Dodaj do ulubionych

Dziś wielki dzień...

10.05.07, 09:58
...albowiem:
muzyka.onet.pl/0,1532231,newsy.html
"Na Eurowizji zdarzyć się może wszystko. Konkurs Eurowizji to jedna wielka
loteria."

Nie przegapcie transmisji.
Obserwuj wątek
    • ihopeyouwilllikeme Re: Dziś wielki dzień... 10.05.07, 10:59
      A ja myślałem że masz na myśli 47 urodziny Bono :P
    • roar Re: Dziś wielki dzień... 10.05.07, 13:16
      cze67 napisał:

> Nie przegapcie transmisji.

No ba!

Po ubiegłorocznym emocjonującym finale zakończonym wielkim sukcesem grupy Lordi zostałem wielkim fanem w.w. konkursu. Miejmy nadzieję, że i tegoroczna edycja nie zawiedzie moich oczekiwań. Nie mogę się doczekać.
    • grimsrund Re: Dziś wielki dzień... 10.05.07, 13:39
      Obiecuję zerkać. Na całość mam jednak za słaby żołądek :(
      • cze67 Re: Dziś wielki dzień... 10.05.07, 13:44
        Jednego możemy być pewni (zwracam się tu głównie do swojej pci) - wielkich
        ilości dziarskich, nie do końca zasłoniętych, i być może nawet urodziwych, a na
        pewno bardzo sprawnych gimnastycznie dziewcząt miotających się po scenie i
        robiących różne interesujące wygibasy. I to powinno nas dopingować i trzymać
        przy życiu do wieczora.
        • kwiat_paproci Re: Dziś wielki dzień... 10.05.07, 15:28
          Wierka ma wygrać, bo jak nie, to unieważniam całą eurowizję ;)
    • glebogryzarka1 Re: Dziś wielki dzień... 10.05.07, 21:16
      po obejrzeniu izraelskiej KONTRYBUCJI mam przeczucie że tegoroczny teleturniej
      będzie sponsorowało słowo JAJCA, w związku z czym chyba trzeba było wysłać
      zespół Vino
    • janek0 Re: Dziś wielki dzień... 10.05.07, 21:39

Odpowiadasz na :

cze67 napisał:

> Nie przegapcie transmisji.
      O krude, idol mojej młodości - Dj Bobo ! Myślałem że on umarł..
    • grimsrund Teraz "Polska" 10.05.07, 22:04
      Coorvay Match, ale siara... Beton wzmacniany stalą. Po prostu absolut.
      • janek0 Re: Teraz "Polska" 10.05.07, 22:13
        grimsrund napisał:

> Coorvay Match, ale siara... Beton wzmacniany stalą. Po prostu absolut.
        eetam, czarnogórcy byli lepsi.
        • grimsrund Re: Teraz "Polska" 10.05.07, 22:15
          Niestety nie widziałem, zemdlałem na kilkanaście minut po gruzińskiej
          szermierce ;)
          • tymbarski Andorra 10.05.07, 22:31
            Andora niezła jest:)

Na szczęście nie rozumiem co śpiewają...
            • roar Re: Andorra 10.05.07, 22:41
              ...w porównaniu z resztą stawki to Andora faktycznie jest niezła.

...a poza tym fajnie będzie doprowadzić ten malutki kraik do bankructwa, które niechybnie nastąpi, jak będzie musiał zorganizować następny konkurs. Toteż już wiem, na kogo głosować i wzywam forum do przyłączenia się.
              • janek0 Re: Andorra 10.05.07, 22:42

Ja głosuję na Belgię. Nie ma inaczej.
              • roar Belgia 10.05.07, 22:43
                roar napisał:

> Toteż już wiem, na kogo głosować

Chuja tam wiedziałem. Pięć minut nie minęło, a już muszę odszczekać. Czarni bracia z Belgii póki co rządzą.
              • grimsrund Re: Andorra 10.05.07, 22:44
                Z kolei idąc po linii piłkarskiej, można by wybrać tę portugalską wyznawczynię
                kultu solarnego. Przynajmniej miała zgrabne racice...
                • tymbarski Re: Andorra 10.05.07, 22:52
                  Ja przepraszam, ale się muszę wyłanczyć bo Pitbull leci na dwójce
    • roar A do finału przechodzą... 10.05.07, 23:06
      Jednoosobowe jury pod moim przewodnictwem po ciężkich dyskusjach i długim namyśle z żalem wybrało aż dziesięć kompozycji najmniej niegodnych wejścia do finału. Są to reprezentanci Bułgarii, Izraela, Białorusi, Islandii, Gruzji, Chorwacji, Serbii, Andory, Belgii i Łotwy. Dziękuję za uwagę.

A jak Bobo (ten z U2, HAHAHAHA) albo NASI przejdą, to się wezmę i pochlastam. :P
      • glebogryzarka1 Re: A do finału przechodzą... 10.05.07, 23:14
        Gruzja, Belgia und Izrael, reszta zlała mi się w jedną substancję. jeśli teraz
        nie wejdziemy to ja nie wiem kiedy wejdziemy. Polska to naprawdę był jeden z
        lepszych momentów, choć refren niestety chujowy.
        • glebogryzarka1 Re: A do finału przechodzą... 10.05.07, 23:25
          a najlepszy muzycznie moment to był finał tej fińskiej cepelii w przerwie.
          strona wizualna show wizualnie obsysała za to bez opamiętania; pośród pyzatych
          panienek jęzor pokazywał członek zespołu Crowbar a hołubce wycinał kapitan Jack
          Sparrow, litośćy
        • mameluch Re: A do finału przechodzą... 10.05.07, 23:25
          nono.
          standardowy eurowizyjny poziom (uznajmy że rok temu przydarzył się miły
          wypadek), do finału wejść powinni spokojnie.

poza tym mało było takich par nóg jak u naszych:)
          • mameluch Re: A do finału przechodzą... 10.05.07, 23:37
            dupa tam.
            • grimsrund Re: A do finału przechodzą... 10.05.07, 23:47
              Polski faszyzm słusznie ukarany przez fartuszkową Jewropę.
              • polleke Re: A do finału przechodzą... 10.05.07, 23:56
                Mołdawia, Białoruś, Słowenia, Gruzja, Turcja, Bułgaria, Serbia, Łotwa, Węgry,
                Macedonia. To jak upadek cywilizacji zachodniej prawie.
                • tymbarski Re: A do finału przechodzą... 11.05.07, 00:05
                  Bo zachoodnia cywilizacja pewnie nie musiała przechodzić przez półfinały jak
                  domniemywam
                  • roar Re: A do finału przechodzą... 11.05.07, 00:36
                    Bo zachodnia cywilizacja to chyba po prostu nie głosuje.
                    • kwiat_paproci Re: A do finału przechodzą... 11.05.07, 08:55
                      Ach,wujaszek Aleksander się ucieszy, że wreszcie ktoś jego finezyjny gust
                      docenił ;D Głosujcie na Białoruś, przyszłoroczny finał na Białorusi, ja chce, ja
                      chce!!!

I ta przystankowa pani z Węgier mi się jakoś dziwnie podobała.
                      • roar Re: A do finału przechodzą... 11.05.07, 09:29
                        kwiat_paproci napisała:

> Ach,wujaszek Aleksander się ucieszy, że wreszcie ktoś jego finezyjny gust
                        > docenił ;D

Ta, jest w tym coś symbolicznego, że hands down najlepsza z czysto popowych piosenek, w dodatku jedyna z nich z naprawdę gustowną choreografią, była z tej okropnej, ZACOFANEJ, totalitarnej Białorusi.

Z kogo się śmiejecie? Z siebie samych się śmiejecie.
                        • cze67 Re: A do finału przechodzą... 12.05.07, 10:51
                          Jak dla mnie kolejność była taka: młode skejty z Malty za radość grania i
                          śpiewania (świetny skoczny numer), pani z Węgier (ogłuchliście??? - FENOMENALNY
                          głos) oraz Bułgaria za bębny (ale facet mógł se darować wokale). Nie widziałem
                          wszystkiego, bo jak tymbarski przełączyłem na Pittbula. Reszta to średnia
                          eurowizyjna.

PS. Nienawidzę!!! starych, wyliniałych, stojących w rozkroku gitarzystów i
                          wokalistów. Exemplum - band z Czech - TRAGEDIA, myślałem, że nasi bracia zza
                          miedzy mają większe poczucie humoru.
                          PS2. Może uznacie to za herezję, ale wokalistka Jet Set ma zadatki (I NIE MÓWIĘ
                          TU O DŁUGICH NOGACH) na charyzmatyczną postać polskiej muzyki pop. Dobry głos i
                          coś w zdecydowanego w twarzy pozwala mi wyrażać taką nadzieję. Niech tylko
                          wyrzuci te wszystkie dodatki (czyli tego tam wokalistę i te tańczące panienki)
                          i zacznie pisać, albo ktoś dla niej, dobre popowe piosenki (wiem, w Polsce mamy
                          deficyt tego rodzaju twórczości, ale spróbować można).
                          • cze67 Re: A do finału przechodzą... 12.05.07, 10:55
                            Poprawka - młode skejty były z Andory.

No i nie zapomnijcie, że
                            tiny.pl/d2j6
                            • mameluch Re: A do finału przechodzą... 12.05.07, 11:10
                              co do głosu to się zgadzam, tylko nie wiem czy będzie miała takie parcie jak np.
                              Doda i zdoła wywalczyć sobie eksponowane miejsce w naszym muzycznym bagienku. bo
                              o Jet Set słyszę tylko przy okazji Sopotu, Opola czy innej Eurowizji, raczej
                              brak większego zamieszania wokół nich poza takimi wydarzeniami.
                              a koleś z nią śpiewający rzeczywiście wkurzający i zbędny.

oglądajcie uważnie i zdawajcie relacje, ja raczej nie pooglądam, bo juwenalia
                              trwają. choć przy takiej pogodzie nie wiem czy będzie mi się chciało
                              gdziekolwiek wieczorem wychodzić.
                              • cze67 Re: A do finału przechodzą... 12.05.07, 12:55
                                No i oczywiście Miss Mocnego Wrażenia:

tiny.pl/d241
                            • pszemcio1 Re: A do finału przechodzą... 13.05.07, 12:12
                              cze67 napisał:

> Poprawka - młode skejty były z Andory.

taaa, ten fragment widziałem. jacyś fani blink182 raczej. okropne
    • roar Wczoraj wielki dzień... 13.05.07, 10:36
      Czyli co, tylko ja oglądałem? :)

Najlepszą piosenkę to chyba folkowcy z Irlandii mieli; co z tego, skoro zaliczyli przefatalny występ i pies z kulawą nogą nie miał prawa na nich zagłosować. Równie fatalnie kołdun z Białorusi, którego po półfinale miałem za jednego z faworytów. Z kolei Gruzinka po tym, co pokazała w finale spokojnie zasługiwała na zwycięstwo. No ale nic.

Po cichu liczyłem na Bułgarię, ale jednak mieli za słabą piosenkę. Ukraina miała spore szanse, niestety występ na scenie wypadł trochę zbyt blado, trzeba było bardziej przegiąć. Wysokie pozycje obleśnie chałowatych produkcji z Turcji i, kolejny już raz, Rosji, bardzo mnie przerażają (ta, wiem, taka specyfika konkursu, nie chcesz, nie oglądaj). Na tym tle świetnie zaśpiewana, choć mocno sztampowa, piosenka Serbki to chyba najlepszy wybór. Niestety.
      • kwiat_paproci Re: Wczoraj wielki dzień... 13.05.07, 12:26
        roar napisał:

> Czyli co, tylko ja oglądałem? :)

Reszta pewnie wciąż opłakuje przegraną Wierki ;) Ja dopiero co się otrząsnęłam.

> Ukraina miał
        > a spore szanse, niestety występ na scenie wypadł trochę zbyt blado, trzeba
        było
        > bardziej przegiąć.

Już bardziej by się chyba jednak nie dało ;)

> Wysokie pozycje obleśnie chałowatych produkcji z Turcji

Zając poziomka był faktycznie okropny. Powinien być zakaz głosowania na
        wykonawców ze swojego kraju a ponadto dla Niemiec i Austrii na Turcję ;)
      • cze67 Re: Wczoraj wielki dzień... 14.05.07, 10:09
        roar napisał:

> Czyli co, tylko ja oglądałem? :)

No ja se darowałem. Raz było to nawet w pewnym sensie zabawne, ale kolejna
        dawka takiej muzyki mogłaby źle podziałać na mój reumatyzm.
    • marcinlet Re: Dziś wielki dzień... 13.05.07, 11:02
      I wygrała Kazimiera Szczuka. ;)
      Mi najbardziej podobała się piosenka węgierska, taki fajny bluesik. Natomiast
      Ukraina była jednym wielkim koszmarem. Przecież to nawet śmieszne nie było...
      Oczywiście jak zwykle musiał się pojawić jeden boysband (Hiszpania), jeden
      Ricky Martin (Grecja), jeden gej (Szwecja chyba), klowny (Ukraina).
      Mieliśmy również wampira - (wokalistka ze Słowenii oświetlająca sobie twarz
      lampką zamontowaną w dłoni) itd. itp.
      • ihopeyouwilllikeme Re: Dziś wielki dzień... 13.05.07, 13:57
        > Mi najbardziej podobała się piosenka węgierska, taki fajny bluesik. Natomiast
        > Ukraina była jednym wielkim koszmarem. Przecież to nawet śmieszne nie było...

Nie mogło być " śmieszne ", bo w ogóle nie da się tego sprowadzić do jednego
        słowa :D To czysty surrealizm..
        • sonia34 Re: Dziś wielki dzień... 14.05.07, 16:53
          ihopeyouwilllikeme napisał:

> > Mi najbardziej podobała się piosenka węgierska, taki fajny bluesik. Natom
          > iast
          > > Ukraina była jednym wielkim koszmarem. Przecież to nawet śmieszne nie był
          > o...
          >
          > Nie mogło być " śmieszne ", bo w ogóle nie da się tego sprowadzić do jednego
          > słowa :D To czysty surrealizm..

Jakby nie patrzeć...Ukraina się wyróżniła:D:D:D
          • cze67 Jet Set się nie udało, więc może... 17.05.07, 16:32

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,60153,4139287.html
            • grimsrund Re: Jet Set się nie udało, więc może... 17.05.07, 20:39
              W sumie to nawet śmieszne nie jest, Wybiórcza wszędzie się wp******i z polityką.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka