ashanti5 28.08.05, 14:33 Z koncowka wakacji przesylam Wam gorace (jak niedzielne andaluzyjskie popoludnie) pozdrowienia z Granady. Tesknie za Wami! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ogabignac Re: tiriti tran 28.08.05, 14:56 Hej! Witaj Ashanti! Co się stało, że częściej na internet nie chodziłaś? Wszyscy tu już za Tobą tesknili. Kiedy wracasz? Napisz coś jeszcze! Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: tiriti tran 28.08.05, 16:55 Szkoda, ze tak rzadko tu zagladasz. Moglabys cos napisac o krainie flamenco:) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: tiriti tran 29.08.05, 09:44 No co jest? Pozdrowienia z Granady? I tyle? A gdzie andaluzyjskie opisy? Gdzie relacje jak świat wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: tiriti tran 29.08.05, 21:02 ralston napisał: > No co jest? Pozdrowienia z Granady? I tyle? A gdzie andaluzyjskie opisy? Gdzie > relacje jak świat wygląda? Wlasnie: przyleciala, pobzyczala i odleciala. Co ona mysli, ze jest hiszpanska mucha? :) Odpowiedz Link Zgłoś
wdv Re: tiriti tran 29.08.05, 22:06 > A może byk andaluzyjski? Strzeliłaś byka? PIES andaluzyjski:p Odpowiedz Link Zgłoś
aand Re: tiriti tran 29.08.05, 22:07 wdv napisał: > Strzeliłaś byka? Nie, nie to Ty strzelił(a)ś... :P Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: tiriti tran 29.08.05, 23:17 aand napisał: > A może byk andaluzyjski? Znak zodiaku to ona ma rogaty, ale to nie Byk:P A Andaluzyjski to moze byc pies. Albo Aand Aandaluzyjski:) Odpowiedz Link Zgłoś
awee Re: tiriti tran 29.08.05, 23:56 aand napisał: > A może byk andaluzyjski? anahella napisała: > A Andaluzyjski to moze byc pies. Albo Aand Aandaluzyjski:) Andaluzyjski to może być sos, Aand jest raczej aluzyjski ;) Pies Baskervillów, a byki są w tomacie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ralston Re: tiriti tran 30.08.05, 10:12 awee napisała: > aand napisał: > > A może byk andaluzyjski? > > anahella napisała: > > A Andaluzyjski to moze byc pies. Albo Aand Aandaluzyjski:) > > > Andaluzyjski to może być sos, > Aand jest raczej aluzyjski ;) > Pies Baskervillów, > a byki są w tomacie :) > A Awee znów w świetnej formie :) Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: tiriti tran 02.09.05, 17:13 No tak...niewatpliwie wypadaloby sie usprawiedliwic. Upaly niemilosierne (ale to akurat uwielbiam), popsuty komputer, zmeczenie, steres i nadmiar obowiazkow. Siedze w hostelu, a od pewnego czasu nawet w nim szefuje. W miedzyczasie (czyli jakies 4 godziny dziennie) tancze flamenco. Granada jak zawsze cudowna. Intensywnie agituje przyjaciol, zeby przyjechali mnie dowiedzic. Niestety wszyscy sie wymiguja. Jedna z forumek zdecydowala sie przyjechac we wrzesniu i nie moge sie doczekac, zeby ja poznac. Ogolnie jestem zadowolona i nie zamierzam wracac do Polski. Pewnie oodwiedze rodzicow na gwiazdke. Ostatnio gwiazdy mi nie sprzyjaja, ale All powiedziala, ze od wrzesnie wszystko bedzie lepsze i czekam na zmiany (anahello, prosze potwierdz ze to prawda!), ktore nie musza byc az tak duze, bo w ostatecznym rozrachunku nie mam powodow do wielu narzekan. Tinto de verano, slonce, plaza i super jedzenie (przytylam prawie 10 kilo) zawsze skutecznie poprawiaja mi humor. Wam zycze rowniez duzo slonca, optymizmu i dobrego humoru. Odpowiedz Link Zgłoś
anahella Re: tiriti tran 02.09.05, 20:00 Szlag jasny trafil moja baze, wiec daj mi na priv swoje dane: dzien, miesiac, rok, godzine i miejsce, moze cos dodatkowo wypatrze:) Chociaz ja bym wierzyla All bardziej niz sobie samej:) Spytaj Aanda - on cos wie na ten temat (i mojej podrozy, w ktora nigdy nie pojechalam...) A kiedy w Granadzie temperatury przypominaja polska jesien? Wiesz, bo ja jestem z tych zimnolubnych. Jak tam jest w lutym/marcu? Bo moze ja bym sie wybrala... Tylko musialabys mi opowiedziec z grubsza o kosztach pobytu. Od pazdziernika wracam do nauki hiszpanskiego, wiec tydzien lub dwa w Hiszpanii by mi sie przydal:) Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: tiriti tran 03.09.05, 20:59 Ja tez chetnie wlazlabym na sama gore i zjadla najlepsze gazpacho w Hiszpanii w El Ladrillo II (blisko Iglesia de Salvador:) --- Y parece que sabías que algún día iba a vivir ese momento ya pasado No mientas ya no llores por tu amor la vida continúa olvida tu dolor, hermano mío Todo todo ha pasado estaba destinado Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: tiriti tran 04.09.05, 12:17 Chatko! Ja chodze do Ladrillo prawie kazdego dnia! Lubie tez La Higuera i La Fragua. Na Plaza Aliatar wszystkie bary sa O.K. Hostel jest 10 minut drogi od tych miejsc. Ktoregos dnia musimy sie tam razem wybrac. Temperatury nie przypominaja w zadnym wypadku polskiej jesieni. Wczoraj bylo za 40 stopni. W nocy nie dalo sie spac. Dzis jest rownie goraco. Nie wiem jakie temperatury sa w lutym/marcu. Mysle, ze jest zimnawo, bo to sierra. W kwietniu bylo cieplo okolo 25 stopni, ale snieg w gorach byl widoczny z Sacromonte i noce byly bardzo zimne. W najblizszych dniach czeka mnie duzo, ciezkiej pracy. Mam dezysekcje hostelu,a poza tym wszyscy moi dotychczasowi pracownicy zwijaja sie do domow, wiec bede musiala pracowac sama i w miedzyczasie szukac chetnych do roboty za wikt i opierunek. A moze ktos z Was sie pokusi? caluje Odpowiedz Link Zgłoś
chatka_ Re: tiriti tran 04.09.05, 21:40 A wiec mieszkasz w Albacin! To tam zaczelam marzyc o zamieszkaniu w Andaluzji, widac to miejsca ma w sobie szczegolny urok i ma moc spelniania marzen, przynajmniej niektorym :) Pamietam, ze zatrzymalysmy sie w jakims hostelu na dole, pewnie trafilabym tam, ale nie pamietam nazwy, moze Holstel Gomerez? A "ktoregos dnia" mogloby wypasc na przelomie stycznia i lutego, o ile Twoi bliscy nie zechcieliby w czasie ferii Cię odwiedzic :)Moze teraz udaloby mi sie jednoznacznie stwierdzic ktora z trzech pieknosci najbardziej mi sie podoba: Sewilla, Kordoba czy Granda :)Nie moglam sie zdecydowac! Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: tiriti tran 05.09.05, 14:08 Mieszkam na Sacromonte, a dokladnie na styku Albaizin i Sacromonte.W Sevilli bylam przejazdem, a w Kordobie nie bylam. Bardzo podobal mi sie Kadyks, a jeszcze bardziej Jerez (w ten weekend moze tam pojade na Fiesta de las bulerias). Jednak wszyscy podroznicy odwiedzajacy nasz hostel mowia, ze Granada jest najpiekniejsza ze wszystkich zwiedzonych w Hiszpanii miast. Odpowiedz Link Zgłoś
all2 Re: tiriti tran 06.09.05, 13:01 Ashanti, dobrze wiedzieć, że żyjesz :))) Dedykuję Ci moją nową sygnaturkę :) Odpowiedz Link Zgłoś
ashanti5 Re: tiriti tran 06.09.05, 13:53 > Ashanti, dobrze wiedzieć, że żyjesz :))) Dedykuję Ci moją nową sygnaturkę :) Dzieki All. Juz to zrobilam :) I jest mi dobrze, czego i Wam zycze. Odpowiedz Link Zgłoś