Dodaj do ulubionych

do iza_luiza

11.01.05, 17:07
Podałaś mi namiary na p. Małgorzatę Kargę, dzwonię do niej już od tygodnia,
ale stale włącza się jej sekretarka.
Nagrałam się, ale nie oddzwania.
Boję się, że może jej ukradli tę komórkę, albo co.
A może po prostu jest na urlopie.
Masz z nią jeszcze kontakt, wiesz może co się dzieje?
Będę wdzięczna za jakąś informację
Pozdrawiam
Agabu
Obserwuj wątek
    • iza_luiza Re: do iza_luiza 11.01.05, 22:32
      Czesc Aga,
      Wybacz, ze dopiero odpowiadam, ale wlasnie zasiadlam przed kompem :)
      Nie mam pojęcia co się dzieje, mogła wyjechać. Ja się z nią umawiałam dopiero
      za jakiś czas, niekonkretnie. Nie mogę niestety znaleźć jej wizytówki, ale ona
      przyjmuje na Umińskiego 9 od Bora-Komorowskiego, to jest budynek żłobka, może
      to coś pomoże ?
      • agabu Re: do iza_luiza 12.01.05, 08:50
        Dzięki Iza, już mi się wczoraj wieczorem udało - oddzowniła.
        Umówiłyśmy się, ale dopiero na 1 lutego :-(, bo prowadzi szkolenia poza W-wą.
        Jak często się z nią spotykasz? W sensie wizyt i czy oprócz tego jakoś
        dodatkowo rehabilitujesz Maćka?
        Agabu
        • iza_luiza Re: do iza_luiza 12.01.05, 09:47
          A ja właśnie spieszyłam ci donieść, że znalazłam wizytówkę :)))
          Ja to oczywiście traktuję dodatkowo, Maćka podstawą jest intensywna
          rehabilitacja, ale to wynika z jego problemów (podejrzenie mpdz). Na tą terapię
          udałam się głównie z powodu jego problemu z rączkami, np. bardzo długo ich nie
          łączył. Tu nam p. Małgosia bardzo pomogła. Najlepiej będzie jak ona ci powie
          jak to widzi, napisz koniecznie !
          • agabu Re: do iza_luiza 12.01.05, 10:52
            No właśnie cały czas się zastanawiam co robić. Bo Maciek od 4 mż (w marcu
            skończy 2 lata) był rehabilitowany 2 razy w tygodniu i tak to trwało aż do
            listopada 2004. Potem wyjechaliśmy na urlop, potem rehabilitant miał zapalenie
            barku, potem były święta, a i tak juz od października rehabilitant mówił, że w
            zasadzie on tu już niewiele ma pomysłów, że teraz to już Maciem powinien zająć
            się terapeuta zajęciowy...
            Suma summarum, od listopada jesteśmy bez rehabilitacji.
            Dlatego ten termin - 1 luty, dość odległy - tak mnie zmartwił.
            Nie wiem, czy mi coś nie ucieka, w sensie, czy nie tracę czasu.
            Może powinnam jeszcze jakiegoś innego rehabilitanta poprosić o konsultacje.
            Odpowiedź pewnie brzmi "nie zaszkodzi", ale ...
            No , mam wątpliwości.
            • iza_luiza Re: do iza_luiza 12.01.05, 11:37
              No pewnie, że nie zaszkodzi. Tylko poszukaj kogoś dobrego !
              A jaki Maciek ma problem, że ciągle wymaga rehabilitacji ?
              Może właśnie SI w jego przypadku i wieku będzie wystarczająca, skoro
              rehabilitant nie miał już pomysłu ?
              Chociaż pewnie ja bym się mimo wszystko podpytała jakiegoś rehabilitanta..:)
              • agabu Re: do iza_luiza 12.01.05, 14:00
                Maciek ma niesprawną prawą rączkę
                Nie wiadomo, z czego to wynika, bo wszystkie USG były prawidłowe, poza tym
                rozwój też jest OK.
                Osobiście uważam, że to uszkodzenie okołoporodowe, bo go wyciągali vacuum.
                U neurologa byliśmy raz i wtedy sobie postanowiłam, że już nigdy w życiu. Pani
                lekkim tonem, patrząc na 3,5 miesięcznego malucha powiedziała: "no, proszę
                Państwa, może będzie chodził".
                i dalej "potrzebna będzie rehabilitacja" na moje pytanie a jaka konkretnie
                rehabilitacja odpowiedziała "no, normalna!"
                I że rehabilitant będzie wiedział.
                Na szczęście rzeczywiście wiedział (inny, niż polecany przez nią), wyśmiał i
                kazał do niej pójść z biegającym Maćkiem.
                Maciek biega, rozwija się zupełnie normalnie, tylko ta rączka - dłoń zwinięta w
                piąstkę (figę nam pokazuje!) i przykurczona.
                Chyba jednak poczekam na wizytę u p. Małgosi...
                • iza_luiza Re: do iza_luiza 12.01.05, 16:43
                  To wiesz co, myślę że zaczekaj. Ona może rzeczywiście mieć jakiś pomysł na tą
                  rączkę.
                  A co do neurologa to ja też miałam taki kwiatek. Pani neurolog z LIM-u
                  powiedziała na naszą codzienną rehabilitację, że "szkoda pieniędzy, bo jeśli
                  mózg jest uszkodzony to i tak nic nie pomoże..."
                  A ja myślę, że na nas to podziałało jeszcze bardziej mobilizująco, mam
                  nadzieję, że też będziemy kiedyś mogli jej pokazać jak Maciuś biega :)))
                  • agabu Re: do iza_luiza 12.01.05, 16:47
                    chyba byłyśmy u tego samego (tej samej raczej) neurologa, bo ja też w LIM-ie, a
                    tam jest (był w zeszłym roku) ponoć tylko jeden neurolog dziecięcy...
                    Na skargę to już chyba za późno, ale cały czas się zastanawiam, czy jednak nie
                    zadziałać (mam zawodowe kontakty z zarządem LIM-u)
                    Ale z drugiej strony my dwie, to chyba za mało, żeby tej kobiecie łąmać karierę
                    (czytaj - odebrać kasę, bo najwyżej podejmie pracę gdzie indziej)
                    • agabu Re: do iza_luiza 12.01.05, 16:48
                      w zeszłym roku, to miało znaczyć w 2003
                    • iza_luiza Re: do iza_luiza 12.01.05, 17:00
                      No to numer, to musiała byc ta sama, bo rzeczywiście był tylko jeden neurolog
                      dziec. jak byliśmy, czyli w zeszłym roku :))) Ja potem poszłam do dr.
                      Potakiewicz, zupełnie inne podejście. Ten tekst to jest po prostu granda, ja
                      też się zastanawiałam czy nie napisać skargi, jak mozna coś takiego
                      powiedzieć ...
                      Ale słyszałam plotkę, nie wiem na ile prawdziwą, że wkrótce w LIMie ma
                      przyjmować dr. Potakiewicz :)))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka