ralston 04.02.05, 17:56 serwisy.gazeta.pl/czasopisma/8,42466,2523710.html Coś się w moim przypadku te druidy pomyliły. Ja topola? Nigdy w życiu! Nigdy nie lubiłem tych drzew a one mają niby być moimi opiekunami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
saunne Re: Horoskop celtycki 04.02.05, 19:14 Grab. Faktycznie to jakaś ściema ;) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Horoskop celtycki 04.02.05, 23:35 Parę rzeczy pasuje...:) Grab 4.VI-13.VI, 2.XII-11.XII Grab jest bardzo ostrożny - prowadzi spokojny i zdyscyplinowany tryb życia, ma duże poczucie odpowiedzialności i sprawiedliwości. Rzadko przejmuje władzę i inicjatywę, a istniejący stan rzeczy akceptuje raczej bez protestów i głębokiego zastanowienia. Graby to realiści, niechętnie schodzą z utartych i sprawdzonych dróg. Działają tylko wtedy, gdy widzą szanse na osiągnięcie sukcesu. Ludzie urodzeni pod znakiem Grabu, są prawi, nie tolerują intryg, matactw, nieszczerości. Są także nieco nieufni, i starannie dobierają przyjaciół. Graby przedkładają szczęście nad uczucia. To sympatyczni i uczuciowy partnerzy choć brak im odrobiny szaleństwa. Uważają, że uczucia to sprawa zbyt poważna by pozwolić sobie na zbytnią żywiołowość. Sławne Graby: - Robert Schumann - Aleksander Puszkin - Tomasz Mann Cechy szczególne: - obowiązkowość - nieufność - rozsądek Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Horoskop celtycki 04.02.05, 19:19 Topola - ulubione drzewo Edwarda Gierka. To, ze mamy pozna wiosna w Warszawie tyle puchu z kwitnacych topoli zawdzieczamy pierwszemu sekretarzowi. :> A drewno z tego drzewa nadaje sie do rzezbienia, bo jest miekkie. Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: Horoskop celtycki 04.02.05, 21:32 Sciema zupelna - ja nie materialistka? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karokaro Re: Horoskop celtycki 04.02.05, 23:37 Zgłupieli czy co. Nikt z moich znajomych by chyba nie powiedział o mnie ... ostoja łagodności ;- ... Lecz życie z Wierzbą nie należy do łatwych, tkwią w niej bowiem dwie natury: jedna czuła i senna, druga - wojownicza, despotyczna i zmienna. To im sie kurcze udało :-) K. Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Horoskop celtycki 04.02.05, 23:34 E, przesadzasz :) Jak to "pomyliły"? Horoskop celtycki Topola 4.II-10.II, 5.VIII-13.VIII Osoby urodzone pod tym znakiem obdarzone są ciekawą urodą i wdziękiem do późnej starości. Topole są lękliwe, niezdecydowane, podatne na wpływy innych. Mają skłonności do narzekania i czarnowidztwa. Postępowanie osób spod znaku Topoli nie zawsze bywa logiczne i przemyślane. Topola szybko przejmuje cudze (także niesłuszne) poglądy i chociaż jest wrażliwą i inteligentną osobą, pozwala sobą kierować. Przyczyną takiego zachowania jest niemożność opanowania lęków i uprzedzeń oraz czasami niczym nieuzasadnione niskie poczucie własnej wartości. Topole źle znoszą samotność, a że rzadko sprawiają wrażenie osób niespokojnych ludzie lubią ich wesołe towarzystwo. Trudno jednak dowiedzieć się co naprawdę czuje Topola, gdyż swe uczucia potrafi utrzymać w tajemnicy nawet przed samym sobą. W miłości Topole bywają zbyt uczuciowe i tkliwe, z czego zresztą zdają sobie sprawę. I pomimo, że ukrywają te cechy pod maską opryskliwości i ironii, to nie należą do osób konfliktowych. Wobec Topoli należy się wykazać cierpliwością i taktem, a w zamian można otrzymać gorące uczucie. Topole posiadają bogatą wyobraźnię, co predysponuje je do uprawiania zawodów artystycznych. Sławne Topole: - Ronald Reagan - Jules Verne - Karol Marks - Salvador Dali Cechy szczególne: - niecierpliwość - uległość - nadwrażliwość - duża wyobraźnia Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: Horoskop celtycki 05.02.05, 11:45 Oczywiście że się pomyliły. Ani ze mnie Marks (tfu!), ani Dali :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Horoskop celtycki 05.02.05, 22:37 muszę w ogródku zasadzić jodłę, może miejsce stanie się bardziej mistyczne, a jeśli dosadzę jabłonkę, to będzie też pełne miłości :) Odpowiedz Link Zgłoś
habitus Re: Horoskop celtycki 05.02.05, 22:42 Pod jodłę - torf o kwaśnym PH, pod jabłonkę - przeciwnie ;) Jakbyś zasadziła kosztelę - to przenoszę się do twojego ogródka. Kosztele jedzone w pachnącym jodłą ogródku...... Mmmmmmmm...... Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Horoskop celtycki 05.02.05, 23:45 habitus napisała: > > Pod jodłę - torf o kwaśnym PH, pod jabłonkę - przeciwnie ;) podobno przeciwieństwa się przyciągają, a cuda się zdarzają ;) > Jakbyś zasadziła kosztelę - to przenoszę się do twojego ogródka. > Kosztele jedzone w pachnącym jodłą ogródku...... Mmmmmmmm...... ach, jak zatęskniłam za latem, mam nadzieję, że przyjmiesz zaproszenie na jabłkowe przyjęcie :) Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 00:04 ja jodła zapraszam na jabłka ;) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 00:56 W pewnej książce jest wątek o badaniach ankietowych związanych z perukami. Tam wprowadzili podział na: śliwę, bambus i sosnę. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 01:05 awee napisała: > W pewnej książce jest wątek o badaniach ankietowych związanych z perukami. > Tam wprowadzili podział na: śliwę, bambus i sosnę. tylko 3? a kto jest kto? Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 01:16 tylko, bo 3 stopnie wyłysienia mężczyzn: śliwa - z lekko przerzedzonymi włosami bambus - znaczne przerzedzenie włosów sosna - całkowicie łysi Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 17:54 ciekawe dlaczego tak, sosna przecież nie zrzuca, bardziej pasowałby arbuz, ale może to tak w ramach kompensacji? Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 18:46 A szyszki ? Rzecz się dzieje w Japonii więc może chodzić o sosnę japońską. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 00:59 aand napisał: > Ja grab trzy, ja grab trzy - odbiór! nie ściemniaj, boś nie grab tylko dywersant ;) Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 14:22 all2 napisała: > A kto jest ja brzoza ja brzoza? Ty? Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 18:26 wiem, że jodła czyli lubisz "piękne stroje i biżuterię lub odwrotnie" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 01:02 juliettamasina napisała: > ja jodła zapraszam na jabłka ;) to jakaś szybko rosnąca odmiana będzie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 10:02 może z targu przytargam póki co ;) Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: Horoskop celtycki 06.02.05, 14:39 Komputer na dwa dżoje rozumiem, ale na dwie klawiatury? Odpowiedz Link Zgłoś
juliettamasina Re: nic nie szkodzi, dobrze wyszło :D n/t 06.02.05, 18:28 całkiem idealnie :D Odpowiedz Link Zgłoś