jazzkam 16.01.06, 19:12 czy ktoś zna? coś opowie? (nie będę rozszerzał myśli dopóki sam się nie dowiem ;p) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
grimsrund Re: The Greenhornes 16.01.06, 19:24 Dwa kawałki na soundtracku do BROKEN FLOWERS (jeden z nich razem z Holly Golightly) - znakomite. Nic więcej nie wiem. Odpowiedz Link
jazzkam Re: The Greenhornes 17.01.06, 08:55 to mialo byc takie zartobliwe bo z BF, ale spoko;p Odpowiedz Link
kchudzik Re: The Greenhornes 23.01.06, 19:11 No coz sa to dobrzy znajomi Jacka White`a z The White Stripes i Jima Jarmuscha. O ile sie orientuje to rockowa scena Detroit. Na soundtracku do Broken Flowers nie bardzo udziela sie ich wokalista ktory normalnie raczej wszystko spiewa. Widzialem ich przed The White Stripes w Berlinie i musze powiedziec ze to najlepszy support jaki mialem okazje zobaczyc. Wydali jedna LP i jedno EP tytuly to East Grand Blues i Dual Mono w Polsce raczej nie do dostania. Sekcja rytmiczna tego zespolu wraz z Brendanem Bensonem i Jackiem Whitem tworzy zespol The Raconteurs ktory w tym roku wydaje swoj pierwszy album. Odpowiedz Link
miofiore Re: The Greenhornes 23.01.06, 20:00 zainspirowana wątkiem:) jak równiez muzyką która mi dawkowali kiedy weszłam na ich strone:) własnie sobie ściągam płytke owego zespołu..niestety nic na razie nie moge o nim powiedziec..chociaz..majac inspiracje osobowe z the Pixies itd..mozna domniewac w jakim kierunku ich muzyka płynie...chociaz kto wiem...tak czy inaczej..za 4 minuty zczne słuchac:) Odpowiedz Link
miofiore Re: The Greenhornes 23.01.06, 21:26 coz moge powiedziec...po jednym przesłuchaniu..a wiec...dla mnie to typowy zespol z nutru pt. "bedziemy jak the rolling stones"...no..moze z nutka The Shins...jak dla mnie...denerwujaca mieszanka...(chociaz The Shins lubie....)..ale te moje złote mysli...nie koniecznie musza odpowiadac twoim..a nawet jesli..moze ci sie spodoba...ja stanowczo mowie "NIE" wszystkim The white stripes,The Greenhornes..itd...nie moge zniesc tej mody na zespoly które mentalnie jakos chca sie cofnac w czasie...:) to wszystko:) Odpowiedz Link
nienietoperz The Raconteurs 07.02.06, 11:46 Ci ostatni (Jack White + Brendan Benson + czesc The Greenhornes) wydali juz singla, ktorego mozna posluchac pod adresem www.theraconteurs.com/ Kawalek 'Steady as she goes' dla mnie jest bomba, chetnie poslucham opinii doswiadczonych SFielderow. Uklony, nienietoperz Odpowiedz Link
grimsrund Re: The Raconteurs 07.02.06, 12:42 Kawałki całkiem zgrabne, a oldskulowa strona - potężna :) Najlepszego. Odpowiedz Link
libertine Re: The Raconteurs 07.02.06, 19:19 nienietoperz napisał: > Kawalek 'Steady as she goes' dla mnie jest bomba mi też się strasznie podoba, to "dobra strona" jacka white'a. ten projekt to może być jego najlepsza płyta od czasu 'white blood cells', która jest właściwie jedyną the white stripes, której od czasu do czasu posłucham. czekam na długogrający krążek! a co do strony, grimsrund ma rację - fantastyczny pomysł Odpowiedz Link
ilhan Re: The Raconteurs 07.02.06, 21:38 libertine napisał: > nienietoperz napisał: > > Kawalek 'Steady as she goes' dla mnie jest bomba > > mi też się strasznie podoba Zaskakująco przyzwoite. Odpowiedz Link
tomash8 Re: The Raconteurs 07.02.06, 19:27 Kawałki very fajne, pierwszy wręcz genialny. A lepszej strony internetowej NIE MA. Odpowiedz Link