cze67 13.06.05, 17:46 muzyka.onet.pl/mr,1112650,wiadomosci.html Jak dla mnie - widomość roku. Chociaż do końca i tak jeszcze nie wierzę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jarecki32 Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 18:01 nie wiem co o tym myslec. W sferze muzycznych sensacji to moze byc wiadomosc roku. W sferze muzycznych doznac moze to byc rozczarowanie roku. Musza byc ostrozni z wyborem utworu, przypuszczalnie tez Gilmour bedzie mial wsparcie w jakims mlodym gitarzyscie, zeby brzmialo jak za dawnych lat. Bardzo jestem ciekaw co zagraja... Odpowiedz Link
kubasa Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 18:16 Czym dzis Pink Floydzi, z Watersem czy bez, moga zaskoczyc? Niczym. Na koncercie Watersa bylem, wielkie wydarzenie to nie bylo. Koncerty PF po odejsciu Watersa tez pare slyszalem, znowuz za wybitne nie uznaje. Ten material do promowania go na koncertach zuzyl sie juz dawno. A nowy jest raczej niemozliwy. Odpowiedz Link
cze67 Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 18:25 O zaskoczeniu muzycznym raczej mowy być nie może - zgoda. Natomiast, według mnie, może to być ciekawe muzyczne wydarzenie, o ile panowie oczywiście się postarają (podobne do koncertów reaktywowanego Cream - piszą, że były niezwykłe). Z radością powitałbym np. dialog panów Watersa i Gilmoura w takim "Confortably Numb". Jeszcze bardziej ucieszyłbym się, gdyby zespół nie grał tylko numerów, które i PF i Waters wałkują(kowali) wciąż na swoich koncertach, ale np. zagrał "Echoes" czy "Saucerful of Secrets" Odpowiedz Link
jarecki32 Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 19:12 sek w tym, ze na tych charytatywnych koncertach zespoly graja po jednym lub maksimum dwa utwory wiec wybieraja przewaznie jakis najwiekszy szlagier pograja, pograja i po poru minutach jest po ptokach. Odpowiedz Link
t.o.m.e.k Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 20:11 Skromnie przypomnę, że pisałem o tym już rok temu ;-p No ale najważniejsze jest i tak to, czy będzie z tego coś więcej - nowa płyta, wspólne tournee... I jeszcze jedno pytanie - czy polska telewizornia, podobnie jak 20 lat temu również "stanie na wysokości zadania" i zaprezentuje fragmenciki Live 8 z kilkuletnim opóźnieniem... Mimo wszystko chciałbym zobaczyć Floydziarzy, jeśli nie na żywo to przynajmniej w bezpośredniej transmisji Pozdr. Odpowiedz Link
ktmajcher Re: Pink Floyd z Watersem! 14.06.05, 08:02 cze67 napisał: > ale np. zagrał "Echoes" czy "Saucerful of Secrets" myślał kogut o niedzieli... Odpowiedz Link
tasiorka Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 20:29 kubasa napisał: > Czym dzis Pink Floydzi, z Watersem czy bez, moga zaskoczyc? Niczym. Na > koncercie Watersa bylem, wielkie wydarzenie to nie bylo. Koncerty PF po > odejsciu Watersa tez pare slyszalem, znowuz za wybitne nie uznaje. Masz na mysli utwory same w sobie czy ich wersje live? Mi sie podoba Waters solo, bo jest inny niz PF. Ale zgadzam sie ze to muzyka raczej dla wybranych. Odpowiedz Link
aimarek Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 20:50 Według mnie - zdecydowanie wielkie wydarzenie. Jasne, że muzycznie pewnie nie będzie zaskoczeń, ale sam fakt, że śmiertelni do niedawna wrogowie mogą stanąć razem na jednej scenie, jest naprawdę wielką sprawą. I mówię to z perspektywy osoby, która generalnie zlewała prawie wszystko, co ci panowie robili w latach 80. i 90. Odpowiedz Link
kubasa Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 21:40 Aimarek: powiedzialbym to samo jakies pol roku temu, ale teraz jakos kompletnie mnie ten zespol przestal interesowac, a juz sprawy czy Waters pogodzi sie z dawnymi kumplami czy nie sa dla mnie kompletnie nieistotne. Ale jak to ladnie jakos rozwiaza zaspiewaja razem Comfortably Numb czy jakies Shine On You Crazy Diamond, telewizja pusci na zywo i wszyscy poplacza sie jak bobry to i ja sie wzrusze. Odpowiedz Link
aimarek Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:18 kubasa napisał: > Aimarek: powiedzialbym to samo jakies pol roku temu, ale teraz jakos kompletnie > > mnie ten zespol przestal interesowac, a juz sprawy czy Waters pogodzi sie z > dawnymi kumplami czy nie sa dla mnie kompletnie nieistotne. No też zgadzam się, że większym wydarzeniem byłby występ Papa Dance z udziałem zarówno Pawła Stasiaka, jak i Grzegorza Wawrzyszaka (swoją drogą ciekawe czy jeszcze kiedyś wystąpią razem), ale i tak news jest elektryzujący. Odpowiedz Link
kubasa Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:20 aimarek napisał: > kubasa napisał: > > > Aimarek: powiedzialbym to samo jakies pol roku temu, ale teraz jakos komp > letnie > > > > mnie ten zespol przestal interesowac, a juz sprawy czy Waters pogodzi sie > z > > dawnymi kumplami czy nie sa dla mnie kompletnie nieistotne. > > No też zgadzam się, że większym wydarzeniem byłby występ Papa Dance z udziałem > zarówno Pawła Stasiaka, jak i Grzegorza Wawrzyszaka (swoją drogą ciekawe czy > jeszcze kiedyś wystąpią razem), ale i tak news jest elektryzujący. A propos Grzegorza Wawrzyszaka: czy Syd Barrett jeszcze zyje? Odpowiedz Link
aimarek Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:21 kubasa napisał: > A propos Grzegorza Wawrzyszaka: czy Syd Barrett jeszcze zyje? GET BRAIN, oczywiście, że żyje :[ Obaj żyją! Odpowiedz Link
mechanikk Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:23 kubasa napisał: > A propos Grzegorza Wawrzyszaka: czy Syd Barrett jeszcze zyje? ha! wlasnie nie wiem czy Syd zyje, ale tak czy nie, gdyby i on dolaczyl do kolegow to nic by mnie juz nie zaskoczylo, nawet Tercet Egzotyczny moglby nagrac singla z British Sea Power ;) Odpowiedz Link
aimarek Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:33 www.deadoraliveinfo.com/dead.nsf/bnames-nf/Barrett+Syd oto odpowiedź na dręczące wszystkich pytanie. swoją drogą, zajebista stronka :D Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:36 aimarek napisał: > oto odpowiedź na dręczące wszystkich pytanie. swoją drogą, zajebista stronka :D Rany gościa! Ze śmiechu oplułem monitor :D Odpowiedz Link
ilhan Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:37 mechanikk napisał: > nawet Tercet Egzotyczny moglby nagrac singla z British Sea Power ;) Znając pomysły BSP to akurat prawdopodobny scenariusz. Odpowiedz Link
mechanikk Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:39 ilhan napisał: > Znając pomysły BSP to akurat prawdopodobny scenariusz. to trzeba im sprzedac ten pomysl, stworzymy supergrupe, juz czuje sie jak nowy Malcolm McLarren heh Odpowiedz Link
roar Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:41 mechanikk napisał: > ha! wlasnie nie wiem czy Syd zyje, ale tak czy nie, gdyby i on dolaczyl do > kolegow to nic by mnie juz nie zaskoczylo Ha, właśnie! Gdyby Syd zagrał jeszcze raz z Pink Floyd, to byłoby to wydarzenie, które uciszyłoby nawet największych malkontentów! :D Odpowiedz Link
mechanikk Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:49 A tak poza tym, to ciekaw jestem czy prawdziwa jest anegdota którą opowiadał kiedyś chyba Wojciech Mann, a było to o tym, że Syd Barret wszedł kiedyś (oczywiście już po rozstaniu z PF) do studia, gdy akurat koledzy nagrywali "Shine on you crazy diamond". Wszedł, a tu nikt go nie poznał, siedzieli tłumoki i myśleli, że to sideman jakiś wszedł, mówią:"E, kolego zagraj no tu coś", a on zagrał i wyszedł sobie, w dal siną odszedł. Wierzyć temu czy nie? :) Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 23:03 mechanikk napisał: > Wierzyć temu czy nie? :) Ponoć prawdą jest, że Barrett faktycznie wparował do studia w trakcie sesji WYWH, jak i to, że Flojdzi go w pierwszej chwili nie poznali. Natomiast reszta opowieści to już raczej żart Wojciecha M. ;) Odpowiedz Link
t.o.m.e.k Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 23:04 mechanikk napisał: > A tak poza tym, to ciekaw jestem czy prawdziwa jest anegdota którą opowiadał > kiedyś chyba Wojciech Mann, a było to o tym, że Syd Barret wszedł kiedyś > (oczywiście już po rozstaniu z PF) do studia, gdy > akurat koledzy nagrywali "Shine on you crazy diamond". Wszedł, a tu nikt go nie > > poznał, siedzieli tłumoki i myśleli, że > to sideman jakiś wszedł, mówią:"E, kolego zagraj no tu coś", a on zagrał i > wyszedł sobie, w dal siną odszedł. > > Wierzyć temu czy nie? :) Wierzyć jak najbardziej - to jest historia w 100% prawdziwa. Zachowało się nawet zdjęcie Barretta z tej niespodziewanej wizyty w studiu... Wyglądał naprawdę obleśnie. Przy czym Barrett nic nie grał tylko przysłuchiwał się fragmentom zarejestrowanych utworów. Gdy padła propozycja puszczenia ponownie jakiegoś kawałka, on miał powiedzieć: "Po co? Przecież już to słyszeliście..." Odpowiedz Link
mechanikk Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 20:53 Ja nie wiem, albo niech zagraja "Set The Controls For The Heart Of The Sun", albo niech skoweruja Radiohead, a cooo? Jak szalec to szalec (albo, jak mawial Grzegorz Poszepszynski - jak szalet to szalet ;)) Odpowiedz Link
teddy4 Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:06 Zagrają utwór tytułowy z "A Saucerful of secrets" i "grand Vizier's Party" z Ummagummy na złość wszystkim! Odpowiedz Link
luukasz4 Re: Pink Floyd z Watersem! 13.06.05, 22:15 juz to gdzies pisalem, ale powtorze ja czekam na nowa pyte. niech sie zamkna na jakies 5 lat w studio i wydadza co s przed nieuchronną emeryturą Odpowiedz Link
ja.nusz Re: Pink Floyd z Watersem! 14.06.05, 09:45 Tez uwazam, ze wiekszym wydarzeniem byloby, gdyby panowie prosto ze sceny udali sie do studia i popracowali nad czyms nowym. Typuje , ze w Londynie zagraja "Time" lub "Money" a moze jedno i drugie. Odpowiedz Link
grrrg Re: Pink Floyd z Watersem! 14.06.05, 16:47 Tak jak z premedytacją unikałem koncertów PF po odejściu Watersa, tak teraz jeśli tylko będę miał okazję, to zdecydowanie się udam, bynajmniej nie z przyczyn artystycznych, a sentymentalnych. Odpowiedz Link
neandertalski Re: Pink Floyd z Watersem! 17.06.05, 11:23 jak dla mnie to chyba najbardziej przejęli się tym hasłem walki z biedą i w związku z tym wpadli w przerażenie po obejrzeniu stanu swoich kont, sytuacja musiała być krytyczna skoro nawet Waters do ekipy dołączył, który do tej pory kolegom nawet nogi nie podawał na powitanie. Wiadomość roku? Jeżeli już to w programie "Z kamerą wśród dinozaurów", bo w muzyce wiadomość delikatnie mówiąc kombatancka dla miłośników zbowid floyd, nic więcej. Odpowiedz Link
pytajnick Mason mówi 21.06.05, 12:26 z forum.neptunepinkfloyd.co.uk/viewtopic.php?t=8272 (jest do ściagnięcia ten wywiad) Transcript between James Mates and Nick Mason Mates: They're resisted every effort to get back together, until Bob Geldof got on the phone... Mason: He was really looking for a real novelty act! To reconstitute this particular line-up of this particular band, was a great idea, and it was really Bob promoting this. Mates: He got on the phone to you all? Mason: Yeah. He started with David, and then he worked his way around. I think he was probably as surprised as we were! Richard Curtis said to me, 'Well, look, if the Pink Floyd can agree on what to play, surely the G8 summit can agree on what to do, to sort out Africa'. Mates: The band have agreed to play four of their classic numbers. Which ones, we'll have to wait and see... Mason: Hopefully they'll be fairly slow numbers, because at my advanced stage I don't want anything too fast! Mates: What are your hopes for the day? Mason: I think a bit like the original Live Aid - what one would like, is for it to be utterly memorable; for everyone who was there to remember it as a really important and great event. Source: [ ITV ] Odpowiedz Link
cze67 Co zagrają? 21.06.05, 17:53 Onet.pl: "DJ Andy Frost z rozgłośni Toronto Classic Rock ujawnił, że zespół wykona cztery ze swych kompozycji, w tym trzy z legendarnego już krążka "Dark Side Of The Moon" (1973)." Acha. Odpowiedz Link
grrrg Re: Co zagrają? 21.06.05, 19:17 Time+Us&Them+Money + Shine On You Crazy Diamond? :) Odpowiedz Link
tasiorka Re: Co zagrają? 21.06.05, 19:33 E tam, pewnie Wish You Were Here albo Another Brick In The Wall. Odpowiedz Link
neandertalski Re: Co zagrają? 22.06.05, 07:35 ja stawiam na cztery razy Money, bo kasiora to bedzie motyw przewodni całej budżetowej imprezy :-)))) Odpowiedz Link
pytajnick Re: Co zagrają? 22.06.05, 10:17 neandertalski napisał: > ja stawiam na cztery razy Money, bo kasiora to bedzie motyw przewodni całej > budżetowej imprezy > :-)))) To tak a propos we Wprościaku nowym jest dość ostry (i jedyny interesujący w całym piśmie) artykuł Rzewuskiego o tym, jak za pomoca Live Aid a teraz Live 8 łysiejący muzycy po prostu odbijają się od dna i w sumie o to chodzi a nie pomoc. (Prywatnie doceniam szczytne, przynajmniej oficjalnie, intencje, ale jestem też świadomy, że pieniądze które zbiorą są w gruncie rzeczy śmieszne a rozdane tak jak poprzednio po prostu przepadną.) Odpowiedz Link
neandertalski Re: Co zagrają? 22.06.05, 11:29 też tak sądzę... no i odpadłem jak przeczytalem, że pistolsi tez postanowili na tej hecy zarobić dobroczynność to moim zdaniem tylko sport bogatych snobów, mogących sobie na to pozwolić. Dobroczynność moze być anonimowa ale nigdy estradowa. Podam przykład, w niemieckiej części mojego miasta zwanej Goerlitz od kilku lat co roku anonimowy ktoś wpłaca okrągły milion na cele ogólnie rzecz biorąc kulturalno oświatowe, wpłaca poprzez swojego adwokata i poprzez adwokata kontroluje na co zostały wydane, od tego uzależnia kolejną wpłatę. Nie zapowiada nigdy swojej wpłaty dlatego nigdy nikt nie wie czy w kolejnym roku wpłynie, póki co od kilku lat wpływa. Początkowo bylo to milion marek, po przejściu niemców na euro posiało się ziarno zwątpienia co teraz? Zaczęło wpływać milion euro co roku i tak jest do dziś. Podziwiaw tych ktorzy mają siano i potrafią czynić dobro ludziom w ten właśnie sposób. Odpowiedz Link
monia515 Re: Co zagrają? 22.06.05, 12:19 muzyka.onet.pl/mr,1117221,wiadomosci.html Fajnie, że będziemy mogli to obejrzeć. PF maja zagrać 4 kawałki z Dark Side'u.. Odpowiedz Link
neandertalski Re: Pink Floyd z Watersem! 19.09.05, 10:52 muzyka.onet.pl/mr,1165833,wiadomosci.html he he :-) Odpowiedz Link
ilhan Re: Pink Floyd z Watersem! 19.09.05, 11:29 To jest informacja podana za szmatławcem News Of The World. Polecam przejrzenie ich strony internetowej. Szybko ochładza zaufanie do tego źródła :) Odpowiedz Link