Dodaj do ulubionych

9-letni torreador z Meksyku

IP: 170.65.192.* 11.04.06, 17:06
Mam nadzieje ze trafi sie 'wiekszy' byk, ktory chlopca za ktroryms razem
zwyczjnie rozerwie na strzepy :O)
Obserwuj wątek
    • marekmarecki8 Re: 9-letni torreador z Meksyku 11.04.06, 17:14
      no co Ty ..co kraj to obyczaj..

--
    • Gość: lodzianin Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:43
      Ja tez... Tolerowal bym ten "sport" gdyby ludzie stawali do pojedynku z golymi rekoma. To samo tyczy sie polowan...
      Proponuje jeszcze zeby zaczeta organizowanie pokazow, na ktorych kusownicy beda wrzucac granat do rzeki, a tlum bedzie wiwatowal na widok ogluszonych ryb.
      • Gość: Kibic Nie prównuj do polowań IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 17:55
        A myśliwych nie utożsamiaj z kłusownikami. Gdybyś wiedział odrobinę na czym
        polega etyka łowiecka, to byś takich bzdur nie pisał.
        • Gość: Nimi Re: Nie prównuj do polowań IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:48
          I to i to polega na zabijaniu zwierząt. A jak - to kwestia techniczna, nie
          etyczna.
        • Gość: s Re: Nie prównuj do polowań IP: 158.75.130.* 12.04.06, 09:24
          Etyka polowania? A ja myślałem, że to polega na napieprzaniu karabinem z
          celownikiem laserowym do zwierząt z bezpiecznej odległości.
    • Gość: joanna [...] IP: *.gtconnect.net 11.04.06, 18:34
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • bluntmama Re: 9-letni torreador z Meksyku 11.04.06, 18:56
      pisze sie "toreador"...drobiazg...
      • Gość: dude Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:28
        nie pisze się "drobiazg" a "błahostka"
      • Gość: Ja.Tadeusz Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 20:23
        Nie ma znaczenia, że chłopiec ma 9 lat. Byk i tak jest skazany na zagładę. Na
        Corridzie wystarczy, że byk osiąga praewagę, a już grupa "pomagierów" wkracza do
        akcji, " wyrównując szanse ". Torreador MUSI być górą. Przecież za to tłum zapłacił.
    • Gość: jrjrjr Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 19:52
      Słowo "zezwierzęcenie" pasuje tu do tego małego rzeźnika, a nie do byka.
    • Gość: pcim Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.04.06, 23:11
      oby go ktorys w koncu wzial na rogi :x
      nieletni morderca
    • erba-mala-presto-cresce Re: 9-letni torreador z Meksyku 11.04.06, 23:55
      jestem przeciwna zabijaniu zwierzat. wiec mam nadzieje ze byk sie taki trafi
      ktory mu da troche do rozumu. mysle ze jednak nie mialoby toio zbyt wielkiego
      wplywu na zaperezestanie tego okrutnego sportu.,. a wydaje mi sie ze dzieciak
      jest juz w takim wieku zew juz potrafi decydowac sam za siebie. to on bedzie
      ponosic konsekwencje za wlasne decyzje. wiec uwazam ze jesli jest na tyle
      samodzielny aby porafzil sobie z bykiem, ro i sam wie jakie ponosi koszta na
      swoim zdrowiu.,
      a ten kto chce stoczyc prawdziwa walke pelna temperamentu i krwi to niech
      kliknie na s6.bitefight.pl/c.php?uid=41495
    • Gość: Kier Chłopak głubszy od byka, widzowie od baranów. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 01:26
      Chłopak głubszy od byka. O jego rodzicach już nie wspomnę. Kiedyś pewnie będzie
      pracował w rzeźni, bo co taki ptasi móżdżek może robić ?
      • yavorius Re: Chłopak głubszy od byka, widzowie od baranów. 12.04.06, 09:10
        Tak trochę nie na temat: co to znaczy "głubszy"?
    • Gość: aspirydon [...] IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.04.06, 04:03
      Post niedostępny ze względu na naruszenie prawa lub regulaminu.
    • mark.parker Re: 9-letni torreador z Meksyku 12.04.06, 07:31
      Byki górą!
    • Gość: Karolina sport???!!!!! IP: *.lns6-c7.dsl.pol.co.uk 12.04.06, 09:10
      jesli to nazywacie sportem, to na pewno Hitler zostalby mistrzem olimpijskim!
      nie jestem zwolenniczka korridy w rzadnym wieku. co za beazsensowne smierci w
      bólu wśród wrzasków i na arenie?!
      ciekawe czy równie efektowne byłoby, gdyby zamiast byków rozrywali na strzepy
      puchate szczeniaczki albo kociaki?
    • Gość: soban78 Re: 9-letni torreador z Meksyku IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:27
      ja też życzę chłopcu wielu sukcesów na niebiańskich arenach i szybkiej śmierci
      z rogów byka :o)
    • Gość: Ir Mały rzeźnik IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.04.06, 10:58
      Nie wiem czym tu się zachwycać. Dlaczego nikt nie filmuje zabijania zwierząt w
      rzeźni, skoro zabijanie jest takie fascynujące? Przecież w rzeźni zabijane są
      setki zwierząt, byłoby co oglądać. Może rzeźnicy też powinni mieć swoje "5
      minut" i ich praca powinna być pokazywana w tv?

Poza tym teraz się wszyscy ekscytują małym zabijaką zwierząt, a potem jak jakiś
      dzieciak zatłucze psa albo podpali kota, to wielkie zdziwienie - jak on mógł? A
      przecież zrobił to samo, co ten "supermatador" w tv.
      Nie ma różnicy w czerpaniu przyjemności z bezsensownego zabijania zwierząt -
      matador na arenie i dzieciak podpalający kota robią tą samą obrzydliwą rzecz.
      Tylko corrida ma "ładną otoczkę" - nic wiecej.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka