Dodaj do ulubionych

Festiwal Dni Herbaty

06.10.10, 14:56
Byłem ostatnio na festiwalu dni herbaty i chciałem wam go polecić. Dowiedziałem się wiele ciekawych rzeczy. I chyba pierwszy raz w życiu piłem herbatę w połączeniu z różnymi czasem egzotycznymi dodatkami.
Obserwuj wątek
    • mrokon Re: Festiwal Dni Herbaty 08.10.10, 15:33
      Fajna sprawa :)
      • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 12.10.10, 11:55
        No można się bardzo ciekawych rzeczy dowiedzieć :) Maja kilka ciekawych aktywności w ramach tego festiwalu ja sam próbowałem jeszcze herbaty do smaku. Dobrania odpowiedniego naparu do zamówionego posiłku :) mniam :)
    • Gość: wy Re: Festiwal Dni Herbaty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.10.10, 12:07
      Polecam tanie noclegi w Kielcach - Hotel Stella
      • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 12.10.10, 12:08
        Ja też byłam już na Dniach Herbaty w Warszawie i po raz pierwszy próbowałam herbaty w połączeniu z alkoholem:) Bardzo mi smakowało bo drinki były takie delikatne, idealne dla kobiet.
        • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 13.10.10, 10:52
          Polecam ci również spróbowania połączenia herbaty z warzywami. Bardzo mi na przykład przypadło to do gustu. Super smakowało i zaskakiwało ogólnie takim wyszukanym smakiem. W ogóle cała ta inicjatywa z dniami herbat jest bardzo ciekawa. dla miłosnika jak najbardziej potrzebna impreza :)
          • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 13.10.10, 14:59
            To fakt. Dni herbaty są od kilku lat największym tego typu wydarzeniem. Jeśli chodzi o herbatę z warzywami to powiem szczerze, że próbowałam ale dodałam jej jak przyprawę-wyszło rewelacyjnie. Próbowałeś tak?
            • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 14.10.10, 10:58
              Nie w taki sposób nie próbowałem, ale jeszcze będę miał okazje bo wybieram się do innej restauracji w ten weekend jeszcze raz z okazji dni herbat. Tym razem udało nam się szefa namówić i stawia co tam będziemy chcieli. Taka mini integracja :)
              • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 14.10.10, 11:50
                To bardzo fajna intergracja:) Najchętniej bym zwiedziła wszystkie lokale biorące udział w dniach herbaty ale niestety nie ma tak dobrze:)
                • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 16.10.10, 12:47
                  No z tego co widziałem w wyszukiwarce lokali na dni herbaty to troszkę tego jest :) Musiałabyś byś naprawdę nieźle zarabiać żeby sobie tak po zwiedzać te lokale :)
                  • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 18.10.10, 11:48
                    Chodzi o to przezde wszystkim zeby skorzystać z każdej aktywności tzn Herbata do smaku, w kolorze, z dodatkami i u mistrza.
                    • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 19.10.10, 10:19
                      o jest tego trochę :) Ja polecam najlepiej sprawdzić co gdzie i jak na stronie www.klub.dilmah.pl bo tam tez można sprawdzić w których lokalach organizują dni herbaty.
                      • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 20.10.10, 10:30
                        Tak wiem wiem. Widziałam już ta wyszukiwarkę lokali:) Moja kumpela była ostatnio na dniach herbaty i zachwycala sie pyszna szarlotka do herbaty cynamonowej:) Tez lubię takie połaczenie smaków.
                        • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 20.10.10, 10:56
                          Ja jak byłem na dniach herbaty to do earl greya zamówiłem sobie pyszne tiramisu:) Normalnie miodzio :) jednak powiem szczerze muszę uważać na to co jem a ostatnio do tych herbatek pozwalam sobie na wiele słodkości :P
                          • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 20.10.10, 12:25
                            Hehe to uważaj na te słodkości bo później cięzko zrzucić:P Ja widziałam w menu do jednej z herbat Crème brûlée ale sie powstrzymałam przed łasuchowaniem i zamowilam samą herbatę:P
                            • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 21.10.10, 09:58
                              Spokojnie nie da rady dbam o formę. Aczkolwiek herbata nie tuczy, jednak jak popatrzyłem na niektóre potrawy w menu dni herbat to normalnie chciałoby się spróbować wszystkiego. Normalnie aż ślinka ciekła :) Może nie powinienem się tak nad tym zastanawiać ale jednak jedzenie daje dużo przyjemności :)
                              • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 21.10.10, 12:23
                                Duzo przyjemności daje dobrze dobrana herbata do potrawy. Na blogu klubu miłosników dobrej herbaty mozna znaleźć notkę na ten temat.
                                • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 22.10.10, 11:14
                                  Wiedza z klubu miłośników dobrej herbaty razem z tym co popróbowałem na dniach herbaty dała mi tyle że teraz siedze wieczorami i robie sobie różne specjały z herbatką. Oj naprawdę zaczynam się obawiać o swój obwód :P
                                  • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 22.10.10, 14:14
                                    Racja, fajne jest to, że w klubie miłosników dobrej herbaty mozna poczytać o takich własnie róznych fajnych ciekawostkach zwiazanych z herbata.
        • kamienczyk33 Re: Festiwal Dni Herbaty 22.10.10, 14:32
          Idealne dla kobiet jest malibu :) Jestem wielką fanką! Ciekawe, jak by smakowało z herbatą (nie piłam nigdy żadnego alkoholu z herbatą.. ) :)) Jak coś to tylko malibu z sokiem grapefruitowym, albo z colą i różne podobne
          • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 25.10.10, 11:17
            Myślę że posmakowałby ci ten drink o którym ladypiglet tak pisze. Moja druga połówka próbowała właśnie tej herbaty mandarynkowej z żołądkową gorzką na dniach herbaty, i teraz co jakiś czas do tego wraca w domu.
            • kamienczyk33 Re: Festiwal Dni Herbaty 31.10.10, 01:16
              Spróbuję! ;) Nie wpadłabym na to sama (że % z herbatą), ale bardzo ciekawe...
          • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 25.10.10, 14:07
            a może taki drink: tradycyjna dilmah czarna herbata, mleko i malibu? albo skoro piłaś malibu z sokiem grejpfrutowym to moze własnie wybrac herbate aromatyzowaną o takim własnie smaku zamiast soku?:) Moim zdaniem brzmi interesująco:)
            • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 26.10.10, 10:20
              Ja jeżeli już bym robił drinka to raczej bym poszedł w stronę herbaty na przykład lively lime and orange fusion z serii exceptional, dodał do tego odrobinę finlandii limonkowej i wzbogacił jeszcze smak odrobiną likieru jakiegoś słodkiego. Myślę że dobrze to wymieszac i drink na wiecorne oglądanie filmu jest idealny.
              • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 26.10.10, 11:22
                Na wieczór przy filmie to ja bym wolała po prostu napar dilmah earl grey, ciepły koc i wygodny fotel:P
                • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 27.10.10, 09:59
                  Earl grey dilmah jest dobry bo nie ma takiego ostrego zapachu bergamoty. A ostatnio widziałem dobry film "Autor Widmo" do kina nie dotarłem ale na DVD już obejrzałem. Naprawdę trzyma człowieka w napięciu :)
                  • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 27.10.10, 12:05
                    Nie wiedziałam tego filmu, ale lubię takie trzymające w napięciu. Zajrzyj sobie na stronę kina Praha. W ten weekend będzie można obejrzec wiele kultowych filmów kryminalnych:) Festiwal Dni herbaty juz powoli dobiega końca- a szkoda bo moim zdaniem takie wyjątkowe herbaciane menu powinno być w restauracjach i kawiarniach przez cały rok:)
                    • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 28.10.10, 09:06
                      Cóż no nic na to nie poradzimy :) A co ci się najabardziej podobało w dniach herbat. Bo moją ulubioną aktywnością to chyba herbata do smaku jest. Krewetki smakowały mi zupełnie inaczej z herbata earl grey :)?
                      • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 28.10.10, 10:18
                        To oczywiste, że smakują inaczej . Z pewnością to menu dni herbat : herbata do smaku" powstało właśnie z myslą o tym aby każdy zrozumial i poczul jak herbata może być dobrana do potrawy i jak bardzo moze zmienic jej smak.
                        • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 28.10.10, 12:13
                          A słyszałaś audycje która była w Radiu Kolor właśnie z okazji tych dni herbat? bardzo ciekawie się facet wypowiadał i dużo fajnych rzeczy mówił. Wogóle w Radiu Kolor mozna fajnych rzeczy posłuchać. Lubie to radio. :)
                          • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 28.10.10, 12:45
                            Oczywiście, że słuchałam:)
                            Przyznam, że bardzo fajna audycja. Dobrze, że zawsze mam w pracy włączone radio kolor bo audycja była w godzinach popołudniowych:)
            • kamienczyk33 Re: Festiwal Dni Herbaty 31.10.10, 01:16
              Oj mleko to na pewno nie, ale spróbuję chętnie drugiej opcji ;)
              • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 02.11.10, 12:02
                Znam takich którzy uwielbiają bawarkę :) dla mnie to musi byc mocny napar żeby dodać mleko. Na przykład jak pijam herbate ulung dilmah to nie ma opcji bez mleka jej nie wypiję :)
              • ladypiglet Re: Festiwal Dni Herbaty 02.11.10, 12:07
                Czyli tą opcję z dilmah exceptional?
                • marcinos4 Re: Festiwal Dni Herbaty 07.11.10, 19:53
                  No możesz z dilmah exceptional to już zalezy od twojego własnego uznania, którą herbatę wybierzesz. Ja akurat piłem z ulung od dilmah :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka