Dodaj do ulubionych

Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins...

IP: *.asystent.ds.polsl.pl 11.05.07, 13:38
Aż się cieszę, że jestem za młody, żeby to pamiętać.
Obserwuj wątek
    • Gość: muzio Kultowe raczej, a tak a propos dziś nie ma chał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 13:44
      • Gość: wolak Dokładnie ... IP: *.abc.com.pl 16.05.07, 10:06
        Te reklamy Baltony są znacznie lepsze niż obecne reklamy Ajaxów, proszków do
        prania albo past do zębów.
        Z tych to dopiero sobie jaja bedą robić za 20 lat
    • monster-x Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. 11.05.07, 14:02
      Więcej starych i śmiesznych reklam znajdziesz tu:
      spoty.blox.pl/html
    • discopope Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins... 11.05.07, 14:15
      Mocne!!! Najlepsze, że twórcy reklam mogli sobie wtedy pozwolic na minutowy
      film ze scenariuszem i dialogiem (Baltona). Dziś liczy się tylko szybki
      montaż, jak najwięcej informacji w 30sek i zapadające w pamięc hasło
      (dadaistyczny zlepek obrazów i słów, jak w reklamie Uniwersalu, tylko jeszcze
      szybciej i jeszcze bardziej bez sensu). Ile reklam mieści się dzisiaj w
      5minutowym bloku?
    • Gość: magda Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.task.gda.pl 11.05.07, 14:23
      A ja pamiętam reklamę "Pumeks fluorescencyjny firmy Pulokolor" i jakiegoś
      środka na robale, chyba Prusakolep to się nazywało.
      • Gość: Gosia Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:01
        A mi się przypomniała reklama anten
        "Nie widzisz...?
        I nie zobaczysz do póki nie kupisz anteny satelitarnej firmy ... (tutaj już
        pamięc szwankuje ;) )

• Gość: polski kibol Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:18
          Astra!
          • Gość: Olo Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: 91.104.145.* 11.05.07, 18:44
            Raczej Arkon - nie pamietam tylko czy przez c czy k. Dla lubiacych wspominac
            stare czasy: www.reklamy.grx.pl
        • Gość: try Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.prest.pl 13.05.07, 12:32
          to chyba lecialo tak:
          widze widze.....niewidze
          i niezobaczysz dopoki niekupisz anteny satelitarnej produkcji Arkon

warszawa, koszykowa 22 :):):) adres do dzisiaj pamietam:)
      • Gość: mobbick a ZREMB? IP: *.aster.pl 11.05.07, 23:20
        ja do dziś pamiętam: "oferta zrembu zawsze na czasie" :)

do dziś nie wiem, po co w telewizji reklamowac wozki widlowe :)
        • Gość: terencjusz Re: a ZREMB? IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.07, 00:36
          hehe dokładnie wózki widłowe zrembu w telewizji :)

a pamięta ktoś reklamę komputerów jak sprzedawca pytał czy przekroić? tylko co
          to za firma była to już pamięć szwankuje...
          • Gość: blast Re: a ZREMB? IP: *.jmdi.pl 12.05.07, 16:37
            a w tle kilkuset gapiów patrzących jak kręcą spot :)
            A ten komputer to nie było przypadkiem Atari 65XE?
        • joanna.syrenka Re: a ZREMB? 12.05.07, 23:02
          Zremb pany :)
          Mam to samo. Wózek widłowy do końca moich dni będzie kojarzył mi się ze słowami
          "oferta Zrembu zawsze na czasie!" - leciało na okrągło w radiu i TV.
      • Gość: aaa Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.171.49.148.crowley.pl 29.05.07, 18:13
        No właśnie :) już myślałam że nikt nie przywoła tego kultowego tekstu. Jedyna
        reklama jaką pamiętam z dzieciństwa!!! Różne ujęcia i powtarzane w kółko "jeśli
        pumeks to fluorescencyjny firmy purokolor" - wbija się w mózg na wieki...
    • agulaszek Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei 11.05.07, 19:58
      Aj a pamiętam, kojarzę Baltonę z Einstenem i Uniwersal ;)
    • vindicator Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei 11.05.07, 21:12
      Hehe, widzę że mój plik z YouTube przeciekł do Gazety, nice :D Szkoda że to
      wszystko tak słabo dostępne, dzisiejsze firmy już wstydzą się tych staroci i nie
      chcą ich publikować na swoich stronach :/
      • wampir35 Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei 12.05.07, 04:14
        Szkoda tych starych reklam, miały jakis urok (nie Universal oczywiście). Ja
        pamiętam z dawnych czasów, lata 80-te jeszcze, herbatkę Paracelsus, a potem z
        początków kapitalizmu naturalnie firmę Arko (też nie wiem, k czy c)-obie
        reklamy;w tej lepszej moim zdaniem facet z kozą na sznurku oznajmiał: oddam
        wszystko, nawet osobistą kozę, a w odp. słyszał: osobisty może być tylko
        komputer firmy Arko.Pozdro.
        • Gość: mia facet z kozą IP: *.icpnet.pl 12.05.07, 16:27
          czy to nie był Witold Pyrkosz (Balcerek z "Alternatywy 4")?
    • Gość: matylda stare reklamy IP: *.brnt.cable.ntl.com 11.05.07, 23:00
      A pamięta ktoś reklamę szamponu przeciw pchłom dla psów? Bari się chyba nazywał.
      Podobała mi się jak byłem dzieckiem, bo była animowana. Można ją gdzieś obejrzeć?

Jeszcze mi się przypomniała reklama, albo raczej kampania promująca picie mleka.
      Dwóch dzieciaków w sklepie z zabawkami i dialog:
      - chciałbym być tym kosmonautą
      - A ja tym karateką
      I wtedy manekin karateki odwraca się dzierżąc w dłoni szklankę mleka i mówi:
      - to pij mleko

To były pomysły :D
    • Gość: terencjusz Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.07, 00:20
      O Hesu ja to jeszcze pamiętam... ale i tak prusakolepu nie przebije nic!!!
      W reklamie he he Baltony to głos podkłada Wojciech Mann??

Ja nie wiem, ale mam wrażenie że na kiblu w pięć minut wymyśliłbym coś lepszego
      niż to... ja rozumiem ze to poczatki ale reklama Uniwersalu to dno i pięć metrów
      mułu
    • Gość: Leppiej Elektroniczna waga sklepowa Angel pitnoscie IP: 87.223.248.* 12.05.07, 11:36
      Pamietacie to? Wartko policzy i porachuje wszystko, co sprzedajesz w tym
      sklepie!
      • Gość: Arbuz Pewnie! IP: 210.5.251.* 12.05.07, 17:42
        Dorotko, zobejrz jakie cudo żem dla ciebie znaloz
        Pieronie weż ten wongiel, cały sklep mi zapaskudzisz
        To nie żaden wongiel ino elektroniczno wago sklepowo Angel Pietnoście....
        Wartko łobliczy i zarozki wyświetli tukej na tym monitorku wraz z ceną za
        kilogram
        Oj Francik, Francik, ty to masz pomysły...
        • joanna.syrenka Re: Pewnie! 12.05.07, 22:50
          Jezu!!!!
          Macie to gdzieś w necie???
          Dzieciństwo mi stanęło przed oczyma! :))))
    • Gość: czester Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.aster.pl 13.05.07, 00:02
      A ja uwazam, ze te reklamy sa swietne. maja fabule, dialogi i klimat. a dzisiaj
      to albo skretynialem gospodynie domowe i proszki, inteligentne granulki i
      bakterie l. casei defensis. to jest dopiero chala.
      a te stare sa miodzio.
    • czarneslonce A dla naszych milusińskich... 13.05.07, 00:58
      mamy herbatkę z kopru włoskiego :D

Tylko nie pamiętam całości:( Może ktoś przypomni...

Ale było pięknie wtedy:)
      • juriusz Re: A dla naszych milusińskich... 13.05.07, 09:20
        Pamiętam jeszcze SKO - Szkolne Kasy Oszczędności, dzieciaki rzucały do siebie
        piłką z logiem ww. instytucji.
        • strahnawruble Re: A dla naszych milusińskich... 13.05.07, 13:09
          Hehehe, dzięki za przypomnienie, miejmy nadzieję że te czasy już nie wrócą ;)
          • Gość: m60 Re: A dla naszych milusińskich... IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.05.07, 14:36
            Nie, nie wroca niestety:(mam na myslili mlodosc oczywiscie)
    • Gość: g Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:23
      Ciekawe jak za 20 lat będą postrzegane dzisiejsze reklamy
    • Gość: Unicorn Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. IP: 217.97.185.* 13.05.07, 21:04
      Zbiór:
      www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=87812
    • Gość: Stalker67 Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. IP: *.ich.us.edu.pl 14.05.07, 11:09
      Owszem, są bardziej tandeciarskie niż dzisiejsze... Ale pod względem idiotyzmu
      większość współczesnych reklam im dorównuje, jeśli nie przewyższa.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka