Dodaj do ulubionych

St Anger = Św. Wkurw

25.01.07, 13:38
Miesiącami wzbraniałam się przed odsłuchaniem płyty i po raz kolejny intuicja
miała rację. Wytrzymałam do połowy. Jako antidotum od rana słucham Master of
Puppets, żeby pod żadnym pozorem w mózgownicy i w uszach nie pozostał ślad
tej tragicznej, tragicznej płyty. Nikt mnie nie namówi na wysłuchanie jej do
końca, choćby przysięgał, że ostatni utwór jest na miarę, nie wiem, Battery.
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: St Anger = Św. Wkurw 25.01.07, 13:44
      A ja się, po kilku latach, przekonałem. Choć ostatni utwór, ani żaden inny,
      nie jest niestety na miarę Battery.
      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=20715&w=23123018&a=39718572
      • mietowe_loczki Re: St Anger = Św. Wkurw 25.01.07, 13:48
        Domyślam się, że dyskusje na ten temat już były, ale byłam tak przygnębiona tą
        płytą ... Co do przekonywania się, zazdroszczę uporu, ale nie, ja dziękuję.
        • cze67 Re: St Anger = Św. Wkurw 25.01.07, 13:51
          A bo kupiłem kiedyś na wyprzedaży płytę razem z DVD (właściwie tylko, żeby
          sobie popatrzeć na występ z Trujilio, bo sympatyczny facet z niego) i jakoś
          głupio mi było jednak nie posłuchać samej płyty. No i w końcu weszła.
          • tomash8 Re: St Anger = Św. Wkurw 25.01.07, 14:03
            A mi nadal nie weszła, i już chyba nie wejdzie. Gorzej ze Budgie popełniło
            właśnie coś co może spokojnie konkurować ze "St. Anger" w kategorii "płytowe
            rozczarowanie wszechczasów"
            • grimsrund Re: St Anger = Św. Wkurw 25.01.07, 20:53
              > Budgie popełniło

Etam, to wszystko nieprawda, nieprawda, bo nasz redaktur Skarżyński z Radia
              Kraków się zachwycał!

[ żart hermetyczny, ale Ihope zrozumie ;) ]
              • tomash8 Re: St Anger = Św. Wkurw 25.01.07, 21:02
                Żeby się tym zachwycać trzeba mieć poważne problemy ze słuchem :D A ten redaktor
                to ten co puszcza prog rocka, wymądrzając się przy tym niemiłosiernie, w radiu
                Kraków?(na wakacjach zawsze słucham RK)
                • grimsrund Re: St Anger = Św. Wkurw 25.01.07, 21:41
                  Sława redachtora S. jak widzę rozciąga się na cały wszechświat ;)

On ci, on. Jest także m.in. samozwańczym rockowym guru, objeżdżającym
                  małopolskie wsie i miasteczka ze swoją książką o najwspanialszych płytach
                  rocka. W czasie tych spotkań naucza maluczkich, co jest w muzyce dobre, a co
                  nie.

Swoją drogą przy okazji ostatniego, wtorkowego programu okazało się, że JS jest
                  także specjalistą od Joy Division.
                  • ihopeyouwilllikeme Re: St Anger = Św. Wkurw 26.01.07, 11:28
                    Ręce precz od pana Skarżyńskiego ! Mówi co mówi, pisze co pisze, ale gdyby nie
                    on, to nie wiem czego bym dziś słuchał. Co do Budgie - ja tej płyty nie
                    słyszałem, ale Skarżyński zachwyca się praktycznie wszystkim co nagrają stare
                    rockowe zgredy, więc nic mnie to nie dziwi ( nawet GPS mu się podobało -
                    niesamowity jest ). A Thomash odkąd napisał, że jedna z najgorszych płyt 2006 (
                    A Matter Of Life And Death ) jest fajna, również przestał być dla mnie wiarygodny :D
                    • ihopeyouwilllikeme Re: St Anger = Św. Wkurw 26.01.07, 11:32
                      Aha, bo znowu offtopikuję - St.Anger mnie się podoba. Taką, a nie inną produkcję
                      uważam za celowy zabieg artystyczny, w związku z czym mi nie przeszkadza. Ta
                      płyta miała boleć przy słuchaniu, i dobrze. Oczywiście, jest to jedna ze
                      słabszych płyt Metalliki, ale i tak o całe nieba lepsza od niesłuchalnych Load i
                      Reload.
                    • grimsrund Re: St Anger = Św. Wkurw 26.01.07, 12:05
                      > Ręce precz od pana Skarżyńskiego !

Stół pozdrawia nożyce, hłe hłe ;))
                      • ihopeyouwilllikeme Re: St Anger = Św. Wkurw 26.01.07, 14:39
                        A dwa lata temu sam go zaprosiłem do Nowego Sącza :P i oczywiście przyjechał
                        dopiero teraz, i oczywiście wtedy, kiedy ja siedzę w Lublinie, i oczywiście
                        przywiózł do zbiorowego oglądania akurat właśnie Zoo Tv z Sydney :P To
                        niesprawiedliwe :P
                        • grimsrund Re: St Anger = Św. Wkurw 26.01.07, 14:50
                          No cóż, współczuję Koledze. To na pewno był PYSZNY pokaz ;))
                          • grimsrund Re: St Anger = Św. Wkurw 07.03.07, 00:23
                            Kurde, narracje redaktora S. ktoś powinien nagrywać i puszczać do Sieci.
                            Dzisiaj na przykład wujek S. tłumaczył wszystkim polskim dzieciom, co to jest
                            zespół Decemberists. Mocno było :)
                            • ihopeyouwilllikeme Re: St Anger = Św. Wkurw 07.03.07, 15:04
                              Mam mnóstwo kaset ze zgrywanymi z jego audycji albumami, na większości narracje
                              redaktora S. się zachowały :D Ja go uwielbiam właśnie za tą " wujowatość " ( no
                              i za, za każdym razem heroiczne, próby poprawnego odczytania tytułów piosenek :D
                              ). Jeśli wolno, to chciałbym się jeszcze wypowiedzieć odnośnie ostatniego Budgie
                              - to fakt, produkcja jest skopana totalnie, nie wiem, jak można puścić w obieg
                              album, który brzmi jak demo. Natomiast piosenki ( z wyjątkiem pierwszej ) są
                              bardzo fajne, wprawdzie nie ostało się zbyt wiele z dawnego stylu ( nawet
                              ballady brzmią jakoś niepapużkowo ), ale z drugiej strony postawienie na
                              metalową wręcz ostrość też mi odpowiada.
                              • grimsrund Re: St Anger = Św. Wkurw 07.03.07, 21:39
                                > ale z drugiej strony postawienie na
                                > metalową wręcz ostrość też mi odpowiada.

Mnie z kolei nie odpowiada postawienie na status najdroższej chyba pojedynczej
                                płyty na naszym i tak zdegenerowanym rynku - w MM kosztuje ona, o ile pamiętam,
                                73 złote :(
                                • tomash8 Re: St Anger = Św. Wkurw 08.03.07, 06:40
                                  Bo ją panowie praktycznie sami wydali:/ Na pewno tańsza będzie na koncertach -
                                  bodajże 14 kwietnia w Krakowie np.(a miały byc Katowice, grrrr) :)
                                  • ihopeyouwilllikeme Re: St Anger = Św. Wkurw 08.03.07, 15:18
                                    > Bo ją panowie praktycznie sami wydali:/

No to już rozumiem - tak niedopracowanej płyty żadna wytwórnia by nie puściła.
                            • grimsrund Jurekwatch czuwa! 12.06.07, 01:21
                              He he, ale dzisiejszej nocy nasz zdemenciały maestro Skarżyński pojechał.
                              Wytłumaczył mianowicie, że nową płytą Scorpions się zajmuje, bo jest fajna i
                              europejska. Wyszła też nowa płyta Bon Jovi, ale nią się zajmować nie będzie, bo
                              to płyta z Ameryki, a my jesteśmy w kręgu kultury europejskiej...

Tu zaliczyłem glebę ze śmiechu, serio. Radio Kraków trzyma na etacie drugiego
                              Spenglera, a nikt przez lata się nie zorientował...
                              • ihopeyouwilllikeme Re: Jurekwatch czuwa! 12.06.07, 09:10
                                Jakby przeczytał Niezapomniane Płyty.., to by się tak nie dziwił :)

> Radio Kraków trzyma na etacie drugiego Spenglera, a nikt przez lata się nie
                                > zorientował...

Kogo ? :)
                                • grimsrund Re: Jurekwatch czuwa! 12.06.07, 13:33
                                  To był taki mądry pan, który dawno temu rozprawiał o różnych cywilizacjach, w
                                  tym o starciach jednych cywilizacji z drugimi.

Był w tym jednak samoukiem pogardzanym na ogół przez filozofów "zawodowych",
                                  stąd me skojarzenie z samorodnym niewątpliwym talentem J.S.
                                  • ihopeyouwilllikeme Re: Jurekwatch czuwa! 12.06.07, 17:24
                                    A propos - właśnie w którejś gazecie przeczytałem, że nowa płyta Bon Jovi jest w
                                    stylu country, czyli w naszym kraju niepoprawnym - sprawa zatem jasna :D
                                    • grimsrund Re: Jurekwatch czuwa! 12.06.07, 18:36
                                      > nowa płyta Bon Jovi jest w stylu country

Ano, jest.
                              • tomash8 Re: Jurekwatch czuwa! 12.06.07, 19:06
                                już za niespełna miesiąc udam się w miejsce gdzie bez żadnych problemów można
                                odbierać Radio Kraków już się nie mogę doczekać:)
                                • grimsrund Re: Jurekwatch czuwa! 12.06.07, 19:20
                                  He he, no to wreszcie pozna Kolega prawdziwy wymiar BÓLU ;)

Nawiasem mówiąc, w złomie kocha się u nas również (a może nawet bardziej)
                                  redaktur Kukuczka, tylko on nie p******li niestety takich głodnych kawałków, no
                                  i odpowiada na mejle także ludziom nie oblizującym mu członka w internetowej
                                  korespondencji :)
                                  • ihopeyouwilllikeme Re: Jurekwatch czuwa! 12.06.07, 19:31
                                    Od razu ból, redaktor J.S. to po prostu element miejscowego folkloru :D Radio
                                    Kraków bez niego nie byłoby tym samym radiem :D

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka