maff1 29.07.05, 15:00 czy ktos posiada nagrania Kaczmarka jako Orkiestra Ósmego Dnia? grał wtedy na przekonstruowanym instrumencie Fidola Fischera z której usunął klawiature i grał na niej dwoma smyczkami. Poszukuje nagrań. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gripweed Re: Fidola Fischera i Jan AP Kaczmarek 29.07.05, 16:01 Mam 2 pierwsze płyty OÓD na analogu. O ile druga (czekając na Kometę Halleya) wyszła na CD i podobno gdzieś można ją dostać, to pierwsza (Muzyka na Koniec) jest nie do zdobycia (a jest po prostu genialna). Co proponujesz? Analogów Ci nie sprzedam! Odpowiedz Link
maff1 Re: Fidola Fischera i Jan AP Kaczmarek 30.07.05, 09:42 taaak, przede wszystkim miałem na mysli tę pierwszą. Jest genialna - tak ją zapamiętałem. Halley wydawał mi sie duzo słabszy. Dziwię sie ze nie było wznowień. Analogi wydała chyba firma Savitor? w kwestii nagrań - mamy impas. :-( Odpowiedz Link
gripweed Re: Fidola Fischera i Jan AP Kaczmarek 01.08.05, 08:54 Savitor, tak. Ciągle się dziwię, że nie było wznowień. A spróbuj znaleźć informacje o tej płycie - nie ma nawet w oficjalnej dyskografii. Podobno została wydana najpierw w Chicago w ograniczonym nakładzie, a potem niezbyt legalnie tu. Dobra, postaram się ją przegrać na CD. Odpowiedz Link
gripweed Re: Fidola Fischera i Jan AP Kaczmarek 18.08.05, 15:25 Sorry maff1, z różnych bzdurnych powodów ( jak np. przeprowadka, popsuty gramofon, brak kontaktu z człowiekiem "co to nagrywa z winyli na CD") nie mogę z obietnicy się wywiązać. Musisz czekać, ew. dać namiar na kogoś, kto może we Wrocku to załatwić. Bye! Odpowiedz Link
maff1 Re: Fidola Fischera i Jan AP Kaczmarek 30.08.05, 19:50 a więc bedę czekać. Ja jestem z wawy - więc we Wrocku nie znam stosownych miejsc. W Wawie to znam takie miejsca gdzie za niewielka opłata można przegrac winyl na cd. Sam juz to robiłem. ps. niedawno wróciłem z wakacji - stad późna odpowiedz. Odpowiedz Link