Gość: wzruszony tak sie wzruszylem ze az IP: *.chello.pl 13.06.07, 22:04 puscilem bąka . Amerykanska tele-papka do ktorej uczą polakow Odpowiedz Link Zgłoś
van_schorst Aria sprzedawcy telefonów 13.06.07, 22:05 Przede wszystkim bravo za te opadające szczeki...jak On to zrobił ,nie wiem. U mnie obraz i dzwięk "rwie się",jakość kiepska dość jeśli chodzi o dźwięk. Do tego zupełnie nie znam się na operze ,więc nie wiem o co chodzi tak na dobre. Nie popłakałem się ...,ale kolega ogólnie pozytywny w odbiorze. Ostatnio z rzeczy które mnie poruszają to np. koncerty w wykonaniu Nory Jones,Clapton,dobry blues ,to moje klimaty. Tutaj widzę naraz wysyp fanów opery ...i też nie wiem o co chodzi. Występ to kilka minut,na pewno ćwiczone latami te kilka fraz ,zresztą sam o tym mówi ;występy i miłość, co bardzo ważne ,do tego nurtu muzyki. No i te swoje kilka minut które zamienią się zapewne na życie na scenie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mk Re: Aria sprzedawcy telefonów IP: *.ds14.agh.edu.pl 14.06.07, 01:41 ".... nie znam sie na ooperze " to po ch.. sie odzywasz? p[rzewartosciowanie? pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gugula Śpiew 13.06.07, 22:11 Gratuluję. Nie wiem, czy dobrze pamietam, ale wydaje mi się, że w podobny sposób zaczęła karierę Sława Przybylska: skromna i mało znana zaśpiewała w konkursie i zdobyła pierwszw miejsce. Jeśli ktoś pamięta coś więcej, lub lepiej - niech się dopisze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lenaop czym? IP: *.madcomputers.pl 13.06.07, 22:13 nie rozumiem czym tu się wzruszać. fajnie zaśpiewał (jeżeli to on), życzymy sukcesów i cześć pieśni, a nie..."O rany, wzruszyłam się!!' blee Odpowiedz Link Zgłoś
roedeer nieoszlifowany diament :-) 13.06.07, 22:30 jak to dobrze, że istnieje wspaniały dar talentu! ciekawe,jak będzie wyglądała przemiana brzydkiego kaczątka w łabędzia... powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja genialne wykonanie IP: *.multicon.pl 13.06.07, 22:28 wzruszające, piekne wykonanie, jesli to nie jakieś przekrety, wróżę temu wykonawcy światowa kariere i zycze powodzenia z całego serca:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Loco Szok,nie da siętegoinaczej opisać IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:28 Super gość!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
saper29 po prostu pieknie 13.06.07, 22:29 dostałem gesiej skórki, łzy same napływały do oczu. Ten facet ze swoim głosem bedzie "wielki". Gratulacje !!! Podobała mi sie reakcja tej damy z jury. Tez miała dreszcze hahaha. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saq tak IP: *.as.kn.pl 13.06.07, 22:32 kurcze. cokolwiek to by się okazało - warto obejrzeć coś takiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrju No po prostu mega wykonanie !!! IP: *.core.lanet.net.pl 13.06.07, 22:33 Ten gosciu naprawdę mnie wzruszył !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
stary71 Jest naprawdę dobry 13.06.07, 22:33 To wspaniałe, bardzo podnoszące na duchu, że trafił się taki talent i tak został potraktowany. Oby nie była to jednodniowa sensacja i oby ten człowiek znalazł zajęcie godne jego zdolności i pasji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Artur a ja słucham to poraz 100 i jestem zachwycony IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:38 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Suma Ta aria kończyła filmik "Suma wszystkich strachów" IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 22:38 Facet zaśpiewał ją całkiem fajnie jak na amatora. Posłuchajcie jednak wykonania Pavarottiego :) Piękniejszego wykonania nie słyszałem i z całą pewnością nie usłyszę. Pavarotti to debeściak. Wracając do sprzedawcy telefonów.. życzę mu wygranej. Ktoś, kto kocha operę nie może być złym człowiekiem. To dziwne, ale w jego oczach dostrzegłem jednocześnie: usmiech, skromność i wiarę w sukces. Ciekawa mieszanka :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: misiek w porównaniu z pavarottim... IP: *.nat.tvk.wroc.pl 13.06.07, 22:45 Z ciekawości posłuchalem wykonania pavarottiego i powiem tak: Włoch owszem, głos mocniejszy, łatwość śpiewania, ale jakoś tak bez emocji i wyrazu. Rutyna. A chłopak włożył w to wykonanie całe serce i to czuć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fan Niesamowite!!! Fantastyczny wystep, IP: *.ghnet.pl 13.06.07, 22:48 nieprawdopodobny talent Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pj.pj Turandot IP: 81.66.204.* 13.06.07, 22:54 Na litosc boska - skad znow "z Turandota"??? Przeciez tytulowa postac to chinska ksiezniczka! Odpowiedz Link Zgłoś
skinnyman :) 13.06.07, 22:54 en.wikipedia.org/wiki/Paul_Potts koleś jest wielki!!! brawo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plenipotent Piosenka na zakończenie IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 22:59 Czy ktoś zna tytuł piosenki, która pojawiła się pod koniec tego video? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek Re: Piosenka na zakończenie IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 23:12 I Don't Want To Miss A Thing - Aerosmith Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: plenipotent Re: Piosenka na zakończenie IP: *.adsl.inetia.pl 13.06.07, 23:22 O tak, tak:] Wielkie dzięki:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: NIESAMOWITE niesamowite IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:04 sama sie popłakałam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alii co nas wzrusza IP: *.chello.pl 13.06.07, 23:11 Jesli to prawdziwe i ten facet jest prawdziwy to niech zyje telewizja, ze dała mu szansę! ja się latwo wzruszam, ale tym razem to wzruszylam sie poczwornie patrac na jurorow... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muzyk fantastyczne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:16 fantastyczne! mistrz i diament!!!!!!!!!!!! BRAWO BRAWO BRAWO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gismo Lekka manipulacja ale chylę czoła Paulowi IP: *.merinet.pl 13.06.07, 23:20 Gościu z jury po lewej stronie ma niebieską koszulę a później białą. Oto siła montażu :) Ale nieważne. Paul Potts to jest gość, o którym się mówi: to jest właśnie gość. This is the man. THIS IS THE MAN. Odpowiedz Link Zgłoś
superkiwak oto prawda o tym człowieku 13.06.07, 23:29 tu macie adres strony www.bathopera.co.uk/Past%20Productions/Aida/aida_biographies.htm tu notka biograficzna ze zdjęciem Paul Potts Radames A student of Ian Comboy, Paul has appeared on national and local television and radio. He has spent two summers touring Northern Italy training with one of the major opera schools, and has taken part in masterclasses with Vilma Vernocchi, Katia Ricciarelli and Luciano Pavarotti. He has also performed with the Royal Philharmonic Orchestra. With Bath Opera he has sung the roles of Don Basilio (Marriage of Figaro), Don Ottavio (Don Giovanni) and the title role in Verdi's Don Carlos. Future plans include the role of Chevalier des Grieux (Manon Lescaut) for Southgate Opera, London, and another concert with the Royal Philharmonic Orchestra in the summer. Oh yes! He also plans to get married in May this year!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mańka Re: oto prawda o tym człowieku IP: *.spray.net.pl 14.06.07, 00:03 To nie zmienia faktu, że w świecie muzyki jest amatorem. Żyje ze sprzedawania komórek, a śpiewanie to jego pasja. To źle? Trudno żeby wystąpił ktoś kto o śpiewaniu nie ma pojęcia, choć takie przypadki są znane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ??? Re: Lekka manipulacja ale chylę czoła Paulowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.06.07, 23:48 gratuluje spostrzegawczosci....:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaaaa Re: Lekka manipulacja ale chylę czoła Paulowi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.06.07, 00:03 gdzie tu manipulacja - prędzejbym zauważył kopulację (tej panienki, której wara opadła) niż manipulację -TO AUTENTYCZNA PRAWDA i żaden Hudini tu niczego lepszego nie wymyśli Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dzambo Re: Lekka manipulacja ale chylę czoła Paulowi IP: *.chello.pl 14.06.07, 01:02 koszule ma biala tylko swiatlo bylo niebieskie - popatrz na tlo i oswietlone powierzchnie fakt - byla to manipulacja, ale bardzo ladnie wyszlo i grunt ze przezycie naprawde bardzo pozytywne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agrr tak wypada porównanie do Luciano IP: *.196.pxs.pl 13.06.07, 23:28 Pawarottiego olaf.jogger.pl/2007/06/13/nessun-dorma/ Odpowiedz Link Zgłoś
wibag czysta rozkosz słuchania 13.06.07, 23:29 Wzruszyłam się, normalnie się wzruszyłam. Obejrzałam raz, drugi ,trzeci i za każdym razem łzy mi leciały z oczu. Zapomniałam tylko, że to taki idol z publicznością i jurorem obgryzającym ołówki podczas opery. Jak w najbardziej wzruszającym momencie zaczęli wyć, klaskać i GWIZDAć, to aż mnie zatkało z oburzenia. Widziałam już parę wykonań tej samej arii przez innych śpiewaków operowych, ale żaden mnie tak nie wzruszył jak ten sprzedawca telefonów. Mam nadzieję, że jego kariera się dalej potoczy już bardzo szybko. Tego mu życzę. Jednak słuchać i patrzeć jest zdecydowanie lepiej niż tylko słuchać. Odpowiedz Link Zgłoś
tramonto To jest nieprawdopodobne 13.06.07, 23:34 ten gosc jest nieprawdopodobny, talent, głos, o rany. Mam nadzieje, ze to nie jest jakas ukartowana sciema. Odpowiedz Link Zgłoś