Dodaj do ulubionych

Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik

IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.05, 09:55
Totalna wpadka to goscie zwani przez grzecznosc dyrektorami polskich osrodkow
informacji turystycznej. Goscie z wiadomej rekomendacji, podobnie jak szef
POT, specjalizujacy sie glownie w degustowaniu alkoholi i dan miejscowych
kuchni. Dosc powiedziec, ze wiekszosc budzetow osrodkow idzie na utrzymanie
biur i pensje personelu. Taka to promocja turystyki do Polski. A pomysly z
hydraulikami, pielegniarkami i lotnikami dowodza ze oleum do gory wcale nie
poszlo. Bawiac to moze co najwyzej czesc publiki w Polsce, ale do przyjazdu
do anszego kraju na pewno nie zacheca. Bo po co? Ogladac hydrulika i
pielegniarke, ktora wlasnie wybiera sie na saksy?
Obserwuj wątek
    • awprawo Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik 19.07.05, 09:56
      Po co od razu zdejmować? Wystarczy zmienić wizerunek na jednego z
      naszych!!!!! Tutaj naprawde mamy powody do dumy!!!
      • Gość: koza Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 10:07
        A pewnie! Masz racje! Najlepiej Janka "Donalda" Zumbacha! A tak btw wydaje mi
        sie ze Skalski nigdy nie walczyl w 303, ale moze sie myle.
        • Gość: gosia Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.208-78-194.adsl-fix.skynet.be 19.07.05, 13:03
          tez jestem za zdjeciem Zumbacha:)tylko nie jestem pewna czy to dobry pomysl -
          plakat po zamachach...
        • Gość: BOMBONIERKA Ano się mylisz. Skalski był w 303 IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:27
        • Gość: Ja Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.crowley.pl 20.07.05, 11:58
          W czasie wojny RAF wykorzystał zdjęcie Zumbacha na plakatach. Można by wziąć
          dokładnie to samo zdjęcie, zmienić slogan i dorzucić szachownicę.

Chociaż myślę, że dobrym pomysłem byłaby zbiorowa fotka lotników z 303
          (włącznie z angielskimi lotnikami) przy samolocie albo fotka na której byłby
          polski i brytyjski lotnik.
    • Gość: SikohR Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.mpips.gov.pl 19.07.05, 10:11
      Temu "historykowi" coś chyba pokręciło - akurat Skalski to w dywizjonie 303 nie
      był...
      • Gość: BOMBONIERKA Skalski IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:29
        BYŁ! Encyklopedia pod ręką, zrób z niej użytek, a potem krytykuj!
        • Gość: SikohR Re: Skalski IP: *.mpips.gov.pl 19.07.05, 15:57
          No zaraz - a w jakim okresie?? Bo z tego co wiem to jeśli chodzi o polskie
          dywizjony w GB to był w: 306,307,317(dowódca),PFT(cyrk skalskiego), no i
          oczywiści na koniec dowodził 131 i 133 Polskim Skrzydłem Myśliwskim...
          • Gość: SikohR Re: Skalski IP: *.mpips.gov.pl 19.07.05, 16:04
            pomyłka - nie 307 ale 316....
        • Gość: Ja Re: Skalski IP: *.crowley.pl 20.07.05, 09:17
          BOMBONIERKA, weź wywal tę encyklopedię do kosza i kup sobie lepszą. :D
          Skalski nie był pilotem dywizjonu 303.

W okresie Bitwy o Anglię Skalski dostał przydział do dywizjonu 302 - ale ze
          względu na to, że dywizjon ten wciąż się formował, a Skalskiemu spieszno było
          do walki poprosił o przydział do dywizjonu 501 (brytyjskiego). Z dywizjonem 501
          walczył w Bitwie o Anglię.

Następnie, w 1941 r., Skalski znalazł się w dywizjonie 306 (polskim). Stamtąd
          trafił do dywizjonu 316 (polskiego), by w 1942 r. zostać dowódcą dywizjonu 317
          (polskiego).
          W 1943 Skalski z grupą polskich myśliwców wszedł w skład tzw. Polskiego Zespołu
          Walczącego (Polish Fighting Team, zwany też "Cyrkiem Skalksiego"). Jednostka ta
          tworzyła polską eskadrę w ramach dywizjonu 145 (brytyjskiego).
          PO rozwiązaniu Polskiego Zespołu Walczącego, Skalski został dowódcą dywizjonu
          601 (brytyjskiego).
          Następnie objął dowództwo Polskiego Skrzydła Myśliwskiego nr 131 (w jego skład
          wchodziły polskie dywizjony: 302, 308, 317). Później został dowódcą Polskiego
          Skrzydła Myśliwskiego nr 133 (w jego skład wcodziły dywizjony: polski 306,
          polski 315 i brytyjski 129).
    • Gość: tradycjonalistka Co to w ogóle za pomysły! Symbolem polski powinien IP: 193.109.212.* 19.07.05, 10:33
      być jakże seksowny woźnica na furmance i wiejska baba z jednym zębem. Co wy za
      kit wciskacie ludziom jakimiś lotnikami, hydraulikami i pielęgniarkami!
      • Gość: Schuja Re: Co to w ogóle za pomysły! Symbolem polski pow IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.05, 11:13
        Alez to smieszne i zenujace z tymi probami zamydlenia oczu reszcie Europy .Robi
        sie zdjecia ludzi nie majacych NIGDY do czynienia z opisanym na plakatach
        zawodem.Przeciez ci polscy hydraulicy to banda brudnych , niesolidnych i
        slabych fachowcow.Szczyca sie tym , ze zreperuja usterke nawet zwyklym drutem ,
        a zachodni fachowiec nie da rady.Na tym to wlasnie , polskie hydrauliczne
        barany polega, ze zachodni zrobi swoja robote porzadnie i solidnie . I jest
        wtedy SPOKOJ na lata.A polski robi byle jak , prowizorke , byle taniej.Chcecie
        takiej przyszlosci barany ;prowizorycznej i taniego szmelcu? Ata falszywka z ta
        niby pielegniarka.I te infantylne zachwyty nad polska pielegniarka ; co ona
        umie , jaka kwalifikowana , jaka zaangazowana. No przeciez sami musicie sie z
        tego wszyscy do rozpuku smiac. Pewnie nikt z waz nie lezal w szpitalu we
        Francji , u Dojczow , nie mowiac juz o nas w Luxemburgu. A juz rece opadaja ,
        jak sie czyta o probach dyskontowania historii wojennych , o ktorych w Anglii
        na dobra sprawe wiedza co nieco historycy (a wsrod nich HISTORYK NR: O N
        E ;niejaki Norman Davies , przez niektorych okreslany jako PIERWSZY L@ZYDUP@
        RZECZPOSPOLITEJ ) oraz paru politykow starszego pokolenia.Otym , ze sa to juz
        sprawy zapomniane , swiadczy wlasnie smieszna pomylka popelniona w koncu przez
        dobrze wyszkolonego Polaka od PR. No chyba , ze on tez mial tez w swoim
        szkolenu zasade polskiego hydraulika; byle jak , byle po lebkach. Aha. Witam.
        • Gość: Jacek wracaj do odbijania azbestu... IP: *.crowley.pl 19.07.05, 11:51
          ...i odczep się od polskich hydraulików. Napisanie kilku sensownych zdań najwyraźniej cie przerasta.
          • Gość: Schuja Re: Jacek - hydraulik, cicho glabie..... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.05, 12:36
            Cicho glabie , jak nie masz nic rzeczowego do dodania. Przezylem raz te wasza
            polsko fachowosc hydrauliczna, jak bedac z wizyta u znajomych w Polsce
            widzialem co taki kaleka zawodowy tam u nich robil.Kompletne odwrocenie pojec
            dobrej , solidnej roboty.Mistrzami to ci polscy hydraulicvy , owszem sa, ale
            mistrzami POLSKIEJ FUSZERKI.
            • Gość: gosia Re: Jacek - hydraulik, cicho glabie..... IP: *.208-78-194.adsl-fix.skynet.be 19.07.05, 12:55
              u NAS w Luxemburgu:) zawsze mnie smiesza takie rzeczy, nawet nie najgorzej
              piszesz po polsku jak na obcokrajowca, bo rozumiem ze nim jestes skoro piszesz
              "wasza polska fachowosc", z tego co wiem to akurat polscy fachowcy sa cenieni w
              Niemczech (zwlaszcza hydraulicy:) i slyszalam to wielokrotnie od Niemcow
              • joasia101 Re: Jacek - hydraulik, cicho glabie..... 19.07.05, 13:07
                Dokładnie! I powiedz jaśnie oświecony dlaczego w takim razie na Zachodzie
                obawiają sie napływu robotników z Polski? Przeciez jesli sa nie fachowi , to
                nikt ich nie zatrudni
                • Gość: pacal nie dyskutujcie z tym gościem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:13
                  to luksemburski wioskowy głupek, udziela się na wielu forach i jeszce nie
                  widziałem żeby napisał coś innego, niż obraźliwe bzdury i stereotypy o Polsce
                  lub Polakach/Polkach.
                  Ja jak widzę podpis "Schuja" to omijam posta szerokim łukiem bo gość jak 2+2=4
                  napisze znowu to samo... Szkoda czasu.
                  • Gość: Schuja Re: Pacalu, pacanie IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.05, 13:49
                    A co mam pisac.Chwalic was jak ta szmata , GW, ktora wam pisze wedlug waszego
                    polskiego pyska. Ja pisze prawde i li tylko prawde, pacanie. Polactwu to nie
                    pasuje, inteligentny rozumie i milczy.No bo z czym tu .Zczym mialby
                    argumentowac Jak ten naiwny Don Kichote , rzucac sie na wiatrak PRAWDY? Inie
                    chwal sie , ze nie czytasz tego co pisze.Ty po prostu tego nie rozumiesz.Czasem
                    argumentacja troche za trudna , z logika masz tez klopoty to i przestales
                    probowac.Ale to dobrze.Ciebie chyba tak i tak juz nie mozna nic wiecej nauczyc.
                    Osiagnales juz swoje naturalne granice percepcji.Granice polactwa.
                    • Gość: Karol Re: Pacalu, pacanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 23:42
                      Ręce opadają... Już nigdy nie przeczytam Twojego posta - szkoda czasu.
              • Gość: Schuja Re: Jacek - hydraulik, cicho glabie..... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.05, 13:12
                A jak to slyszalas , mowili o tym przez megafony, robili jakas kampanie
                reklamowa te Dojcze dla waszych przyuczonych czy na targu slyszalas? Juz nie
                bede znowu tlumaczyl.Jestem NARODOWOSCI i OBYWATELEM Luxemburga.Mowe mam DOBRZE
                przyuczona przez moja dziewuche z Polski(czego czlowiek nie zrobi dla tych
                rzeczy). Ale chyba masz troche racji. Ostatnio , jak szedlem u nas na targ , o
                malo sie nie przewrocilem .Patrze , co to bylo , a to byl polski hydraulik ,
                gdzie spojrzec , wszedzie polscy hydraulicy i to w dodatku pielegnowani przez
                polskie pielegniarki.Mysle sobie no ,no , Polska hydraulikiem i pielegniarka
                stoi. Tak ze skoncz juz Gosiu mi tu takie dyrdymaly wypisywac, bo jeszcze mi
                sie cos zatka i bedzie mnie musial ratowac wasz hydraulik albo
                pielegniarka.Agdyby te cholerne Dojcze chcialy mnie napasc w mojej ojczyznie ,
                poslke po pom,oc po pilota z polskiego dywizjonu 3003:Tylko co bedzie jak mi tu
                jakis Anglik przyleci , a ja w tym jezyku troche slabuje.
                • Gość: D. Re: Jacek - hydraulik, cicho glabie..... IP: *.182.156.201.adsl.snet.net 19.07.05, 13:17
                  Heh, a ja dalej twierdze, ze polscy fachowcy sa bardzo solidni i bardzo cenieni
                  w wielu galeziach przemyslu m. in. mechanice precyzyjnej, budownictwie, tutaj w
                  USA. Sam pracuje u Amerykanow, ale nie raz spotkalem sie z opinia, ze Polski
                  murarz czy Mechanik, albo niania/opiekunka sa tani i solidni. A co do tego
                  Luksemburga: to wiecej tam takich 'schuj', mniej ich bedzie w Polsce. Ps. Czy
                  masz moze legitymacje SB/UB?
                  • Gość: Schuja Re: Jacek - hydraulik, cicho glabie..... IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.05, 14:01
                    D. D- jak dupek czy debil? Wyrobnicy ze wschodu Europy sa przede wszyskim tani,
                    to fakt.A ze lepiej przepychaja dziury od Amerykanow afrykanskiego
                    pochodzenia , to tez nie za wielkie osiagniecie. Anianie i opiekunki polskie
                    okradaja swoich pracodawcow.Sam ostatnio cos Robert de Niro o tym
                    mowil.NIESTETY , zadnej z mi sugerowanych legitymacji nie posiadam i nie
                    posiadalem. Raz , nie jestem zaden Polak ( dzieki ci moj luxemburski Panie Boze
                    za to ) , dwa, bylbym za mlody na to.A szkoda .Chyba bym sie z taka legitymacja
                    dobrze czul. Ale bym gnoil to polactwo , o jejku.
                • Gość: gosia Re: Jacek - hydraulik, cicho glabie..... IP: *.208-78-194.adsl-fix.skynet.be 19.07.05, 13:58
                  mieszkalam przez kilka miesiecy w luxemburgu, ale takich ludzi jak ty tam nie
                  spotkalam...skad u Ciebie tyle nienawisci?
                  • Gość: Schuja Re: Gosia - a gdzie sprzatalas? oczywiscie szwarc. IP: *.dip0.t-ipconnect.de 19.07.05, 14:33
                    Dlaczego zaraz nienawisc.Ja moje uczucia ( milosc czy nienawisc ) chowam dla
                    moich bliskich . A u was lubie wam wytykac wasze pilnie przed obcymi skrywane
                    wady i przywary narodowe. I lubie w nich krecic moim paluchem ( poprzez
                    tastature ).Im kto glupiej no te docinki reaguje , tym mi wieksza sprawia
                    przyjemnosc .Juz to kiedys tu napisalem , lubie was draznic jak malpy w klatce.
                    Zakladam , ze zaden goryl tej klatki nie opusci , bo mialbym sie z pyszna.A
                    propos sprzatania.Mam mala Reinigungsfirme w Dojczlandzie ale ludzi z Polski
                    nie zatrudniam .Sa niesolidni i falszywi. Dla mnie lepiej placic podatki u
                    Dojczow. Ale juz koncze i zegnam .Insel Krk wzywa.
                    • Gość: hans Re: Gosia - a gdzie sprzatalas? oczywiscie szwarc IP: 212.160.138.* 19.07.05, 15:10
                      Nie boisz się że przeczyta to jakiś prawdziwy hydraulik albo pielęgniarka.
                      Jeden zastrzyk z pavulonu i od razu byś się rozluźnił (oczywiście jeśli idzie o
                      stosunek do wad polskiej nacji)
                    • Gość: ym [...] IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 21:08
                      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
                    • Gość: OLO3000 Re: Gosia - a gdzie sprzatalas? oczywiscie szwarc IP: *.chello.pl 19.07.05, 23:52
                      Taki z Ciebie frajerze LuXemburczyk jak z krowiego lajna podpalka do
                      grila.Przeczytalem wszystkie twoje posty i wiem ze sciemniasz - jestes
                      zakompleksionym polaczkiem na emigracji ktoremu sie w zyciu nie ulozylo - oddaj
                      paszport i wyoddal sie jak najdalej - bo jeszcze tu smierdziec zacznie.Pamietasz
                      "ostatni rejs" ? "nie podoba sie? nie podoba sie? to
                      wyper...lac!".Koniec.Kropka.A swoja droga to naprawde ta twoja polaczkowa
                      dziwczyna musi byc dobra w nauce Polskiego - bo chyba nie placiles za lekcje tym
                      pijakom polakom?
    • Gość: sceptyk He, he! Siostra Pavulon nowych zagranicznych IP: 193.109.212.* 19.07.05, 10:36
      skórek nie przyciągnęła? Może czas na plakat z doktor Potasik?
    • domk1 CZAS NA POLSKIEGO MENELA Z DWORCA. 19.07.05, 11:29
      Bardzo charakterystyczny dla naszego kochanego kraju.
    • Gość: świadek minionego Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 12:39
      To Panu Dyrektorowi POT nic się nie zmieniło od czasów wspólnej pracy i
      działalności w ZG ZSMP z kolegami Janikiem ,Jaskiernią,Sobotką,Ungierem,
      Szmajdzińskim,Rasilewiczem(też afera),tej wylęgarni Kadr Nowej-Trzeciej-
      Rzplitej.Czyżby ktoś chciał z niego zrobić (nomen omen) Kozła ofiarnego?
    • jaro_ss Co chcecie od Kenta 19.07.05, 12:42
      Jakoś się przyjęło, że jednostkę może reprezentować jej dowódca....

Ma to swój wymiar, chyba nawet bardziej w duchu braterstwa broni....
      :o)
      • Gość: Ja Re: Co chcecie od Kenta IP: *.crowley.pl 20.07.05, 08:51
        Jeśli dowóca miałby reprezentować jednostkę, to:

1) Dywizjonem 303 ze strony angielskiej dowodził Ronald Kellet, a nie John
        Kent, który był dowódcą jednej z eskadr dywizjonu.

2) Stanowiska dowódcze w polskich dywizjonach były na początku dublowane, tj.
        sprawowali je jednocześnie Polak i jego odpowiednik Brytyjczyk. Polskimi
        dowódcami dywizjonu 303 w okresie Bitwy o Anglię byli: Krasnodębski i (po
        poparzeniu Krasnodębskiego) Urbanowicz. W końcowym okresie chyba jeszcze
        Henneberg.
    • Gość: obserwator a może złodzieje samochodów i skorumpowani IP: *.tvgawex.pl 19.07.05, 13:00
      urzędnicy i polityci powinni wysieć na plakatach? przecież to polska
      specjalność
    • polf Sie rozpedzili 19.07.05, 13:01
      Teraz konca nie widac polskich roznosci... Opamietajcie sie i nie wpadajcie w
      wiekszy obled. Nie wymyslajcie nowych gagow lecz promujcie te ktore macie bo
      inaczej wszystko wam szlak trafi.
    • Gość: Dobrze, że to ... Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.lodz.dialog.net.pl 19.07.05, 13:05
      Dobrze, że to nie hitlerowski lotnik, bo by dopiero było:-)
      • joasia101 Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik 19.07.05, 13:08
        Dobre! hehe
    • Gość: ulf Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 13:47
      Lista błędów pana historyka lotnictwa Przemysława Pawłowicza:
      - John Kent, pilot ze zdjęcia, nie był Brytyjczykiem ale Kanadyjczykiem
      - Stanisław Skalski nie latał w czasie Bitwy o Anglię w dywizjonie 303 ale w
      angielskim 501
      - Zdzisław Krasnodębski nie ma statusu asa
    • Gość: gosc ciekawe jak wielu przechodniow IP: *.mofnet.gov.pl 19.07.05, 14:32
      w Londynie w ogole obchodzi kto jest na tym zdjeciu jak je widzi

IMHO to byl swietny pomysl i dobra realizacja a wpadka to wymysl dzinnikarze
    • Gość: m Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:35
      należałoby poglądać stronki z galeriami fotek wykonanych przez zagranicznych
      turystów w Polsce - co ich interesuje, na co zwracają uwagę i coś z tego wybrać
      albo zrobić jakieś śmieszne montaże typu bloki i n.p. jakiś zamek - Polska kraj
      kontrastów albo coś w tym stylu, bo co fotografują m.in.:
      - bloki,
      - małe fiaty,
      - furmanki i pojazdy konne dla turystów,
      - stare samochody,
      - grajków ulicznych,
      - wnętrza pubów
      itp, wystarczy wpisać w wyszukiwarce grafiki n.p. krakow i można się zapoznać -
      czasami oczywiste rzeczy zwracają ich uwagę...
    • Gość: macio pytanie, czy Anglicy w ogole wiedza, ... IP: *.pl / *.devs.futuro.pl 19.07.05, 14:39
      ... ze w czasie wojny byli jacys lotnicy, a jesli byli to czy bronili nieba na
      Albionem. Osobiscie mysle, ze nie wiedza. Podobnie jak nie wiedzieli, ze to
      polscy matematycy rozszyfrowali Enigme, ze w Polsce dzialal najwiekszy ruch
      oporu, ktory przekazywal wywiadowi brytyjskiemy informacje wywiadowcze a nawet
      dostarczyl egzemplarz niemieckiej rakiety V( 1 lub 2, nie jestem pewien)
      • Gość: m Re: pytanie, czy Anglicy w ogole wiedza, ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 14:46
        Polska nie jest zainteresowana tym by wiedzieli, więc nie wiedzą.
    • rsrh Po NAZWISKO tego DEBILA który nas kompromituje 19.07.05, 15:05
      i niezwłocznie zgłosić jako bezrobotnego w Urzędzie Pracy!!!
      • Gość: m Re: Po NAZWISKO tego DEBILA który nas kompromituj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.05, 15:50
        oszalałeś chyba, jeśli już to zostanie dyrektorem tego przytułka dla kolesi.
    • Gość: Konrad Maly problemik... IP: *.acn.waw.pl 19.07.05, 15:26
      Mam 23 lata. Od kilku miesiecy jestem nagabywany przez matke mojego przyjaciela.
      Kupuje mi rozne suweniry (ubrania, ksiazki itp.) i dwuznacznie daje do
      zrozumienia, ze jest mna zainteresowana. Ostatnio zadzwonila do mnie z prosba
      bym jej pomogl w przemeblowaniu mieszkania. Kiedy przyszedlem zobaczylem, ze nie
      ma Grzeska i jego ojca i stalo sie. Z Grzeskiem i jego rodzinom znam sie od
      bardzo dawna, praktycznie od zawsze i wiem czym sie moze to skonczyc (kiedy sie
      dowiedza). Zrujnuje mu rodzine i strace przyjaciela. Jak mam sie zachowac w
      stosunku do jego matki, ktora nie widzi w tym zadnego problemu, malo tego wciaz
      ma na mnie ochote i nie sadze, zeby nie probowala sie do mnie zblizyc?
      • 2yoo4yoocorne2 Konrad!Jesli tylko ona ci sie podoba,oddawaj sie.. 19.07.05, 16:27
    • Gość: smyra21 Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: 212.121.153.* 19.07.05, 16:04
      Skalski nie był w diwizjonie 303!!!
    • Gość: strom wstyd to ten a rtykul i niektóre komentarze... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.07.05, 16:57
      jeszcze trzeba sprawdzić pochodzenie polskiego lotnika, który będzie na plakacie: może ma niemca wsród przodków, może rosjanina albo żyda, może ma teczkę w IPN jego kuzyn itd itp. LUDZIE!!! Przecież to chodzi o symbol a nie pochodzenie tego faceta!!!
    • Gość: Jeremi Skalski był w 302... a nie w 303 IP: *.walbrzych.dialog.net.pl 19.07.05, 20:05
      A Krasnodębski asem nie był. Za szybko go zestrzelili.
      Najlepszy byłby Witek Łokuciewski!!!
      Na okładce " Sprawy Honoru" wygląda lepiej niż hydraulik.
    • Gość: iGrek Co mają komuchy do much? IP: 217.153.26.* 19.07.05, 20:19
      że kojarzą się z lataniem?

to może lepiej niech kojarzy się z psami www.julunga.pl

nie łączyć z asmi (lotnictwa) -
      respekt i szacunek
    • Gość: aza Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.w82-123.abo.wanadoo.fr 19.07.05, 20:37
      Chylę czoło przed znakomitym pomysłem POT-u dyskontowania "afery polskiego
      hydraulika" we Francji... BRAVISSIMO... "Pielęgniarkę" można jeszcze
      zaakceptować, ale na tym KONIEC! To co było atutem tego pomysłu po prostu
      spowszednieje i zatraci całą oryginalność... trzeba umieć zatrzymać się w
      odpowiednim momencie... wierzę, że mądrej głowie dość dwie słowie i eksperci z
      POT znajdą inne rozwiązania bez powielenia oryginału, który stanie się sztampą.
    • Gość: Tadzio Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...PROSTYTUTKA? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.07.05, 00:24
      nasze dziewczyny też są znane wśród Angoli.Tylko co na to powie pani Środa? ;-)
    • Gość: ms Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik z Kanady IP: *.konin.edu.pl 20.07.05, 08:39
      John Kent - jeden z oficerów zawodowych przydzelonych do Dywizjonu 303, do
      końca 1940 r. brytyjski dowódca eskadry. Z pochodzenia Kanadyjczyk, który do
      Anglii przeniósł się w 1933r., wstąpił do RAF-u gdzie szybko zdobył sobie
      opinię jednego z lepszych lotników. Latał zarówno na Hurricane'ach, jak i na
      Spitfire'ach. W październiku 1941 r. został odznaczony najwyższym polskim
      odznaczeniem wojskowym, krzyżem Virtuti Militari.

• Gość: Ja Re: Hydraulik, pielęgniarka i ...lotnik IP: *.crowley.pl 20.07.05, 08:43
      Po pierwsze:
      John Kent nie był Anglikiem, lecz Kanadyjczykiem.

Po drugie:
      Pan Pawłowicz powinien wiedzieć, że Stanisław Skalski nie był pilotem dywizjonu
      303.

Prawdę powiedziawszy zamiast całkowicie rezygnować z pomysłu, należało po
      prostu zmienić pilota. Mógłby to być Stanisław Skalski (nie latał w 303, ale
      walczyłw Bitwie o Anglię w brytyjskim dywizjonie, a ponadto był
      najskuteczniejszym polskim myśliwcem w II wojnie światowej). Mógłby być Witold
      Urbanowicz (pilot 303, najskuteczniejszy Polak w Bitwie o Anglię). Mógłby być
      Witold Łokuciewski (pilot 303, z urodą ówczesnych amantów
      filmowych, "przystojniak"). Mógłby być Jan Zumbach (pilot 303, narwaniec i
      zawadiaka, sympatyczny z wyglądu; jego podobizna już raz została wykorzystana
      na plakacie w czasie wojny (można by wykorzystać to samo zdjęcie, tylko zmienić
      tekst).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka