ralston 14.12.04, 12:38 Czajkax2 nie jest tutaj pierwszym "ptasim" nickiem. Kto poda przynajmniej jeszcze jeden? Bezpośrednio zainteresowani w konkursie nie mogą brać udziału i proszeni są o nieujawnianie się do czasu rozstrzygnięcia :) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
czajkax2 Re: Konkurs 14.12.04, 12:40 Czy "Błotniarka Stawowa " to ptak?????????? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Konkurs 14.12.04, 12:41 "Niesformy Kłusownik" ma na pewno wiele wspólnego z ptakami( o ile na nie poluje). Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Konkurs 14.12.04, 12:42 "Qrnik" jest ptasim nikiem bo ma w sobie wiele drobiu:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Konkurs 14.12.04, 12:44 Kurczę - w ciągu dwóch minut wyhaczyłaś dwa z trzech nicków, które miałem na myśli. Tak - błotnak stawowy to ptak, qrnik też się zgadza :) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Konkurs 14.12.04, 12:46 Jestem po prostu genialna. Prosze o uznanie równiez kłusownika gdyz na pewno poluje na dzikie ptactwo. Widac po oczach. Nigdy jeszcze nie wygralam zadnego konkursu i tym razem musi sie udac:)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Konkurs 14.12.04, 12:48 Kłusownik to raczej na serca niewieście poluje. Szukamy dalej :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Konkurs 14.12.04, 13:12 Kurczę - Krogoolca przeoczyłem. Jest jeszcze jedno ptaszę wobec tego :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Konkurs 14.12.04, 13:19 karokaro napisała: > Janiołka to latające cudo ;-) > > K. Zgadzam się. Ale Janiołka to zupełnie inna kategoria :) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Konkurs 14.12.04, 13:27 "Kokolores", to na pewno o to ci chodziło. Ratuj bo pomysłów brak. Mam juz manie prześładowczą i w każdym dopszukuje sie ptaka:)))( bez nieuczesanych mysli) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Konkurs 14.12.04, 13:42 To ja już nie wiem.Chyba daruje sobie i poczekam na propozycje innych. Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Konkurs 14.12.04, 12:55 Przez ten konkurs kawy nie mam jak zrobic. A tu zaraz mała wstanie i koniec Tea Time dla mnie. Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Konkurs 14.12.04, 13:54 czajkax2 napisała: > Czy "Błotniarka Stawowa " to ptak?????????? ralston napisał: > Tak - błotnak stawowy to ptak, O, przepraszam... Muszę stanąć w obronie czci Błotniarki :0) Błotniak stawowy to ptak drapieżny, ale błotniarka stawowa to istota wodna, toż to ślimaczek przecież :-)) A tutaj można obejrzeć jej podobiznę: www.muszkarstwo.wcwi.net.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3306 :-))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Konkurs 14.12.04, 13:57 No proszę - a ja cały czas myślałem, że Błotniarka, to pani Błotniakowa :) Tak czy inaczej, jeden ptaszek pozostaje cały czas do odnalezienia :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Konkurs 14.12.04, 14:45 Jastrząb :) albo Sokole Oko - ale to bardziej pod kategorię 'western' podchodzi ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Konkurs 14.12.04, 17:22 Sorry Awee zagapilam sie. Rals tez, kolejny ptaszek Ci umknal, Hawk.eye, a ten ostatni ostatni to Birda? :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Konkurs 14.12.04, 18:18 Chatko podzielimy się nagrodą, dobrze? Wolisz królewicza czy pół królestwa? :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Konkurs 14.12.04, 18:53 Sam się niespodziewałem, że tyle ptaszków się nam tu poukrywało :))) Ale polowanie na tego ostatniego ciągle trwa :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Konkurs 14.12.04, 18:58 Dla ułatwienia powiem, że nie chodzi również o gapa miejskiego, choć na wrony mówią nieraz "gapy"... :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Konkurs 15.12.04, 01:12 Ohoho. Dwie panie Byki szybciutko zajęły się podziałem królestwa ;) A Czajka i ja to co??? Grozi nam chyba rozbicie dzielnicowe ;) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: do All :) 17.12.04, 23:54 all2 napisała: > Ohoho. Dwie panie Byki szybciutko zajęły się podziałem królestwa ;) A Czajka i > ja to co??? Grozi nam chyba rozbicie dzielnicowe ;) O przepraszam, ja nic jeszcze sobie nie przywlaszczylam, jestem bardzo niezdecydowanym Bykiem, moze wiesz czyja to wina?:) (no nie moge sie doczekac wyroku ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Sroka złodziejka :) 14.12.04, 21:14 No, no....tak, tak - trzeba znać języki :) A Fringillę też można podciągnąć pod kategorię latające ? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: Sroka złodziejka :) 14.12.04, 21:59 Hola hola, majwięcej (jak narazie) znalazłam ja,więc wara mi od nagrody:))) To ja tu cięzki ranek miałam i szukałam iszukałam a wy mi teraz chcecie splendor odebrac?? --------- Dominisia ur. 29.09.2003 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=621&w=17948846&wv.x=2&a=17948846 Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Sroka złodziejka :) 15.12.04, 00:45 awee napisała: > No, no....tak, tak - trzeba znać języki :) > A Fringillę też można podciągnąć pod kategorię latające ? ;) To już chyba sama Fringilla musi się ustosunkować. Fringillo, czy jesteś latawicą? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Sroka złodziejka :) 15.12.04, 08:50 awee napisała: > No, no....tak, tak - trzeba znać języki :) > A Fringillę też można podciągnąć pod kategorię latające ? ;) > I to jest właśnie ostatni z brakujących ptaszków. Fringilla coelebs to przecież zięba. Więcej ptaszków - po uważnym przejrzeniu całej listy forumków i foremek nie stwierdza się :) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 A może rybki? ;) 14.12.04, 19:26 Przy pobieżnym przejrzeniu listy obecności znalazłam trzy. Przeoczyłam coś? Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: A może rybki? ;) 14.12.04, 23:12 Mam jednego pewniaka - Wanda :) Pozostale dwa to moze roztoczańskie przysmaki?:) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: A może rybki? ;) 15.12.04, 00:40 Wandę przeoczyłam - jak mogłam :( To teraz bawię się w Ralsa. Nadal pozostają trzy :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: A może rybki? ;) 15.12.04, 07:51 all2 napisała: > To teraz bawię się w Ralsa. Nadal pozostają trzy :) Mnie wyszło sztuk cztery :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A może rybki? ;) 15.12.04, 08:51 Przejrzę listę wieczorem to się ustosunkuję. Teraz muszę popracować :) Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: A może rybki? ;) 17.12.04, 13:06 ralston napisał: > Przejrzę listę wieczorem to się ustosunkuję. Teraz muszę popracować :) To jak to z tym ustosunkowaniem się do konkursu??? Konkurs zakończony tylko listy zwycięzców brak. Czyżby jakieś kłopoty ze sponsorami nagród??????? Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A może rybki? ;) 17.12.04, 23:30 No więc rybek znalazłem ze trzy - a i to trochę naciągane. A co do nagród - to czy ktoś obiecywał, że będą nagrody? Odpowiedz Link Zgłoś
czajkax2 Re: A może rybki? ;) 18.12.04, 21:54 ralston napisał: A co do nagród - to czy ktoś obiecywał, że będą nagrody? Nagród moze nie byc ale wypadałoby rozstrzygnąć konkurs ku radości gawiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A może rybki? ;) 19.12.04, 18:06 A więc ku uciesze gawiedzi podaję co następuje: Zidentyfikowano ptasich nicków sztuk siedem. Po sprostowaniu, że Błotniarka to jednak ślimaczek nie ptaszek pozostało sześć: czajkax2 qrnik i krogoolec zidentyfikowane przez Czajkę. hawk.eye zidentyfikowane przez Awee i Chatkę birda - Chatka fringilla - Awee. Więcej ptaszków nie namierzyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
awee jednak siedem :) 19.12.04, 18:29 To ja w ramach uzupełnienia :) Zidentyfikowany nick przez All to La_gazza_ladra tu kruje się sroka A co z rybami ? Moje typy: Pisces1 Amberfiszka Lindow1 1000_oceans (tutaj ryb jest mnóstwo:) ewentualnie może być jeszcze Zaklinacz_koni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: jednak siedem :) 19.12.04, 18:50 awee napisała: > To ja w ramach uzupełnienia :) > Zidentyfikowany nick przez All to La_gazza_ladra tu kruje się sroka No to siedem. > > A co z rybami ? Moje typy: > > Pisces1 > Amberfiszka > Lindow1 > 1000_oceans (tutaj ryb jest mnóstwo:) > > ewentualnie może być jeszcze Zaklinacz_koni ;) > 1000_oceans nie wziąłem pod uwagę :) lindow też :) ale jest jeszcze kilgore_trout. To by wychodziło razem pięć + zaklinacz okoni ;) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: jednak siedem :) 19.12.04, 19:18 ralston napisał: > No to siedem. No właśnie. Front Obrony Praw Obywatelskich Sroki czuje się usatysakcjonowany. Dzięki, Awee. A skoro królestwa do podziału nima, to może chociaż motywacyjny uścisk dłoni Prezesa? :) > 1000_oceans nie wziąłem pod uwagę :) lindow też :) ale jest jeszcze > kilgore_trout. To by wychodziło razem pięć + zaklinacz okoni ;) Chyba wymieniliście wszystkie. Plus oczywiście Wanda, wytropiona przez Chatkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: A moze...? 19.12.04, 21:31 jeszcze jakis konkurs? :) Kategoria: Ulice swiata ? ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: A moze...? 20.12.04, 00:45 Wygraliscie, brawo! :))) Nastepna kategoria: Zawody ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A moze...? 20.12.04, 09:06 chatka_ napisała: > Wygraliscie, brawo! :))) Nastepna kategoria: Zawody ;))) Miłosne? Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: A moze...? 20.12.04, 09:57 chatka_ napisała: > Wygraliscie, brawo! :))) Nastepna kategoria: Zawody ;))) Zaklinacz koni Young Hunter Tak się zastanawiam, czy piecyk gazowy to też zawód... Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: A moze...? 20.12.04, 10:21 chatka_ napisała: > Nastepna kategoria: Zawody ;))) Travelka Spec5150 Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A moze...? 20.12.04, 11:03 Najfajniejsze zawody to: dyzio_marzyciel golfistka.bia milosnik_kobiet :) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: A moze...? 20.12.04, 13:20 ralston napisał: > Najfajniejsze zawody to: > dyzio_marzyciel > golfistka.bia > milosnik_kobiet > :) .... i Gap_miejski :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A moze...? 20.12.04, 12:22 No to jak przy dziennikarstwie jesteśmy, to dorzucam: eska1 Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: A moze...? 20.12.04, 23:36 Jak to tyle miało być? A k.reskator? To przecież nikt inny jak ten co kreski stawia. Więc może być zarówno nauczyciel, grafik jak i architekt :) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: A moze...? 21.12.04, 19:29 No ladnie, to juz w sumie 14 i o tylez wiecej niz mi samej udalo sie znalezc ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Wolnego z ta blotniarka! 17.12.04, 15:48 ralston napisał: > Kurczę - w ciągu dwóch minut wyhaczyłaś dwa z trzech nicków, które miałem na > myśli. Tak - błotnak stawowy to ptak, qrnik też się zgadza :) Ralstonie, wolnego z przyznawaniem nagrod za blotniarke... Blotniak stawowy to ptak, ale juz blotniarka stawowa - stanowczo nie, wrecz przeciwnie :) to blisko ziemi trzymajacy sie slimak! Oto moja fotka: www.fotobank.babel.pl/blotniar.htm Gdyby dalsze dowody rzeczowe byly wymagane, mam zdjecie przy gablocie w muzeum Roztoczanskiego Parku Narodowego, w ktorej sa muszelki blotniarek :)) Pozdrawiam serdecznie Czajke i caly inwentarz Qrnika. Odpowiedz Link Zgłoś
blotniarka.stawowa Bardzo Was przepraszam 17.12.04, 15:55 Zdjeta swietym oburzeniem o posadzenie bycia kims innym, niz tym, za kogo sie podaje zareagowalam zbyt wczesnie, nie doczytawszy wyjasnienia i obrony slimaczego honoru przez Benie! Dziekuje, przepraszam - a konkurs swietny! :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Bardzo Was przepraszam 17.12.04, 23:38 Nie. To ja przepraszam. Jak można pomylić sympatycznego ślimaczka ze skrzydlatym drapieżnikiem? Odpowiedz Link Zgłoś