Dodaj do ulubionych

Archeologia akustyczna

18.05.06, 10:27
No nie no... I ile o tym w googlu.
Np.
www.forteantimes.com/exclusive/devsounds.shtml
Obserwuj wątek
    • millefiori Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 10:36
      A pisza w madrych historycznych ksiazkach, ze tak w ogole to cicho bylo jeszcze
      do 18. wieku. Tylko sounds of nature, turkot kol, gwar ludzki, dzwieki robot z
      warsztatow... jak akurat zadnego zajazdu, wojny czy walk ze smokami i trollami
      nie odbywano w okolicy.
      • drzejms-buond Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 13:16
        fantastyś-elastyś!
        czary jakie czy cuś?
        • brezly Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 13:27
          Mnie to sie wzielo wlasciwe po obejrzeniu konca wczorajszego "CIS Las Vegas"
          gdzie z dzbana odczytali co mowila kobita do robiace dzban na kole ganrcarskim.
          • millefiori Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 13:32
            W ceramice tekstylnej i sznurowej wlasnorecznie maczalam łape, ale o nagrywaniu
            plyt przy uzyciu kola garncarskiego to pierwszy raz slysze... i co i jak mowila??
            • brezly Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 13:36
              Aha, wiec to bylo tak, no ja cie: ofiara robila dzabn na kole. Zanczy, nawet
              konkretnie zlobienia, nie? No i podejrzana z ofiaro rozmawiala. I jak mowila to,
              no nie, ten rylec co sie krecil oddawal, ajk pryz nagrywaniu pylty gramofonowej,
              dzwieki na zlobienia. To ta blond, ale nie ta starsza co jest problematyczne czy
              jest atrakcajnoiesza od tej czarnej jezeli w gole, tylko taka mlodsza, nie taka
              chuda, wziela ten dzba i laserem jak CD odtwarzala. Mowili o efekcie Dopplera i
              archeologi akustycznej, pierwzse zrozumiale, na drugie mam Google'A. jak potem
              pofiltrowali ten dzwiek to uslyszeli co ona mowila i juz wiedzieli. Lem sie w
              grobie przewraca.
              • ewakurz Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:27
                Ojacie!
                O czym szumia wierzby normalnie. Umarlam ze smiechu i nie potrafie wytlumaczyc
                publicznosci dlaczego. I w dodatku straszliwie mnie teraz korci, zeby przylozyc
                do ucha butelke wody niegazowanej mineralnej, co sobie stoi.
                • brezly Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:29
                  Sie tak zastanwiam czy ta dzianian co ja dziejemy to jakby ja takim lazerem, to
                  tez by zagrala co my Zebraniuku, np. mowimy?
                  • ewakurz Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:38
                    brezly napisał:

> Sie tak zastanwiam czy ta dzianian co ja dziejemy to jakby ja takim lazerem,
                    to
                    > tez by zagrala co my Zebraniuku, np. mowimy?
                    --> hehehe. Ze tak zagaje matrixowo: To nie jest wlasciwe pytanie. Wlasciwe
                    pytanie jest to, czy Zebraniuk potrafi po nitce do klebka.
                • ewakurz Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:35
                  Czy ta skala wiezienna, co to przez nia do domu zjezdzam i wjezdzam, to ma
                  zarejstrowane jeki skazancow? Moze stad moje ciurowe nastawienie?
                  • brezly Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:44
                    Anenene, pani Effciu, na to to fizyka nie pozwala. Musieliby ja ryc w rowki abo
                    nitki. To musza byc takie, no, periodyczne.
                    • ewakurz Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:56
                      Aaaaa....
                      :(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka