j_ar 06.01.04, 10:15 mi sie nie udaly teraz pora na moraly" o wlasnie.. cos w koncu trzeba robic a najlepiej to w czym jeszcze sie nie sprawdzilismy hahaha Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aretha04 Re: "grzechy... 06.01.04, 19:42 "Sam pośpiech" Do grzechów zawsze jest mi spieszno. Sam pośpiech już jest rzeczą grzeszną. [Jan Sztaudynger] pozdrawiam Aretha Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: "grzechy... 07.01.04, 08:53 "na tym polega moj pech, ze cnota mi smierdzi a pachnie grzech" Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: "grzechy... 07.01.04, 18:16 j_ar napisał: > "na tym polega moj pech, > ze cnota mi smierdzi a pachnie grzech" > czyżbyśmy zostali w tym temacie sami? A może większość forumowiczów nie chce prawić morałów, żeby nie popełniać grzechów? hahaha Ale dla rozweselenia przytoczę parę fraszek w tym temacie: >"Brak okazji, odwagi, ochoty - Powody niejednej cnoty". > "Cnota z okazją razem noc przespały, Cnoty nie było, kiedy rano wstały", > "Śliska jest droga cnoty, Chodzić nią nie mam ochoty" > "Gwarancja cnoty - To brak ochoty". a może o grzechu teraz? > "Jak już grzeszyć, to ordynkiem: Myślą, mową i uczynkiem" > "Kto śpi nie grzeszy, więc miła osobo, Nie będzie grzechu, gdy prześpię się z tobą" łłłłaaaa,co ja piszę? chociaż czytając Twoje posty wiem, że jesteś milutki :))) a pozostałej części fraszki nie będę komentowała, żeby nie popełnić grzechu hahaha może ktoś z forumowiczów wesprze nas w tym w tym dialogu, byle nie prawił wielluu morałów. Aretha :))))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qm a ty ? nie wywołuj grzechu z lasa IP: *.future-net.pl 07.01.04, 19:34 bo nadziejesz się na ... admina Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: nie wywołuj grzechu z lasa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 20:31 Kto o czym, a pop o Kaśce. ;D Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qm a ty ? uderz w stół a nożyce się odezwą n/t IP: *.future-net.pl 08.01.04, 09:11 Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: "grzechy... 08.01.04, 08:56 "nie zna imienia pana a juz randka rozbierana" hihihi :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qm a ty ? Re: "grzechy... IP: *.future-net.pl 08.01.04, 09:16 nasz pan jest znany (nie)wiedzieć czemu głęboko schowany Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: "grzechy... 08.01.04, 09:43 "nic tak serca nie studzi jak poznawanie ludzi" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: qm a ty ? Re: "grzechy... IP: *.future-net.pl 08.01.04, 10:17 nie osiągniesz żadnej odnowy nie ostudziwszy serca i głowy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Weźmy takiego poloneza na ten przykład :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 17:53 Czyż dumnym i majestatycznym, wyrażającym miłość do ojczyzny oraz godność osobistom nie jest taniec ten? ;) Czy nie należy zakazać tego bezeceństwa salsy? Nogi się człowiekowi plonczom, zadyszki człowiek dostaje, co jest niezdrowe, kobiety jakieś takie publicznie nagie no i obce jest to, obce!!! Tylko chamy kwestionują wyższość poloneza nad salsą. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Weźmy takiego poloneza na ten przykład :) 07.01.04, 18:29 owszem, poloneza lubię, ale przekładam nad nim wyższość walca, jest bardziej romantyczny. Na temat salsy niestety nie mogę nic powiedzieć - już nie te lata a i kości już też nie te same. Chociaż czy ja wiem? Może przy dobrym nastroju, z niezłym partnerem, gdyby mi zagrali może wykręciłabym jeszcze jakiegoś hołubca? ;)))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Weźmy takiego poloneza na ten przykład :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 18:41 czuję w kościach, że wykręciłabyś nie jednego ;D Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Weźmy takiego poloneza na ten przykład :) 07.01.04, 19:22 Gość portalu: Oleńka napisał(a): > czuję w kościach, że wykręciłabyś nie jednego ;D ba, a po paru drinkach to napewno, że ho,ho,ho. No to co - jeszcze jeden mazur dzisiaj? miło mi, że jeszce ktoś, mimo mojego podeszłego wieku (mam na uwadze różnice wieku pomiędzy większością forumowiczów a moim) wierzy we mnie i nie widzi starej, stetryczałej baby. Muszę to chyba mężowi pokazać :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Weźmy takiego poloneza na ten przykład :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.04, 19:43 > miło mi, że jeszce ktoś, mimo mojego podeszłego wieku (mam na uwadze różnice > wieku pomiędzy większością forumowiczów a moim) wierzy we mnie i nie widzi > starej, stetryczałej baby. Muszę to chyba mężowi pokazać :))) a on widzi??? musi, co niedowidzi ;))))))) Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: Weźmy takiego poloneza na ten przykład :) 08.01.04, 08:54 > miło mi, że jeszce ktoś, mimo mojego podeszłego wieku (mam na uwadze różnice > wieku pomiędzy większością forumowiczów a moim) wierzy we mnie i nie widzi > starej, stetryczałej baby. "i kobieta i kwiat maja dni swoje, nie maja lat" :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Oleńka Re: Weźmy takiego poloneza na ten przykład :) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.04, 15:45 nic tak nie wzrusza kobiety, jak narodziny poety... ;))))) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Weźmy takiego poloneza na ten przykład :) 08.01.04, 18:42 j_ar napisał: > > "i kobieta i kwiat > maja dni swoje, nie maja lat" :) > >"podobno każdy był kiedyś młody, lecz wielu na to zgubiło dowody" > " minęła młodość i uroda, została reszta - szkoda" Odpowiedz Link Zgłoś
ginger_beer Mówią, że... 07.01.04, 19:14 ...najstraszniejsze są grzechy, z których nie ma uciechy. Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Mówią, że... 07.01.04, 19:27 a Ty się później spowiadaj z tego co Ci rozkosz sprawiło ;) Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: Mówią, że... 07.01.04, 19:38 r.richelieu napisała: > a Ty się później spowiadaj z tego co Ci rozkosz sprawiło ;) nie bój się, bo jak mawiał św. Augustyn > "Pokora i wstyd po popełnionym grzechu milsze są Bogu, niż pycha po dokonaniu dobrego uczynku" Odpowiedz Link Zgłoś
r.richelieu Re: Mówią, że... 07.01.04, 21:07 tylko skąd ta pokora i wstyd kiedy mówią żałuj, zgrzeszyłeś, a Ty rozpływasz się w zachwycie zamiast naciągnąć włosienicę. Co za głupota spowiadać się z niektórych rzeczy jeśli jednym z warunków jest autentyczny żal. Po co rzesze ludzi chodzą na przechadzki do konfesjonału. Szopkę sobie z kościoła robią. Żałuję, że rękę na żonę podniosłem, a nazajutrz następuje poprawka. Żałuję, że uprawiałem seks niemałżeński i postanawiam się poprawić kiedy od 20 lat inaczej się delikwent nie kocha. Odpowiedz Link Zgłoś
aretha04 Re: "grzechy... 07.01.04, 19:26 i co ja_r? Towarzystwo sie rozkręca. Boję sie tylko, jak przejdą do morałów hahahha Odpowiedz Link Zgłoś
j_ar Re: "grzechy... 08.01.04, 08:57 "gdys sie z jej cnota juz uporal najwyzszy czas wyglosic moral" precz z moralami ! :) Odpowiedz Link Zgłoś