janek0 07.04.05, 23:16 Killing Joke - The House That Pain Built The Go-Betweens - The House That Jack Keruac Built Znacie jakieś inne ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ilhan Re: piosenki o domach 07.04.05, 23:24 d84 napisał: > Madness - House of Fun, Our House Ty łobuzie! Odpowiedz Link
ilhan Re: piosenki o domach 07.04.05, 23:24 Madness - Our House + House Of Fun The Animals - House Of The Rising Sun Doves - A House XTC - No Thugs In Our House R.E.M. - Disturbance At The Heron House Smiths - Back To The Old House The Go-Betweens - German Farmhouse ;) Lenny Valentino - Dom nauki wrażeń ! Odpowiedz Link
d84 Re: piosenki o domach 07.04.05, 23:26 > Smiths - Back To The Old House Ty łobuzie ;))) Odpowiedz Link
digsa Re: piosenki o domach 07.04.05, 23:32 The Rapture - House of jealous lovers Blur - Country House Odpowiedz Link
d84 Re: piosenki o domach 07.04.05, 23:33 > Blur - Country House Jak ja mogłem o tym zapomnieć :)))) EPMD - I'm Housin' (chyba się nie liczy ;) Odpowiedz Link
digsa Re: piosenki o domach 07.04.05, 23:34 Talking Heads - Burning down the house The Walkmen - Little house of savages Odpowiedz Link
digsa Re: piosenki o domach 07.04.05, 23:38 LCD Soundysystem - Daft Punk is playing at my house Primal Scream - Slip inside this house Mogwai - Stop coming to my house Odpowiedz Link
digsa Re: piosenki o domach 07.04.05, 23:46 Patrick Wolf - The Railway House Pulp - This House Is Condemned Na dziś już wystarczy ;) Odpowiedz Link
janek0 Re: chyba wygrałem w konkursie na... 07.04.05, 23:42 d84 napisał: > Ale jaki popularny ;) chyba jedno ma coś wspólnego z drugim :) Odpowiedz Link
d84 Re: chyba wygrałem w konkursie na... 07.04.05, 23:43 > chyba jedno ma coś wspólnego z drugim :) Niestety :D Odpowiedz Link
moore_ash Re: chyba wygrałem w konkursie na... 12.04.05, 12:22 najgłupszy wątek roku... :D spoko, Janek, dopiero kwiecien:))) mnie jedyne co przychodzi na mysl to domowe przedszkole. nie jestempewien czy to sie miesci w kategorii, ale jestem w pracy i nie mam sily kombinowac. pozdr. tb Odpowiedz Link
t.o.m.e.k Re: chyba wygrałem w konkursie na... 12.04.05, 13:03 "House" - Marillion "Home" - Jetrho Tull "At My Home" - 2066 And Then "Home of the Brave" - Toto "House of Pain" - Deep Purple "Homeward Bound" - Simon & Garfunkel "House of Blue Light" - Chuck Berry (później tytuł płyty Deep Purple) "Homeworld" - Yes Odpowiedz Link
aimarek Re: piosenki o domach 07.04.05, 23:38 janek0 napisał: > Killing Joke - The House That Pain Built > The Go-Betweens - The House That Jack Keruac Built To jeszcze do kompletu: Wrens - "The House That Guilt Built" Odpowiedz Link
mort_subite Re: piosenki o domach 10.04.05, 12:48 aimarek napisał: > janek0 napisał: > > > Killing Joke - The House That Pain Built > > The Go-Betweens - The House That Jack Keruac Built > > To jeszcze do kompletu: > Wrens - "The House That Guilt Built" No to jeszcze z tej samej parafii: Metallica - "The House Jack Built" ;-) Odpowiedz Link
janek0 Re: piosenki o domach 10.04.05, 13:15 mort_subite napisał: > > > Killing Joke - The House That Pain Built > > > The Go-Betweens - The House That Jack Keruac Built > > To jeszcze do kompletu: > > Wrens - "The House That Guilt Built" > No to jeszcze z tej samej parafii: > Metallica - "The House Jack Built" ;-) Przyznam, skoro już wszyscy się wpisali, że właśnie o takie tytuły mi chodziło jak wyżej podane :-) Odpowiedz Link
janek0 Re: Złota bramka 07.04.05, 23:56 ilhan napisał: > IRA - MÓJ DOM > > Pozamiatałem :D leżę :DDDDD Odpowiedz Link
polleke Re: piosenki o domach 08.04.05, 01:49 Field Mice - Emma's House Perry Blake - House In The Clouds The Czars - Little Pink House Patrick Wolf - To The Lighthouse Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: piosenki o domach 08.04.05, 02:12 pierwsza piosenka z Silent Alarm - bloc party...nie pamietam tytułu....o tym że komuś zimno w tej chałupie:) Odpowiedz Link
ilhan Re: piosenki o domach 08.04.05, 18:22 pszemcio1 napisał: > pierwsza piosenka z Silent Alarm - bloc party...nie pamietam tytułu....o tym że komuś zimno w tej chałupie:) "It's so cold in this house". Nazywa się to "Like Eating Glass", świetny utwór tak na marginesie. Love - A House Is Not A Motel Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: piosenki o domach 08.04.05, 23:03 utwór świetny - fakt i oprócz utworu nr 2 najlepszy na płycie...ale płyta jako całość nie ten tego...jej druga część rozczarowuje Odpowiedz Link
ktmajcher Re: piosenki o domach 08.04.05, 08:03 Martyna Jakubowicz - w domach z betonu Odpowiedz Link
jarecki32 Re: piosenki o domach 08.04.05, 18:40 Piosenka o domu, Wojciech Bellon, Wolna Grupa Bukowina ... A jesli dom bede mial, to bedzie bukowy koniecznie.... Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: piosenki o domach 08.04.05, 19:21 "this house is not for sale" ryan adams "houses on the hill" whiskeytown obie wspaniale:) Odpowiedz Link
jarecki32 Re: piosenki o domach 08.04.05, 19:44 Jak wyliczac to wyliczac, no bull... Grandfather's house, B. Eno Life in a Glass House , Radiohead Your House, Allanis Morisette Heart of the House, Allanis Morisette Jimi Hendrix, Red House Nick Cave, God is in the House Hyacint House, the Doors Brick House, The Commodores My Father's House, Bruce Springsteen Our House, Eminem Odpowiedz Link
ayya Re: piosenki o domach 08.04.05, 21:25 Hanna Banaszak - W moim magicznym domu Czesław Niemien - Domek bez adresu Mieczysław Fogg - Wolnoć, Tomku, w swoim domku Alibabki - Dom w malwy malowane Zdzisława Sośnicka - Dom, który mam Jerzy Połomski - Gdzie jest mój dom? Wawele - Dom, który czeka Martyna Jakubowicz - W domach z betonu nie ma wolnej miłości Irena Santor - Małe mieszkanko na Mariensztacie I kto wymiata? :DDD Odpowiedz Link
ilhan Re: piosenki o domach 08.04.05, 21:52 ayya napisała: > Hanna Banaszak - W moim magicznym domu > Czesław Niemien - Domek bez adresu > Mieczysław Fogg - Wolnoć, Tomku, w swoim domku > Alibabki - Dom w malwy malowane > Zdzisława Sośnicka - Dom, który mam > Jerzy Połomski - Gdzie jest mój dom? > Wawele - Dom, który czeka > Martyna Jakubowicz - W domach z betonu nie ma wolnej miłości > Irena Santor - Małe mieszkanko na Mariensztacie > > I kto wymiata? :DDD No i niby który z tych typów przebija IRĘ? Odpowiedz Link
d84 Re: piosenki o domach 08.04.05, 22:18 > No i niby który z tych typów przebija IRĘ? Exactly :D Odpowiedz Link
ayya Re: piosenki o domach 08.04.05, 22:40 ilhan napisał: > No i niby który z tych typów przebija IRĘ? Wszystkie razem :P Odpowiedz Link
digsa Re: piosenki o domach 08.04.05, 21:28 Siouxie and the banshees - Happy house The Streets - Get out of my house (i Kate Bush chyba też miała taką piosenkę) Paul McCartney - Cook of the house, I love this house Ac/DC - This house is on fire Odpowiedz Link
anduwillknowmebythetrailofdead home!:P 08.04.05, 21:46 yes! i am a long way from home - mogwai /young team/ western homes - pawement /wowee zowee/ Odpowiedz Link
geigo Re: home!:P 09.04.05, 20:03 There's No Home For You Here - White Stripes Lonely House - napisane przez K. Weila; ja znam z wykonania Betty Carter Baby Let Me Take You Home - The Animals Bring It On Home To Me - The Animals Go Home Get Down - Death From Above 1979 Come On Home - Franz Ferdinand This House Is Haunted - I Am Kloot Don't Go Home With Your Hard-On - Leonard Cohen ;) Sweet Home Alabama - Lynyrd Skynyrd A Place Called Home - P J Harvey Trying To Find A Home - Tindersticks Back To The House - Tito & Tarantula Broken Homes - Tricky & P J Harvey Odpowiedz Link
peternurek1 Re: piosenki o domach 10.04.05, 13:27 A Sort of Homecoming - U2 Take a Long Way Home - Supertramp When Johnny Comes Marching Home - Glenn Miller (?) Home - Roger Waters Late Home Tonight part I & partII - Roger Waters Pictures of Home - Deep Purple Sweet Home Chicago - Blues Brothers Sweet Home Alabama - Lnyrd Skynyrd She's Leaving Home - The Beatles I Don't Wanna Go Home - Alan Parsons Project Nobody Home - Pink Floyd Odpowiedz Link
mef_40i4 Re: piosenki o domach 11.04.05, 00:31 the playboy mansion - u2 houses of the holy - led zeppelin let's build a home - the white stripes dom nauki wrazen - lenny valentino home sweet home - peter gabriel success has made a failure of our home - sinead o'connor moj dom to maja twierdza - kazik Odpowiedz Link