Dodaj do ulubionych

Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia???

25.02.04, 12:52
Jeżeli był taki wątek, to przepraszam - jestem TU nowa:)
Obserwuj wątek
    • yukka Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 12:59

- Przestałbym czytać Czechowa i chodzić do pracy.
      - Posprzątałbym w domu.
      - Napisałbym wiersz afirmujący życie.
      - Kupiłbym w końcu "Heart and soul" Joy Division. :-)
      - Pożegnałbym się i przeprosił
      - Wyjechałym gdzieś, gdzie skremowanych obywateli nie trzyma się w cmentarnych
      blokowiskach.

ps,
      YH

P.S. Nie, nie zacząłbym czytać "Weronika postanawia umrzeć". Raczej zrobiłbym
      sobie eklektyczny przegląd tych wszystkich książek, o których pamięć chciałbym
      zabrać ze soba w ostatnią podróż.
      • alka_xx Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 16:24
        a ja byłam pewna, że Ty jestes ta yukka :)

• yukka Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 16:56

No aż musiałem srawdzić.
          Nie.
          Jednak nie.
          Wciąż chłopię.

:-)

ps,
          YH
      • aberta Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 18:46
        to prawda:) jestem pod wielkim wrażeniem tej książki:)
    • qw5 Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 16:18
      Natychmiast odszukałabym Komandosa i Oleńkę. Jeśli jesteś nowa, to wyjaśnię,
      że są to dwie postaci(e) forumowe, kluczowe dla tego forum.
      Bez nich nie ma co czytać, chyba że Ukośnie :)
      • alka_xx Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 16:23
        a moze przestałbys chrzanić choc przez ten jeden tydzien...;)qw5
        • qw5 Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 16:32
          Wypraszam sobie, mam prawo spędzić ten jeden tydzień jak mi się rzewnie podoba.
          • Gość: FF8,5 Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 25.02.04, 16:41
            Kiedy zostaje tydzień życia, tak naprawdę myśli się tylko o tym, że jest to
            właśnie OSTATNI tydzień i jest się w niemocy robienia czegokolwiek.
            • alfika Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 26.02.04, 08:33
              kiedy zostaje tydzień życia porzucasz wszelkie pragnienia - myślenie o śmierci
              powinno więc dać poczucie wolności, nie smutku i strachu - wtedy jest szansa na
              zasmakowanie zycia, a nie kręcenie się wokół spraw, które tak naprawdę nie mają
              znaczenia
              • Gość: Malwina Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? IP: *.d1.club-internet.fr 26.02.04, 08:36
                Nic. Bo kazdy dzien jest moim ostatnim - tak sie nauczylam i tak zyje.
          • alka_xx Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 16:43
            rzeczywiście, byłoby "rzewnie"...:)

qw5 napisała:

> Wypraszam sobie, mam prawo spędzić ten jeden tydzień jak mi się rzewnie
            podoba.
            • alfika Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 26.02.04, 08:37
              rzeczywiście, za długo bez swojej pospolitej agresji nie umiesz żyć
              bez uczepiania się ludzi też

potem to się nazywa, ze ciebie zaczepiono i się musisz bronić :)))
    • qw5 Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 16:59
      No dobrze, nic bym nie zrobiła, żyłabym sobie dalej, dokładnie tak samo. Swoją
      drogą nigdy nie wiesz, czy Ci przypadkiem tydzień nie został.
      Dlatego zawsze jak wychodzę z domu wykonywac czynności z grupy tzw.
      podwyższonego ryzyka, ogarniam trochę po sobie, żeby potem nie mówili, że byłam
      bałaganiarą, po co mi jeszcze dodatkowy epitet.
    • devilsrodeo Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 17:05
      Spakowalabym sie i wyjechala. Na Alaske, albo gdzie jest rownie snieznie. Albo
      nic bym nie zrobila, bo tydzien czasu to czasem az zanadto a czasem o wiele za
      malo. Wiec pewnie zostalabym w domu i sluchala muzyki.
    • alka_xx Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 17:10
      a skąd ja niby bym o tym wiedziała???
      bo jesli byłabym tak chora, ze zostłby mi tylko tydzien, to pewno na nic nie
      mialabym ani siły ani ochoty! nawet na to, by uciec ze szpitala:)
      qw5 ma racje, nalezy pamiętać o takiej możliwości na codzień, by zostawic po
      sobie chociaz jako taki porzadek...:)
      a_xx
    • anonim_ka Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 17:13
      Ale numerrrrrrrrrrrrrrrrrr!! Poswiecilabym ten tydzien na przyuczenie sie i
      skakanie ze spadochronem .Na nauczenie sie latania samolotem zabrakloby mi kasy
      i czasu. Nie zamierzam nikogo przepraszac ze zylam i odchodze .Zadnych pozegnan
      i biadolen . Zycie to fajna przygoda choc czasem gorzkawa, a uwielbiam
      slodkosci .Ja juz swoje zrobilam niech inni poprobuja. Buzkaaaaaaaaaaaaaa - do
      zobaczenia po drugiej stronie .
      • yukka Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 25.02.04, 17:17

No. To dobry pomysł jest.
        A potem, dnia kluczowego trzaby skoczyć z tym spadochronem
        i go nie otwierać. Bo po cholerę? :-))))

ps,
        YH
    • Gość: ellf Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? IP: 217.153.183.* 25.02.04, 18:20
      1. rzuciłabym pracę
      2. wydałabym wszystkie swoje pieniądze (te które jeszcze mam) na jazdę konną
      3. kochałabym się z mężem 5 razy dziennie (o ile by się dało)
      4. spotkałabym się z maksymalną liczbą osób z rodziny i znajomych
      5. no i na pewno poszłabym do kościoła
      • kvinna popieram 25.02.04, 18:38
        Seks do upadłego, pełen hedonizm.
        Brak zasad.
        Radość.

Chyba...
        • m.malone Re: popieram 27.02.04, 22:59
          kvinna napisała:

> Seks do upadłego...

męża!
          Bo on by tego tygodnia pewnie też nie przeżył
          Hm...
    • Gość: sdf Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? IP: *.in-addr.btopenworld.com 25.02.04, 20:09
      stworzylbym pare arcydziel zeby bylo milo, powiedzmy codziennie pare rzezb i
      obrazow, co i tak w koncu wykonam (a moze juz wykonalem), slowem nic nowego
      • alka_xx to straszne!!! 26.02.04, 09:03
        ludziki!!!czy musi nad wami wisiec topór, abyscie dopiero robili to co dla Was
        naprawde wazne???
        • Gość: olina2 Re: to straszne!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.02.04, 18:16
          Właczyłabym kamerę i nagrałabym się. Opowiedziałabym dla moich dzieci moje
          przygody, śmieszne sytuacje i powiedziałabym jak bardzo je kocham. Myślę ,że
          byłby to długi film. A dla męża oprócz zapewnień o mojej miłości do niego
          nagrałabym scenę erotyczną z samą sobą. I powiedziałabym mu w dosadny sposób
          jak mnie podnieca. Niech ma.
          • procesor Re: to straszne!!! 26.02.04, 18:55
            Gość portalu: olina2 napisał(a):
            > Właczyłabym kamerę i nagrałabym się. Opowiedziałabym dla moich dzieci moje
            > przygody, śmieszne sytuacje i powiedziałabym jak bardzo je kocham. Myślę ,że
            > byłby to długi film. A dla męża oprócz zapewnień o mojej miłości do niego
            > nagrałabym scenę erotyczną z samą sobą. I powiedziałabym mu w dosadny sposób
            > jak mnie podnieca. Niech ma.

To pierwsze rozumiem.

A to dla męża - to po to żeby mu jeszcze trudniej było po twoim odejściu?? Zeby
            mógł powtarzać i powtarzac ze świadomościa że już nidgy z toba, ze już cię nie
            przytuli i nie pokocha?? Jak dla mnie lekki sadyzm..
            Ach - chodzi mi tę erotyczną scenę a nie zapewinienia o miłości..
    • agresja4 Re: napisałabym książkę 26.02.04, 18:19
      agresywną
      • Gość: olina2 Re: napisałabym książkę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.04, 19:02
        Ja bym chciała żęby mi coś takiego zostawił. Jak mnie kocha i jak go
        podniecam,byłoby mi to bliskie. Nie widzę w tym sadyzmu. Zawsze mógłby skasować
        lub nie oglądać. Pozdr.
    • procesor Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 27.02.04, 22:35
      Własnie doszłam do wniosku, że zrobiłabym porządek. :)
      Bo na razie robię "Porządek - Faza I" - czyli duży bałągan.

Potem na łono natury koniecznie.
      Tak gdzies bliżej nieba, żeby pogadać z Tym W Górze.

No to na wzelki wypadek pójdę ten porządek robić JUŻ.
    • fnoll Re: Co byś zrobił, gdyby został Ci tydzień życia? 28.02.04, 04:45
      to samo
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka