Dodaj do ulubionych

24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku

20.02.06, 11:44
Wlasnie sie dowiedzialem. Fajnie. Moze uda sie pojechac. Dziwne jedynie to,
ze koncert ma sie zaczac o 19. Mam nadzieje, ze jednak troche pozniej.

Bilety
125/ 135 PLN sektory niebieskie
135/ 145 PLN sektory czerwone
145/ 155 PLN płyta
250/ 260 PLN sektory H i J
300/ 310 PLN loża

Pozdr.
Obserwuj wątek
    • braineater Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 20.02.06, 11:46
      Jupi!
      Wreszcie porządny koncert tuż pod domem.
      Tylko prosze nie informowac mnie, ze organizuje to Odyssey i ze odwoła na
      tydzień przed występem...

P:)
      • cze67 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 20.02.06, 12:09
        Hmmm, moje zauroczenie tym zespołem skończyło się jakiś rok temu. Więc raczej
        nie skorzystam...
        • pszemcio1 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 20.02.06, 13:34
          cze67 napisał:

> Hmmm, moje zauroczenie tym zespołem skończyło się jakiś rok temu. Więc raczej
          > nie skorzystam...

mam to samo. w ogóle co to za pomysł taka trasa bez nowej płyty. no chyba że
          coś wydaja teraz
    • pytajnick Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 20.02.06, 12:12
      Kilka lat bardzo chciałem ich na żywo zobaczyć i jakoś się nie udało, a teraz
      jak widzę te ceny (i doliczam dojazd) to mi się odechciewa. Tym bardziej, że nie
      chciałbym tego widzieć "byle jak", czyli gdzieś w tylnich sektorach albo na
      środku płyty w tłumie "czarnych ludzi". ;)

Wiem że dla prawdziwego fana to się nie liczy i powinien się ciszyć, ale widać
      takim nie jestem. Cóż, poczekamy na nową płytę - jak będzie genialna, to jadę ;)
    • ton2 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 20.02.06, 12:16
      W sumie to mam podobnie jak Cze, tyle ze ja ostatnio plyte Toola to ze dwa lata
      temu ostatnio sluchalem, ale kiedys marzylem o pojsciu na ich koncert, jak
      zobaczyłem, jak one wygladaja. Tyle, ze jak nie pojde teraz, to pewnie juz
      nigdy. Chyba takze uzaleznie decyzje od nowej plyty.
      • cze67 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 20.02.06, 12:18
        A płyta kiedy się ma ukazać? Spytam z czystej ciekawości:-)
        • ton2 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 20.02.06, 12:25
          Na poczatku maja zdaje sie.
    • tomash8 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 20.02.06, 15:24
      Ceny za przeproszeniem z dupy, ale będe, bo:
      1) mam blisko:P
      2) i tak w czerwcu jest sesja, więc większych "wydatków" na ten okres nie
      przewiduje:]
      • ihopeyouwilllikeme Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 22.02.06, 14:26
        Eee, co mnie teraz Tool obchodzi, ja chce The Darkness w Polsce !!!!!
        • tomash8 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 22.02.06, 21:25
          Kaczyński ich nie wpuści:P
          A ja chce Motorhead. I AC/DC i Judas Priest, i Venom, i....:)

A Darkness mogło by przyjechać, np. z Turbonegro jako supportem, nie obraziłbym
          się :]
          • cze67 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 03.03.06, 12:41
            Onet:

Nowy album grupy Tool wypełni 77 minut muzyki. W zestawie znajdzie się 11
            kompozycji. Ma to być najcięższy materiał Amerykanów od 13 lat.

Jak zapewnia dziennikarz magazynu "Kerrang!", który przedpremierowo wysłuchał
            dzieła, jest to najcięższy materiał formacji od czasu wydanego w 1993 roku
            krążka "Undertow". W większości są to ponad ośmiominutowe utwory wypełnione
            dziwnym rytmem i pokręconymi riffami typowymi dla muzyki Tool.

Według nieoficjalnych informacji, longplay ma nosić tytuł "Aldaraia". Premierę
            przewidziano na 8 maja.

Przypomnijmy, że w ramach promocji wydawnictwa, kwartet przybędzie do Polski.
            Kapela wystąpi 24 czerwca w katowickim "Spodku". W roli supportu zobaczymy
            formację Isis.

Ceny biletów: 125/ 135 złotych (sektory niebieskie), 135/ 145 złotych (sektory
            czerwone), 145/ 155 złotych (płyta) oraz 250/ 260 złotych (sektory H i J) i
            300/ 310 złotych (loża). Bilety do nabycia w sklepach od 6 marca. Już teraz
            można zamawiać je na stronie www.metalopolis.pl.
    • pytajnick Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 27.06.06, 16:03
      Rzutem na taśmę nie pojechałem, i nie żałuję. Napaliłbym się na coś ultra, a z
      tego co mi znajomi piszą, było słabo (wklejam poniżej dla zainteresowanych).

--

Tool bez klimatu, obojetnie i w ogole... Nie by bylo
      beznadziejnie, wielu ludzi widzialem bylo zachwyconych, ale dla mnie
      slabo. I to chyba z 2 glownych powodow:

1. Graja kolejny raz dokladnie to samo, wszystko dzieje sie bez zmian,
      te same utwory, ta sama kolejnosc, nawet przerywniki podobne... Jak
      ktos o tym nie wie to ok, ale jak ja wiem, to dla mnie to juz nie jest
      autentyczne, a tym samym pociagajace... No i widac ze oni tez - bebnia ten sam
      koncert dwudziesty-trzydziesty raz i tyle

2. - i to jest zupelnie bez sensu - nie wiem kiedy sie doczekamy czasow,
      gdy dla organizatorow bedzie sie liczyc jakosc i komfort sluchaczy, a nie
      kasa - byl tak cholerny tlum jakiego w spodku jeszcze nie widzialem, nawet
      stajac na samym koncu bylo strasznie ciasno - sprzedali za duzo biletow i
      to pewne, bo wpierw sie bilety skonczyly, a potem znow pojawily - slowem
      dodruk...w zwiazku z tym zamiast skupiac sie i probowac zlapac nastroj,
      byl totalny tlum, przepychanie i malolaty nagrywajace na komorki
      (zgroza!!!)

Do tego slabe naglosnienie (jak w Krakowie bylo slynnie i historycznie dobrze to
      ty poszli na glosnosc, zupelnie bez jakosci)...to jak sa takie warunki, to ja
      sie wkurzam i mysle ze 100razy wole posiedziec wygodnie w domu i posluchac
      wszelkich niuansow, a nie sluchac stope, bas i harczaca gitare...do tego maynard
      ma chyba problemy z gardlem, bo boi sie mocniejszych partii i je omija. Nowe
      kawalki zupelnie nie bronia sie na koncertach - najlepsze momenty to stinkfist,
      aenema i sober...

-
      • tomash8 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 27.06.06, 18:10
        Nie byłem akurat na tym koncercie(choć sie wybierałem), ale gadki o kiepskim
        nagłośnieniu najpewniej nie nalezy brać na poważnie, do niektórych po prostu nie
        dociera że na koncercie nigdy nie będzie takiego dzwięku jak na produkowanej i
        miksowanej miesiącami płycie(zresztą chyba nie o to chodzi, nie?). A przecież
        Spodek i tak jest chyba najlepszą w Polsce salą jeśli chodzi o akustyke, strach
        pomyśleć co by Ci ludzie gadali po wyjściu z "Torwaru", czy "Mega clubu". Jak
        usłyszałem z ust wydawałoby się powaznego człowieka, że na ostatnim koncercie
        Purpli było kiepskie nagłośnienie, to myslałem że padne ze śmiechu.
        • braineater Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 27.06.06, 18:22
          Mega Club ma cudowne nagłośnienie. Jak kiedys byłem tam na Kaziku na Żywo, to
          się naprawdę cieszyłem, że znam te wszystkie piosenki na pamięc, bo inaczej
          zupełnie bym nie wiedział, co słucham:)

P:)
          • tomash8 Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 27.06.06, 19:47
            ostatnio się troche poprawiło, ale nadal bas przede wszystkim, gitar sie sam
            domyśl, ale wokal czasem słychać nawet:)
        • pytajnick Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 28.06.06, 00:11
          tomash8 napisał:

> Nie byłem akurat na tym koncercie(choć sie wybierałem), ale gadki o kiepskim
          > nagłośnieniu najpewniej nie nalezy brać na poważnie, do niektórych po prostu ni
          > e
          > dociera że na koncercie nigdy nie będzie takiego dzwięku jak na produkowanej i
          > miksowanej miesiącami płycie(zresztą chyba nie o to chodzi, nie?).

Sorry ale w tym wypadku pomyłka, to akurat rozsądni bardzo ludzie byli którzy
          pisali (dla mnie) te nibyrelacje, z bardzo obfitym stażem koncertowym i
          świadomością co w Polsce da się zrobić, a czego nie.

Hali Wisły nie da się dobrze nagłośnić, a Tool to kiedyś zrobił - i do dziś
          chodzą o tym legendy i słyszę o tym przy każdej okazji, gdy w Hali Wisły na
          jakimś koncercie jestem.

Spodek dla odmiany przyzwoicie nagłośnić się jak najbardziej da... No, ale na
          dokładkę jeszcze jeden akapit z trzeciego źródła, dośc zabawny ;-)

"Na płycie był taki kocioł, że uciekłam w połowie pierwszego utworu.
          Publiczność może i jest u nas najlepsza, ale rozumu to za grosz nie ma -
          wyobraź sobie ścisk, w którym każdy trzyma ręce kurczowo przy sobie (a`la
          sardynka), a tłum chodzi 2 metry w prawo, dwa metry w lewo. Koszmar,
          najadłam się strachu, bo dwa razy o mało nie poleciałam na ziemię. Nawet
          nikt by nie zauważył :/ Punkt medyczny miał pełne ręce roboty.

Koncert sam w sobie nie powalał - był bardzo krótki, setlista słaba (nowe
          utwory nudzą). Mam duuuży niedosyt i żałuję, że nie było jak na Wiśle kilka lat
          temu."

A widział ktoś może jakąs relację z tego w którymś z mediów drukowanych, dzienników?
    • theagata Re: 24.06.2006 Tool w Katowickim Spodku 28.06.06, 15:46
      ja dodam to co już gdzieś napisałam na gorąco tuż po koncercie:

niesamowite przeżycie. prawdziwe święto muzyki. i oczywiście pozostał niedosyt
      bo jak coś jest bardzo bardzo cudowne to chce się tego więcej i więcej, żeby
      trwało bez końca.
      repertuarowo i technicznie - mi się wszystko podobało. na początku byłam u góry
      w sektorze G jednak już po pierwszych dźwiękach gdy się okazało że prawie nie
      słychać wokalu a dźwięk wyraźnie gdzieś "utyka" pobiegłam na płytę i było
      idealnie - pod każdym względem.
      mimo wysokiej ceny biletów fani dobrej muzyki dopisali - Spodek prawie pełny i
      cieszę się że atmosfera w trakcie koncertu była bardzo przyjazna nie dostałam w
      zęby ani żadna inna krzywda mi się nie stała mimo że w pewnym momencie
      znalazłam się pod sceną ;)
      a teraz rozglądam się za następnym koncertem Tool`a.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka