ralston 12.01.05, 17:19 Potrzebne będzie na 05/05/05. Oka, czy już wiadomo czy imię ma być męskie czy żeńskie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saunne Re: Wybieramy imię 12.01.05, 18:43 Kalendarz mówi, że 05/05/05 są imieniny Ireny i Waldemara :) A tak w ogóle to czy to napewno szczęśliwa data? Waśnie zastanawiam się nad terminem obrony... Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Wybieramy imię 12.01.05, 20:32 No coz, drogi Ralstonie, widzialam sie ostatnio ze slynnyn doktorem Ralstonem i okazuje sie, ze nasz Forumianek bedzie mial...braciszka! A ja tak chcialam coreczke... :)) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Wybieramy imię 17.01.05, 08:40 oka4 napisała: > A ja tak chcialam coreczke... > :)) A nie będzie 'do trzech razy sztuka' ? ;) Gratulacje ogromniaste jak z B do B. Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Wybieramy imię 12.01.05, 22:13 A moze Felek? Tzn. Felicjan albo po hiszpansku: Feliz, Feliciano albo Felix. Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Wybieramy imię 12.01.05, 23:19 ogabignac napisał: > A moze Felek? > Tzn. Felicjan albo po hiszpansku: Feliz, Feliciano albo Felix. Felix znaczy szczęśliwy. Ale dulszczyzną zionie... Odpowiedz Link Zgłoś
ogabignac Re: Wybieramy imię 13.01.05, 05:02 E tam dulszczyzna, tak mialo byc, zeby byl szczesliwy a poza tym stare imiona znow wracaja. Odpowiedz Link Zgłoś
benia30 Re: Wybieramy imię 13.01.05, 20:05 Niniejszym przepraszam wszystkich Felicjanów... Imię bardzo ładne, tylko tak jakoś z mężem Dulskiej mi się kojarzy... Osobiście znam małego Frania, Stasia, Jasia i Antosia, przemiłe dzieci... Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Wybieramy imię 14.01.05, 16:27 ogabignac napisał: > A moze Felek? > Tzn. Felicjan albo po hiszpansku: Feliz, Feliciano albo Felix. To wg mojego zdzieraka imieniny miałby już dzisiaj. Tak czy owak, można to uczcić. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wybieramy imię 14.01.05, 17:02 No to - zdrowie Feliksa! Niech mu się żyje szczęśliwie. Odpowiedz Link Zgłoś
coco_19 Re: Wybieramy imię 12.01.05, 20:37 ralston napisał: > Potrzebne będzie na 05/05/05. > Oka, czy już wiadomo czy imię ma być męskie czy żeńskie? Ja sie nie moge skupic na mysleniu o imionach, bo na wlasne oczy widzialam dzis bociana !! Prawdziwego !! 12 stycznia 2005 Ale to chyba dobry znak (tak á propo 05.05.05) :o) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wybieramy imię 13.01.05, 10:39 coco_19 napisała: > Ja sie nie moge skupic na mysleniu o imionach, bo na wlasne oczy widzialam dzis > > bociana !! Prawdziwego !! 12 stycznia 2005 > Ale to chyba dobry znak (tak á propo 05.05.05) :o) Bocian w styczniu?!?! To chyba jakiś nie odleciał w ogóle na zimę, bo przecież chyba nie zaczęły już wracać... Odpowiedz Link Zgłoś
coco_19 Re: Wybieramy imię 14.01.05, 17:47 sama nie wierzylam, szarpalam mojego M. za mankiet, zeby zobaczyl, o maly wlos nie spowodowalam wypadku ale on tam byl, naprawde nie wiem, czy juz wrocil, czy jeszcze nie odlecial moj M. kazal mi pod zadnym pozorem nie zapomniec o pigulkach (to tak á propo ponizszej WiLkowej wypowiedzi) :o) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Wybieramy imię 14.01.05, 11:33 coco_19 napisała: > Ja sie nie moge skupic na mysleniu o imionach, bo na wlasne oczy widzialam > dzis bociana !! Prawdziwego !! 12 stycznia 2005 > Ale to chyba dobry znak (tak á propo 05.05.05) :o) Sondował Cię i sprawdzał warunki. Ale nie martw się, wróci za 9 miesięcy. :) Odpowiedz Link Zgłoś
poziomk Re: Wybieramy imie˛ 13.01.05, 08:39 przypomnial mi sie film "MIS"..... Tradycja..... ale to imie dla dziewczynki :) Odpowiedz Link Zgłoś
janiolka Re: Wybieramy imie˛ 13.01.05, 08:58 mi sie przypomnial mlody inzynier na budowie o imieniu heliodor. moj ojciec spytal czy jakos zdrabniac jego imie i jak rodzice do niego sie zwracaja. chlopak nie przyznal sie do zdrobnien, wiec robotnicy sami zdecydowali, jak sie do niego zwracac. nadali mu imie radek. Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: Wybieramy imię 13.01.05, 09:01 Mi się podoba Filip albo Eryk p.s. ależ wymyslili z tym radkiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Słowiańskie 14.01.05, 11:28 Grzmocisław, Sulimir, Jarogniew, Bogusz, Stoigniew, Borzysław, Mściwuj, Cieszymysł, Czcibor, Dzierżysław, Czesław oraz dodatkowo: Eustachy Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Słowiańskie 14.01.05, 11:33 A może jakieś oddające charakter? Np.: Wiercisław, Warczymir ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Słowiańskie 14.01.05, 11:43 albo oddające trendy w modzie i fryzurach - Żelisław, Twardosław ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Słowiańskie 14.01.05, 11:44 aand napisał: > albo oddające trendy w modzie i fryzurach - Żelisław, Twardosław ;) > > Byle nie Żulisław ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: Słowiańskie 14.01.05, 11:49 ralston napisał: > Byle nie Żulisław ;) Skoro tak, to powinien być Stronisław ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Słowiańskie 18.01.05, 12:32 To może już lepiej Wdzięczysław i Śmiechacy... Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Wybieramy imię 14.01.05, 11:34 Jeśli będzie dziewczynka – sugeruję tradycyjne polskie imię Scholastyka. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Wybieramy imię 14.01.05, 11:58 A może od razu dołożyć sponsora na drugie? Na przykład Mścisław CocaCola. Grzmocisław Pampers, Wiercisław Nafta, Wodzisław Cukierki, Jaromir Wedel. Szacowne: Sędziwój Petropol. Dla dziewczynki: Nafta Piła. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wybieramy imię 14.01.05, 12:06 Trochę ryzykowne bo nigdy nie wiadomo komu następną komisję śledczą powołają. I taki Paliwomir Orlen ma dziś przechlapane... Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Wybieramy imię 14.01.05, 16:26 E tam. A ilu Józiów żyje do dziś w dobrym zdrowiu? A nawet znam jednego Adolfa. Fakt, że trochę się krztusi jak mu przychodzi przedstawić się pełnym imieniem. Ale przynajmniej wszyscy pamiętają, jak się nazywa. Paliwomir Orlen brzmi bardzo melodyjnie. Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wybieramy imię 14.01.05, 17:03 all2 napisała: Paliwomir Orlen brzmi > bardzo melodyjnie. No tak - Naftalina Petrochemia ma gorzej ;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wybieramy imię 14.01.05, 17:13 Ładnie też by było: Delicjanna Wedel Ambrozja Goplana Odpowiedz Link Zgłoś
oka4 Re: Wybieramy imię 14.01.05, 18:02 Dobrze Wam sie smiac, a ja naprawde jestem w kropce. Wszelkie Msciwoje i Szczezuje odpadaja. Cale zycie musialby to literowac Amerykancom...:) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Wybieramy imię 14.01.05, 18:15 Nie przejmuj się, Oka. Powiedz lepiej, czy są jakieś szanse, żeby był blondynem. To wtedy mogłabyś go nazwać Lajkonik. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Wybieramy imię 14.01.05, 19:55 all2 napisała: > Nie przejmuj się, Oka. Powiedz lepiej, czy są jakieś szanse, żeby był > blondynem. To wtedy mogłabyś go nazwać Lajkonik. Tez nie dobrze po angielsku by brzmialo, no taka szkoda :)) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wybieramy imię 18.01.05, 12:35 A czemu Lajkonik musi być blondynem? I z ostatniej chwili: W Krakowie, w Rynku Głównym lał konik. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wolny_wilk Re: Wybieramy imię 18.01.05, 15:27 all2 napisała: > Dla dziewczynki: Nafta Piła. Raczej Naftę Piła - było by bardziej po polsku. Stąd też imię dla chłopca, brzmiące bardzo ze swojska: Wudechlał. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Wybieramy imię 14.01.05, 18:33 Nie wiem co prawda o co chodzi, ale rzucam swoje ulubione: Saturnin i Polikarp;) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Wybieramy imię 18.01.05, 12:36 anahella napisała: > Nie wiem co prawda o co chodzi, ale rzucam swoje ulubione: Saturnin i Polikarp; > ) > Jak to nie wiesz o co chodzi? Oka będzie miała nowszą wersję Diamenta Futury Turbo! Odpowiedz Link Zgłoś