Gość: vegetarian IP: *.tukw.qwest.net 31.10.06, 08:47 Proponuje sprawdzic poziom cholesterolu po jakims czasie jedzenia znakomitego mieska Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mięsożerca Re: Gwiazdy jedzą mięso IP: 195.94.193.* 31.10.06, 09:31 Proponuje sprawdzić poziom żelaza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deedeebg po 11 latach wegetarianizmu - poziomy rewelacyjne IP: 212.160.90.* 31.10.06, 10:15 pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: po 34 latach jedzenia mięsa - poziomy rewelac IP: 217.96.21.* 31.10.06, 12:45 Mój św. pamięci dziadzio mówił to samo i wyniki też miał niby niezłe a potem nagle miażdżyca, amputacja jednej nogi, potem drugiej ale i tak nic to nie dało ... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: po 34 latach jedzenia mięsa - poziomy rewelac 31.10.06, 12:48 A dziadzio nie miał czasem cukrzycy, serdeńko? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: po 34 latach jedzenia mięsa - poziomy rewelac IP: 217.96.21.* 31.10.06, 12:49 nie, misiu Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: po 34 latach jedzenia mięsa - poziomy rewelac 31.10.06, 13:04 Skoro tak, to pewnie nic nie znaczy, że ktoś po 11 latach wegetarianizmu ma dobre wyniki, co? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kosmo Re: po 34 latach jedzenia mięsa - poziomy rewelac IP: 217.96.21.* 31.10.06, 13:23 Jednostkowe rezultaty w ogole nic nie znacza - badania przeprowadzane na duzej ilosci osob jednak daja juz jakis wglad na rezultaty takiego odzywiania. Nie trzeba sie zbytnio nameczyc zeby znalezc mnostwo wynikow badan przeroznych organizacji w tym WHO czy powaznych amerykanskich instytutow. Niestety Polska pod tym wzgledem dalej do tylu - u nas sie ludzie podniecaja dieta dr. Kwasniewskiego, a w USA jego prekursorzy maja juz zbiorowe pozwy za spowodowanie trwalych uszczerbkow na zdrowiu. Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: po 34 latach jedzenia mięsa - poziomy rewelac 31.10.06, 13:41 Gość portalu: kosmo napisał(a): > Jednostkowe rezultaty w ogole nic nie znacza To znaczy na przykład Twojego dziadka? > badania przeprowadzane na duzej > ilosci osob jednak daja juz jakis wglad na rezultaty takiego odzywiania. A jakże. Wystarczy sobie uświadomić, że Indie dzierżą niechlubną palmę pierwszeństwa w liczbie zgonów z powodu chorób serca. > Nie trzeba sie zbytnio nameczyc zeby znalezc mnostwo wynikow badan przeroznych > organizacji w tym WHO czy powaznych amerykanskich instytutow. Wyników badań faktycznie można znaleźć całe mnóstwo. > Niestety Polska pod tym wzgledem dalej do tylu - u nas sie ludzie podniecaja > dieta dr. Kwasniewskiego, a w USA jego prekursorzy maja juz zbiorowe pozwy za > spowodowanie trwalych uszczerbkow na zdrowiu. Miały też miejsce już nie tylko pozwy, ale i wyroki za spowodowanie rozstroju zdrowia, a nawert śmierci dzieci przez stosowanie u nich zabójczej diety wegańskiej. Nawet w Polsce był już jeden taki wyrok. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gonzo Re: po 34 latach jedzenia mięsa - poziomy rewelac IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.10.06, 14:05 A jajco. Dla ciebie na bekonie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qdlaczek Re: Gwiazdy jedzą mięso IP: 217.96.21.* 31.10.06, 12:42 Proponuję przestać czytać bzdury - u mnie wyniki co roku rewelacja! Wegetarianin od 19 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
dziewczynka_z_tatuazem Gwiazdy jedzą mięso 31.10.06, 09:32 polemizowalabym z tymi odchudzajacymi wlasciwosciami diety wege ;) btw. Agnieszka Perepeczko jako specjalistka od trendow kulinarnych i gwiazda w jednym? BLAGAM! Maklowicza trzebabylo zapytac, to jest kulinarna gwiazda ;) Odpowiedz Link Zgłoś
akasza Re: Gwiazdy jedzą mięso 31.10.06, 09:39 tu akurat nie trafileś. Nie jem mięsa od 12 lat, a cholesterol mam strasznie wysoki, i nie mogę tego zwalczyć Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sturbow Re: Gwiazdy jedzą mięso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 09:42 Bo cholesterol nie bierze się tylko z mięsa ( i jeśli już, to tłustego) - może za dużo słodyczy? Odpowiedz Link Zgłoś
fikus28 Re: Gwiazdy jedzą mięso 31.10.06, 10:19 A robiłeś/łaś badanie frakcji lipidowych to znaczy cholesterol całkowity + podział na HDL i LDL oraz triglicerydy? Na poziom cholesterolu może wpływać, rodzaj spożywanych przez Ciebie tłuszczów w np. olejach, rybach, jajach i mleku. Oprócz tego liczą się jeszcze uwarunkowania genetyczne + picie alkoholu. Są ludzie któzy mogą jeść słoninę codziennie w ilościach nieograniczonych i poziom cholesterolu mają poniżej normy a są i tacy którzy spojżą na boczek i poziom cholesterolu mają 300. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sturbow Re: Gwiazdy jedzą mięso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 09:41 Dla mnie głupotą jest zmuszanie swojego organizmu do rezygnacji z jedzenia, którego potrzebuje. "Nawróceni" wegetarianie często dlatego mają złe wyniki, że ich organizm mięsa potrzebuje i nie potrafi przyswoić dobrze składników mineralnych z warzyw czy owoców. Każdy chyba zna osobę, która jeśli w ciągu dnia nie zje mięsa, to się czuje głodna. Co innego, gdy się mięsa nie potrzebuje. Ja przestałam je jeść dawno temu, ze względów smakowych - nigdy mięsa nie lubiłam. Żelazo mam super, wszystkie wyniki bardzo dobre (a badam regularnie). Zapach pieczonego czy smażonego mięsa nie wywołuje u mnie ślinotoku, a wręcz przeciwnie - często obrzydzenie. Po prostu organizm sam wie, czego mu tak naprawdę potrzeba, a wegetarianin, który nie je mięsa z powodów czysto ideologicznych lub pseudo-zdrowotnych pewnie często ma "mięsne" sny :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sabra Re: Gwiazdy jedzą mięso IP: *.aster.pl 31.10.06, 09:46 "Wegetarianie muszą uważać, by nie zabrakło im wapnia, żelaza i cynku oraz witamin - przede wszystkim B2, B12 i D." Odkąd to w mięsie jest wapń??? Witamina D jest produkowana w naszej skórze pod wpływem słońca. Od ponad 20 lat nie jem mięsa i nigdy nie brakowało mi żelaza (ani niczego innego). Ważne jest, żeby będąc wege nie skupiać się wyłącznie na białku (np. mięsopodobnych produktach sojowych), ale jeść dużo "zielska" i nie zapominać o olejach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pow!slak go vegan and no body gets hurt IP: 65.213.63.* 31.10.06, 09:55 pozdrawiam wszystkich vegetarian w pl i okolicach Odpowiedz Link Zgłoś
fikus28 Re: Gwiazdy jedzą mięso 31.10.06, 10:22 Im głównie chodziło pewnie i vegan którzy nie jadają mięsa, ryb, mleka i jajek. A wiatmina D jest w mięsie i w olejach bo to że ją sami wytwarzamy nie znaczy że jej nigdzie indziej nie ma. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: J. Re: Gwiazdy jedzą mięso IP: 62.233.204.* 31.10.06, 10:31 Zanim rozpocznie sie jakakolwiek dyskusja warto wiedziec o czym sie rozmawia. jarosz: osoba, ktora nie je miesa (czerwonego i bialego, czyli kurczaka tez), ale je ryby ---------------- wegetarianin: osoba, ktora nie je ani miesa, ani ryb, ale je inne produkty zwierzece (jajka i mleko) ---------------- weganin: osoba, ktora nie spozywa zadnych produktow zwierzecych (miesa, mleka, jaj) ---------------- witarianin: osoba, ktora je tylko nie przetworzone (surowe) warzywa i owoce ---------------- Ja nigdy specjalnie miesa nie lubilam, a przestalam je jesc calkowicie w wieku 17 lat. W ogole mi miesa nie brakuje, jego smak i zapach wydaja mi sie mocno odrzucajace. Uwielbiam smak warzyw, ryz, sery itd. Ryb tez nie jem (w wyjatkowych okolicznosciach moge zjesc tunczyka np. w salatce, ale ostatni raz bylo to jakies 2 lata temu). Czuje sie calkiem niezle, wyniki krwi w normie. Jedzeni wedlug jakeij mody uwazam za totalna glupote. Odpowiedz Link Zgłoś
naked_royal_family_member Re: Gwiazdy jedzą mięso 31.10.06, 11:08 Obrona mod i ideologii: jesli komus jest lepiej, gdy idzie za moda, chociazby zywieniowa, to dlaczego nazwac go wypada natychmiast kompletnym glupkiem? A jesli ktos inny robi wybory zywieniowe z powodow ideologicznych, czemu mialby zaslugiwac na podobne miano? Nazywacie panstwo na codzien katolikow kretynami (czesto nie jedza miesa w piatek, nie wspominajac juz o innych wyborach ideologicznych niezywieniowych)? Nazywacie Zydow niepoprawnymi debilami (nie jedza swinskiego miesa, bo to jest niezgodne z Prawem, czyli znowu wybor ideologiczny)? metodologia panstwa ocen etycznych mnie trwozy. Odpowiedz Link Zgłoś
naked_royal_family_member Re: Gwiazdy jedzą mięso 31.10.06, 11:09 metoda, nie metodologia, mea culpa. zdenerwowawszy sie po prostu nieco. Odpowiedz Link Zgłoś
onan_barbazynca Re: Gwiazdy jedzą mięso 31.10.06, 11:21 Niech każdy je co chce, ale błagam przestańcie się tak nachalnie reklamować. wegetarianie powoli wyprzedzają w moim rankingu świadków jehowy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: graf Re: Gwiazdy jedzą mięso IP: *.chello.pl 31.10.06, 11:53 Z mięs należy jeść wyłącznie to co się własnoręcznie zabiło :) Odpowiedz Link Zgłoś
misiu-1 Re: Gwiazdy jedzą mięso 31.10.06, 12:47 Gość portalu: graf napisał(a): > Z mięs należy jeść wyłącznie to co się własnoręcznie zabiło :) Naprawdę? To w kinie powinno się ogladać tylko to, co się samemu nakręciło? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pdeb Re: Gwiazdy jedzą mięso IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.10.06, 12:55 to byś synku dżdżownice wpie..ł Odpowiedz Link Zgłoś
denaturat_po_wuju Gwiazdy jedzą mięso 31.10.06, 11:58 A na moim osiedlu w pogodne noce gwiazdy całymi godzinami słuchają rzucania mięsem, ale to chyba nie jest związane z żadną ideologią? Odpowiedz Link Zgłoś