Dodaj do ulubionych

Skład opału CARBON w Dębem Wielkim

18.05.10, 21:32
Nowoczesny skład opału z legalizowaną wagą z wydrukiem. W ofercie
posiadamy węgiel krajowy i importowany (hurt/detal).
Węgiel KRAJOWY:
- Kostka i Orzech z kopalni Piast
- Eko-groszek PIEKLORZ --> polecamy!
- Eko-groszek RETOPAL
- Koks
- Kostka i Orzech z kopalni Bobrek --> polecamy!

Węgiel IMPORTOWANY:
- Kostka I i II
- Orzech I i II
- Eko-groszek
- Miał
- Miał odsiewka
- Miał 25 (wysoko kaloryczny)

W ofercie posiadamy również każdy rodzaj węgla pakowany w worki 25kg.
Przy zakupie opału powyżej 2 ton RABATY!!!

Tel: 509-348-385 lub 517-026-722

ZAPRASZAMY NA STRONĘ INTERNETOWĄ Z CENNIKIEM:

www.carbon.net.pl
Obserwuj wątek
    • gosiasu77 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 20.05.10, 22:45
      Przed zamówieniem towaru proponuję zapytać o koszt dostawy, bo ja byłam trochę
      niemiło zaskoczona...
      • alisia85 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 21.05.10, 11:08
        gosiasu77 a dokąd zamawiałaś, bo też się zastanawiam żeby u nich
        zamówić a właściciel mówił że koszt dostawy na terenie Dębego to
        tylko 10zł więc chyba spoko.
        • pprokopc Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 21.05.10, 12:21
          Ja zamawiałem tonę gdzieś tak w lutym to płaciłem za węgiel plus 10 zł za wagę. O kosztach transportu nie było mowy.
          • alisia85 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 21.05.10, 15:59
            to właśnie te 10zł napewno było za transport, bo za ważenie się nie
            płaci, przecież oni muszą zważyć i wydrukować druczek z wagi, żeby
            było wiadomo ile jest na samochodzie. To przecież logiczne. Za
            ważenie płacą samochody z zewnątrz np. tiry, tak mówił właściciel. A
            na wadze napewno nie oszukują bo są nowi.
            • talbot80 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 24.05.10, 11:25
              Kupiłem u nich 500kg workowanego groszku krajowego.
              Pełna kulturka, transport zajechał na podwórko, panowie zanieśli
              wegiel do kotłowni. Profesjonalizm.

Tylko że po kilku dniach palenia tym groszkiem kocioł mi zgasł.
              Zmieniałem nastawy (mam kocioł tłokowy), kombinowałem a i tak co 2-3
              dni kocił gasł.
              Wypaliłem tak ze 15 worków i miałem już serdecznie dość - mimo że
              miałem jeszcze zapas, pojechałem do Inter Keramu i kupilem kilka
              worków u nich (wcześniej stamtąd miałem bezproblemowy groszek). Po
              zasypaniu do kotłą groszka z Inter Keramu problem z gaśnięciem
              zniknął jak reką odjął. Kocił pracuje bez problemu od kilku miesięcy.
              Być moze w waszych kotłach bedzie ok, ale u mnie (kocioł tłokowy
              Stalmark) ten groszek sie nie sprawdził - mówie o droższym groszku
              krajowym oczywiście.

Pozdrawiam
          • gosior78 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 08.02.11, 09:06
            Wszystko ładnie wygląda...dopóki nie zaczniemy palić nabytkiem, od prężnie i dynamicznie rozwijającej się jedno może dwu-osobowej firmie. Oględnie rzecz ujmując węgiel(a próbowaliśmy wszystkie rodzaje) jest słaby....za te same pieniądze można kupić w Dębem, w Mińsku Mazowieckim, w składzie w Stanisławowie węgiel lepszej jakości...więc jak zaczną ze Śląska przywozić porządny opał to niech dopiero się reklamują i afiszują, a póki co NIE WARTO U NICH KUPOWAĆ, niestety o tym sam się przekonałem...
            • pprokopc Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 10.02.11, 18:49
              Dziwne bo u mnie pali się i to bardzo dobrze. To jest trzecia firma w której kupowałem węgiel i jak dla mnie najlepsza. Nie wiem jak teraz ale jak zmieniałem z poprzedniej firmy to cenowo była podobna (na początku zimy). Podejście do klienta mają dobre, tzn. nie zlewają.
              Chciałbym również nadmienić, że może wziąłeś węgiel z Ukrainy czy skąd tam oni sprowadzają. Ten to faktycznie jest kiepskiej jakości o czym zresztą uprzedzają.
              I jeszcze jedno - mają nowoczesną wagę (dokładność do 2 kg obecnie) i zawsze jest papierek z ważenia. Wiem, że to żaden dowód, ale dzięki temu są troszkę bardziej wiarygodni.
              • gosior78 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 11.02.11, 08:48
                Niet....to nie był z Ukrainy...wziąłem najdroższy i polecany przez "prezesa firmy";)...nie zmiennie pozostanę przy swoim...i przestrzegam jednak przed zakupem u jegomościa, tym bardziej , że można za tą samą kasę mieć węgiel lepszej jakości.
                Także dla przyszłych klientów, radzę się zastanowić kilka razy...
                P.S. nie mamy też pewności czy pozytywnych komentarzy nie piszą sami właściciele, czy bliscy znajomi, chcąc zareklamować firmę...co już się zdarzało, nie raz.
                Reasumując firmy nie polecam, proszę mi uwierzyć , że można kupić zdecydowanie lepszy węgiel za tą samą cenę.
                • pprokopc Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 11.02.11, 11:15
                  Spoko, każdy ma swoje zdanie, ale... idąc Twoim tropem:
                  Nie mamy też pewności czy negatywnych komentarzy nie piszą sami właściciele czy bliscy znajomi konkurencyjnych składów którzy przez dobrze działającą konkurencję oraz swoje olewnictwo klienta stracili część dochodów... co już się zdarzyło nie raz.
                  Dodajmy do tego, drogi użytkowniku, że "nagle" pojawiłeś się na forum (nigdy przedtem nie pisałeś wg wyszukiwarki forumowej gazety) i dziwnym trafem odgrzebałeś starego kotleta z maja zeszłego roku.

Reasumując, dziękujemy za opinię. Daj też namiary na te inne składy w których można kupić węgiel lepszej jakości za tą samą cenę. Podziel się :)
                  • gosior78 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 16.02.11, 15:13
                    Po pierwsze, to że nie było wcześniej mojego wpisu nic nie oznacza...nie śledzę wszystkiego na bieżąco, bo nie zawsze mam czas. A dwa, jak już trafiłem na to forum(bo miałem prawo wcześniej o nim nie wiedzieć)...to mam prawo do wypowiedzi i ostrzeżenia innych konsumentów, potencjalnych klientów itd...poza tym nie jest to tylko moja opinia i nie jest to także incydentalny przypadek. Są w okolicy lepsze składy opału(lepsza jakość, niższa cena) i kropka.

1. Skład opału w Mińsku Mazowieckim Tel.: 25 759 24 24
                    2. Skład Opałowy
                    Jana Pawła Ii 1 , 05-074 Halinów
                    tel. 22 7837121
                    3. 05-070
                    Sulejówek,
                    al. marsz. Piłsudskiego 94 a
                    Kom.: 506 11 57 74
                    Kom.: 509 96 66 93

• pprokopc Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 17.02.11, 11:44
                      Poczytaj jeszcze raz naszą konwersację, dobrze?
                      Możesz sobie nagle się pojawić i pisać co chcesz. Nie neguję tego. To co wtedy napisałem to była moja odpowiedź na Twoje zarzuty, że Ci co piszą pozytywnie o tej firmie to albo właściciele albo ich znajomi. W ten sposób chciałem Ci wykazać, że można Ciebie uważać za konkurencję patrząc przez pryzmat zdecydowanie negatywnej opinii, autorytatywnego sposobu pisania i nagłego pojawienia się na forum.
                      I przy okazji - proszę, nie stosuj zagrywek w stylu:
                      "poza tym nie jest to tylko moja opinia i nie jest to także incydentalny przypadek"
                      bo ja znów mogę napisać, że wszyscy z którymi mówiłem o tym składzie są z niego zadowoleni. I co z tego wynika? Tak na prawdę nic, napisać można wszystko. Tutaj niezłym przykładem są dyskusje przedwyborcze :)

P.S. Dzięki za namiary, może kiedyś spróbuję :)
                      • gosior78 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 17.02.11, 19:28
                        "P.S. nie mamy też pewności czy pozytywnych komentarzy nie piszą sami właściciele, czy bliscy znajomi, chcąc zareklamować firmę...co już się zdarzało, nie raz"....napisałem, że nie mamy pewności. Nie stwierdziłem zatem, że tak jest...wysnułem podejrzenia, obawy co do obiektywności niektórych komentarzy. Trzeba umieć czytać ze zrozumieniem. :) jakbym był konkurencją to bym podał jeden adres, telefon, nazwę firmy...no, ale myślę, że Ci którzy zdrowo myślą zrozumieją to bez Mojego wyjaśniania.
                        I niestety jeżeli jakakolwiek firma nie spełni moich oczekiwań, poczuje się niezadowolony z jej usług...to inni klienci też mają prawo o tym wiedzieć.
                        Reasumując niech Państwo porównają różne firmy z Carbonem i tyle...(nie zamykając się oczywiście w obrębie Dębego). Taka weryfikacja będzie najskuteczniejsza.
              • egonik Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 12.02.11, 22:37
                Brałem u nich na wiosnę ekogroszek Pieklorza i był bardzo dobrej jakości. Na zimę nie wziąłem bo ceny mieli wysokie.
                Drugi skład węgla z którego brałem ekogroszek (ekoret) bardzo dobrej jakości, to Henmar z Sulejówka. Niestety ceny mieli najwyższe w okolicy.
                Za to nie polecam ekogroszku ze składu w Stojadłach. Sprzedali mi Pieklorza, ale pali się trochę podle - zbyt dużo popiołu i spieków.
                • gosior78 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 16.02.11, 15:16
                  I pamiętajmy, ze dobrego węgla nie kupimy w cenie jakiegoś badziewia niewiadomego pochodzenia. Lepiej kupić coś co jest dobrej jakości...aby potem w połowie zimy nie bawić się w dokupywanie kolejnych partii opału..
                  Pozdrawiam
                  • 4rysza-rd1990 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 16.02.11, 15:22
                    Szerze mówiąc...trochę racji w tym co pisze Gosior78 ma...no bo mamy prawo wiedzieć gdzie jest dobry towar a gdzie zły...
                    I powiem, szczerze, że miewałem juz gorszej jakości węgiel, ale ten od Kryńskiego jest taki sobie..
                    Ale każdy z nas ma prawo do swojej opinii
            • miron1512 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 25.02.12, 14:20
              Nigdy wiecej nie kupię w w tym składzie eko groszku.
              Na jesieni 2011 kupiłem 4 worki eko goszku 1 klasy na próbe,spaliłem i było wszystko ok.
              Zamówiłem 4 tony i wtedy zaczeły się problemy ,groszek nie spalał sie dobrze ok 30 procet wywoziłem z powrotem ,a zaplaciłem oczywiscie za pierwszy gatunek 980 za tonę.
              Co ciekawę na próbę dostałem groszek suchy ,zamawiając 4tony groszek przyjechał nasączony
              wodą.Zoriętowalem sie dopiero po otworzeniu pierwszego worka z którego dosłownie ciekła woda .Oszukują ludzi w biały dzień.....
              • pprokopc Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 25.02.12, 15:33
                Bynajmniej nie mam zamiaru ich bronić, ale pytanie - czy przed dostawą nie padało przypadkiem? Czy zważyłeś worek - czy razem z wodą ważył tyle ile powinien czy może więcej właśnie ze względu na wodę która mogła się dostać już po zaworkowaniu. Czy złożyłeś reklamację? No i na koniec - jakoś mnie nie dziwi, że mokry groszek kiepsko się pali.
                Tylko nie traktuj mojego wpisu jako ataku na Ciebie - chcę tylko wyjaśnienia.
    • www.carbon.net.pl Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 26.02.11, 12:57
      Witam na forum,
      Czytając powyższe wypowiedzi muszę z przykrością stwierdzić, że niektórzy z nas nadal żyją w średniowieczu. W dzisiejszych czasach właściciele szanujących się firm, nie mogą pozwolić sobie na cwaniactwo i nieuczciwe gierki.
      Nie mogę zrozumieć, dlaczego ktoś w tak beszczelny sposób oczernia naszą firmę, twierdząc że nie posiadamy Polskiego węgla. Jest to nie tylko nieuczciwe, ale też nieprawdziwe. Nie będę ukrywać, że zdarzały się reklamacje, które jednak szybko zostały wyjaśnione. Mogę powiedzieć więcej, to My jako jeden z nielicznych składów zaczęliśmy uświadamiać ludzi na temat węgla (z jakiej kopalni pochodzi, jakie ma parametry, czym się różni jeden od drugiego, itp.).
      Firma istnieje od ponad roku i jest stale udoskonalana. Przykładem jest nasza najnowsza inwestycja - nowa mniejsza, bardziej dokładna legalizowana waga elektroniczna. Dzięki tym inwestycjom staramy się zmienić wizerunek "węglarza", który przez wielu z nas jest postrzegany jako nieuczciwy. My chcemy to zmienić, u nas kupując tonę masz pewność że faktycznie jest to tona, a nie np. 800kg. Jako nowoczesna firma, staramy się wychodzić na przeciw oczekiwaniom klienta, dlatego też można u nas kupić workowany węgiel na próbę i tym samym wybrać odpowiedni rodzaj węgla do typu posiadanego pieca.
      Mam jeszcze jedno "ale" do gosior78, jeśli Pan kupował u nas to proszę konkretnie powiedzieć co to było i jakie ma Pan zastrzeżenia. Odnośnie wypowiedzi na forum, to nie musi mnie reklamować żadna ciocia klocia, ponieważ skutecznie robimy to sami.
      Korzystając z okazji, pragnę również podziękować dotychczasowym klientom za zaufanie jakim nas obdarzyliście.

Z Poważaniem CARBON
      • gosior78 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 10.03.11, 11:42
        Nikt firmy nie oczernia, po to są takie fora, ażeby każdy mógł się wypowiedzieć czy jest zadowolony czy nie...i to tyle, Ja nikogo nie oczerniam, tylko nie jestem zadowolony z usług, a konstytucja każdemu z Nas daje prawo do własnego zdania...i co że Cie nie chwale to jestem zły?? oczerniam? człowieku mam prawo mieć zdanie na temat czegoś za co zapłaciłem. A worki to się wszędzie na próbę sprzedaje....a takie sformułowanie "ciocia klocia" pokazuje tylko poziom elokwencji i to jak się szanuje klientów...którzy nie są do końca zadowoleni...więc skutecznie róbcie swoją reklamę, ale nie zapominajcie, że sama reklama nie wystarczy...bo towar musi być adekwatnej jakości do reklamy:) Pozdrawiam i proponuje poczytać kilka mądrych książek o Biznesie i marketingu, np. Roberta Kiosaki.
      • gosior78 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 10.03.11, 11:45
        I jeszcze jedno akurat Ja nie pisałem że nie macie polskiego węgla...czytać ze zrozumieniem. Miejcie sobie i z Bangladeszu aby był dobry...
        • sitting_bull Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 10.03.11, 15:49
          Dobry węgiel kosztuje. Jeśli się kupuje za 650 zł tonę,to czego tu wymagać. Kupa popiołu i kamienia..W tym roku po raz pierwszy skorzystałem z usług Carbonu. Cena w granicach 800zl(teraz okolo 830),wiec porównywalna z okoliczna konkurencją. Na plus przemawia jednak legalizowana waga i stały dostęp do surowca. Ogolnie węgiel godny polecenia. Gosior78 mam nieodparte wrażenie ze krytykując poczynania tej firmy czerpiesz dzika satysfakcje,lub masz w tym interes. Czyżby rodzina posiadała skład węgla:)
          • gosior78 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 13.03.11, 22:11
            tiaaa jestem kuzynem PACO...a mój teść jest baronem węglowym...dziwne, co nie mogę wyrazić swojej opinii..? Tobie pasuje, Mi nie...to już znaczy że to ze Mną jest coś nie tak?, nie bądź śmieszny...jeżeli za coś płace to mam prawo wyrazić opinie na ten temat, to takie ciężkie do pojęcia..czy w szkole nie uczyli czytać ze zrozumieniem?
            • sitting_bull Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 14.03.11, 19:14
              >tiaaa jestem kuzynem PACO...
              I wszystko jasne,było tak od razu ze konkurencja. Tata już nie daje jeździć Lublinkiem?
              >czy w szkole nie uczyli czytać ze zrozumieniem?
              uczyli:)
              Ale dla Ciebie matematyka widać była ciężka skoro nie wiedziałeś ile kg jest w 1 tonie:)
              • gosior78 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 26.03.11, 00:59
                ok, jak masz jaja, to idź i sam mu to powiedz w twarz...ale jesteś za słaby i chowasz się po sieci, oczerniając. Jesteś Leszczyk.
    • brunchilda137 Re: Skład opału CARBON w Dębem Wielkim 02.10.12, 01:21
      A ja ostatniej zimy brałam od nich groszek pierwszej klasy. Dobrze się spalał, ale nie dawał dużo ciepła, bo na dzień wychodziło prawie 2 worki na ogrzanie 170m2.
      Nie wiem, czy to problem z węglem czy złe ustawienia pieca... Chyba najlepiej jest kupić połowę od innego dostawcy i próbować.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka