Gość: legolea IP: *.gazeta.pl 04.04.03, 20:07 Ludzie kupiłem sobie lego mindstorms 2.0...i wyczerpały mi się pomysły na budowanie. Zbudowałem już wszystko z instrukcji. Do tego mam ograniczone możliwości, bo mam tylko podstawowy zestaw. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Wicio Re: Lego mindstorms IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.03, 21:35 No to rozwijaj algorytmy sterowania! Zrób np. mały labirynt (albo ustaw kilka przeszkód na trasie) i opracuj taki sposób sterowania robocikiem, żeby dojechał do celu, mimo tychże przeszkód. Dodatkowo możesz na podłodze położyć kilka czarnych kształtów. Niech robocik je wykryje czujnikiem światła i ominie. Możesz też przymocować do robocika pisak i w ten sposób narysować na dużym arkuszu papieru jakiś rysunek, np. rozety, kółka i inne. Gdzie kupiłeś i ile dałeś za ten zestaw? Jestem zainteresowany kupnem, a w sieci widziałem ceny od 100 do 1250 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
monster Re: Lego mindstorms 05.05.03, 22:37 Dostałem go na gwiazdkę. Najtaniej jest chyba kupować na oficjalnej stronie lego. Odpowiedz Link Zgłoś