Gość: el_triste IP: *.asystent.ds.polsl.pl 11.05.07, 13:38 Aż się cieszę, że jestem za młody, żeby to pamiętać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: muzio Kultowe raczej, a tak a propos dziś nie ma chał? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 11.05.07, 13:44 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wolak Dokładnie ... IP: *.abc.com.pl 16.05.07, 10:06 Te reklamy Baltony są znacznie lepsze niż obecne reklamy Ajaxów, proszków do prania albo past do zębów. Z tych to dopiero sobie jaja bedą robić za 20 lat Odpowiedz Link Zgłoś
monster-x Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. 11.05.07, 14:02 Więcej starych i śmiesznych reklam znajdziesz tu: spoty.blox.pl/html Odpowiedz Link Zgłoś
discopope Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins... 11.05.07, 14:15 Mocne!!! Najlepsze, że twórcy reklam mogli sobie wtedy pozwolic na minutowy film ze scenariuszem i dialogiem (Baltona). Dziś liczy się tylko szybki montaż, jak najwięcej informacji w 30sek i zapadające w pamięc hasło (dadaistyczny zlepek obrazów i słów, jak w reklamie Uniwersalu, tylko jeszcze szybciej i jeszcze bardziej bez sensu). Ile reklam mieści się dzisiaj w 5minutowym bloku? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.task.gda.pl 11.05.07, 14:23 A ja pamiętam reklamę "Pumeks fluorescencyjny firmy Pulokolor" i jakiegoś środka na robale, chyba Prusakolep to się nazywało. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:01 A mi się przypomniała reklama anten "Nie widzisz...? I nie zobaczysz do póki nie kupisz anteny satelitarnej firmy ... (tutaj już pamięc szwankuje ;) ) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: polski kibol Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.05.07, 17:18 Astra! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Olo Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: 91.104.145.* 11.05.07, 18:44 Raczej Arkon - nie pamietam tylko czy przez c czy k. Dla lubiacych wspominac stare czasy: www.reklamy.grx.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: try Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.prest.pl 13.05.07, 12:32 to chyba lecialo tak: widze widze.....niewidze i niezobaczysz dopoki niekupisz anteny satelitarnej produkcji Arkon warszawa, koszykowa 22 :):):) adres do dzisiaj pamietam:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mobbick a ZREMB? IP: *.aster.pl 11.05.07, 23:20 ja do dziś pamiętam: "oferta zrembu zawsze na czasie" :) do dziś nie wiem, po co w telewizji reklamowac wozki widlowe :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terencjusz Re: a ZREMB? IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.07, 00:36 hehe dokładnie wózki widłowe zrembu w telewizji :) a pamięta ktoś reklamę komputerów jak sprzedawca pytał czy przekroić? tylko co to za firma była to już pamięć szwankuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blast Re: a ZREMB? IP: *.jmdi.pl 12.05.07, 16:37 a w tle kilkuset gapiów patrzących jak kręcą spot :) A ten komputer to nie było przypadkiem Atari 65XE? Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: a ZREMB? 12.05.07, 23:02 Zremb pany :) Mam to samo. Wózek widłowy do końca moich dni będzie kojarzył mi się ze słowami "oferta Zrembu zawsze na czasie!" - leciało na okrągło w radiu i TV. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaa Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.171.49.148.crowley.pl 29.05.07, 18:13 No właśnie :) już myślałam że nikt nie przywoła tego kultowego tekstu. Jedyna reklama jaką pamiętam z dzieciństwa!!! Różne ujęcia i powtarzane w kółko "jeśli pumeks to fluorescencyjny firmy purokolor" - wbija się w mózg na wieki... Odpowiedz Link Zgłoś
agulaszek Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei 11.05.07, 19:58 Aj a pamiętam, kojarzę Baltonę z Einstenem i Uniwersal ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vindicator Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei 11.05.07, 21:12 Hehe, widzę że mój plik z YouTube przeciekł do Gazety, nice :D Szkoda że to wszystko tak słabo dostępne, dzisiejsze firmy już wstydzą się tych staroci i nie chcą ich publikować na swoich stronach :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wampir35 Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei 12.05.07, 04:14 Szkoda tych starych reklam, miały jakis urok (nie Universal oczywiście). Ja pamiętam z dawnych czasów, lata 80-te jeszcze, herbatkę Paracelsus, a potem z początków kapitalizmu naturalnie firmę Arko (też nie wiem, k czy c)-obie reklamy;w tej lepszej moim zdaniem facet z kozą na sznurku oznajmiał: oddam wszystko, nawet osobistą kozę, a w odp. słyszał: osobisty może być tylko komputer firmy Arko.Pozdro. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia facet z kozą IP: *.icpnet.pl 12.05.07, 16:27 czy to nie był Witold Pyrkosz (Balcerek z "Alternatywy 4")? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: matylda stare reklamy IP: *.brnt.cable.ntl.com 11.05.07, 23:00 A pamięta ktoś reklamę szamponu przeciw pchłom dla psów? Bari się chyba nazywał. Podobała mi się jak byłem dzieckiem, bo była animowana. Można ją gdzieś obejrzeć? Jeszcze mi się przypomniała reklama, albo raczej kampania promująca picie mleka. Dwóch dzieciaków w sklepie z zabawkami i dialog: - chciałbym być tym kosmonautą - A ja tym karateką I wtedy manekin karateki odwraca się dzierżąc w dłoni szklankę mleka i mówi: - to pij mleko To były pomysły :D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: terencjusz Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. IP: *.elb.vectranet.pl 12.05.07, 00:20 O Hesu ja to jeszcze pamiętam... ale i tak prusakolepu nie przebije nic!!! W reklamie he he Baltony to głos podkłada Wojciech Mann?? Ja nie wiem, ale mam wrażenie że na kiblu w pięć minut wymyśliłbym coś lepszego niż to... ja rozumiem ze to poczatki ale reklama Uniwersalu to dno i pięć metrów mułu Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Leppiej Elektroniczna waga sklepowa Angel pitnoscie IP: 87.223.248.* 12.05.07, 11:36 Pamietacie to? Wartko policzy i porachuje wszystko, co sprzedajesz w tym sklepie! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Arbuz Pewnie! IP: 210.5.251.* 12.05.07, 17:42 Dorotko, zobejrz jakie cudo żem dla ciebie znaloz Pieronie weż ten wongiel, cały sklep mi zapaskudzisz To nie żaden wongiel ino elektroniczno wago sklepowo Angel Pietnoście.... Wartko łobliczy i zarozki wyświetli tukej na tym monitorku wraz z ceną za kilogram Oj Francik, Francik, ty to masz pomysły... Odpowiedz Link Zgłoś
joanna.syrenka Re: Pewnie! 12.05.07, 22:50 Jezu!!!! Macie to gdzieś w necie??? Dzieciństwo mi stanęło przed oczyma! :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czester Re: Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Ei IP: *.aster.pl 13.05.07, 00:02 A ja uwazam, ze te reklamy sa swietne. maja fabule, dialogi i klimat. a dzisiaj to albo skretynialem gospodynie domowe i proszki, inteligentne granulki i bakterie l. casei defensis. to jest dopiero chala. a te stare sa miodzio. Odpowiedz Link Zgłoś
czarneslonce A dla naszych milusińskich... 13.05.07, 00:58 mamy herbatkę z kopru włoskiego :D Tylko nie pamiętam całości:( Może ktoś przypomni... Ale było pięknie wtedy:) Odpowiedz Link Zgłoś
juriusz Re: A dla naszych milusińskich... 13.05.07, 09:20 Pamiętam jeszcze SKO - Szkolne Kasy Oszczędności, dzieciaki rzucały do siebie piłką z logiem ww. instytucji. Odpowiedz Link Zgłoś
strahnawruble Re: A dla naszych milusińskich... 13.05.07, 13:09 Hehehe, dzięki za przypomnienie, miejmy nadzieję że te czasy już nie wrócą ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: m60 Re: A dla naszych milusińskich... IP: *.nycmny.east.verizon.net 13.05.07, 14:36 Nie, nie wroca niestety:(mam na myslili mlodosc oczywiscie) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: g Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.05.07, 18:23 Ciekawe jak za 20 lat będą postrzegane dzisiejsze reklamy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Unicorn Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. IP: 217.97.185.* 13.05.07, 21:04 Zbiór: www.searchengines.pl/phpbb203/index.php?showtopic=87812 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stalker67 Z serii "Niezapomniane reklamy": Baltona i Eins.. IP: *.ich.us.edu.pl 14.05.07, 11:09 Owszem, są bardziej tandeciarskie niż dzisiejsze... Ale pod względem idiotyzmu większość współczesnych reklam im dorównuje, jeśli nie przewyższa. Odpowiedz Link Zgłoś