agapolo 01.02.04, 09:04 Może ktoś zna jakąś receptę na depresję, nie radzę już sobie sama.Pomocy...Może ktoś zna dobrego psychologia- psychiatry na Śląsku Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pia.ed Re: Mam potężną depresję, nie umiem sobie z nią . 01.02.04, 09:37 Depresja jest choroba i z nia idzie sie do lekarza czyli psychiatry. Choc dobry lekarz srodowiskowy tez moze przepisac lakarstwa antydepresyjne. A czy nie masz w Twoim otoczeniu kogos z kim moglabys porozmawiac, to duzo pomaga.Postaraj sie jak najwiecej przebywac na swiezym powietrzu, na sloncu jesli jest, a w domu miej zapalone wszystkie lampy. Nie ma nic bardziej przygnebiajacego jak ponure mieszkania... Zreszta swiatlo leczy depresje. Odpowiedz Link Zgłoś
senna_kobieta Re: Mam potężną depresję, nie umiem sobie z nią . 01.02.04, 10:52 Jest wiele poradników na ten temat. Zajrzyj: www.depresjastop.pl Ale jeśli jest "potężna" - to może warto poprosić o radę psychologa - psychiatrę? Może wesprze lekami? Odpowiedz Link Zgłoś
monty66 Re: Mam potężną depresję, nie umiem sobie z nią . 01.02.04, 12:26 Najlepiej iść do lekarza. Mnie się udało poradzić samej: Dużo przebywałam wśród ludzi, choć było mi ciężko. Miałam osobę, która mnie słuchała( miała mnie dość, ale wytrzymała i chwała jej za to} Kupiłam w aptece dostępne środki uspokajająco - nasenne, brałam je w ciągu dnia by się wyciszyć,w nocy,by spać. Udało mi się przetrwać,jest już dużo lepiej, czego i Tobie życzę TRZYMAJ SIĘ . Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Selene Re: Mam potężną depresję, nie umiem sobie z nią . IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.02.04, 12:57 Spróbuj, jeśli do Gliwic nie jest dla ciebie za daleko, część terapii prowadzona jest w formie bezpłatnej (w ramach ubezpieczenia). www.psychoterapia-silesia.pl/strona6.html Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Richelieu* Selene IP: 213.77.25.* 01.02.04, 17:25 hihi, Selene, a już myślałam, że się wybiorę, a tu zonk. ;) Będąc berbeciem siedziałam właśnie w tej przychodni w rejestracji i przybijałam pieczątki na receptach, które pacjenci przynosili. vov, ale dumna byłam skąd Ty wytrzasnęłaś tak mi bliską przychodnię? Odpowiedz Link Zgłoś
miriammiriam Re: Mam potężną depresję, nie umiem sobie z nią . 01.02.04, 13:20 dużo swiatła + aktywny wypoczynek (może wyjazd na narty?) + czekolada jeśli nie bedzie poprawy w ciągu 2 tygodni KONIECZNIE do lekarza Odpowiedz Link Zgłoś