Dodaj do ulubionych

Zajączki dwa

07.03.06, 21:45
Od kilku dni po naszym osiedlu kicają dwa śliczne zajączki, nasi mali
sąsiedzi z lasku. Trochę się jednak martwię, że one nie mogą wrócić z
powrotem bo nie wiedzą jak. Poza tym mogą być głodne. Rzuciłam im marchew ale
dzikuski uciekły. Co robić? Pozdrawiam.Iza
Obserwuj wątek
    • niina1 Re: Zajączki dwa 07.03.06, 23:21
      Zajączki wolą jeść coś zielonego np.jeżeli od marchwi to natkę, a nie
      korzeń.Powinny jeść jeszcze kapustę, siano, brukiew. Podobno w mrozy najlepiej
      dokarmiać ziarnami owsa bo nie zamarza.
      Pozdrawiam
      • izabela.tauzowska Re: Zajączki dwa 07.03.06, 23:38
        Nic innego nie miałam, tylko korzeń marchwi. Cały czas chodzą (kicają) pod
        moimi oknami, więc może coś tam jest do jedzenia (pewnie jakieś korzonki
        roślin). Ciekawe to nasze osiedle, często widuję kuropatwy, a teraz te
        zajączki. Rewelacja, aż trudno uwierzyć, że to Warszawa. Może trzeba
        zorganizowac jakąś stołówkę dla takich gości. Pozdrawiam.Iza
        • machara Re: Zajączki dwa 08.03.06, 07:52
          u mnie w ogródku też pojawiły się zajączki, zamiast marchewki zjadły wszystkie
          moje zielone roślinki i zrobiły kupkę. ale to miłe. cieszę się że do nas
          zaglądają. a w lesie widziałam sarenkę którą niestety gonił pies; biedna
          uciekała mało nie połamała kopytek
    • bobm1 Re: Zajączki dwa 08.03.06, 08:39

Wczoraj było ich juz cztery sztuki, jeszcze pokarmicie je parę dni to bedziemy
      mogli hodowle otworzyć. Osobiście sugeruje nie dokarmiać bo bede wracały i
      liczyły na jedzenie a dla dzikich zwierząt to nie jest dobre. Jeśli chcecie im
      dać coś do jedznie to zostawiajcie w lesie - na ich terenie.

---------
      Pozdrawiam
      Marcin
      • machara Re: Zajączki dwa 08.03.06, 08:57
        no niby racja bobm1
        • intruder2 Re: Zajączki dwa 08.03.06, 09:15
          Zgadzam się z Marcinem,

Środowiskiem tych milutkich zwierzątek jest las i tam powinny pozostać. Mam
          nadzieję, że nie przenoszą wścieklizny. Z niepojojem odnotowuję fakt, iż w
          okolicach etapu III widziałem wieczorem lisa, a to już nie jest śmieszne.

Pozdrawiam

Intruder
          • izabela.tauzowska Re: Zajączki dwa 08.03.06, 19:48
            Dałam im marchew bo pomyślałam, że one u nas siedzą bo nie umieją wyjść (
            trzeba przejść pod szlabanem a tam wisi kartka, która tego zabrania, oczywiście
            żartuję).Też w sumie uważam, że lepiej nie przyzwyczajajmy do dokarmiania.
            Tylko zastanawiam się ,jak długo one tak będą chodzić po osiedlu i kiedy uda
            się im wrócić do lasu, bo naprawdę mogą mieć z tym kłopot.Pozdrawiam.Iza
    • machara Re: Zajączki dwa 09.03.06, 10:03
      podejrzewam że te zajączki wracają do lasu, tylko do nas przychodzą coś pojeść
      • kociszek Re: Zajączki dwa 09.03.06, 13:33
        Zjeść i zrobić kupę :))))) Ale,ale niedługo święta mógłby być niezły pasztet...
        chyba sięgnę po flintę :))))
        • bobm1 Re: Zajączki dwa 09.03.06, 13:55

Jak walniesz z flinty to śrutem je nafaszerujesz co znacząco obniża walory
          smakowe pasztetu i grozi wizytą u dentysty ;).

---------
          Pozdrawiam
          Marcin
          • tygrysiczka1 Re: Zajączki dwa 09.03.06, 15:25
            Hmmm... Kociszek... brakowało mi Ciebie...
            • machara Re: Zajączki dwa 09.03.06, 17:40
              tygrysiczko1 ty tez tęskniłaś za kociszkiem? mi kociszek obiecał trzymanie rury
              w łazience żeby była w nocy ciepła woda. ale nic z tego nie wyszło. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka