eire81 23.09.08, 08:44 Czy ktoś mógłby mi powiedzieć do jakiej parafii należą mieszkańcy bloków przy ul. 11 Listopada? (ta ulica przy Oceanie). Dziękuję. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ne-ek Re: Pytanie o parafię 23.09.08, 10:39 Patrząc na północ lewa strona należy do Antoniego, a prawa do starej parafii Odpowiedz Link
eire81 Re: Pytanie o parafię 23.09.08, 10:54 A która to stara parafia? Jestem tu do niedawna więc nie jestem pewna czy mi się dobrze wydaje... Odpowiedz Link
emilkami Re: Pytanie o parafię 23.09.08, 11:03 Stara parafia to Kościoł pw. Narodzenia NMP, duży, biały przy ulicy Warszawskiej. A niżej link tam masz szczegóły dot. mińskich parafii. www.minskmaz.com.pl/koscioly.html Odpowiedz Link
eire81 Re: Pytanie o parafię 24.09.08, 14:10 mam do załatwienia pewną sprawe, czy możecie mi polecić z kim najłatwiej się dogadać z wikariuszy mających dyżury? (chodzi o stara parafię),chodzi mi o jakiegos "ludzkiego" księdza-jesli tak można powiedzieć, przystępnego i takiego który nie zadaje zbyt wielu pytań, zależy mi na czasie... Odpowiedz Link
emilkami Re: Pytanie o parafię 24.09.08, 22:34 Ja niedawno załatwiałam formalności związane ze slubem z księdzem Mikuskiem. To bardzo miły i uczynny człowiek. Myśle, że bez problemu się z nim dogadasz, chociaż wcześniej też podczas podobnego "wywiadu" słyszałam o nim różne opinie. Odpowiedz Link