Gość: olga IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.09.04, 21:12 Czy jest we Wrocławiu bądź okolice Wrocławia ktoś kto może nauczyć mnie robić frywolitki?Może jakiś kurs. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Pytacz Re: frywolitka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 08:47 Przepraszam, a co to jest "frywolitka" ? Brzmi ciekawie. Odpowiedz Link Zgłoś
ahnija krótkie wyjaśnienie,co to frywolitka:) 29.09.04, 14:28 Frywolitka, zwana też koronką czółenkową, jest bardzo starą techniką wytwarzania koronek. W "dawnych dobrych czasach" zajmowanie się czółenkiem było jedną z ulubionych prac ręcznych. Ma ono bowiem tę zaletę, że robótka jest łatwa do transportowania i w każdej chwili może zostać przerwana i podjęta; co więcej, powstała koronka mimo swojej delikatności jest bardzo mocna. Ostatnio głośno o niej było przy okazji stringów robionych właśnie tą metodą:) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: weronika13 Re: krótkie wyjaśnienie,co to frywolitka:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 19:32 Wszystko się zgadza może tylko co do stringów mam wątpliwości,są robione na szydełku nie słyszałam o frywolitkowych stringach.Jest trochę o frywolitkach w sieci mi jednak zależy na nauce "na żywo". Adres strony na której można zobaczyć prace mistrza tomella14.webpark.pl/stawasz.htm Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alladynka Re: frywolitka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.04, 11:41 Wejdź na forum robótki na drutach lub piękne ozdoby - własnoręcznie i tam zapytaj. Wiele osób zajmuje się tam różnymi robótkami. Odpowiedz Link Zgłoś