełnym laikiem. Mnie muzyka Beatlesów kojarzy się z pewnymi obrazami, przeżyciami, emocjami. Ale nigdy z tańcem, baletem czy akrobacjami. Stąd mój opór przed tego rodzajem przedsięwzięciami. Moja wyobraźnia po prostu tego nie obejmuje. Odpowiedz Link
cze67 I tańce do muzyki Hendriksa 13.11.04, 17:19 muzyka.interia.pl/info/infid/561521 "Jimi był rockowym Bogiem i największym gitarzystą wszech czasów. Nie wyobrażam sobie, jak do tego może pasować Royal Ballet" Ja też Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: I tańce do muzyki Hendriksa 14.11.04, 09:47 hehehe...no dobra, moze lekkie przegiecie... choc watpie, zeby wystepowali w tradycyjnych paczkach i rajstopach - royal ballet robi tez spektakle tanca wspolczesnego, nie tylko klasyki. nie podoba mi sie troche to przerabianie "na potrzeby" przez kennedyego. zywiol i pasja sa wlasnie w oryginalnych aranzacjach - przebudowywanie calych utworow na zupelnie inne instrumenty, na ktore wcale nie bylo to pisane..no nie wiem. ale skoro ten numer z telebimem na trafalgar ma byc w maju, to moze zobacze na wlasne oczy:) i wtedy zdam relacje, czy bylo warto:) Odpowiedz Link