Dodaj do ulubionych

Chora Kasia

23.01.04, 22:30
Witam!
Przyznam, że dawno tu nie zaglądałem. Ale poruszyła mnie historia 15 letniej
bardzo chorej dziewczynki. To dziecko jest chore porażenie mózgowe
czterokończynowe w dodatku jest niewidome. Matka samotnie wychowuje oprócz
niej dwoje zdrowych dzieci . Tatuś poszedł precz. Brakuje pieniędzy na
wszystko. Razem z żoną zrobiliśmy aukcje charytatywne. Zrobiłem też jej
stronę i serdecznie na nią zapraszam www.kasia-matusiak.prv.pl i
bardzo proszę w imieniu Kasi o pomoc !
Obserwuj wątek
    • Gość: niezłasztuka Re: Chora Kasia IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 22:50
      Nie ma sprawy, ale nie widzę strony. Nie otwiera się. Podaj numer konta, albo
      inny kontakt. Na wszelki wypadek zaloguj się. Będzie wowczas do ciebie zwrotny
      mail. Mam wątpliwości czy...,ale póki co, wykladam twój watek na górę.
      • zdzislaww Re: Chora Kasia 23.01.04, 23:00
        Stronka już powinna się otwierać , zmieniałem drobiazgi, bo dopiero co ją
        skończyłem . Post napisałem zalogowany. Na stronie są wszystkie informacje
        uwiarygodniające historię Kasi. Jeśli uważacie, że coś trzeba dołożyć, to
        piszcie. Bo zdaje sobie sprawę jakie są dzisiejsze realia. Dziękuję za
        zainteresowanie :)
        Zdzichu
        • Gość: s Re: Chora Kasia IP: *.192.220.203.acc01-lord-gla.comindico.com.au 23.01.04, 23:11
          Czy moze znasz jakis prosty sposob na przekazanie kwoty z zagranicy. Bo
          zakup czeku bankowego i przesylanie, moze byc dosyc skomplikowane.
          • zdzislaww Re: Chora Kasia 23.01.04, 23:20
            tak, to jest problem, ale na pewno jutro będę widział :). Pozdrawiam i
            dziękuję.
          • Gość: niezłasztuka Re: Chora Kasia IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 23:26
            Nie wiem, gdzie mieszkasz. Wiem, ze w tym kraju, gdzie ja mieszkam, pomaga sie
            tylko tym, którzy za chwilę moga umrzeć. To jest przede wzystkim rola polskich
            fundacji charytatywnych. Znam dzieci z porazeniem mózgowym, bo pomagam im od
            wielu lat. I znam przypadki, że dobrze zadbane takie dzieci ..
            odbierają całe otoczenie i ludzi, którzy przy nich są. I cholernie
            inteligentnie reagują. W tym kraju, gdzie mieszkam innoscią o którą się dba
            jest nowotwór, trudny przeszczep, skomplikowana operacja ortopedyczna, choroby
            genetyczne i homoseksualizm.W tym kraju nie ma dzieci z zespołem Down'a i z
            porazeniem mózgowym. Nie ma ich a żyją i są . Jak to do cholery jest ?
          • zdzislaww Jak wysłać pieniądze zza granicy 24.01.04, 13:50
            Gość portalu: s napisał(a):

> Czy moze znasz jakis prosty sposob na przekazanie kwoty z zagranicy. Bo
            > zakup czeku bankowego i przesylanie, moze byc dosyc skomplikowane.

Dzwoniłem do PKO BP, tam fundacja na rzecz Kasi ma konto. O 1 stycznia tego
            roku, obowiązuje nowy 26 znakowy symbol konta. Takie właśnie podałem na
            stronie Kasi. Wystarczy w macierzystym banku podać ten nr konta, nazwe banku i
            kraju oraz tytuł przelewu. Może to być polecenie przelewu telefoniczne , ustne
            w banku , na druku przelewu, internetowe, oczywiście wszystko zależne od tego
            jakie usługi oferuje Twój bank. Waluta automatycznie zostaje przeliczana po
            aktualnym kursie. Operacja trwa pare dni. To chyba tyle.
            Pozdrawiam
        • Gość: niezłasztuka Re: Chora Kasia IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 23:12
          Poczekaj...Mam kłopoty z otwieraniem plików. Chcesz pomóc to i ty bądź
          cierpliwy. Nie szastam zdrowiem dziecka - Kasi i nawet i nie jestem tym
          zainteresowana. Mogę pomóc. Podaj e- mial. Tutaj ludzie mają inne sprawy do
          załatwienia i wiedzą, że są fora, które służą do takich, przepraszam cię,
          spraw. Jestem tutaj dość krótko. Jak tutaj trafiłeś, przeciez to nie tylko moja
          świadomość ? Nieważne zresztą. Ważne jest to, że dziewczynce trzeba pomóc.
          Pokazuj adres strony, tam gdzie możesz. Ja nie ma wiele ale pomogę.
          • zdzislaww Re: Chora Kasia 23.01.04, 23:18
            Sorry, nie chciałem ponaglać :( , i wiem, że to nie to forum, ale matka Kasi
            szukała pomocy w odpowiednich instytucjach , ba nawet u premiera, czego nie da
            się nawet skomentować . Pozdrawiam :)
      • zdzislaww Re: Chora Kasia 23.01.04, 23:11
        nie wiem , dlaczego nie można do mnie napisać , chyba dlatego , że za małpą
        gazeta dodaje słowo NOSPAM , a mój mail to zdzislaww@gazeta.pl
        • Gość: niezłasztuka Re: Chora Kasia IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 23:33
          Piszę do Ciebie maila, Zdzisław. Ta pani, mama Kasi miała wielkie szczęście, że
          trafiła na ciebie. Mam w dupie każdego premiera. Po co w ogóle tam pisała, by
          zobaczyć szczęśliwą wnuczke Millera, a wcześniej córkę Buzka, a jeszcze
          wcześniej i jeszcze, szkoda gadać.
        • Gość: niezłasztuka Re: Chora Kasia IP: *.acn.waw.pl 23.01.04, 23:44
          Adres zanotowałam. Fakt e-mail nie przechodzi. Powinieneś podać inny kontakt.
          • zdzislaww Re: Chora Kasia 23.01.04, 23:46
            jeszcze taki zdzislaw_w@op.pl , zdzislaw_w@interia.pl , jeszcze raz dziękuję
            za zainteresowanie :)
    • Gość: Maryla Re: Chora Kasia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.04, 21:57
      :-) i w górę Kasiu
    • zdzislaww Re: Chora Kasia 26.01.04, 19:29
      :)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka