Dodaj do ulubionych

Festiwal WUJek

21.11.06, 18:51
www.fabrykatrzciny.pl/info7.php#25
hejże ho, czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć co warte są zapowiadane tam
drużyny i czy warte są w kupie wydania łącznie 70 zeta?
Obserwuj wątek
    • braineater Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 19:27
      Tylko 35, bo tylko dzień pierwszy ma jakiś sens. Baaba koncertowo o wiele
      ciekawsza niz na remixas con gas a Emiter.Arszyn to jakby klasa sama w sobie i
      cięzko mi na teraz wymienić kogoś ciekawszego na polskiej scenie muzyki dziwnej
      a krzywdę robiącej. Stworywodne sa mi zupe łnie obce.
      A dzień drugi to takie nadęte jazowe pitu pitu kolesi, co chieliby byc
      zjawiskiem na miare yassu lat 90' ale mało co im z tego wychodzi.
      100nka jeszcze daje radę, ale na koncercie Matplanety prawie, że zasnąłem.

P:)
    • pytajnick Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 19:40
      Stworywodne widziałem kiedyś na żywo i mnie znudziły niemiłosiernie (tzn.
      pierwszy kawałek fajny, a potem wszystkie identyczne, więc już nie fajne). Ale
      to było ze dwa lata temu.
    • kubasa Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 19:51
      pagaj_75 napisał:

> www.fabrykatrzciny.pl/info7.php#25
      > hejże ho, czy ktoś jest mi w stanie odpowiedzieć co warte są zapowiadane tam
      > drużyny i czy warte są w kupie wydania łącznie 70 zeta?
      >

Stwory będą w niedzielę w Remoncie przy okazji Afrosów. Chyba się meldujesz?
      • pagaj_75 Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 22:44
        kubasa napisał:

> Stwory będą w niedzielę w Remoncie przy okazji Afrosów. Chyba się meldujesz?

Fucktycznie. Obowiązkowo melduję się w Hybrydach, żeby posłuchać metalu.
        • kubasa Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 22:50
          pagaj_75 napisał:

> kubasa napisał:
          >
          > > Stwory będą w niedzielę w Remoncie przy okazji Afrosów. Chyba się melduje
          > sz?
          >
          > Fucktycznie. Obowiązkowo melduję się w Hybrydach, żeby posłuchać metalu.
          >

W Hybrydach we wtorek na koncercie TCiOF. Za to w poniedziałek 27 Scianka w
          Jadłodajni Filozoficznej ;|. Tour De Force polskiej muzyki popularnej ;|.
          • pagaj_75 Re: Festiwal WUJek 22.11.06, 08:48
            kubasa napisał:

> W Hybrydach we wtorek na koncercie TCiOF. Za to w poniedziałek 27 Scianka w
            > Jadłodajni Filozoficznej ;|. Tour De Force polskiej muzyki popularnej ;|.

Tak sobie pomyślałem, że Afrosi mogliby kiedyś zagrać w Hybrydach, obowiązkowo
            oczywiście wykonując Kokosa. Byłby to akt jakiejś sprawiedliwości dziejowej czy
            cuś :)

A na Ściankę i TCIOF nie idę, raczej niewykonalne. Nie wiem nawet czy dam radę
            na Cinematików w czwartek. :/
            • cze67 Re: Festiwal WUJek 22.11.06, 09:57
              E tam, zbierajcie lepiej kasę na Marię P. (3, 4 grudnia w tymże miejscu).

PS. Emiter zawsze i wszędzie.
              • cze67 Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 12:59
                W związku z żałobą narodową odwołany został festiwal WUJek, który miał się
                odbyć jutro i w sobotę w warszawskiej Fabryce Trzciny
                Jak poinformowali organizatorzy, impreza została przeniesiona na przyszły rok.
                Bilety zachowują ważność.
                • pagaj_75 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:18
                  cze67 napisał:

> W związku z żałobą narodową odwołany został festiwal WUJek

Shit. No ale wiadomo, zrozumiała sprawa.
                  Czy glebo albo wososh mógłby się wypowiedzieć w kwestii niedzielnego koncertu?
                  Gracie chłopaki?
                  • ilhan Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:22
                    pagaj_75 napisał:

> cze67 napisał:
                    >
                    > > W związku z żałobą narodową odwołany został festiwal WUJek
                    >
                    > Shit. No ale wiadomo, zrozumiała sprawa.
                    > Czy glebo albo wososh mógłby się wypowiedzieć w kwestii niedzielnego koncertu?
                    > Gracie chłopaki?

Z tego co wiem, to grają, podobno początek ok. 22. Zresztą żałoba do soboty.
                    (Wososh chyba nie jest z AK?)
                    • cze67 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:23
                      ilhan napisał:

> (Wososh chyba nie jest z AK?)

Za młody, żeby służyć w AK.

:-)
                    • pagaj_75 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:46
                      ilhan napisał:

> (Wososh chyba nie jest z AK?)

Zawsze mję się tak wydawało, że jest. Ale mję się wiele rzeczy wydaje ;)

PS. O 22? W niedzielę? Litości...
                      • kubasa Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 13:54
                        pagaj_75 napisał:

> ilhan napisał:
                        >
                        > > (Wososh chyba nie jest z AK?)
                        >
                        > Zawsze mję się tak wydawało, że jest. Ale mję się wiele rzeczy wydaje ;)
                        >
                        > PS. O 22? W niedzielę? Litości...
                        >

Spooooko. Zawsze możesz wyjśc po BRAMAFANIE. Reklamują się jako REGGAE Z DUŻA
                        DAWKĄ ROCKA. A tak na serio może ktoś odwoła z powodu Halemby i np. wystapią
                        wczesniej?
                        • ilhan Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 14:00
                          kubasa napisał:

> pagaj_75 napisał:
                          >
                          > > ilhan napisał:
                          > >
                          > > > (Wososh chyba nie jest z AK?)
                          > >
                          > > Zawsze mję się tak wydawało, że jest. Ale mję się wiele rzeczy wydaje ;)
                          > >
                          > > PS. O 22? W niedzielę? Litości...
                          > >
                          >
                          > Spooooko. Zawsze możesz wyjśc po BRAMAFANIE. Reklamują się jako REGGAE Z DUŻA
                          > DAWKĄ ROCKA. A tak na serio może ktoś odwoła z powodu Halemby i np. wystapią
                          > wczesniej?

Żadnych odwołań sobie nie życzę. Mam zamiar zrobić godzinę audycji i po niej przybyć na gig. Jak się okaże, że jest już PO PTOKACH (czyli AFTER THE BYRDS HAHAHA), to napiszę na klubie, że Bóg jest biały, a muzycy zespołu dostaną kokosami po głowach.
                      • pytajnick Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 14:56
                        > > (Wososh chyba nie jest z AK?)

Nie, ale ZTCW bardzo kocha chłopaków. :]
                        • pytajnick Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 15:05
                          A można takie rzeczy załatwić w ten sposób:
                          www.pracowniatanca.pl/
                          (Odetchnąłem. Byłoby szkoda Otros Aires, tacy muzycy rzadko do nas przyjezdzają,
                          a grają wyśmienicie).
                          • kubasa Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 15:10
                            pytajnick napisał:

> A można takie rzeczy załatwić w ten sposób:
                            > www.pracowniatanca.pl/
                            > (Odetchnąłem. Byłoby szkoda Otros Aires, tacy muzycy rzadko do nas
                            przyjezdzają
                            > ,
                            > a grają wyśmienicie).

Kurczę czy nie widzicie absurdu tej żałoby narodowej? To normalne całkowicie,
                            że zespół, który ma prace do wykonania i publicznośc, która na występ czeka nei
                            zrezygnują z tego z powodu dużego wypadku w pracy.

Tymczasem w Lublinie odowłoano sesję rady miejskiej, a politycy odwołuja
                            kampanie i spotkania z wyborcami. Innymi slowy lenia się, mimo że finansowani
                            są z pieniędzy podatników.
                            • cze67 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 15:13
                              Kubasa, widzę ten absurd.

Ale nie chcę, żebyśmy o tym duskutowali.
                            • carmody Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 15:16
                              Rzeczywiście paranoja. Z drugiej strony chyba tylko Piotr Rubik się cieszy, bo
                              już mu się tragedie skończyły do opiewania. Paranoja.
                              Nawet listy trzeba sobie samemu doręczać.
                            • tomash8 Re: Festiwal WUJek odwołany 23.11.06, 19:40
                              Daj pan spokój.... do soboty wszyscy chodzimy smutni i zamysleni a potem
                              wszystko wraca do porządku?! Mieszkam na śląsku nie powiem, wypdaek zrobił na
                              mnie duże wrażenie, ale bez przesady... chociaż i tak nie ma takiego cyrku jak
                              po śmierci Wiadomo Kogo. Ale zapewne jutro jadąc na próbe i tak pocałuje klamkę
                              MDK-u. No ale eot.
          • ilhan Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 12:42
            kubasa napisał:

> Za to w poniedziałek 27 Scianka w
            > Jadłodajni Filozoficznej ;|.

Koncert urywający łeb. Nierymek był i potwierdzi (pozdro). Mam nadzieję, że dziś TCIOF coś spieprzy, bo trzech tak dobrych gigów dzień po dniu chyba nie przeżyję.

Aha, Arkadiusz Kowalczyk *jest* perkusją.
            • nierymek Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 12:56
              no mistrzostwo świata absolutne. nie słyszałem ich od czasu przemeblowania
              składu i miałem obawy, ale rozwiane zostały od razu. energia, pomysły i serce.
              no i przy okazji poznaliśmy zespół Wyjebani W Dobrej Wierze. też niezłe zjawisko :D
              • cze67 Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:00
                Szto eto ten zespół?
                • nierymek Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:11
                  "Zespół Wyjebani w Dobrej Wierze powstał w 2006 roku. Skład Krystyna Jonkisz –
                  śpiew, tamburino, gitara basowa, Stefan Jabłoński – śpiew, gitara akustyczna,
                  Stefan Zieliński – śpiew, gitara prowadząca – gwarantuje szeroką gamę
                  estetycznych wrażeń. Wyjebani W Dobrej Wierze to antidotum na współczesną
                  piosenkę niezależną, która każe swoim słuchaczom dystansować się do tego, do
                  czego naprawdę tęsknią – miłości, wewnętrznego światła, dobra, piękna, harmonii
                  oraz klasycznego gitarowego solo. Nasze skromne piosenki słuchacz może zanucić
                  przy ognisku bądź w towarzystwie przyjaciół trakcie której przypomnimy sobie,
                  jacy naprawdę jesteśmy. Piosenki WWDW takie jak „Dobre Rady“, „Wielki Cud
                  Naszych Emocji“, czy, co –mamy nadzieję – finalnie przywróci zapomnianą tradycję
                  wspólnego muzykowania.
                  W XXI wieku, gdy większość z nas czuje się przytłoczona współczesnością, dobrze
                  pozowlić sobie na chwilę oddechu – chwilę w „Miłość“ odwołują się do tej
                  wrażliwszej strony każdego z nas, która chciałaby hasać po niewinnych polach
                  dzieciństwa, bądź po prostu trzymać się z dziewczyną za rękę. Natomiast utwór
                  „Twoja Twarz“ czy też nasza wersja przeboju Natalii Kukulskiej „Światło“ –
                  „Matko, wyłącz światło“ odwołują się do stresu dnia codziennego, gdy brutalna
                  rzeczywistość powoduje, że tragedie współczesnego człowieka mają wymiar
                  jednostkowy i egzystencjalny.
                  Jesteśmy dopiero na początku naszej drogi, jednak ciepłe przyjęcie na naszym
                  pierwszym koncercie otwierającym Tydzień Muzyki Chrześcijańskiej, pokazało nam,
                  że droga ta jest słuszna, świetlista i potrzebna młodzieży, zagubionej w swiecie
                  niezrozumiałych dla niej dźwięków. Mamy dwa cele – po pierwsze chcemy wzbudzać
                  emocje, po drugie – chcemy żeby były one dobre. Kochani, kochamy was. Jesteście
                  najukochańsi."

tak się reklamują. jest to całkiem nieźle skrojony żart muzyczny.
                  skład:
                  Maciej Cieślak, Małgorzata Halber i Marcin Zagański Kombajn Do Zbierania Kur Po
                  Wioskach)

piosenki mają bardzo dobry przekaz i obfitują w kwieciste solówki MC
                  • ilhan Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:13
                    nierymek napisał:

> Małgorzata Halber

Jakby ktoś nie kojarzył, to najsympatyczniejsza (jedyna sympatyczna?) postać Vivy, a przede wszystkim autorka kultowego kąciku o Bitelsach w 5-10-15.
                    • cze67 Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:16
                      Pierwsze słyszę o takim kąciku i o takiej kobiecie.
                      • ilhan Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:19
                        cze67 napisał:

> Pierwsze słyszę o takim kąciku i o takiej kobiecie.

Z 15 lat temu to było.
                        • cze67 Re: Festiwal WUJek 28.11.06, 13:21
                          ilhan napisał:

> Z 15 lat temu to było.

No tak, wówczas nie byłem już targetem programu 5-10-15.
                          • cze67 Re: Festiwal WUJek 30.11.06, 10:16
                            A, już kojarzę tę panią, bardzo przyjemna osoba z wyglądu:
                            www.youtube.com/view_play_list?p=C6BF82D048F6CE46
                            • ilhan Re: Festiwal WUJek 30.11.06, 10:57
                              Dokładnie to ten koncert z JADŁO. Włączcie sobie np. drugą część z hitowym kawałkiem "Dobre rady" na początku.
                              • ilhan Re: Festiwal WUJek 30.11.06, 11:01
                                (Następny utwór i jego zapowiedź to już coś przeokrutnie śmiesznego.)
                                • cze67 Re: Festiwal WUJek 05.12.06, 09:34
                                  Wczoraj (zobaczyłem to oczywiście zupełnie przypadkowo) pani owa w Vivie
                                  stwierdziła, że nie rozumie fenomenu Radiohead i przedkłada nad muzykę tej
                                  grupy dyskografię Beatlesów (jakoś tak).

Chyba się jej oświadczę.
    • nemrrod Re: Festiwal WUJek 21.11.06, 19:56
      Żadnego z tych wykonawców nie widziałem na żywo. Ale. Emiter.Arszyn nagrali
      całkiem fajną płytę z tego co pamiętam (słuchałem jej z rok temu). A zapis z
      jednego z ich występów jest tutaj jakby co:
      audiotong.net/audio/releases/tng3006-en.html (nie słuchałem)
      • vangaalen Re: Festiwal WUJek 22.11.06, 07:07
        Stwory Wodne polecam, jakbym ich nie znał to pomyslałbym, że są ze Stanów
        mają wielki talent
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka