Gość: spieprzaj dziadu IP: 170.65.192.* 11.04.06, 17:06 Mam nadzieje ze trafi sie 'wiekszy' byk, ktory chlopca za ktroryms razem zwyczjnie rozerwie na strzepy :O) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
marekmarecki8 Re: 9-letni torreador z Meksyku 11.04.06, 17:14 no co Ty ..co kraj to obyczaj.. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lodzianin Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:43 Ja tez... Tolerowal bym ten "sport" gdyby ludzie stawali do pojedynku z golymi rekoma. To samo tyczy sie polowan... Proponuje jeszcze zeby zaczeta organizowanie pokazow, na ktorych kusownicy beda wrzucac granat do rzeki, a tlum bedzie wiwatowal na widok ogluszonych ryb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kibic Nie prównuj do polowań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:55 A myśliwych nie utożsamiaj z kłusownikami. Gdybyś wiedział odrobinę na czym polega etyka łowiecka, to byś takich bzdur nie pisał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Nimi Re: Nie prównuj do polowań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:48 I to i to polega na zabijaniu zwierząt. A jak - to kwestia techniczna, nie etyczna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: Nie prównuj do polowań IP: 158.75.130.* 12.04.06, 09:24 Etyka polowania? A ja myślałem, że to polega na napieprzaniu karabinem z celownikiem laserowym do zwierząt z bezpiecznej odległości. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: joanna [...] IP: *.gtconnect.net 11.04.06, 18:34 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
bluntmama Re: 9-letni torreador z Meksyku 11.04.06, 18:56 pisze sie "toreador"...drobiazg... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dude Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:28 nie pisze się "drobiazg" a "błahostka" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja.Tadeusz Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:23 Nie ma znaczenia, że chłopiec ma 9 lat. Byk i tak jest skazany na zagładę. Na Corridzie wystarczy, że byk osiąga praewagę, a już grupa "pomagierów" wkracza do akcji, " wyrównując szanse ". Torreador MUSI być górą. Przecież za to tłum zapłacił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jrjrjr Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:52 Słowo "zezwierzęcenie" pasuje tu do tego małego rzeźnika, a nie do byka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pcim Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:11 oby go ktorys w koncu wzial na rogi :x nieletni morderca Odpowiedz Link Zgłoś
erba-mala-presto-cresce Re: 9-letni torreador z Meksyku 11.04.06, 23:55 jestem przeciwna zabijaniu zwierzat. wiec mam nadzieje ze byk sie taki trafi ktory mu da troche do rozumu. mysle ze jednak nie mialoby toio zbyt wielkiego wplywu na zaperezestanie tego okrutnego sportu.,. a wydaje mi sie ze dzieciak jest juz w takim wieku zew juz potrafi decydowac sam za siebie. to on bedzie ponosic konsekwencje za wlasne decyzje. wiec uwazam ze jesli jest na tyle samodzielny aby porafzil sobie z bykiem, ro i sam wie jakie ponosi koszta na swoim zdrowiu., a ten kto chce stoczyc prawdziwa walke pelna temperamentu i krwi to niech kliknie na s6.bitefight.pl/c.php?uid=41495 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kier Chłopak głubszy od byka, widzowie od baranów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 01:26 Chłopak głubszy od byka. O jego rodzicach już nie wspomnę. Kiedyś pewnie będzie pracował w rzeźni, bo co taki ptasi móżdżek może robić ? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Chłopak głubszy od byka, widzowie od baranów. 12.04.06, 09:10 Tak trochę nie na temat: co to znaczy "głubszy"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aspirydon [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 04:03 Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karolina sport???!!!!! IP: *.lns6-c7.dsl.pol.co.uk 12.04.06, 09:10 jesli to nazywacie sportem, to na pewno Hitler zostalby mistrzem olimpijskim! nie jestem zwolenniczka korridy w rzadnym wieku. co za beazsensowne smierci w bólu wśród wrzasków i na arenie?! ciekawe czy równie efektowne byłoby, gdyby zamiast byków rozrywali na strzepy puchate szczeniaczki albo kociaki? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: soban78 Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:27 ja też życzę chłopcu wielu sukcesów na niebiańskich arenach i szybkiej śmierci z rogów byka :o) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ir Mały rzeźnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:58 Nie wiem czym tu się zachwycać. Dlaczego nikt nie filmuje zabijania zwierząt w rzeźni, skoro zabijanie jest takie fascynujące? Przecież w rzeźni zabijane są setki zwierząt, byłoby co oglądać. Może rzeźnicy też powinni mieć swoje "5 minut" i ich praca powinna być pokazywana w tv? Poza tym teraz się wszyscy ekscytują małym zabijaką zwierząt, a potem jak jakiś dzieciak zatłucze psa albo podpali kota, to wielkie zdziwienie - jak on mógł? A przecież zrobił to samo, co ten "supermatador" w tv. Nie ma różnicy w czerpaniu przyjemności z bezsensownego zabijania zwierząt - matador na arenie i dzieciak podpalający kota robią tą samą obrzydliwą rzecz. Tylko corrida ma "ładną otoczkę" - nic wiecej. Odpowiedz Link Zgłoś