Dodaj do ulubionych

nowa płyta Made in Poland - Future Time

25.04.09, 23:21
www.agencja2xm.pl/?m=51&d=2&ak=61
płyta już do nabycia. po czym - do komentowania.
szczegóły na tej stronie.
Obserwuj wątek
    • cze67 Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 27.04.09, 12:41
      Szczerze przyznam, że wkurzające jest to kilkukrotnie przesuwanie
      daty wydania płyty. Nie wnikam w szczegóły, co, jak i dlaczego. Po
      prostu zwyczajnie nie lubię.
      • heinakuu Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 27.04.09, 22:24
        cze67 napisał:

> Szczerze przyznam, że wkurzające jest to kilkukrotnie przesuwanie
        > daty wydania płyty. Nie wnikam w szczegóły, co, jak i dlaczego. Po
        > prostu zwyczajnie nie lubię.

cóż można odpowiedzieć na tupnięcie nogą?
        życie... ?

;)
        • heinakuu Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 10.05.09, 22:54
          i tu ogłoszę tę dobrą nowinę.

płyta Future Time fizycznie istnieje, dystrybutor Metal Mind Productions dostał
          ją w piątek i ma rozprzestrzenić w sklepach normalnych i internetowych. ale nie
          w Empiku, jeszcze nie.

kupujcie (koniec reklamy)

to chyba tyle dobranoc
          • teddy4 Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 12.05.09, 00:13
            Mam już tą płytę, choć nie zakupiłem jej w sklepie:)
            • cze67 Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 12.05.09, 10:35
              I co, dają radę?
              • teddy4 Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 12.05.09, 13:00
                cze67 napisał:

> I co, dają radę?

No wiesz, może nie są tacy kreatywni i zajebiści jak Coma albo Bracia....:)))))
                • heinakuu Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 13.05.09, 13:42
                  Cze67 - zakup płytę!!! niczym nie ryzykujesz. to wręcz inwestycja.
                  za parę lat będzie warta kilkanaście razy więcej...
                  też mam. (daje radę w troszeczkę jednak innej kategorii niż Coma czy Feel czy Bracia. teddy4 lubi oddawać honory tym którym się one rzecz jasna należą - zbyt czołobitnie)
                  a na forum Muzyka to jacek_markowski nie wiedział co powiedzieć. nie tak świetnego materiału się spodziewał. (w kraju już zarejestrowano parę więcej przypadków ataków serca - w końcu MiP grają polirytmicznie!) tak nisko mu szczęka opadła, wyznał, że po prostu nie wiedział co powiedzieć. i ja nie wiem co napisać.
                  oddam głos piszącym na poczekalnia.info
                  • cze67 Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 13.05.09, 14:51
                    Mnie się wydaje, że ten cały markowski to jest podstawiony.
                    • heinakuu Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 13.05.09, 20:15
                      hm, mnie się nie wydaje żeby j_m był podstawiony. e e
                      (to zbyt kreatywne, żeby było kreacją któregoś z członków
                      forumowej społeczności.)

i choć to nie moje forum - to upraszam o jakieś konstruktywne
                      uwagi "w sprawie". o!
                      • teddy4 Hasło promocyjne 19.05.09, 13:24
                        Zostałem poproszony o pomoc w wymyśleniu hasła. To wymyślam:

MADE IN POLAND. FUTURE TIME. POLSKI ROCK BUDZI SIĘ Z.... COMY:)))))
                        • heinakuu Re: Hasło promocyjne 19.05.09, 15:51
                          teddy4 napisał:

> Zostałem poproszony o pomoc w wymyśleniu hasła. To wymyślam:
                          >
                          > MADE IN POLAND. FUTURE TIME. POLSKI ROCK BUDZI SIĘ Z.... COMY:)))))

żadne nie przebije tego, co powyżej, ale:

1. gramatyczne: Future Time takes best after Past Perfect [don't mistake it with
                          Perfect, a very imperfect Polish band]. Both Made in Poland.

2. sensualne: Feel the touch of Future Time with Made in Poland...

3. być może frustrujące (dla innych rockmenów): Made in Poland wyznacza czas w
                          polskim rocku. Future Time.
                          albo
                          Polski rock nie nadąża za Made in Poland. W końcu to Future Time.

4. między słowami: Bi kul dont goł tu skul. Goł łyt de tajm łyt Mejd yn Połland.
                          Fjuczyr tajm. [saunds lajk Lost yn Translejszyn, dazynt yt?]

5. droga do szczęścia: Future Time - a revolutionary road Made in Poland.

jeszcze pomyślę.

• cze67 Re: Hasło promocyjne 20.05.09, 15:37
                            Bukartyk teraz w Trójce będzie puszczał! Aaaaaaaaaaaa!!!
                            • teddy4 Re: Hasło promocyjne 20.05.09, 17:43
                              cze67 napisał:

> Bukartyk teraz w Trójce będzie puszczał! Aaaaaaaaaaaa!!!

A ja myślałem, że on tylko siebie puszcza. A była dedykacja dla
                              Ciebie?:)
                              • cze67 Re: Hasło promocyjne 20.05.09, 18:24
                                No nie, nie słyszałem. A miała być?
                                • cze67 Re: Hasło promocyjne 26.05.09, 11:56
                                  Płytę właśnie OTRZYMAŁEM. W najbliższym czasie napiszę miażdżącą
                                  recenzję.
    • janek0 Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 27.05.09, 12:49

A czy dało by się zrobić tak, żeby można było KUPIĆ przedmiotowy album jako mp3 ?

Za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby uprzejmie dziękuję.
      • cze67 Re: nowa płyta Made in Poland - Future Time 27.05.09, 23:31
        Pierwsze przesłuchanie potwierdziło to, o czym wiedziałem przynajmniej od roku -
        nie za bardzo pasuje mi wokal Hajdasza. Że muzycznie jest dobrze do bardzo
        dobrze, ale śpiew psuje efekt. Ale jakoś zachciało misie posłuchać raz drugi. I
        owo powtórne odtworzenie i, być może, mniejsze skupienie się na wokalu, a
        większe poddanie się klimatowi, bardzo pomogło mi w słuchaniu. I z radością
        posłucham raz trzeci. Hajlajty: Anałonce i Future Time.
        • heinakuu Łosskot TVP + Radio Afera 02.06.09, 21:02

1. w czwartek 4.06. o 00:40 w programie kulturalnym Łosskot (TVP1), prowadzonym przez Tymona Tymańskiego i Jacka Dehnela wystąpi Made in Poland (jak wystąpi: wywiad i/czy koncert - nie wiadomo, ale przypuszczać należy, że wywiad conajmniej)

2. we środę 10.06. o 21:00 w audycji Nowa Aleksandria w Radio Afera 98,6 czegośtam P. Pawłowski mówić będzie o zespole MiP i nowej płycie.
          • heinakuu Po: Łosskot TVP + Radio Afera 11.06.09, 02:29
            robię tu oto małe copy&paste z forum Muzyka

Gość portalu: cirs napisał(a):

> Mam w ogóle pytanie, jak to się dzieje że Made in Poland jest tak olewane przez
            > organizatorów festiwali w tym roku? W ogóle grają mało koncertów, a już miasta
            > rodzinnego nie odwiedzili od dziesięciu lat!

to bardzo dobre pytanie i też się zastanawiam. na początku kwietnia były
            przecieki, że grają na OFFie w Mysłowicach, ale ktoś (kto??) albo czegoś
            niedopatrzył, albo najzwyczajniej dał ciała... nie wiem. bardzo tylko ubolewam,
            bo faktycznie grają wybitnie mało, jak na gorący czas letni, a jednocześnie czas
            promocyjny nowego "Future Time". chciałabym znać odpowiedź. wiem, że będą w No
            Mercy 19.06. a potem w Poznaniu, ale to dopiero jakoś na jesieni. co po drodze?
            byłoby faktycznie "miło" i ciekawie, gdyby zagrali w swoim rodzinnym
            (przynajmniej dla pierwszego składu, bo dziś już tylko dla połowy) Krakowie...
            ale czy Kraków lubi dziś te klimaty? hm. bo w Poznaniu, Wrocławiu, Gdyni,
            Warszawie - coś coś się już z nimi "działo". może nie widzą w tym mieście
            szczególnego dla siebie miejsca, choć na zaproszenie pewnie by tam pojechali?

a w Łosskocie było zabawnie, dla mnie oglądającej a i panowie, wbrew pozorom,
            chyba dobrze się bawili (to częściowo zasługa scenariusza). przez chwilę ciężar
            rozmowy spadł na basistę Pawłowskiego, trzykrotnego zwycięzcy Wielkiej Gry,
            który przypomniał współprowadzącemu program Dehnela i Tymańskiego - Maciejowi
            Chmielowi, że tenże w latach 1983-83 był menago Dezertera... na to wywołany
            niemal do odpowiedzi Chmiel rzekł był, że to były lata 85-90 - i komu tu
            wierzyć? wink

udanie wypadł migawkowy skrót żywota tej legendy zimnofalowej lat 80-tych.
            pojawiły się foty z Encyklopedii Rocka Polskiego i publikacji jarocińskich oraz
            książeczki z archiwalnego "Martwego kabaretu". widać i czuć było, że Tymańskiemu
            podoba się działalność MiP (może coś z tego wyniknie?? może będą Kury MiP albo
            Miłość MiP, obie formacje Tymona T. przecież się na krótko za niedługo
            reaktywują). w ogóle zbożne to i pożyteczne, że ich do siebie zaprosili, nawet
            jeśli byli w bardzo cold klimacie - a bo Hajdasz jakoś się peszył tymi kamerami,
            a i Sławek Leniart niewiele się werbalizował. poczekajmy jednak do 13.06., bo
            wtedy między 23:00 a 2:00 ostatni dwaj panowie wystąpią w programie Oli
            Kaczkowskiej, Ciemna Strona Mocy w radiowej Trójce. i z pewnością przed
            mikrofonem trudno im będzie, gestykulacją albo wyrazem twarzy, nadrabiać treść
            słowną.

natomiast dnia następnego, 14.06., w innym programie radiowym głosem i
            niewątpliwie obszerną "wiedzą ws." podzieli się Piotr Pawłowski, który będzie
            gościem Marcina Świetlickiego i Grzegorza Dyducha w audycji radia Roxy FM o
            17:00. prawdę mówiąc połączenie to niezwykłe: trzej krakowscy twórcy, w tym
            dwóch basistów i dwóch autorów tekstów (przy czym jeden zdecydowanie
            zakorzeniony poetycko, a drugi choć z rzadka kroczący po tych ścieżkach, to z
            sukcesami: m. in. "Space Inside" z "Future Time").

poza tym, wreszcie mam "Future Time" materialnie. znów cieszę się tymi dźwiękami
            z przyszłości (Tymański: co to znaczy, to Future Time? Pawłowski: to jest po
            prostu muzyka z przyszłości). co więcej, cieszę się z okładki Piotra
            Stolarskiego - dbałej, wysmakowanej, ze świetną czcionką i odważnym, choć nie
            naruszającym granic kwadratu strony, graficznym opracowaniem tekstu. miło
            popatrzeć. (i ten wydłużony kod kreskowy na tylnej stronie okładki, na szerokość
            tytułów - świetny pomysł!) podotykać mniej miło, bo ponownie (!!! - patrz:
            "Martwy kabaret") książeczka wypada/wylatuje/wyfruwa/nie trzyma się nijak we
            wnętrzu płyty, a sposobów na kieszonkę na miarę CD z XXI wieku z... milijon! i
            to naprawdę jedyne, oczywiście błahe w szerszym kontekście, zastrzeżenie
            względem płyty. (bo komentarze co do muzyki to raczej na obszerniejszy wątek, a
            i to właściwie jedynie w superlatywach, więc nudno.)

a! od jakiegoś czasu słucham albumu "Primary Colours" zespołu The Horrors i z
            pewną nieśmiałością chcę powiedzieć, że na początku kawałka nr pięć słyszę
            gitarę Leniarta - O!
            • heinakuu Re: Po: Łosskot TVP + Radio Afera 11.06.09, 02:31
              i ponownie wprowadzam poprawkę: chodzi o lata 1883-85 a nie 1983-83
              • heinakuu CDQ _ No Mercy - koncerty 17.06.09, 15:39
                właśnie się dowiedziałam więc spieszę donieść że MiP zagra 19.06. w klubie No Mercy ale także 18.06. w Centralnym Domu Qultury, też w Wawie.

wyborcza.pl/1,94898,6726690,koncert_dla_badowa_w_cdq.html
                • jacek_markowski Re: CDQ _ No Mercy - koncerty 24.06.09, 22:45
                  Do Cze67:ja jestem podstawiony?o co ci w ogóle chodzi?
                  Do Teddy4:hasło promocyjne z Comą zajebiste:)))))
                  • cze67 Re: CDQ _ No Mercy - koncerty 24.06.09, 23:21
                    jacek_markowski napisał:

> Do Cze67:ja jestem podstawiony?o co ci w ogóle chodzi

O nic. Żart taki.
    • heinakuu koncert 25.07. w Muzeum Powstania Warszawskiego 24.07.09, 00:08
      miasta.gazeta.pl/warszawa/1,98239,6820243,Premiera_plyty__Gajcy__juz_w_piatek.html
      oczywiście tam też Made in Poland z "Wyzwaniem"

• heinakuu Future Time w Machinie 03.08.09, 04:27
      w najnowszym numerze Future Time otrzymało 5/5 gwiazdek (gwiazdki się liczą
      liczą się) a poniżej "podekscytowaną" materiałem recenzję. zostawiłam Machinę u
      cioci więc nie zacytuję ani nazwiska nie przywołam - polecam lekturę.
      (wspanialesuperhiperświetnie!)

a chyba stronę dalej 4/5 dostała płyta z utworami Gajcego. o dziwo?/wreszcie!
      Made in Poland zostało zauważone jako twór "osobny" tj. już nie w grupie Wielu
      Innych (patrz: wątek na tym forum).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka