pagaj_75 21.11.06, 18:51 www.fabrykatrzciny.pl/info7.php#25 hejże ho, czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć co warte są zapowiadane tam drużyny i czy warte są w kupie wydania łącznie 70 zeta? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
braineater Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 19:27 Tylko 35, bo tylko dzień pierwszy ma jakiś sens. Baaba koncertowo o wiele ciekawsza niz na remixas con gas a Emiter.Arszyn to jakby klasa sama w sobie i cięzko mi na teraz wymienić kogoś ciekawszego na polskiej scenie muzyki dziwnej a krzywdę robiącej. Stworywodne sa mi zupe łnie obce. A dzień drugi to takie nadęte jazowe pitu pitu kolesi, co chieliby byc zjawiskiem na miare yassu lat 90' ale mało co im z tego wychodzi. 100nka jeszcze daje radę, ale na koncercie Matplanety prawie, że zasnąłem. P:) Odpowiedz Link
pytajnick Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 19:40 Stworywodne widziałem kiedyś na żywo i mnie znudziły niemiłosiernie (tzn. pierwszy kawałek fajny, a potem wszystkie identyczne, więc już nie fajne). Ale to było ze dwa lata temu. Odpowiedz Link
kubasa Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 19:51 pagaj_75 napisał: > www.fabrykatrzciny.pl/info7.php#25 > hejże ho, czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć co warte są zapowiadane tam > drużyny i czy warte są w kupie wydania łącznie 70 zeta? > Stwory będą w niedzielę w Remoncie przy okazji Afrosów. Chyba się meldujesz? Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 22:44 kubasa napisał: > Stwory będą w niedzielę w Remoncie przy okazji Afrosów. Chyba się meldujesz? Fucktycznie. Obowiązkowo melduję się w Hybrydach, żeby posłuchać metalu. Odpowiedz Link
kubasa Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 22:50 pagaj_75 napisał: > kubasa napisał: > > > Stwory będą w niedzielę w Remoncie przy okazji Afrosów. Chyba się melduje > sz? > > Fucktycznie. Obowiązkowo melduję się w Hybrydach, żeby posłuchać metalu. > W Hybrydach we wtorek na koncercie TCiOF. Za to w poniedziałek 27 Scianka w Jadłodajni Filozoficznej ;|. Tour De Force polskiej muzyki popularnej ;|. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Festiwal WUJek 22.11.06, 08:48 kubasa napisał: > W Hybrydach we wtorek na koncercie TCiOF. Za to w poniedziałek 27 Scianka w > Jadłodajni Filozoficznej ;|. Tour De Force polskiej muzyki popularnej ;|. Tak sobie pomyślałem, że Afrosi mogliby kiedyś zagrać w Hybrydach, obowiązkowo oczywiście wykonując Kokosa. Byłby to akt jakiejś sprawiedliwości dziejowej czy cuś :) A na Ściankę i TCIOF nie idę, raczej niewykonalne. Nie wiem nawet czy dam radę na Cinematików w czwartek. :/ Odpowiedz Link
cze67 Re: Festiwal WUJek 22.11.06, 09:57 E tam, zbierajcie lepiej kasę na Marię P. (3, 4 grudnia w tymże miejscu). PS. Emiter zawsze i wszędzie. Odpowiedz Link
cze67 Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 12:59 W związku z żałobą narodową odwołany został festiwal WUJek, który miał się odbyć jutro i w sobotę w warszawskiej Fabryce Trzciny Jak poinformowali organizatorzy, impreza została przeniesiona na przyszły rok. Bilety zachowują ważność. Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:18 cze67 napisał: > W związku z żałobą narodową odwołany został festiwal WUJek Shit. No ale wiadomo, zrozumiała sprawa. Czy glebo albo wososh mógłby się wypowiedzieć w kwestii niedzielnego koncertu? Gracie chłopaki? Odpowiedz Link
ilhan Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:22 pagaj_75 napisał: > cze67 napisał: > > > W związku z żałobą narodową odwołany został festiwal WUJek > > Shit. No ale wiadomo, zrozumiała sprawa. > Czy glebo albo wososh mógłby się wypowiedzieć w kwestii niedzielnego koncertu? > Gracie chłopaki? Z tego co wiem, to grają, podobno początek ok. 22. Zresztą żałoba do soboty. (Wososh chyba nie jest z AK?) Odpowiedz Link
cze67 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:23 ilhan napisał: > (Wososh chyba nie jest z AK?) Za młody, żeby służyć w AK. :-) Odpowiedz Link
pagaj_75 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:46 ilhan napisał: > (Wososh chyba nie jest z AK?) Zawsze mję się tak wydawało, że jest. Ale mję się wiele rzeczy wydaje ;) PS. O 22? W niedzielę? Litości... Odpowiedz Link
kubasa Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:54 pagaj_75 napisał: > ilhan napisał: > > > (Wososh chyba nie jest z AK?) > > Zawsze mję się tak wydawało, że jest. Ale mję się wiele rzeczy wydaje ;) > > PS. O 22? W niedzielę? Litości... > Spooooko. Zawsze możesz wyjśc po BRAMAFANIE. Reklamują się jako REGGAE Z DUŻA DAWKĄ ROCKA. A tak na serio może ktoś odwoła z powodu Halemby i np. wystapią wczesniej? Odpowiedz Link
ilhan Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 14:00 kubasa napisał: > pagaj_75 napisał: > > > ilhan napisał: > > > > > (Wososh chyba nie jest z AK?) > > > > Zawsze mję się tak wydawało, że jest. Ale mję się wiele rzeczy wydaje ;) > > > > PS. O 22? W niedzielę? Litości... > > > > Spooooko. Zawsze możesz wyjśc po BRAMAFANIE. Reklamują się jako REGGAE Z DUŻA > DAWKĄ ROCKA. A tak na serio może ktoś odwoła z powodu Halemby i np. wystapią > wczesniej? Żadnych odwołań sobie nie życzę. Mam zamiar zrobić godzinę audycji i po niej przybyć na gig. Jak się okaże, że jest już PO PTOKACH (czyli AFTER THE BYRDS HAHAHA), to napiszę na klubie, że Bóg jest biały, a muzycy zespołu dostaną kokosami po głowach. Odpowiedz Link
pytajnick Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 14:56 > > (Wososh chyba nie jest z AK?) Nie, ale ZTCW bardzo kocha chłopaków. :] Odpowiedz Link
pytajnick Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 15:05 A można takie rzeczy załatwić w ten sposób: www.pracowniatanca.pl/ (Odetchnąłem. Byłoby szkoda Otros Aires, tacy muzycy rzadko do nas przyjezdzają, a grają wyśmienicie). Odpowiedz Link
kubasa Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 15:10 pytajnick napisał: > A można takie rzeczy załatwić w ten sposób: > www.pracowniatanca.pl/ > (Odetchnąłem. Byłoby szkoda Otros Aires, tacy muzycy rzadko do nas przyjezdzają > , > a grają wyśmienicie). Kurczę czy nie widzicie absurdu tej żałoby narodowej? To normalne całkowicie, że zespół, który ma prace do wykonania i publicznośc, która na występ czeka nei zrezygnują z tego z powodu dużego wypadku w pracy. Tymczasem w Lublinie odowłoano sesję rady miejskiej, a politycy odwołuja kampanie i spotkania z wyborcami. Innymi slowy lenia się, mimo że finansowani są z pieniędzy podatników. Odpowiedz Link
cze67 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 15:13 Kubasa, widzę ten absurd. Ale nie chcę, żebyśmy o tym duskutowali. Odpowiedz Link
carmody Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 15:16 Rzeczywiście paranoja. Z drugiej strony chyba tylko Piotr Rubik się cieszy, bo już mu się tragedie skończyły do opiewania. Paranoja. Nawet listy trzeba sobie samemu doręczać. Odpowiedz Link
tomash8 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 19:40 Daj pan spokój.... do soboty wszyscy chodzimy smutni i zamysleni a potem wszystko wraca do porządku?! Mieszkam na śląsku nie powiem, wypdaek zrobił na mnie duże wrażenie, ale bez przesady... chociaż i tak nie ma takiego cyrku jak po śmierci Wiadomo Kogo. Ale zapewne jutro jadąc na próbe i tak pocałuje klamkę MDK-u. No ale eot. Odpowiedz Link
ilhan Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 12:42 kubasa napisał: > Za to w poniedziałek 27 Scianka w > Jadłodajni Filozoficznej ;|. Koncert urywający łeb. Nierymek był i potwierdzi (pozdro). Mam nadzieję, że dziś TCIOF coś spieprzy, bo trzech tak dobrych gigów dzień po dniu chyba nie przeżyję. Aha, Arkadiusz Kowalczyk *jest* perkusją. Odpowiedz Link
nierymek Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 12:56 no mistrzostwo świata absolutne. nie słyszałem ich od czasu przemeblowania składu i miałem obawy, ale rozwiane zostały od razu. energia, pomysły i serce. no i przy okazji poznaliśmy zespół Wyjebani W Dobrej Wierze. też niezłe zjawisko :D Odpowiedz Link
nierymek Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:11 "Zespół Wyjebani w Dobrej Wierze powstał w 2006 roku. Skład Krystyna Jonkisz – śpiew, tamburino, gitara basowa, Stefan Jabłoński – śpiew, gitara akustyczna, Stefan Zieliński – śpiew, gitara prowadząca – gwarantuje szeroką gamę estetycznych wrażeń. Wyjebani W Dobrej Wierze to antidotum na współczesną piosenkę niezależną, która każe swoim słuchaczom dystansować się do tego, do czego naprawdę tęsknią – miłości, wewnętrznego światła, dobra, piękna, harmonii oraz klasycznego gitarowego solo. Nasze skromne piosenki słuchacz może zanucić przy ognisku bądź w towarzystwie przyjaciół trakcie której przypomnimy sobie, jacy naprawdę jesteśmy. Piosenki WWDW takie jak „Dobre Rady“, „Wielki Cud Naszych Emocji“, czy, co –mamy nadzieję – finalnie przywróci zapomnianą tradycję wspólnego muzykowania. W XXI wieku, gdy większość z nas czuje się przytłoczona współczesnością, dobrze pozowlić sobie na chwilę oddechu – chwilę w „Miłość“ odwołują się do tej wrażliwszej strony każdego z nas, która chciałaby hasać po niewinnych polach dzieciństwa, bądź po prostu trzymać się z dziewczyną za rękę. Natomiast utwór „Twoja Twarz“ czy też nasza wersja przeboju Natalii Kukulskiej „Światło“ – „Matko, wyłącz światło“ odwołują się do stresu dnia codziennego, gdy brutalna rzeczywistość powoduje, że tragedie współczesnego człowieka mają wymiar jednostkowy i egzystencjalny. Jesteśmy dopiero na początku naszej drogi, jednak ciepłe przyjęcie na naszym pierwszym koncercie otwierającym Tydzień Muzyki Chrześcijańskiej, pokazało nam, że droga ta jest słuszna, świetlista i potrzebna młodzieży, zagubionej w swiecie niezrozumiałych dla niej dźwięków. Mamy dwa cele – po pierwsze chcemy wzbudzać emocje, po drugie – chcemy żeby były one dobre. Kochani, kochamy was. Jesteście najukochańsi." tak się reklamują. jest to całkiem nieźle skrojony żart muzyczny. skład: Maciej Cieślak, Małgorzata Halber i Marcin Zagański Kombajn Do Zbierania Kur Po Wioskach) piosenki mają bardzo dobry przekaz i obfitują w kwieciste solówki MC Odpowiedz Link
ilhan Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:13 nierymek napisał: > Małgorzata Halber Jakby ktoś nie kojarzył, to najsympatyczniejsza (jedyna sympatyczna?) postać Vivy, a przede wszystkim autorka kultowego kąciku o Bitelsach w 5-10-15. Odpowiedz Link
cze67 Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:16 Pierwsze słyszę o takim kąciku i o takiej kobiecie. Odpowiedz Link
ilhan Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:19 cze67 napisał: > Pierwsze słyszę o takim kąciku i o takiej kobiecie. Z 15 lat temu to było. Odpowiedz Link
cze67 Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:21 ilhan napisał: > Z 15 lat temu to było. No tak, wówczas nie byłem już targetem programu 5-10-15. Odpowiedz Link
cze67 Re: Festiwal WUJek 30.11.06, 10:16 A, już kojarzę tę panią, bardzo przyjemna osoba z wyglądu: www.youtube.com/view_play_list?p=C6BF82D048F6CE46 Odpowiedz Link
ilhan Re: Festiwal WUJek 30.11.06, 10:57 Dokładnie to ten koncert z JADŁO. Włączcie sobie np. drugą część z hitowym kawałkiem "Dobre rady" na początku. Odpowiedz Link
ilhan Re: Festiwal WUJek 30.11.06, 11:01 (Następny utwór i jego zapowiedź to już coś przeokrutnie śmiesznego.) Odpowiedz Link
cze67 Re: Festiwal WUJek 05.12.06, 09:34 Wczoraj (zobaczyłem to oczywiście zupełnie przypadkowo) pani owa w Vivie stwierdziła, że nie rozumie fenomenu Radiohead i przedkłada nad muzykę tej grupy dyskografię Beatlesów (jakoś tak). Chyba się jej oświadczę. Odpowiedz Link
nemrrod Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 19:56 Żadnego z tych wykonawców nie widziałem na żywo. Ale. Emiter.Arszyn nagrali całkiem fajną płytę z tego co pamiętam (słuchałem jej z rok temu). A zapis z jednego z ich występów jest tutaj jakby co: audiotong.net/audio/releases/tng3006-en.html (nie słuchałem) Odpowiedz Link
vangaalen Re: Festiwal WUJek 22.11.06, 07:07 Stwory Wodne polecam, jakbym ich nie znał to pomyslałbym, że są ze Stanów mają wielki talent Odpowiedz Link