brezly 18.05.06, 10:27 No nie no... I ile o tym w googlu. Np. www.forteantimes.com/exclusive/devsounds.shtml Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
millefiori Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 10:36 A pisza w madrych historycznych ksiazkach, ze tak w ogole to cicho bylo jeszcze do 18. wieku. Tylko sounds of nature, turkot kol, gwar ludzki, dzwieki robot z warsztatow... jak akurat zadnego zajazdu, wojny czy walk ze smokami i trollami nie odbywano w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
drzejms-buond Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 13:16 fantastyś-elastyś! czary jakie czy cuś? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 13:27 Mnie to sie wzielo wlasciwe po obejrzeniu konca wczorajszego "CIS Las Vegas" gdzie z dzbana odczytali co mowila kobita do robiace dzban na kole ganrcarskim. Odpowiedz Link Zgłoś
millefiori Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 13:32 W ceramice tekstylnej i sznurowej wlasnorecznie maczalam łape, ale o nagrywaniu plyt przy uzyciu kola garncarskiego to pierwszy raz slysze... i co i jak mowila?? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 13:36 Aha, wiec to bylo tak, no ja cie: ofiara robila dzabn na kole. Zanczy, nawet konkretnie zlobienia, nie? No i podejrzana z ofiaro rozmawiala. I jak mowila to, no nie, ten rylec co sie krecil oddawal, ajk pryz nagrywaniu pylty gramofonowej, dzwieki na zlobienia. To ta blond, ale nie ta starsza co jest problematyczne czy jest atrakcajnoiesza od tej czarnej jezeli w gole, tylko taka mlodsza, nie taka chuda, wziela ten dzba i laserem jak CD odtwarzala. Mowili o efekcie Dopplera i archeologi akustycznej, pierwzse zrozumiale, na drugie mam Google'A. jak potem pofiltrowali ten dzwiek to uslyszeli co ona mowila i juz wiedzieli. Lem sie w grobie przewraca. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:27 Ojacie! O czym szumia wierzby normalnie. Umarlam ze smiechu i nie potrafie wytlumaczyc publicznosci dlaczego. I w dodatku straszliwie mnie teraz korci, zeby przylozyc do ucha butelke wody niegazowanej mineralnej, co sobie stoi. Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:29 Sie tak zastanwiam czy ta dzianian co ja dziejemy to jakby ja takim lazerem, to tez by zagrala co my Zebraniuku, np. mowimy? Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:38 brezly napisał: > Sie tak zastanwiam czy ta dzianian co ja dziejemy to jakby ja takim lazerem, to > tez by zagrala co my Zebraniuku, np. mowimy? --> hehehe. Ze tak zagaje matrixowo: To nie jest wlasciwe pytanie. Wlasciwe pytanie jest to, czy Zebraniuk potrafi po nitce do klebka. Odpowiedz Link Zgłoś
ewakurz Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:35 Czy ta skala wiezienna, co to przez nia do domu zjezdzam i wjezdzam, to ma zarejstrowane jeki skazancow? Moze stad moje ciurowe nastawienie? Odpowiedz Link Zgłoś
brezly Re: Archeologia akustyczna 18.05.06, 14:44 Anenene, pani Effciu, na to to fizyka nie pozwala. Musieliby ja ryc w rowki abo nitki. To musza byc takie, no, periodyczne. Odpowiedz Link Zgłoś