matheus.baere 06.09.06, 08:59 Śmiejcie się, śmiejcie. Niedługo zmienią nam ortografię na fonetyczną i nagle się okaże, że to nie premier robi błędy... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kermitowski Wkrótce ustawa? IP: *.gdynia.mm.pl 06.09.06, 09:00 Tak więc wkrótce można spodziewać się "Ustawy o nieomylności Premiera". Na pewno tajemniczy układ podpowiadał jak ma Wielki Mistrz pisać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: łże-sld A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.gl.digi.pl 06.09.06, 11:49 to jakos gw szumu nie robilo, a tu nagle sie za literki chwytaja... kazdy ma swoje wpadki, juz wole takie byki niz pijaka i to takiego ktory lze pozniej w zywe oczy.... to nozka bolala itd itp Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? 06.09.06, 11:53 1) Co ma do rzeczy Olo? 2) Nie GW zrobiło szum, tylko SE, czytaj ze zrozumieniem 3) Ja wolę jednak takiego pijaka niż zakompleksionego, bełkoczącego, niedouczonego karła, który gó.. zrobił dla Polski. To tyle z mojej strony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kaczyniski To propaganta czyniona pszes ukłat!!! IP: *.adsl.alicedsl.de 06.09.06, 12:45 Pszeciesz premjer hyba najlepjej wje jak siem pisze obiat!!! A morze mó siem normalnie pomyliło bo siem w tej restałracji za mocno obiat!!! Skurczybyk... pojechał po rancie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
alhor Re: To propaganta czyniona pszes ukłat!!! 06.09.06, 14:31 > Pszeciesz premjer hyba najlepjej wje jak siem pisze obiat!!! A morze mó siem no > rmalnie pomyliło bo siem w tej restałracji za mocno obiat!!! Niewiem czy zauważyłeś, ale wstawiłeś tutaj też błędy fonetyczne. Ortografia nie jest synonimem fonetyki. Odpowiedz Link Zgłoś
genekgenek Proszę wpisywać tu co fajniejsze przypadki np: 06.09.06, 15:20 Ruh Hożóf Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Proszę wpisywać tu co fajniejsze przypadki np 06.09.06, 15:21 óć :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurt kombajn Re: Proszę wpisywać tu co fajniejsze przypadki np IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:37 fshut (słońca) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kurt kombajn Re: Proszę wpisywać tu co fajniejsze przypadki np IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:37 albo jeszcze lepiej fzhut Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ortograf Re: Proszę wpisywać tu co fajniejsze przypadki np IP: 83.168.127.* 06.09.06, 16:33 fonsz (wąż) szułf (żółw) :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qq Re: Proszę wpisywać tu co fajniejsze przypadki np IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 18:15 QŃ jaki jest kaszdy widzi Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moin Re: Proszę wpisywać tu co fajniejsze przypadki np IP: 80.51.234.* 07.09.06, 07:35 róh hożuw - jerzeli jurz ma byc smiesznie nie nie nie ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
koszalek_opalek1 Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? 06.09.06, 14:17 Odnowa moralna i językowa nadchodzi! Pies Irasiad będzie w godle narodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Nie Irasiad rtlko Irasiat !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:31 ;) Odpowiedz Link Zgłoś
konread Re: Nie Irasiad rtlko Irasiat !!! 06.09.06, 20:18 Nie rubcie sobie rzartuw z naszego Pana Premiera, bo minister Torn sie wami zaimie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Nie Irasiad rtlko Irasiat !!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 21:01 hyba rzartuf Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sklepios Co za trep! To widać i słychać i czuć. IP: *.aster.pl 06.09.06, 23:35 jw Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asd Re: Co za trep! To widać i słychać i czuć. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 02:10 Skąd to oburzenie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosc z Canady. Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: 24.122.75.* 06.09.06, 15:12 Wyglada na to,ze w Polsce zyja i ubiegaja sie o stanowiska rzadowe - albo pijacy albo nieuki? Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? 03.10.06, 20:04 Zapomniałeś dodac do kompletu kryminalistów,z których jeden do niedawna był wicepremierem a poprzednio wicemarszalkiem sejmu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBK [...] IP: *.onlink.net 06.09.06, 16:24 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleko nie woda Re: bracia K., czyli (prawie) rok pustych obietnic IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 06.09.06, 16:47 Ja nie chce by Kaczynscy dokonywali "cudow" - chce tylko by zrobili COKOLWIEK pozytecznego (chocby w sferze ustaw dotyczacych gospodarki)! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: r2 Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.gemini.net.pl 06.09.06, 20:25 Gość portalu: PBK napisał(a): > ten w twoim pojeciu karzel jest lepiej douczony niz ty. Nie zapominaj > cymbalisto jeden, ze to Walesa doprowadzil do utraty pracy wielu Polakow a > Kwasniewski ze swoja zlodziejska banda rozkradl co sie dalo. Nie piernicz wiec, > > ze Kaczynski go... zrobil dla Polski bo to Kaczynski zastal bagno, ktorego > zadna miara wyczyscic nie mozna. Przez 17 lat niedouczone palanty kradly i > nabijaly sobie kieszenie naszymi pieniedzmi a ty chcesz zeby Kaczynski w nie > caly rok dokonal cudu. Lecz sie czlowieku i dalej zachwycaj sie pijakiem. Jakbyś nie zauważył, on nie robił błędów ortograficznych, czyli lepiej u niego z ortografią niż u premiera. A jeśli jak sam przyznajesz Kaczyński, nic nie zrobił (póki co) dla Polski, to wprost godzisz się, że póki co gó.. zrobił, więc nie wiem z kim chcesz dyskutować i w jakiej kwestii. Kaczka miała rok czasu by się wykazać to dużo, a na razie cały czas jesteśmy w lesie. Nadto wszystkie tezy o złodziejstwach poprzednich ekip tonaciągane dyrdymały, a za Kwaśniewskiego pozycja międzynarodowa Polski lepsza była niz dziś. Więc lepiej sam idź się leczyć i uczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBK Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.onlink.net 06.09.06, 23:23 czlowieku przestan bredzic o miedzynarodowej pozycji Polski za rzadow Kwasniewskiego bo czesto pojawial sie popijoku i faktycznie Polska rosla w oczach swiata jako alkoholowe mocarstwo. To nie sa zadne dyrdymaly kolego. Przez 17 lat kraj nasz byl NISZCZONY a za rok nawet najlepszy przywodca niczego nie zrobi.Zreszta z kim Kaczynscy maja co robic , z Giertychem i Lepperem? Przeciez ta cala czerwona banda tylko im klody pod nogi rzuca. Przejrzyj na oczy i popatrz a nie posluguj sie sloganami wrogiej prasy. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? 07.09.06, 00:57 W amoku to Ty jeszcze jesteś ogromnym.... Przeczytaj co napisałeś(aś), może wreszcie zrozumiesz... Giertycha i Leppera (jak to nazwałeś - czerwona banda) została dopuszczona do koryta rządowego właśnie przez Twego idola - Kaczyńskiego. Jeśli jest tak dobrym strategiem, tak dobrym gospodarzem, który chce zrobić w tym "alkoholowym mocarstwie" porządek, to czemu nie przewidział w co się pakuje??? Odpowiedź jest oczywista: jest beznadziejnym strategiem i nic nie jest w stanie zrobić dobrego dla tego kraju, więc otacza się "czerwoną bandą", po to, aby móc zrzucić na kogoś winę za swoją nieudolność i niekompetencję. A Ty właśnie jesteś doskonałym przykładem, który Kaczyński znalazł "w ciemnym ludzie", który w jego imieniu to czyni... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBK Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.onlink.net 07.09.06, 04:23 o kurde Jasnie Oswiecony Panie dzisiejsze wiadomosci podaly kto byl promotorem zlodzieskiej inicjatywy pt "Osocze Krewi". Czyzby Kaczynski?Nastepne dyrdymaly i naciaganie faktow? Przyjacielu idz do psychiartry i zacznij sie leczyc. Kaczynscy napewno nie maja z tym nic wspolnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.citynet.pl 07.09.06, 09:48 Jednak stanowisko zobowiązuje, tym bardziej że ten facet ma wyższe wykształcenie Niech robią porządek, ale niech sami sobie nogi nie podkładają bo masa Polaków zaczyna żałowa że ich wybrała. Ja też czuję się oszukana Bo czym różni się Prezydent który był prawie magistrem i znał ortografię, od premiera który prawie zna ortografię i jest magistrem Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? 03.10.06, 20:08 Dlaczego uczepiliscie się takich drobiazgow jak błędy ortograficzne czy boląca goleń?Czy nie są wazniejsze prawdziwe kwalifikacje na szefa rządu lub prezydenta panstwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolaela Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.dsl.telepac.pt 07.09.06, 03:44 PBK, Kaczynski zastal bagno i je z zapalem melioruje. Wstyd miec glowe rzadu slabopismienna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBK Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.onlink.net 07.09.06, 04:25 zglos sie na korektora. napewna beda ci wdzieczni za pomoc. Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? 06.09.06, 21:27 yavorius napisał: > 1) Co ma do rzeczy Olo? > 2) Nie GW zrobiło szum, tylko SE, czytaj ze zrozumieniem > 3) Ja wolę jednak takiego pijaka niż zakompleksionego, bełkoczącego, > niedouczonego karła, który gó.. zrobił dla Polski. To tyle z mojej strony. Dokładnie.Kwachowi wiele można zarzucić, ale chociaż umiał się poprawnie wypowiadać a jeśli bełkotał, to tylko po kielichu. Obeni nasi władcy, nie dość, że niedouczeni to i bełkoczący na co dzień. Nieuki jedne,kurduple. Poza tym, poprzedni prezio miał jednak i ogładę i swój styl,ubierał się nienagannie. Obecny wygląda, jak by wyszedł z lumpeksu lub z latrynki po kolejnej sraczce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBK Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.onlink.net 06.09.06, 23:25 naprawde szaleju sie najadles. Kto tu jest niedouczony? Jeden to profesor prawa drugi ma doktorat. Porownujesz z niby magistrem ? Cos blado to wypadlo. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ze Stargardu Jarek sobie wykształcenie chyba na bazarze kupił IP: *.srg.vectranet.pl 07.09.06, 00:01 albo brata bliźniaka na egzaminy wysyłał. Gość słabo zna polską ortografię, jakby był po jakimś technikum zawodowym. Odpowiedz Link Zgłoś
zenutek Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? 07.09.06, 01:04 Po pierwsze jesteś w błędzie, żaden Kaczyński nie ma profesora... Lesław był tylko zatrudniony na uczelni na stanowisku profesorskim, niestety ale jeszcze tego tytulu nie posiada, no chyba, że... obecnie sobie sam go przyzna.... czego można się będzie w najbliższej przyszłości spodziewać... A tak na marginesie dodając, to ani profesura, ani doktorat nie upoważnia, aby nazwać się świętym...wszystkowiedzącym.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBK Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.onlink.net 07.09.06, 04:27 student, ile kasy dostajesz od GW za gnojenie glowy wlasnego panstwa. Dostajesz je w zlotowkach, dolarach czy szeklach? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr [...] IP: *.olsztyn.sdi.tpnet.pl 07.09.06, 13:49 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: brrrrrr Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.bb.netvision.net.il 07.09.06, 13:58 To nie dyplom czyni czlowieka. mozna byc profesorem i zwyklym chamem, jedno drugiego nie wyklucza! Oprocz wiedzy jest tez cos takiego jak inteligencja socjalna....ale tego nawet w kaczogrodowym slowniku wyrazow trudnych nie znajdziesz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
antygo Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? 03.10.06, 20:15 Zastanawiam sie i nie moge pojąć jak można zostac magistrem i profesorem z taką znajomością ojczystego jezyka?Czy to nowa wersja patriotyzmu?To zupelnie nieprawdopodobne aby Kaczynscy zdobywali te tytuly w Oxfordzie czy Harvardzie! A która polska uczelnia wypuściła takie niedouczone "magistry"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aradian Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.cpe.net.cable.rogers.com 07.09.06, 05:19 Tylko papugi reagują na to co się błyszczy!!!Nieprawdaż,nessuno.Zachwycanie się kwaśniewskim jest papuzim odruchem,pozbawionym krytycznego wartościowania i stąd w wyjątkowo złym stylu.Doprawdy uwierzyć nie mogę, że wyszczekany i pokrętny cwaniaczek budzi tak wiele sympatii. Widocznie zwolennicy i obiekt zachwytu są sobie równi. Recydywa porządnych ludzi określa jako frajerów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adam81w Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.09.06, 15:00 3) Ja wolę jednak takiego pijaka niż zakompleksionego, bełkoczącego, > niedouczonego karła, który gó.. zrobił dla Polski. To tyle z mojej strony. ja takze . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 16:38 Wolę bolący goleń niż nieudacznictwo,zła wymowę,pisownię,nieznajomośc etykiety i za chowania no i języków-że nie wspomnę o prezencji.Czemu zachód nie krytykował ta zajadle i śmiesznie Kwaśniewskiego-proste,co???? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBK Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.onlink.net 06.09.06, 23:27 z bardzo prostej przyczyny. Kwasniewski nosil jarmulke a krytykowanie tego jest niepoprawne i przestan sie wymadrzac. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: normalny PBK pomodle sie za Ciebie IP: *.gprspla.plusgsm.pl 07.09.06, 06:39 ...o to zeby dobry Bog otworzyl Twe oczy. Poki co bardzo Ci wspolczuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: PBK Re: A jak olo udawał że go goleń boli??????? IP: *.onlink.net 06.09.06, 23:33 i jeszcze jedno. tylko my Polacy - kretyni potrafimy oceniac ludzi z wygladu a nie z tego co maja w glowach. To forum jest najlepszym przykladem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mleko nie woda Re: A jak olo udawał... IP: *.natpool2.outside.ucf.edu 06.09.06, 16:43 Sadze, ze jezeli chodzi o ilosc klamstw to bracia K. zadazyli juz w tej "konkurencji" pokonac Kwasniewskiego! P.S. A ta "ortografia" to - faktycznie - wielki wstyd! Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 09:06 jestem dyplomowanym dysgrafikiem nawet nie wiecie jak ciężko sie żyje kiedy człowiek ma problemy pomimo wielu lat nauki w tym przypadku mu wybaczam ale podwyżki na piwo nigdy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dys dys Re: "Super Express": Premier też robi błędy IP: 217.96.22.* 06.09.06, 09:48 a ja mam dyleksje i dysgrafie. pracuje od 3 lat. jak na studiach uchodzilo mi robienie bledow tak w pracy jest czasem wstyd, ale przyzwyczailam do tego kolegow i pytam otwarcie jak sie cos pisze, gorzej jesli gdzies sie jest na obcym terenie...pan premier ma ewidentna dysgrafie...to jest choroba... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mój Boże! Nie choroba, tylko lenistwo i brak talentu! IP: *.adsl.alicedsl.de 06.09.06, 12:55 Powinieneś, bracie, do łopaty się wziąć, a nie do pióra. Ja w odróżnieniu od Ciebie mam tylko postawówkę skończoną, ale tam jak robiłem błędy, to dostawałem w domu paskiem po pupie. Z biegiem lat moja choroba wyparowała... Dziś za nic w świecie nie napisałbym "obiat". Zresztą... To, że ktoć napisze "hoinka", czy "chak" jestem w stanie uznać za chorobę, choć robię to tylko dlatego, że nie chcę jeszcze bardziej pogrążać tych biednych ludzi, mówiąc im otwarcie, że uważam ich za debili, ale jak widzę, że ktoś pisze "obiat" lub "golega", to wtedy milknę, bo z kim tu w ogóle rozmawiać. Mój Boże... takie tłuki decydują o moim losie, bo mi się uczyć nie chciało. Chyba w końcu pieprznę to dorywcze machanie łopatą "na czarno" i zajmę się czymś, do czego nawet po podstawówce mam lepsze kwalifikacje, niż 125 tysięcy studentów i absolwentów z samym premierem na czele!!! Nazywajmy zjawiska po imieniu!!! NIE dla dysgrafów!!! Piętnujmy gamoni!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kiks11 Re: Nie choroba, tylko lenistwo i brak talentu! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 15:03 Niezły szachraj jesteś. Twoja podstawówka, sądząc po zasobie słownictwa, stosowanej interpunkcji i stylu była na poziomie przyzwoitego liceum. Gdzie są takie szkoły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jolaela Re: Nie choroba, tylko lenistwo i brak talentu! IP: *.dsl.telepac.pt 07.09.06, 03:56 Kiks11, nie uwierzysz: byly takie w PRLu. Za ortografie obnizano stopnie natychmiast. Pisalo sie dyktanda, walkowalo na okraglo gramatyke jezyka polskiego. W podstawówce, a nie liceum. To, ze ktos potrafi sie wyslowic i pisac bez bledów bedac tylko po szkole podstawowej jest stara szkola, której dzisiaj nie uswiadczy sie. Taka jest prawda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antypolonista dysleksja IP: 193.109.212.* 06.09.06, 15:10 Głupcy głupcy głupcy! To prawdopodobnie przez takich wywyższających się sztucznie , (kruży nie potrafią powstrzymać się by zrobić przykrość albo wywyższać się wiedzą o sztucznej ortografii) przez was Kaczyńscy stali się zakompleksionymi. Co by z was wyrosło jak z jednej strony wybrali by was do głównej roli „o takich co ukradli księżyc” a drugiej strony dokuczali za dysgrafie. Nawet nie wiecie jakie to jest przykre dołujące . Przecież pismo jest dla ludzi a nie ludzie dla pisma. O ile szczęśliwsze było by społeczeństwo jak by niebyło „ó ch rz” ale szlachetnie urodzeni bez dysgrafii tak jak nasza szlachta za wcześniejszych wieków nigdy tego nie zrozumieją a skoro są w większości ( 20 % ludzkości ma dysleksje) to myślą ze mają racje. To przez takich ludzi mamy chorych Kaczyńskich nie radzący sobie z polityką zagraniczną. I na marginesie niedouczeni są z ekonomi. Odpowiedz Link Zgłoś
rkb10 Re: Nie choroba, tylko lenistwo i brak talentu! 06.09.06, 16:36 Gość portalu: Mój Boże! napisał(a): > Powinieneś, bracie, do łopaty się wziąć, a nie do pióra. Ja w odróżnieniu od Ci > ebie mam tylko postawówkę skończoną, ale tam jak robiłem błędy, to dostawałem w > domu paskiem po pupie. Z biegiem lat moja choroba wyparowała... Dziś za nic w > świecie nie napisałbym "obiat". Zresztą... To, że ktoć napisze "hoinka", czy "c > hak" jestem w stanie uznać za chorobę, choć robię to tylko dlatego, że nie chcę > jeszcze bardziej pogrążać tych biednych ludzi, mówiąc im otwarcie, że uważam i > ch za debili, ale jak widzę, że ktoś pisze "obiat" lub "golega", to wtedy milkn > ę, bo z kim tu w ogóle rozmawiać. > > Mój Boże... takie tłuki decydują o moim losie, bo mi się uczyć nie chciało. Chy > ba w końcu pieprznę to dorywcze machanie łopatą "na czarno" i zajmę się czymś, > do czego nawet po podstawówce mam lepsze kwalifikacje, niż 125 tysięcy studentó > w i absolwentów z samym premierem na czele!!! > > Nazywajmy zjawiska po imieniu!!! NIE dla dysgrafów!!! Piętnujmy gamoni!!! Masz rację nie wiem kto wymyślił dla bęcwałów dysortografię, za moich czasów kazano nam sie po prostu uczyć. A premier sadzący takie byki dla mnie jest żenującym nieukiem Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Nie choroba, tylko lenistwo i brak talentu! IP: *.botany.gu.se 06.09.06, 22:05 Ot, widac, ze tylko podstawowke. Rozumiem, ze osobe, ktora nie umie czytac, bo nie jest w stanie rozpoznac liter - tez paskiem po pupie? A tak wyglada najciezsza forma dysleksji. Poza tym - zdenerwowany dyslektyk robi wiecej bledow...przekonali sie o tym moi rodzice kiedy usilowali mnie zmusic do bezblednego przepisania kilku linijek tekstu. Rezygnowali, gdy stawal sie on w ogole nie czytelny - chociaz ja sie staralam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dora Re: Nie choroba, tylko lenistwo i brak talentu! IP: *.citynet.pl 07.09.06, 09:54 Brawo, Dysgrafia czy dyslekcja to nie to samo co robienie błędów ortograficznych To poprostu lenistwo i dziwię się psychologom że tak łatwo rozdają zaświadczenia. Mam dwoje dzieci "dysgrafików" i żadne nie robi błędów ortograficznych, ale każde pisało setki dyktand i uczyło się ortografii jak każy inny uczeń. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marker Re: "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 12:25 > jestem dyplomowanym dysgrafikiem To już dają dyplomy za dysgrafię?? :oo Odpowiedz Link Zgłoś
tymon99 Re: "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 12:56 untochables napisał: > jestem dyplomowanym dysgrafikiem > nawet nie wiecie jak ciężko sie żyje kiedy człowiek ma problemy pomimo wielu > lat nauki > mimo wielu lat nauki człowiek z zaburzeniami błędnika nie będzie dobrym linoskoczkiem. dysgrafia raczej dyskwalifikuje człowieka na takim stanowisku - podobnie jak pospolite nieuctwo (które w tym wypadku wydaje mi się bardziej prawdopodobne).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jacek Poprawna polszczyzna! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:15 Premier i wicepremieży posługujom siem poprawnom polszczyznom! Fbijcie to sobje do tyh gópih muskuf! Ide na obiat, bo siem robiem głodny jak was słóham! PS. A tak a propos Romana: www.youtube.com/watch?v=lfzFOHGAnSs Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 09:15 Po co więć się wpisywać do ksiąg? Niech już lepiej inni to za niego robią. Wstyd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: moherowy kapelusz Eee tam, duperel się czepiacie! Ważne, że IP: 64.27.0.* 06.09.06, 09:16 prawdziwy Polak, gorliwy patriota i katolik! Odpowiedz Link Zgłoś
stasi1 Re: Eee tam, duperel się czepiacie! Ważne, że 06.09.06, 10:39 Gość portalu: moherowy kapelusz napisał(a): > prawdziwy Polak, gorliwy patriota i katolik! Chyba tak jednak nie jest! Gdyby był gorliwym patriotą to miałby przynajmniej 3 synów w wojsku! A jakby był prawdziwym katolikiem to innych trzech synów miałby w seminarium! A jako prawdziwy Polak to musiałby mieć 6 córek! A JAK JEST? tYLKO JEDEN KOT! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łże-elita "Super Express": Premier też robi błędy IP: 212.191.170.* 06.09.06, 09:16 No łże-elita to nie jest. Do drugiego członu tego określenia się nie załapie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dekta "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.clubnet.pl 06.09.06, 09:36 Żadne studia nie zastąpią szkoły podstawowej.... Odpowiedz Link Zgłoś
kinjiru Re: "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 13:17 racja - szkolnictwo podstawowe musi być Odpowiedz Link Zgłoś
maszah65 "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 09:55 80% ankietowanych uznało że to wstyd.Cóż kiedy ja chodziłam do szkoły to też był wstyd.Teraz kiedy moja córka chodzi do poradnia dla dyslektyków dowiedziałam się że mnie też tak można zdiagnozować.Wreszcie przestałam się wstydzić. Odpowiedz Link Zgłoś
jt100 Kiedyś po tym poznawano ludzi wykształconych, 06.09.06, 09:55 że potrafili pisać poprawnie. Teraz chyba też ;) Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: Kiedyś po tym poznawano ludzi wykształconych, 06.09.06, 11:06 Wyksztalconych mowisz? A co powiesz o osobie, ktora zawsze miala wysokie oceny, duzo czytala, startowala w olimpiadach (historycznej, chemicznej, bilogicznej): z sukcesami bo miala szerokie zainteresowania, swietna pamiec, skonczyla dwa kierunki, doktorat, ma publikacje, zna kilka jezykow...ale zdaza jej sie napisac wlasne imie z bledem, nie mowiac juz o innych mniej trywialnych slowch? Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Kiedyś po tym poznawano ludzi wykształconych, 06.09.06, 11:14 titta napisała: > A co powiesz o osobie, ktora [...] > ale zdaza jej sie > napisac wlasne imie z bledem, nie mowiac juz o innych mniej trywialnych > slowch? ...że mogłaby się nauczyć ich pisowni NA PAMIĘĆ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: titta Re: Kiedyś po tym poznawano ludzi wykształconych, IP: *.botany.gu.se 06.09.06, 21:53 Podpowiem: swoje imie zna sie chyba na pamiec, prawda? Co wiecej, angielskiej pisowni da sie nauczyc na pamiec, dziekowo; wzorow chemicznych tez - opisowo, choc to dziwnie brzmi. Akurat ta forma dysleksji (u wspomnianej u mnie osoby) polega na braku pamieci wzrokowej (+ lekkie rozkojazenie). Mozna sie nauczyc wielu zasad, niemniej jednak w tekscie bledy same wychodza - raz mniej raz wiecej, w zaleznosci od poziomu skupienia sie nad tekstem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: urszulkaa Re: Kiedyś po tym poznawano ludzi wykształconych, IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 22:45 A ja dziś słyszałam w tv, jak pan premier zaliczył siebie do inteligencji... Hihihi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Przem@ "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.olsztyn.mm.pl 06.09.06, 09:57 Rozumiem, że każdy może popełniać błędy jeżeli chodzi o pisownie ż,rz,u,ó,h,ch ale tak banalny błąd nie powinien się pojawić, zwłaszcza jeżeliu chodzi i głowę rządu.Dla mnie to wstyd. Nie przejmujmy się. Nasz minister edukacji pan G. wprowadzi odpowiednie zarządzenia i jeszcze wyjdzie na to, że pisząc "obiad" będzie uważane za błąd otrograficzny. Kwestia czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Velcrosys Jarosłaf Katszyński IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:01 ...swuj hłopak :) Odpowiedz Link Zgłoś
tadeusz1965 Ci, co potępiają premiera niech lepiej spojrzą 06.09.06, 10:12 krytycznym okiem na własne posty. W tych waszych mailach aż roi się od koszmarnych byków, przy których "obiat" to błahostka ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: Ci, co potępiają premiera niech lepiej spojrz 06.09.06, 10:18 tadeusz1965 napisał: > W tych waszych mailach aż roi się od > koszmarnych byków, przy których "obiat" to błahostka ;-) Znajdź mi chociaż jeden mój post z błędem ortograficznym. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
nessuno Re: Ci, co potępiają premiera niech lepiej spojrz 06.09.06, 21:37 tadeusz1965 napisał: > krytycznym okiem na własne posty. W tych waszych mailach aż roi się od > koszmarnych byków, przy których "obiat" to błahostka ;-) W moich postach też się raczej nie dopatrzysz.A to, co tutaj wypisujemy, to posty, a nie maile. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan52 Re: Ci, co potępiają premiera niech lepiej spojrz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:29 ale nikt z nich nie pretenduje do stanowiska premiera Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bykortografi Premier też robi błędy IP: 153.98.68.* 06.09.06, 10:13 Tak a tytul Profesorski sie ma , wstyd Widac Kwach bez MGR byl lepszy od kaczek. DNO polskiej polityki. Wszystko jest na nizszym poziomie czyli 170 w kapeluszu.Bozia nie dala wzrostu i rozumu tez. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: all Najpierw trzeba miec cos do powiedzenia IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:16 Denerwuja mnie ludzie, ktorzy krytykuja bledy ortograficzne a sami nie majac nic czym mogliby sie podzielic intelektualnie. Wole miec cos do powiedzenia niz nie miec nic i nie robic bledow! Odpowiedz Link Zgłoś
rmstemero Obiat 06.09.06, 10:18 Jak sie to czyta to mozna wpasc w ZACHWYD. Legastenicy wybrali sobie przywodce. Fajnie jest. Odpowiedz Link Zgłoś
urszula_szwarc "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 10:31 nie ma się czemu dziwić skoro Pan Premier nie potrafi mówić poprawnie po polsku to dlaczego ma pisać bez byków!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fuck_the_duck Co za matoł ! Tzn. chciałem powiedzieć dyslektyk. IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.06, 10:32 . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sceptyk Re: Co za matoł ! Tzn. chciałem powiedzieć dyslek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:40 taki skrót myślowy zastosowałeś? pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
ofellia "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 10:40 matheus.baere napisał: > Śmiejcie się, śmiejcie. Niedługo zmienią nam ortografię na fonetyczną i nagle > się okaże, że to nie premier robi błędy... Szkoda, że nie masz większego pojęcia o fonetyce. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: yoko Ja też mam problemy i co w tym dziwnego.. IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.09.06, 10:52 Co w tym dziwnego, jedni nie umieją dodawać inni nie umieja pisać i co z tego??? Ja jestem po studiach (tyt. mgr. inż. skończyłam z wynikiem bdb.)jestem z matematyki i innych przedmiotów ścisłych bardzo dobra.A z pisanem niestety mi ciężko, robię duże błędy ale ja sie z tego śmieję i współpracownicy też-więcej wyrozumiałości, nie ma ludzi idealnych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Swoboda_T Re: Ja też mam problemy i co w tym dziwnego.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:03 No, ale po pierwsze primo: nie jesteś szefem rządu Rzeczypospolitej. Po drugie primo: nie mówisz o sobie, że jesteś superhiper genetycnzym patriotą i nie uzurpujesz sobie prawa do rozliczania innych z tego, jakimi są Polakami. Po trzecie primo: Kaczyńscy nie potrtafią popawnie pisać, wyraźnie i logicznie się wypowiadać, zachować w czasie oficjalnych wystąpień - trochę sporo, jak na głowę państwa i szefa rzondu, nie sondzisz?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dan52 Re: Ja też mam problemy i co w tym dziwnego.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 23:40 co innego jak ktoś nie umie ani pisać ani liczyć bo do szkoły miał pod górkę a wiatr w oczy wiał... Odpowiedz Link Zgłoś
titta "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 10:59 Tez mi sensacja. Karol Gustaw zrobil blad w wyrazie "konung" (krol) na oficjalnym dokumencie. Nie lubie premiera ale robienie bledow nie powinno nikogo osmieszac. Dyslektycy laczcie sie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.aster.pl 06.09.06, 11:04 Każdemu się zdarzy zrobić błąd, a już zwłaszcza, gdy jest zmęczony - ręka jest szybsza od umysłu. Tłumacze wiedzą, o czym mówię ;) Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 11:05 Tak, tak, oczywiście... Biedny przemęczony kurdupel... Odpowiedz Link Zgłoś
titta Re: "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 11:11 Tyle, ze wlasnie tym sie objawia dysleksja: mozna wiedziec (teoretycznie) jak sie co pisze i nie pisac tego poprawnie, bo sie po prostu tego nie widzi. Wystarczy byc zmaczanym, czy troche rozproszanym i slaowa staja sie nieczytelne. Tyle, ze po tych kilku przykladach wyglada ta na dysleksje typu sluchowego (nie slyszy poprawnej wymowy i pisze jak slyszy). Odpowiedz Link Zgłoś
yavorius Re: "Super Express": Premier też robi błędy 06.09.06, 11:13 Biedny niziołek :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tłumaczka Re: "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.4web.pl 06.09.06, 11:48 Aga, sorry ale nie wiem o czym mówisz. Blędów nie robi ten, kto zna ortografię, bez względu na zmęczenie. Rozumiem literówki przy pisaniu na komputerze czy maszynie, ale nie przy pisaniu ręcznym! Premier to żaden dyslektyk, to niedouczony człowiek a do tego zadufany w sobie. Jeśli wie, że robi błędy to niech poprosi kogoś o sprawdzenie. Wstyd, wstyd i jeszcze raz wstyd. Przepraszam, a może powinnam była napisać "wstyT". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Eureka Re: "Super Express": Premier też robi błędy IP: 212.191.170.* 06.09.06, 13:46 Odkryłem na nowo poetę, który przed laty przygotował motto naszych czasów: "ludzie to kupią, ludzie to kupią, byle na chama, byle ostro, byle głupio"! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.aster.pl 07.09.06, 09:26 Tu się nie zgodzę - błędów ortograficznych nie robię, ale czasem ze zmęczenia, np. po 10 godzinach siedzenia nad tłumaczeniem, wychodzą mi jakieś dziwne "kfiatki". Tylko że komputer błędy poprawi, a jak piszesz ręką to - po ptokach, że tak powiem. Ja nie chcę nikogo usprawiedliwiać i uważam, że w bardzo wielu przypadkach (nie mówię, że wszystkich!) dysleksja to po prostu wymówka na zwykłe lenistwo. Odpowiedz Link Zgłoś
ania5411 Re: "Super Express": Premier też robi błędy 07.09.06, 10:36 Gość portalu: Tłumaczka napisał(a): > Aga, sorry ale nie wiem o czym mówisz. Blędów nie robi ten, kto zna ortografię, > > bez względu na zmęczenie. Rozumiem literówki przy pisaniu na komputerze czy > maszynie, ale nie przy pisaniu ręcznym! > Premier to żaden dyslektyk, to niedouczony człowiek a do tego zadufany w > sobie. Jeśli wie, że robi błędy to niech poprosi kogoś o sprawdzenie. Wstyd, > wstyd i jeszcze raz wstyd. Przepraszam, a może powinnam była napisać "wstyT". Mylisz się ja jestem dyslektykiem. Znam dobrze ortografie, ale jak szybko coś pisze to często pojawiają się literówki (nie zależnie czy komp, maszyna, czy odręcznie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gojka23 Re: "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.09.06, 11:12 w dzisiejszej dobie nic nie wiadomo ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: korektor Premier popełnia, Wy robicie IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 06.09.06, 11:14 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Err "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.motorola.com 06.09.06, 11:15 jak to mawial jeden z naszych niezapomnianych sorkow, prof. Narcyz K.: "Na pana miejscu napisalbym podanie do ministra edukacji o cofniecie zaliczenia egzaminu maturalnego, bo przynosi pan wstyd wszystkim ktorzy go zdali" ale chwile.. giertych tez..? BOZE CI LUDZIE RZADZA NASZYM KRAJEM! rzad, miss, reprezentacja w pilce noznej.. czy w tym kraju bedzie kiedys lepiej..? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: RóżowePolo Re: "Super Express": Premier też robi błędy IP: 82.160.254.* 06.09.06, 11:19 Bylismy na Obietzie,masz swoja ortografie fonetyczną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dr Fyuth Re: "Super Express": Premier też robi błędy IP: *.spray.net.pl 06.09.06, 11:41 jest pewien problem - Jarosław K. - K. bo sąd tak kazał a obywatel w IV RP ma szanować prawo i pisać, jak władza mówi - ma doktorat - nie z matematyki, nie z fizyki jądrowej czy astronomii - tylko z prawa! Do tego jest politykiem - oba zawody charakteryzują się tym, że "robi się" w języku. Nie wspominając, iż mama Jacka i Placka jest - jak słyszałem - filologiem polskim i pracuje/ła w Polskiej Akademii Nauk. Jakoś słabo ta inteligencja wygląda. No a ten doktorat.... oj trzeba by przeczytać... cuda tam mogą być. Odpowiedz Link Zgłoś