alex.4 14.01.04, 16:41 nie chciało minsię odszukiwać wsró tematów - jestem trochę leniwy.. Dziś występowałem w radiu. Opowiadałem o związkach Tolkiena z mitologią germańską (jeśli dobrze pamiętam to było radio plus) Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
chatka_ Re: wątek do chwalenia się II 14.01.04, 16:44 jest na nastepnej stronie........................ Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 14.01.04, 16:57 No to poopowiadaj i nam... Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: wątek do chwalenia się II 14.01.04, 17:04 ale to temat na inny wątek... I pewnie sporo bym przynudzał... Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 14.01.04, 17:11 No to dawaj na innym wątku. Nie ma zakazu zakładania nowych... Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 skoro wolno, to też się pochwalę 20.09.04, 12:32 bo wczoraj zrobiłem ckcieszyn.w.interia.pl/galeria1.html Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: skoro wolno, to też się pochwalę 20.09.04, 13:17 spacerowalam sobie z Synusiem i nauczylam Go wachac kwiatki. floksy lubi, a nad mimoza sie krzywi :) Odpowiedz Link Zgłoś
alex.4 Re: skoro wolno, to też się pochwalę 21.09.04, 14:29 anka1 napisała: > spacerowalam sobie z Synusiem i nauczylam Go wachac kwiatki. > floksy lubi, a nad mimoza sie krzywi :) alex: gratulacje:) a na marginesie. Jak pachnie mimoza? Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: skoro wolno, to też się pochwalę 21.09.04, 15:15 > alex: gratulacje:) > a na marginesie. Jak pachnie mimoza? troche miodem troche jesienia. i wlasciwie to nie jest poprawna nazwa ale jakbym napisala ze Roleczek wachal nawloc olbrzymia to nikt nie wiedzialby o co chodzi. to takie zolte drobne kwiatki zebrane w klosy (?), wiechy(? - nie wiem jak to okreslic ) na wysokich lodygach. Odpowiedz Link Zgłoś
anka1 Re: coś ty 21.09.04, 15:30 stoik1 napisał: > wszyscy wiedzą jak wygląda nawłoć ;) w takim razie bardzo wszystkich przepraszam za posadzenia o niewiedze botaniczna :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Jeśli wolno rzucić jakąś uwagę: 21.09.04, 02:42 stoik1 napisał: > bo wczoraj zrobiłem Przydałyby się krótkie podpisy zdjęć (jedno słowo lub dwa), zamiast ogólnikowego Cieszyn. Będą takie ? :) Ale tak poza tym to: ho ho ho... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 żeby to nie zabrzmiało tak obcesowo... 21.09.04, 11:42 - taka konwencja - przedtem podpisywałem, ale mi się znudziło - niedopowiedzenia czasem pobudzają ciekawość - ... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: żeby to nie zabrzmiało tak obcesowo... 21.09.04, 12:12 To jeśli można - jedna techniczna wskazówka - staraj się bardziej wypoziomować obiektyw w trakcie robienia zdjęć. Wtedy ściany, czy inne linie pionowe na zdjęciu nie będą się tak "kładły". Nawet jeśli w momencie robienia zdjęcia kadr będzie wyglądał głupio, to zawsze za dużą część dołu zdjęcia można potem wykadrować i wyrzucić. Dopóki nie robisz na slajdzie - zawsze da się to zrobić. Przy cyfrówce to pestka, a efekt ładniejszy. A szczególiki na zdjęciach rzeczywiście smaczne... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 dobre rady jak najmilej widziane 21.09.04, 13:27 bo jestem amatorem na razie rozgryzłem większość guziczków co do kadrowania - 640x480 ciężko bardziej obciąć na kartę 16MB mało co wchodzi Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: dobre rady jak najmilej widziane 21.09.04, 18:20 stoik1 napisał: > bo jestem amatorem > na razie rozgryzłem większość guziczków > co do kadrowania - 640x480 ciężko bardziej obciąć > na kartę 16MB mało co wchodzi Ha! Na to chyba tylko jedna rada - zmienić sprzęt na lepszy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Uffff..... 21.09.04, 12:46 ....dobrze że pojawił się drugi wpis, bo pierwszy zrobił niedopowiedzenie. Dzięki za wyjaśnienie -do konwencji się nie wtrącam -drugie jak najbardziej rozumiem :) -trzecie: tylko czasem Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 naprawiło mi się 13.01.05, 23:54 wejście liniowe w komputerze w końcu mogę sobie zgrywać LP do MP3 efekt dość zadowalający Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Ja też kogoś pochwalę :) 14.01.05, 10:58 Nasza koleżanka All2 ma swoją wyszukiwarkę internetową. O! :) www.alltheweb.com/ Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Ja też kogoś pochwalę :) 14.01.05, 11:10 All - nic nie mówiłaś... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Ja też kogoś pochwalę :) 14.01.05, 12:03 A, bo wszyscy tylko google i google... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 Re: Ja też kogoś pochwalę :) 14.01.05, 12:18 tak to jest z goglami na oczach Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Ja też kogoś pochwalę :) 14.01.05, 13:30 All2 ma web nie od parady! :))) Odpowiedz Link Zgłoś
piecyk.gazowy Re: wątek do chwalenia się II 17.01.05, 23:38 alex.4 napisał: > nie chciało minsię odszukiwać wsró tematów - jestem trochę leniwy.. > Dziś występowałem w radiu. Opowiadałem o związkach Tolkiena z mitologią > germańską (jeśli dobrze pamiętam to było radio plus) Występowałeś w KATOLICKIM radiu???!!! Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: wątek do chwalenia się II 26.01.05, 17:31 Wreszcie jakiś pożytek z poziomKowej strony www. Napisałem nie tak dawno o awarii Radiowej Jedynki w B-stoku a że szybka reakcja moja była, tym długo na poprawny sygnał nie trzeba było czekać. Dzisiaj Poczta Polska dostarczyła mi koszulkę JEDYNKI RADIOWEJ..... zawsze coś.... to działa :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: wątek do chwalenia się II 01.02.05, 12:04 Na powrot mam komputer w domu, pare dni temu zlapal wirusa... Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: a propos... 01.02.05, 13:48 chatka_ napisała: > Przyslijcie mi swoje numery gg... Mój się nie zmienił. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: a propos... 01.02.05, 14:45 Nie zmienil, bo nie mialo co sie zmieniac? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 01.02.05, 13:48 chatka_ napisała: > Na powrot mam komputer w domu, pare dni temu zlapal wirusa... Grypa szaleje... ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: wątek do chwalenia się II 01.02.05, 14:48 Grypa to nie byla, nie przechodzi po trzech dniach... Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: wątek do chwalenia się II 01.02.05, 14:53 "Grypa szaleje w Naprawie"... ;) PS. Bardzo przejmujące, ale ładnie napisane - można przeczytać :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Uczniowie liceum Czackiego 09.02.05, 13:54 To klasa mojego synka. Niestety nie występował, bo - jak sam stwierdził "brak mu temperamentu aktorskiego oraz zdolności". miasta.gazeta.pl/warszawa/1,34862,2537315.html Odpowiedz Link Zgłoś
stoik1 bałwanek 03.02.05, 15:55 to było dawno, ale teraz już mi się nie chce.. ckcieszyn.w.interia.pl/balwan.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Watęk do chwalenia sie II 07.11.05, 23:23 Napisac o tym na watku "Moim przebojem dnia jest" to nie byloby to, i byloby nieszczere, autentcznie chce sie pochwalic :) Kupilam plyte, chyba druga w tym roku i jest to plyta piekna: Hotel Paradise Josefine Cronholm. Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 00:39 ja też kupiłam płytę Kate Bush A Sea of Honey A Sky of Honey Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 03:06 Czyzbys miala namysli "Aerial"? Ja wciaz czekam, zamowilem japonska wersje i powinienem otrzymac za pare dni. I jak odczucia, czyzby byla porownywalna do "Hounds of Love"? kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 11:06 tak, przepraszam, Aerial, po prostu kazda z plyt ma swoj tytul. Odczucia mam mieszane, Kasia Krzak niezmiennie mnie zachwyca, wiec nie umiem byc obiektywna, ale mam wrazenie, ze plyta jest nierowna. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 11:27 Nierówna, bo muszą być takie rowki żeby płyta grała ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 15:55 Nierowna musi byc,rowki tez no i do tego ta igla ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 16:15 żeby płyta grała musi być prąd albo korbka :D płyta "Aerial" jest podwójna, pierwszy krążek ma tytuł "A Sea of Honey", drugi "A Sky of Honey", ufff Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 15:54 Taaaaaak, Kasia Krzak, Elzbieta Fryzjer, to byly czasy! Mam nadzieje, ze plyta bedzie "rosla" wraz z uplywem czasu, tak ja wiekszosc plyt Kasi ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 16:26 na pewno "urośnie", to ciągle ta sama Kasia Krzak, pełna życia i muzyki, ładna okładka, cud miód ;) a dlaczego wydanie japońskie? Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 16:33 A tak sobie ;). Na powaznie, wydania japonskie maja fajniejsze okladki, wkladki z liryka angielska i japonska i od czasu do czasu maja lepsze brzmienie (mastering jest znacznie lepszy, szczegolnie jesli uzywaja JVC XRCD). Mam Kasi Box Set-"This Woman Works" chyba tak to sie zwie-wszystkie plyty plus dwie z remiksami, dodatkami, nagraniami na zywo, etc. z Japonii, tak wiec najnowsza tez mogla byc z kraju kwitnacej wisni;). A jesli chodzi o chwalenie, to mam w swojej kolekcji cd Kasi-takze z Japonii, dwuplytowe wydanie promo, ktore na rynku kolekcjonerskim jest warte ok. uwwwaga 400/500 PGB. kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 16:36 O wlasnie to ten: eil.com/shop/moreinfo.asp?catalogid=30079 Okazja, tylko 350 GBP, ale musze sie przyznac, ze ja dorwalem duzo taniej na ebay pare lat temu ;). kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Watęk do chwalenia sie II 08.11.05, 18:34 Hey wlasnie uslyszalem na BBC6, ze Kasi nowy album jest najlepiej sprzedawana plyta! Kasia rules!!!!!!!!!!! kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Watęk do chwalenia sie II 18.11.05, 18:43 nic dziwnego, tyle lat oczekiwania na nową starą Kasię. Zanim Cię zabanują, powiedz, czy dostałeś album? Nie mogę przestać jej słuchać, za każdym razem słyszę coś nowego, to wciąga. Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Watęk do chwalenia sie II 18.11.05, 18:59 Czesc ;); Nie, jeszcze nie ale powinien dotrzec w ciagu najblizszych dni-przynajmniej taka mam nadzieje:). Wczoraj wrzucilem na ruszt "Hounds of Love" i bylo tak jak zawsze-dreszcz, emocje i wspaniala muzyka. Za kazdym razem, gdy slucham "Hello Earth" wracam wstecz do pierwszego razu, gdy uslyszalem ten utwor-srodek nocy, radio marki Beskid, a bylo to tak dawno ze nawet nie pamietam ;). Jesli nie zabanuja, to dam Ci znac gdy juz przeslucham. "..Hello, Earth. Hello, Earth. With just one hand held up high I can blot you out, Out of sight. Peek-a-boo, Peek-a-boo, little Earth. With just my heart and my mind I can be driving, Driving home, And you asleep On the seat. I get out of my car, Step into the night And look up at the sky. And there's something bright, Travelling fast. Look at it go! Look at it go! [A men's choral passage in either Czekh or Russian is sung here.] ('Listen!') Watching storms Start to form Over America. Can't do anything. Just watch them swing With the wind Out to sea. All you sailors, ('Get out of the waves! Get out of the water!') All life-savers, ('Get out of the waves! Get out of the water!') All you cruisers, ('Get out of the waves! Get out of the water!') All you fishermen, Head for home. Go to sleep, little Earth. I was there at the birth, Out of the cloudburst, The head of the tempest. Murderer! Murder of calm. Why did I go? Why did I go? [The men's choral passage is sung again several times here.] 'Tiefer, tiefer. Irgendwo in der Tiefe Gibt es ein licht.' Go to sleep little Earth..." Pozdrawiam, kotwicz ;). Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Watęk do chwalenia sie II 25.11.05, 17:40 Witaj; Plyta dotarla i po pierwszym przesluchaniu moge smialo powiedziec-prawdziwa bomba z duza szansa na miano plyty roku. Dam znac po paru kolejnych odsluchach, czy podobnie jak w Twoim przypadku plyta "rosnie" i wciaga w miare sluchania ;). Pozdrawiam, kotwicz. Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Watęk do chwalenia sie II 08.12.05, 14:29 przez kilka dni byłam odcięta od Kasi jak od tlenu, poczucie osamotnienia przeszło, gdy dziś usłyszałam A Coral Room :) Odpowiedz Link Zgłoś
kotwicz69 Re: Watęk do chwalenia sie II 08.12.05, 14:55 Hey; Calkowicie rozumiem i gratuluje raz jeszcze ;)! Ja wlasnie otrzymalem pierwszy singiel z nowej "Krzaczastej" plyty:www.amazon.com/exec/obidos/tg/detail/-/B000BCHJ1A/103-6582761- 7833431?v=glance Super, a "Sexual Healing" M.Gayea tez wspanialy. P.S. Aand, daj Juliettcie posluchac Kasi co najmniej raz dziennie ;)! kotwicz Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Watęk do chwalenia sie II 10.12.05, 23:40 dziękuję za troskę :) homeopatyczna dawka Kasi pomogła na wszelkie dolegliwości i niestrawności Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Watęk do chwalenia sie II 12.12.05, 09:05 I trochę coca-coli. Też w ilości homeopatycznej :) Odpowiedz Link Zgłoś
kamilar Re: wątek do chwalenia się II 10.11.05, 10:57 :)))))))))))))))))))))))))) Ale się uśmiałem, znowu Jordanes mi się przypomniał i archeologia ziem polskich:) Odpowiedz Link Zgłoś
hmc1 Re: wątek do chwalenia się II 18.11.05, 18:27 Parę moich zdjęć ukazało się w czwartkowym Porannym :) img384.imageshack.us/my.php?image=gazeta8ln.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 20.11.05, 22:48 Zrobiłeś bardzo duże postępy, od pierwszych Twoich fotek, które widziałem na plfoto. Niestety nie mogę tego powiedzieć o sobie. U mnie nadal czysta amatorszczyzna. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: wątek do chwalenia się II 20.11.05, 23:17 Tez mi sie bardzo podobaja!!! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 07.12.06, 10:32 Mój podwładny zdał egzamin ACCA osiągając najlepszy rezultat w kraju i 11 na świecie. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: wątek do chwalenia się II 07.12.06, 11:46 dawales mu korepetycje, czy polecenie sluzbowe, zeby wstydu nie przyniosl..? :) gratuluje podwladnych...! :) ralston napisał: > Mój podwładny zdał egzamin ACCA osiągając najlepszy rezultat w kraju i 11 na > świecie. > Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 07.12.06, 11:49 Polecenie służbowe oczywiście - to łatwiejsze niż korepetycje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: wątek do chwalenia się II 07.12.06, 11:52 a ten , egzamin ACCA , to z czego..? ralston napisał: > Polecenie służbowe oczywiście - to łatwiejsze niż korepetycje ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 07.12.06, 11:56 Audit and assurance services. Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: wątek do chwalenia się II 07.12.06, 12:01 teraz rozumiem, dlaczego to bylo, sluzbowe polecenie... :) ralston napisał: > Audit and assurance services. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: wątek do chwalenia się II 09.12.06, 05:26 tyle z angielskiego to i ja rozumiem - podwładny awansował na adiutanta i jako taki będzie serwował(zwierzchnikowi) pełny serwis... Gratuluję Ralston; też bym tak chciał! Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 09.12.06, 11:32 NIestety sam się awansował do Irlandi :( Odpowiedz Link Zgłoś
bogo2 Re: wątek do chwalenia się II 09.12.06, 11:57 no i po chwaleniu sie... miejmy ndzieje, ze w irlandii, bedzie chwalil sie toba, ralstonie.... ;) czego ci serdecznie zycze.. :) ralston napisał: > NIestety sam się awansował do Irlandi :( Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: wątek do chwalenia się II 09.12.06, 14:13 A wydawało się że będzie za Ralstonem laptopa nosił. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 09.12.06, 17:26 aand napisał: > A wydawało się że będzie za Ralstonem laptopa nosił. Eeee... no to, to sam umiem... Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: wątek do chwalenia się II 12.12.06, 08:29 Co to jest egzamin ACCA? Skoro on taki dobry, to dlaczego wciąż jest podwładnym. Dac mu awans albo przynajmniej podwyżkę, bo się urwie do konkurencji! PS Watek alexa4. Kto by pomyślał. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: wątek do chwalenia się II 12.12.06, 18:10 Zabiegałem o awans dla niego, niestety bezskutecznie. W efekcie sam się awansował - do Irlandii. A ACCA przyznaje kwalifikacje w zakresie międzynarodowych standardów rachunkowości- najkrócej ujmując. Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: wątek do chwalenia się II 12.12.06, 22:06 ormond napisał: > Watek alexa4. Kto by pomyślał. Ormond - książę niezłomny. Dzień bez prowokacji jest dniem straconym? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ormond Re: wątek do chwalenia się II 15.12.06, 04:48 aand napisał: > ormond napisał: > > > Watek alexa4. Kto by pomyślał. > > Ormond - książę niezłomny. Dzień bez prowokacji jest dniem straconym? ;) ... traktuje to jako komplement ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: wątek do chwalenia się II 15.12.06, 10:01 I słusznie. :)) > ... traktuje to jako komplement ;) Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: wątek do chwalenia się II 18.01.07, 23:16 moja kuzynka Irlandka, obecnie mieszkanka Szkocji, fotografik, pracująca w ośrodku opieki społecznej, jako nauczyciel sztuki, była w 2006 roku menadżerem szkockiej reprezentacji bezdomnych w piłce nożnej na mistrzostwach świata w RPA w Kapsztadzie. :) Odpowiedz Link Zgłoś