Dodaj do ulubionych

Aria sprzedawcy telefonów wzruszyła miliony Bry...

• Gość: wzruszony tak sie wzruszylem ze az IP: *.chello.pl 13.06.07, 22:04
      puscilem bąka . Amerykanska tele-papka do ktorej uczą polakow
    • van_schorst Aria sprzedawcy telefonów 13.06.07, 22:05
      Przede wszystkim bravo za te opadające szczeki...jak On to zrobił ,nie wiem.
      U mnie obraz i dzwięk "rwie się",jakość kiepska dość jeśli chodzi o dźwięk.
      Do tego zupełnie nie znam się na operze ,więc nie wiem o co chodzi tak na dobre.
      Nie popłakałem się ...,ale kolega ogólnie pozytywny w odbiorze.
      Ostatnio z rzeczy które mnie poruszają to np. koncerty w wykonaniu Nory Jones,Clapton,dobry blues ,to moje klimaty.
      Tutaj widzę naraz wysyp fanów opery ...i też nie wiem o co chodzi.
      Występ to kilka minut,na pewno ćwiczone latami te kilka fraz ,zresztą sam o tym mówi ;występy i miłość, co bardzo ważne ,do tego nurtu muzyki.
      No i te swoje kilka minut które zamienią się zapewne na życie na scenie.

• Gość: mk Re: Aria sprzedawcy telefonów IP: *.ds14.agh.edu.pl 14.06.07, 01:41
        ".... nie znam sie na ooperze "
        to po ch.. sie odzywasz? p[rzewartosciowanie? pozdrawiam
    • gugula Śpiew 13.06.07, 22:11
      Gratuluję. Nie wiem, czy dobrze pamietam, ale wydaje mi się, że w podobny sposób zaczęła karierę Sława Przybylska: skromna i mało znana zaśpiewała w konkursie i zdobyła pierwszw miejsce. Jeśli ktoś pamięta coś więcej, lub lepiej - niech się dopisze. Pozdrawiam.
    • Gość: lenaop czym? IP: *.madcomputers.pl 13.06.07, 22:13
      nie rozumiem czym tu się wzruszać. fajnie zaśpiewał (jeżeli to on), życzymy
      sukcesów i cześć pieśni, a nie..."O rany, wzruszyłam się!!'
      blee
      • roedeer nieoszlifowany diament :-) 13.06.07, 22:30
        jak to dobrze, że istnieje wspaniały dar talentu! ciekawe,jak będzie wyglądała
        przemiana brzydkiego kaczątka w łabędzia... powodzenia!!!
    • Gość: ja genialne wykonanie IP: *.multicon.pl 13.06.07, 22:28
      wzruszające, piekne wykonanie, jesli to nie jakieś przekrety, wróżę temu
      wykonawcy światowa kariere i zycze powodzenia z całego serca:(
    • Gość: Loco Szok,nie da siętegoinaczej opisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:28
      Super gość!!!!
    • saper29 po prostu pieknie 13.06.07, 22:29
      dostałem gesiej skórki, łzy same napływały do oczu. Ten facet ze swoim głosem
      bedzie "wielki". Gratulacje !!! Podobała mi sie reakcja tej damy z jury. Tez
      miała dreszcze hahaha.
    • Gość: saq tak IP: *.as.kn.pl 13.06.07, 22:32
      kurcze. cokolwiek to by się okazało - warto obejrzeć coś takiego.
    • Gość: Andrju No po prostu mega wykonanie !!! IP: *.core.lanet.net.pl 13.06.07, 22:33
      Ten gosciu naprawdę mnie wzruszył !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • stary71 Jest naprawdę dobry 13.06.07, 22:33
      To wspaniałe, bardzo podnoszące na duchu, że trafił się taki talent i tak
      został potraktowany. Oby nie była to jednodniowa sensacja i oby ten człowiek
      znalazł zajęcie godne jego zdolności i pasji.
    • Gość: Artur a ja słucham to poraz 100 i jestem zachwycony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:38
    • Gość: Suma Ta aria kończyła filmik "Suma wszystkich strachów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:38
      Facet zaśpiewał ją całkiem fajnie jak na amatora. Posłuchajcie jednak wykonania
      Pavarottiego :) Piękniejszego wykonania nie słyszałem i z całą pewnością nie
      usłyszę. Pavarotti to debeściak.
      Wracając do sprzedawcy telefonów.. życzę mu wygranej. Ktoś, kto kocha operę nie
      może być złym człowiekiem. To dziwne, ale w jego oczach dostrzegłem
      jednocześnie: usmiech, skromność i wiarę w sukces. Ciekawa mieszanka :)
    • Gość: misiek w porównaniu z pavarottim... IP: *.nat.tvk.wroc.pl 13.06.07, 22:45
      Z ciekawości posłuchalem wykonania pavarottiego i powiem tak: Włoch owszem, głos
      mocniejszy, łatwość śpiewania, ale jakoś tak bez emocji i wyrazu. Rutyna. A
      chłopak włożył w to wykonanie całe serce i to czuć.
    • Gość: fan Niesamowite!!! Fantastyczny wystep, IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 22:48
      nieprawdopodobny talent
    • Gość: pj.pj Turandot IP: 81.66.204.* 13.06.07, 22:54
      Na litosc boska - skad znow "z Turandota"??? Przeciez tytulowa postac to chinska
      ksiezniczka!
    • skinnyman :) 13.06.07, 22:54
      en.wikipedia.org/wiki/Paul_Potts
      koleś jest wielki!!!
      brawo
    • Gość: plenipotent Piosenka na zakończenie IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 22:59
      Czy ktoś zna tytuł piosenki, która pojawiła się pod koniec tego video?
      • Gość: tomek Re: Piosenka na zakończenie IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 23:12
        I Don't Want To Miss A Thing - Aerosmith
        • Gość: plenipotent Re: Piosenka na zakończenie IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 23:22
          O tak, tak:] Wielkie dzięki:)
    • Gość: NIESAMOWITE niesamowite IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:04
      sama sie popłakałam!
    • Gość: Alii co nas wzrusza IP: *.chello.pl 13.06.07, 23:11
      Jesli to prawdziwe i ten facet jest prawdziwy to niech zyje telewizja, ze dała
      mu szansę! ja się latwo wzruszam, ale tym razem to wzruszylam sie poczwornie
      patrac na jurorow...
    • Gość: margota z "Turandot", nie z Turandota IP: *.icpnet.pl 13.06.07, 23:13
      :)
    • Gość: muzyk fantastyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:16
      fantastyczne! mistrz i diament!!!!!!!!!!!! BRAWO BRAWO BRAWO
    • Gość: gismo Lekka manipulacja ale chylę czoła Paulowi IP: *.merinet.pl 13.06.07, 23:20
      Gościu z jury po lewej stronie ma niebieską koszulę a później białą. Oto siła
      montażu :)

Ale nieważne. Paul Potts to jest gość, o którym się mówi: to jest właśnie gość.
      This is the man. THIS IS THE MAN.
      • superkiwak oto prawda o tym człowieku 13.06.07, 23:29
        tu macie adres strony
        www.bathopera.co.uk/Past%20Productions/Aida/aida_biographies.htm
        tu notka biograficzna ze zdjęciem
        Paul Potts Radames

A student of Ian Comboy, Paul has appeared on national and local television and
        radio. He has spent two summers touring Northern Italy training with one of the
        major opera schools, and has taken part in masterclasses with Vilma Vernocchi,
        Katia Ricciarelli and Luciano Pavarotti. He has also performed with the Royal
        Philharmonic Orchestra. With Bath Opera he has sung the roles of Don Basilio
        (Marriage of Figaro), Don Ottavio (Don Giovanni) and the title role in Verdi's
        Don Carlos. Future plans include the role of Chevalier des Grieux (Manon
        Lescaut) for Southgate Opera, London, and another concert with the Royal
        Philharmonic Orchestra in the summer. Oh yes! He also plans to get married in
        May this year!!!
        • Gość: mańka Re: oto prawda o tym człowieku IP: *.spray.net.pl 14.06.07, 00:03
          To nie zmienia faktu, że w świecie muzyki jest amatorem.
          Żyje ze sprzedawania komórek, a śpiewanie to jego pasja. To źle? Trudno żeby
          wystąpił ktoś kto o śpiewaniu nie ma pojęcia, choć takie przypadki są znane.
      • Gość: ??? Re: Lekka manipulacja ale chylę czoła Paulowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:48
        gratuluje spostrzegawczosci....:)
        • Gość: jaaaa Re: Lekka manipulacja ale chylę czoła Paulowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 00:03
          gdzie tu manipulacja - prędzejbym zauważył kopulację (tej panienki, której wara
          opadła) niż manipulację -TO AUTENTYCZNA PRAWDA i żaden Hudini tu niczego
          lepszego nie wymyśli
      • Gość: dzambo Re: Lekka manipulacja ale chylę czoła Paulowi IP: *.chello.pl 14.06.07, 01:02
        koszule ma biala tylko swiatlo bylo niebieskie - popatrz na tlo i oswietlone
        powierzchnie
        fakt - byla to manipulacja, ale bardzo ladnie wyszlo i grunt ze przezycie
        naprawde bardzo pozytywne :)
    • Gość: Agrr tak wypada porównanie do Luciano IP: *.196.pxs.pl 13.06.07, 23:28
      Pawarottiego
      olaf.jogger.pl/2007/06/13/nessun-dorma/
    • wibag czysta rozkosz słuchania 13.06.07, 23:29
      Wzruszyłam się, normalnie się wzruszyłam.
      Obejrzałam raz, drugi ,trzeci i za każdym razem łzy mi leciały z oczu.
      Zapomniałam tylko, że to taki idol z publicznością i jurorem obgryzającym ołówki
      podczas opery. Jak w najbardziej wzruszającym momencie zaczęli wyć, klaskać i
      GWIZDAć, to aż mnie zatkało z oburzenia. Widziałam już parę wykonań tej samej
      arii przez innych śpiewaków operowych, ale żaden mnie tak nie wzruszył jak ten
      sprzedawca telefonów. Mam nadzieję, że jego kariera się dalej potoczy już bardzo
      szybko. Tego mu życzę. Jednak słuchać i patrzeć jest zdecydowanie lepiej niż
      tylko słuchać.
    • tramonto To jest nieprawdopodobne 13.06.07, 23:34
      ten gosc jest nieprawdopodobny, talent, głos, o rany.
      Mam nadzieje, ze to nie jest jakas ukartowana sciema.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka