mechanikk 04.12.05, 22:56 No to nie czekam, wpisujta tu swoje gwiazdkowe propozycje ;)) Ja się jeszcze zastanowie co bym chciał. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pagaj_75 Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 04.12.05, 23:04 mechanikk napisał: > No to nie czekam, wpisujta tu swoje gwiazdkowe propozycje ;)) Proste: cały katalog Rune Grammofon (i nieważne, że nie wszystko tam jest warte uwagi; chce mieć i już ;)) No to sobie pomarzyłem :) Odpowiedz Link
polleke Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 04.12.05, 23:05 Kochany Święty Mikołaju, W tym roku naprawdę się starałam. Co poradzę, że wyszło jak zwykle. But I'm gonna try harder. Weź to proszę pod uwagę, wybierając dla mnie prezenty. Na przykład: - Kitchens of Distinction: Death of Cool - Wilco: Kicking Television - The Go-Betweens: That Stripped Sunlight Sound (DVD) - Sun Kil Moon: Ghosts of The Great Highway Jak tylko coś jeszcze mi się przypomni, nie omieszkam uzupełnić listy. Twoja K. Odpowiedz Link
ilhan Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 04.12.05, 23:13 Również poproszę o "That Striped Sunlight Sound", a do tego książkę Davida Nicholsa o The Go-Betweens plus: Lloyd Cole & The Commotions - Rattlesnakes (ale ta wersja deluxe!) Mit freundlichen Grüßen! Odpowiedz Link
kubasa Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 00:21 Ze 4 Sonic Youthy i Avey tare&Panda Bear - Spirit they're vanished, spirit they've gone. Ale to powinno byc. A tak to chcialbym jeszcze Glow, pt.2, pierwszych Modern Lovers i Animal Collective - Sung Tongs. Odpowiedz Link
braineater Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 11:17 ja raczej oszczędnościowo do Mikołaja, żeby się nie zrujnował - cały katalog New Japan z Tzadika i już. Moge za to nie chcieć nic w przyszłym roku (no chyba, że brakujące z Composer Series również Tzadikowe) P:) Odpowiedz Link
obly Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 12:19 drogi Mikołaju Przynieś to czego nie znam ale jakbym poznał to bym oszalał na tym punkcie i przykro mi ale pomóc nie pomoge bo jakbym wiedział to bym sobie sam poradził... A jak juz na nic ciekawego nie wpadniesz tu kup mi fajną gitarę może być czerwona i koniecznie żeby z wajchą była taką świecącą. ksz... ksz... A jak już musi być rózga to nie można by jakoś tak załatwić aby to były miotełki do perkusyi albo trąbka (żółta taka) albo mikrofon z kablem (aj aj aj) A jak Ciebie w ogóle nie ma to lepiej żeby Cię naprawdę nie było bo jak Cię dorwę to nic z Ciebie nie zostanie!!! Odpowiedz Link
dziewczyna_mickiewicza Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 12:27 box z dyskografia greatful dead bylby wspanialym prezentem:D ale rownie fajne beda plyty od mojego braciszka, ktory za dwa dni powraca z dalekich wojazy (na pewno przywozi jacksonville city nights), i sticky fingers, ktore sama sobie zakupuje w gwiazdkowym prezencie:) Odpowiedz Link
grimsrund Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 13:43 MICHIGAN i ILLINOISE Sufjana S. A tak trza będzie się w nowym roku wykosztować :(( Odpowiedz Link
neandertalski Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 14:52 ja to bym poprosiol większy dysk do kompa, bo z reszta to sobie jakoś radzę ;) Odpowiedz Link
pszemcio1 Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 15:44 chciałbym na dvd : no direction home - o Dylanie Odpowiedz Link
ihopeyouwilllikeme Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 16:13 Chcę bilet na koncert U2 w Auckland + opłacenie tygodniowego pobytu. U2 plus Nowa Zelandia to w tej chwili szczyt moich marzeń :) Odpowiedz Link
digsa Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 21:17 Mam najlepiej, bo jestem najmłodsza :P No więc, poprosiłabym o całą dyskografię The Go-Betweens (no co, nie jestem skromna ;))) i opłacony wyjazd + bilet na koncert British Sea Power (Czechy albo Wlk. Brytania najlepiej :)). Myślę, że tyle na razie wystarczy ;) Odpowiedz Link
kwiat_paproci Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 05.12.05, 21:35 to ja poproszę o koncert Radiogłowych w przyszłym roku, najlepiej w sierpniu i gzieś niedaleko naszego kraju (choć jak będzie u nas, to też się nie pogniewam ;)) No i żeby bilety były w ludzkiej cenie. O kasę nie proszę, bo jak już będzie ten koncert, to choćbym miała na rzęsach stanąć, ale ją zdobędę ;) P.S. Cały rok byłam baaaaardzo grzeczna :D Odpowiedz Link
libertine Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 06.12.05, 16:49 ...dvd oasis 'definitely maybe' i ich najnowszy singiel. tyle. Odpowiedz Link
pytajnick Dobra, zmieniłem zdanie (jeszcze 43 minuty, noooo) 06.12.05, 23:12 Jacek Leśniewski "Brytyjski Rock w latach 1961-1979 - przewodnik płytowy" TOM I A-F cena detaliczna: 199 PLN 520 stron, kolor, sztywna oprawa, format A4 Premiera: 16 grudnia 2005 Odpowiedz Link
mechanikk Re: Dobra, zmieniłem zdanie (jeszcze 43 minuty, n 07.12.05, 00:31 > Jacek Leśniewski > "Brytyjski Rock w latach 1961-1979 - przewodnik płytowy" > TOM I > A-F > > cena detaliczna: 199 PLN > 520 stron, kolor, sztywna oprawa, format A4 > > Premiera: 16 grudnia 2005 o kurcze, ja też to chcę! Odpowiedz Link
pytajnick Re: Dobra, zmieniłem zdanie (jeszcze 43 minuty, n 07.12.05, 07:07 > o kurcze, ja też to chcę! Ja byłem pierwszy!!! Ale i tak nie przyniósł... Może czeka do premiery? Odpowiedz Link
ilhan Re: Dobra, zmieniłem zdanie (jeszcze 43 minuty, n 07.12.05, 08:50 mechanikk napisał: > > Jacek Leśniewski > > "Brytyjski Rock w latach 1961-1979 - przewodnik płytowy" > > TOM I > > A-F > > > > cena detaliczna: 199 PLN > > 520 stron, kolor, sztywna oprawa, format A4 > > > > Premiera: 16 grudnia 2005 > > > o kurcze, ja też to chcę! Eee, ja nie chcę. Serio. Stawiam, że w tym "przewodniku" nie będzie miejsca na Gang Of Four, Wire czy The Jam. Czy w A-F są np. Buzzcocks? Odpowiedz Link
mechanikk Re: Dobra, zmieniłem zdanie (jeszcze 43 minuty, n 07.12.05, 09:01 Tak, z opasłościa tego przewodnika to pan autor przesadził. Ale po takiej lekturze można stać sie specjatistą od wykonawców od a do f ;)) Osobiście bym w sumie wolał, żeby takie coś powstało dla lat 80. i 90. Odpowiedz Link
roar Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 06.12.05, 23:57 Drogi Święty Mikołaju, Jak będziesz wybierał dysk dla kolegi Neandertalskiego, to weź też proszę drugi taki sam dla mnie. ;) Poza tym właściwie sobie ze wszystkim sam poradzę... chociaż nie, jakbyś przelatywał kiedyś w swoich naddźwiękowych sań o napędzie reniferowym nad Krajem Kwitnącej Wiśni, to zatrzymaj się na chwilę i weź dla mnie stamtąd wszystkie możliwe płyty Tokyo Gakuso, Reigakushy i reszty. Możesz też przy okazji zabrać coś Kurihary Masakiego, albo coś z tamtejszego noise'u. Ach, zapomniałbym...! I bardzo proszę o koncert Polifonicznych gdzieś tu w pobliżu! Taki na przykład Berlin już może być... ...koncert promujący tę ich nową, genialną płytę, którą właśnie nagrywają, oczywiście. :D Odpowiedz Link
polleke Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 07.12.05, 09:07 Kochany Mikołaju, dziękuję za "Death of Cool" Kitchens of Distinction. You made my day! Mówię Wam, myślenie życzeniowe ma przyszłość ;))) Odpowiedz Link
perlagina Re: Świetny Mikołaju przynieś mi 08.12.05, 13:50 Drogi Święty Mikołaju, chciałabym Ci bardzo podziękować, że przyniosłeś mi wspaniały prezent w postaci płytki Die Toten Hosen 'Reich & Sexy" w dwóch częściach :)) Szkoda tylko, że tą płytę kupił mi tato, a jej okładka była dla niego niemałym zaskoczeniem...:/ ups..:D Właśnie jej słucham i sobie śpiewam i w ogóle jest fajnie, choć na dworze plucha i wypizd jak nie wiem:) Życzę wszystkim miłego dnia, choć już dawno po Mikołaju;P Odpowiedz Link
cze67 Świetny Mikołaj przyniósł mi 02.01.06, 10:33 The Beatles - The Capitol Years Volume 1 (4 CD) Nick Mason - Pink Floyd Moje wspomnienia Dziękuję! Odpowiedz Link
jack9 Re: Świetny Mikołaj przyniósł mi 02.01.06, 11:00 cze67 napisał: > The Beatles - The Capitol Years Volume 1 (4 CD) > Nick Mason - Pink Floyd Moje wspomnienia > > Dziękuję! Mi tez przyniósł książkę Nicka Masona i tez box (4 CD) ale z utworami Cocteau Twins fajny z niego gość, co nie...:) Odpowiedz Link
cze67 Re: Świetny Mikołaj przyniósł mi 02.01.06, 11:09 jack9 napisał: > Mi tez przyniósł książkę Nicka Masona i tez box (4 CD) ale z utworami Cocteau > Twins > fajny z niego gość, co nie...:) Fajny, fajny:-) A co to za box? Składak jakiś czy co innego? Odpowiedz Link
jack9 Re: Świetny Mikołaj przyniósł mi 02.01.06, 11:29 cze67 napisał: > Fajny, fajny:-) A co to za box? Składak jakiś czy co innego? "Lullabies To Violane" www.rockserwis.pl/ProductPresentationForm.php?lang=1&Val=cocteau+twins&NA=Performer&SellerCategory=12&x=54&y=5&ProductID=64492 Pięknie wydany - "zamszowy" papier - zbiór utworów z singli i maxów Jak pewnie wiesz Cocteaus nie umieszczali na płytach utworów z maxów więc jest tu wiele kawałków które usłyszałem teraz po raz pierwszy Odpowiedz Link
cze67 Re: Świetny Mikołaj przyniósł mi 02.01.06, 11:33 jack9 napisał: > Jak pewnie wiesz Cocteaus nie umieszczali na płytach utworów z maxów więc jest > tu wiele kawałków które usłyszałem teraz po raz pierwszy Tak, a wiele z tych maxisinglowych było jednymi z ich najwspanialszych nagrań, np. te zebrane na Pink Opaque (i zamieszczone również na otrzymanym przez Ciebie boxie)... Odpowiedz Link