Dodaj do ulubionych

kim jest Adam?

15.08.05, 12:52
"Przystanek..." zaczęłam oglądać dopiero teraz (odkąd leci w tvn), może, że z
racji mojego młodego wieku :). Czytając niektóre wypowiedzi na forum czytam o
niejakim Adamie i jego żonie. Niestety kompletnie nie przypominam sobie tej
postaci. Mogę liczyć na jakąś podpowiedź?
Obserwuj wątek
    • given2fly Re: kim jest Adam? 15.08.05, 14:27
      Adam to pewien jegomosc mieszkajacy gdzies w lesie ze swoja zona Ewa. Chodzi na bosaka jest zarosniety jak malpa a mimo to ma niesamowita wiedze, potrafi przegadac nawet Joela, jest bezkompromisowy no i swietnie gotuje...:-)
      • oxycort Re: kim jest Adam? 15.08.05, 17:01
        To nieokrzesany człowiek z alaskańskiego 'buszu', a jednocześnie najlepiej
        poinformowany gość w całym okręgu Arrowhead. Ale to nic w porównaniu z jego
        niewiarygodną fantazją, z którą równać się może jedynie... jego spontaniczna
        zdolność do produkowania sensacyjnych łgarstw i zaszczepiania ich każdemu, kto
        tylko dopuści go do słowa.

Bo Adam to arogant, mitoman, zręczny manipulant i niezły psycholog w jednej
        osobie. Agresywna retoryka ma przydawać wagi jego słowom i odstraszać
        ewentualnych niedowiarków, a wytrącanie z równowagi - to jego taktyka. Chętnie
        robi użytek ze swojej wiedzy, by zasiać w rozmówcy wątpliwość, a w tak powstałą
        szczelinę w drzwiach percepcji ofiary potrafi wtłoczyć (w zależności od
        upodobania) największą bzdurę, ale czasem i największą prawdę o nim samym.
        Gdyby tylko wiadomo było jeszcze które jest które... ;)

Jak dotąd najlepiej zdiagnozował i scharakteryzował Adama Joel: "ten facet
        kłamie nawet kiedy mówi 'dzień dobry'".

Nic więc dziwnego, że taka rozpiętość i stężenie kontrowersji u
        jednego 'pacjenta' powoduje, że odcinki z jego udziałem są naprawdę widowiskowe
        (samemu Adamowi niewiele ustępuje jego żona Ewa, a już duet to normalnie palce
        lizać!).
        Dobrze jednak, że Adam nie pojawia się zbyt często, gdyż formatem postaci
        zdominowałby cały serial, a komu nie sprzykrzyłby się cyrk serwowany na co
        dzień?
        ~~
        ox
        • oxycort Re: kim jest Adam? 15.08.05, 17:22
          P.S.
          Nie wspomniałem o jednym fakcie. Adam to serialowy geniusz kulinarny. Rodzaj
          absolutnego fenomenu. Nie wiem co prawda ile faktycznie warte jest to co mówi,
          te wszystkie jego sekrety kuchni którymi bardzo niechętnie się przecież dzieli
          z bohaterami (i widzami)...
          W kazdym bądź razie odkąd wspomniał, że makaron do spaghetti przyprawia
          odrobiną kminku, stosuję rzecz z niezłym rezultatem. :-)

~~
          ox
          • cicely Re: kim jest Adam? 16.08.05, 09:56
            Nikt nie napisal nic o Ewie, a to tez barwna postac. "Zawodowa" hipochondryczka,
            wiedza medyczna nie ustepujaca Flaichmanowi - z Adamem tworza fantastyczny duet.
          • matyldazone Re: kim jest Adam? 16.08.05, 20:50
            a pamiętacie przyjęcie Maurice i wino podrobione przez Ewę i Shelley? :-)
            • yoasia1 Re: kim jest Adam? 16.08.05, 21:45
              Pamietam ten odcinek w którym Ewa i Shelly podrabiały te wino:-)Świetny i
              zabawny odcinek:-D A Adam nawet się nie skapnął,ze nie jest to oryginalne
              wino,chociaż taki z niego znawca win:-PWidocznie Ewa i Shelly musiały naprawdę
              dobrze podrobić te wino skoro smakowało jak oryginał;-)
              • cely Re: kim jest Adam? 25.08.05, 16:39
                Taak, ten odcinek jest geniaaalny.
    • jungspiritson Re: kim jest Adam? 16.08.05, 12:02
      Z tego co pamiętam, to Adam ma bogatą przeszłość szpiegowsko-wojskową, mógł byc
      kims w rodzaju Rambo. Gość jest światowy, o ile to jest wszystko prawda :)
      Nie za bardzo mogę tylko odczytać znaczenie jakie w filmie tworzą Adam i Ewa -
      zbieżność imion raczej nie jest przypadkowa.
      Poza tym kiedy Joel zgubił się w lesie i nocował w chacie Adama, to się rano
      obudził w jakies szopie, mimo że w tym samym miejscu. Mam podejżenia że Adam
      nie jest do końca normalną i realną postacią
      • given2fly Re: kim jest Adam? 17.08.05, 16:15
        Jesli widzialas dzisiejszy odcinek to na pewno poznalas Adama:-) to ten
        jegomosc czytajacy w myslach joela;-)
        • annie13 Re: kim jest Adam? 17.08.05, 16:23
          hmmmmmmmmmmmm, nie jestem pewna, ale czy to ten starszy dziwny człowieczek o
          odpychającej fizjonomii i zachowaniu?
    • given2fly Re: kim jest Adam? 17.08.05, 18:33
      Adam to ten ktory nazwal wino Joela "sikaczem". W dziesiejszym odcinku dr
      budzil go zeby zapytac sie czy nie zatrul sie grzybami. To jego fotka
      images.google.com/imgres?imgurl=http://users.bart.nl/~tasseron/ch/adam.jp
      g&imgrefurl=users.bart.nl/~tasseron/ch.html&h=162&w=202&sz=9&tbnid=QTgtwb
      y-eAkJ:&tbnh=79&tbnw=99&hl=en&start=2&prev=/images%3Fq%3Dnorthern%2Bexposure%
      2Badam%2Bpictures%26svnum%3D10%26hl%3Den%26hs%3DB6P%26lr%3D%26client%3Dopera%
      26rls%3Den%26sa%3DN pozdrawiam
      • annie13 Re: kim jest Adam? 18.08.05, 12:43
        ale przecież inni bohetrowie serialu nazywają go "Walt"
        • cicely Re: kim jest Adam? 18.08.05, 13:35
          Walt to kto inny. Wzrokowo Adama poznasz najszybciej po tym, ze zawsze ma
          niebieska czapke i chodzi bez butów.
        • oxycort Re: kim jest Adam? 18.08.05, 13:39
          Yyy?
          Tu masz Adama (pierwsza fotka):
          users.bart.nl/~tasseron/ch.html
          i tu (przedostatnia):
          www.sumavanet.cz/nx/.%5C
          Poznasz po czapce ;)
          ~~
          ox
    • maalza Re: kim jest Adam? 24.08.05, 13:02
      Adam to Bóg ;)